Sveiki! Man interesē, vai kaut kur Rīgā ir vieta, kur tiek pārdoti vecie padomju laiku objektīvi (Helios, Jupiter utt., varbūt arī manuālie Nikoni un Canoni).
UldisMuzikants:Es šito heliusu 40 pa 80 kaut kad slepeni tirgoju, vēl neesmu pārdevis. Savlaik pirmos lieliskos portretus bildēju ar Zenit.
ŠOBRĪD pilnīgi jauns tāds galējā "Dzidrinātajā" versijā [ tas kas bija 40-2 ] ar CANON vai NIKON rūpnīcā ražotu bajoneti maksā ~200Ls Ja rēķina ka jau MODERNS Korejiešu Samyang , Rokinon , Walimex 85mm f1.4 ar modernu konstrukciju un dzirdrinājumu maksā ~180Ls Krieviem visai iluzoras cerības uz lielu biznesu TAČU eBREJĀ daži prasot pat 2000 USD par tādu heliusu 40
UldisMuzikants: Es iesāku ar Smena-2 un super "Zenit S" (plus special kit Industar 50 non IS) Varbūt tos verķus apzeltīt? Visu laiku esmu bijis "mazbudžeta bildetājs" un vienīgā ļubestība uz veciem stikliem man gadījās tikai ar makro vajadzību. Tagad dažreiz sanāk pavīpsnāt par "speču cīņām" un viedokļiem. It kā cilvēki nekad bez mākslas neko "parastu" nav bildējuši...
UldisMuzikants:Es šito heliusu 40 pa 80 kaut kad slepeni tirgoju, vēl neesmu pārdevis. Savlaik pirmos lieliskos portretus bildēju ar Zenit.
ŠOBRĪD pilnīgi jauns tāds galējā "Dzidrinātajā" versijā [ tas kas bija 40-2 ] ar CANON vai NIKON rūpnīcā ražotu bajoneti maksā ~200Ls Ja rēķina ka jau MODERNS Korejiešu Samyang , Rokinon , Walimex 85mm f1.4 ar modernu konstrukciju un dzirdrinājumu maksā ~180Ls Krieviem visai iluzoras cerības uz lielu biznesu TAČU eBREJĀ daži prasot pat 2000 USD par tādu heliusu 40
Ja tā biznesa nebūtu, tad jau neatsāktu to ražošanu, jo ne jau ar to 40gēliju atsāka. Bet ja to 40gēliju salīdzina ar korejiešiem, tad pēdejiem ir stipri perfektāka bilde, bet 40gēlijs kā sagriež to neasumu, tā šedevrs gatavs.
traktorsunsuns:Tiešām tikai 2 vietas, kur meklēt vecos objektīvus? Cik saprotu, tad tas Lāčplēša ielas veikals varētu būt Foto56?
Droši vien prātīgi būtu arī pateikt kādi objektīvi un kādai kamerai interesē,jo ar "vecs objektīvs" viens sapratīs jau veselus divarpus gadus vecu 24-70L, cits atkal kādu pecvāli tā no 19gs 80tajiem. Var pavazāties pa antikvariātiem,var ieiet Tērbatas ielā komisjonkā (aiz Lāčplēšielas pa kreiso pusi ārrīgas virzienā),var braukt uz Ikšķili uz kolekcionāru saietu, atslēgas vārds ir ko vai priekškam meklē,tad kādu jēdzīgāku navodku varbūt dabūsi,vai kāds klātesošais no savas hlamukastes izvilks.
traktorsunsuns:Tiešām tikai 2 vietas, kur meklēt vecos objektīvus? Cik saprotu, tad tas Lāčplēša ielas veikals varētu būt Foto56?
Droši vien prātīgi būtu arī pateikt kādi objektīvi un kādai kamerai interesē,jo ar "vecs objektīvs" viens sapratīs jau veselus divarpus gadus vecu 24-70L, cits atkal kādu pecvāli tā no 19gs 80tajiem. Var pavazāties pa antikvariātiem,var ieiet Tērbatas ielā komisjonkā (aiz Lāčplēšielas pa kreiso pusi ārrīgas virzienā),var braukt uz Ikšķili uz kolekcionāru saietu, atslēgas vārds ir ko vai priekškam meklē,tad kādu jēdzīgāku navodku varbūt dabūsi,vai kāds klātesošais no savas hlamukastes izvilks.
Pirmajā postā jau minēju, ka padomju laika objektīvus meklēju. Meklēju priekš 550D, video nolūkiem.
Gribētos gan vairāk zināt, ar kuriem stikliem sākt, ja gribas "paspelēties", bet uz kuriem - nebūtu pat vērts virsū skatīties? Tām bildēm, ko redzēju, bija tāds smuks fona blūrs un arī saules zaķi.
Ritz:Gribētos gan vairāk zināt, ar kuriem stikliem sākt, ja gribas "paspelēties", bet uz kuriem - nebūtu pat vērts virsū skatīties? Tām bildēm, ko redzēju, bija tāds smuks fona blūrs un arī saules zaķi.
Nu te tev neviens padomus nedos,jo "smuks fona blūrs" katram ir savs "smuks",tad lūdzu piemērus studijā.A "zaķus" var dabūt pat ar sūdīga /sačakarēta/daudzpiedīvojuša UV filtra uzskrūvēšanu uz laba objektīva.Savukārt paspēlēties var sākt pat ar visādiem projektorniekiem,tie gam parasti bez diafragmas un bieži bez helikoīda,tas nu pašam jāsastellē,ja optikas zīmējums iepatīkas.Uz bezspoguļiem,sevišķi M3/4 varētu krievu kinokameru optika būt "interesanta".Tādu gatavu recepšu nav,toties ir banaļščina helioss44,piemēram.