talavietis:vajag, vajag to 1/8000 ... man reāli bieži pietrūkst. Nekad agrāk ar to nebiju saskāries, bet tagad saprotu, ka tas ir mīnuss..
Un kas tas par faktoru, kurš aizveda tevi līdz tādam secinājumam?
-------------- bieži tā starpība sižetos no 1/1000 vai 1/2000 līdz 1/4000 ir par šauru un nepaspēj braucot tik ātri fragmu pievērt vai iso nomest. Nesteidzīgiem variantiem ir vairāk kā pietiekoši 1/4000 ...
Jolan:Bieži vien saulainā dienā pie atvērta cauruma 1/4000 ir pa "garu"
Tieši tā, saulainā dienā pie ISO 200 + f/2.8 var rasties vajadzība pēc 1/8000. Daži sižeti nepieļauj piegriezt uz f/5.6. "Labā ziņa", ka mūsu platuma grādos tādu dienu nav daudz. ):
Tieši tā, saulainā dienā pie ISO 200 + f/2.8 var rasties vajadzība pēc 1/8000. Daži sižeti nepieļauj piegriezt uz f/5.6. "Labā ziņa", ka mūsu platuma grādos tādu dienu nav daudz. ):
------------ nu ka, man sigma 35 1.4 ir super asa pie 1.4, bet saulainā dienā nav iespējams bildēt pie šī atvēruma. Likt virsū ND filtru arī stulbi.. tas pats ar canon 135 2.0 būs pie saulaina laika..
talavietis: nu ka, man sigma 35 1.4 ir super asa pie 1.4, bet saulainā dienā nav iespējams bildēt pie šī atvēruma. Likt virsū ND filtru arī stulbi.. tas pats ar canon 135 2.0 būs pie saulaina laika..
khmm - stulbi, ne stulbi, bet bieži vien vēlamajam efektam liek virsū visādus ND filtrus un nemaz tik stulbas bildes nesanāk
talavietis: nu ka, man sigma 35 1.4 ir super asa pie 1.4, bet saulainā dienā nav iespējams bildēt pie šī atvēruma. Likt virsū ND filtru arī stulbi.. tas pats ar canon 135 2.0 būs pie saulaina laika..
khmm - stulbi, ne stulbi, bet bieži vien vēlamajam efektam liek virsū visādus ND filtrus un nemaz tik stulbas bildes nesanāk
kas tieši tajā ND filtra izmantošanā ir stulbi?
-------------- ta nafig jau tā slikto izšķirtspēju vēl maitāt ar filtriem? nē, to gan es nedarītu.`..
kas tieši tajā ND filtra izmantošanā ir stulbi?
Parasti ND izmantoju pie ūdeņiem(jūras,upes) dienas laikā.Neredzu vajadzību izmantot citos gadījumos