Negribētu gan teikt, ka tas ir smieklīgi! Taču, ja tiešām ar notāra apstiprinātu nepilngadīgā vecāku zīmi atbildība gulstas un pašiem vecākiem, tad tā būtu laba izeja no šīs it kā neveiklās situācijas. Viss jau laikam tomēr ir atkarīgs no tā cik oficiāls ir šis pasākums.
Negribētu gan teikt, ka tas ir smieklīgi! Taču, ja tiešām ar notāra apstiprinātu nepilngadīgā vecāku zīmi atbildība gulstas un pašiem vecākiem, tad tā būtu laba izeja no šīs it kā neveiklās situācijas. Viss jau laikam tomēr ir atkarīgs no tā cik oficiāls ir šis pasākums.
Taču no otras puses skatoties, tagad, vasarā, tiek rīkoti neskaitāmi dažnedažādi pasākumi (pilsētas svētki u.t.t.) tur taču nepilngadīgie ierodas bez vecāku zīmēm. Skatoties no šāda rakursa, liegt apmeklēt šo pasākumu bez pilngadīgā pavadoņa ir diezgan neloģiska. Un tad beigu beigās, man ir jāierodas ar personas apliecinošu dokumentu, lai pierādītu, ka man ir tie 18-it ))? Un kurš tad veiks šo kontroli?
Tagad lūdzu lieciet pie malas savus "Es esmu pieaudzis cilvēks!" "Ar mani nekas nenotiks!", "Kas tā par diskrimināciju!?" un padomājiet loģiski:
Ja gadījumā (un to nevar noliegt, ka tā var gadīties) kaut kas notiek ar kādu no plenēra dalībniekiem - paslīd kāja, salauž kaklu; iet pāri šosejai un notriec motociklists, kas brauc uz 200km/h; nogāžās koks un uzkrīt teltij virsū - kas par to atbildēs? Pat ar visu vecāku zīmi, pēc likuma par to atbildēs pasākuma organizētājs. Ja negadījums notiek ar pilngadīgo, tad neko - cilvēks ir rīcībspējīgā vecumā, pats vainīgs vai nelaimes gadīums. Ar nepilngadīgo nelaimes gadījumu nav - tikai bezatbildība. Un vecāki, kas rakstīs zīmi būs pirmie, kas ietupinās Kawazoe, neskatoties ne uz kādiem argumentiem vai loģiku.
Par to būtu jāpadomā arī tam pingadīgajam cilvēkam, kas ir ar mieru uzņemties atbildību par nepilngadīgo.
Eliks, negribētu 100% piekrist, arī pilngadīgais var vērsties tiesā pret pasākuma organizētāju, kurš nebūs noorganizējis tam pilnīgu drošību. Tā kā šādu pasākumu organizēšanai ir zināms riska moments jebkurā gadījumā. Ne jau par velti apdrošināsanas kompānijas piedāvā pasākumu organizētāju civiltiesisko apdrošināšanu (VCTA). Bet es jau te laikam pa nopietni laižu. Mēs taču esam pieauguši un saprātīgi cilvēki, neko sev nelauzīsim, teltis zem lūzstošiem kokiem nebūvēsim un vispār būsim paši priekšzīmīgakie pasakuma apmeklētāji
Nezinu, var jau būt, ka Jūs, pasākuma organizētaji, visu to jau ziniet , bet ja nu tomēr nē, tad nu šeit ir nedaudz info tieši Jums www.bta.lv... Ļoti atvainojos, ja uzbāžos ar nevajadzīgu informāciju!
Ja es esmu izdzīvojis līdzšim, zinot pats sevi, tad jau tādu pasākumu arī izvilkšu! Bet man prieks, ka man 18.g. Gribētos zināt par to pieteikšnos!!! Norēķināšanos un tamlīdzīgi. Vēlreiz uzprasīt par ko būs vēl jāmaksā atsevišķi, (tip kas nav iekļauts cenā, 30Ls) bez kā nekādīgi neiztikt. :?:
Ļoti labi saprotu dažu blogeru tīnīšu jokus, bet ar jokiem reizēm gadās visādi joki. Un ja nedo Dievs kaut kas tiešām nelāgs notiks, visi smalkie jokotāji izzudīs kā migla.. Paliks tikai pasākuma organizatori. Tāpēc lūgtum ar izpratni..
Teorētiski tā iznāk. Ja vēršos pret organizētājiem par kaitējuma kompensāciju. Taču es nespēju sagaidīt, kad tiks paziņota saieta vieta. Jā, pacietība nav mana stiprā puse 8) .
Trīs dienu kompletam cena ir ļoti laba! Protams vajadzētu cenas rādītāju arī atsevišķiem pasākumiem, jo skaidrs ir tas, ka ne visi izmantos pilno komplektu. !
Piekrītu un kvešķens - Cik jums ļaužu parasti iraid šādos pasācienos? Baigi jau nu gribētos ieplenērot!
Vēl viens jautājums. Vai pilnīgajiem ābečniekiem un ar ziepīšiem būs kādas atsevišķas lekcijas? Es te pieteikšos, bet beigās izrādīsies, ka manam līmenim nekas nav paredzēts.
tieshi tada ta doma bija, meginat iedalit pec prasmju liimenja. bet aparatam nozimes nav, vienigais nosacijums: lai ir manualais rezhims (obaznachennij na karte bukvai Me)
tieshi tada ta doma bija, meginat iedalit pec prasmju liimenja. bet aparatam nozimes nav, vienigais nosacijums: lai ir manualais rezhims (obaznachennij na karte bukvai Me)
Nu tāda, pilnīgs nulllis, jau neesmu. Visādi jau mocos ar tiem manuālajiem režīmiem, tikai tas rezultāts . Esmu starā par šādu iespēju piedalīties, kur ceru tikt kaut pie nelielas, bet tomēr saprašanas par fotografēšanu.
6:00 – 9:00 Rīta foto sesija hemmm saule lec agraak bet tas tik taa.. Tagad vel vairaaak gribu tur tikt un veel vairaak nevaru sagaidiit. Un kaa tas 3 fotograafijas jaadod uz papiira vai diigitaaali? Programma nejeegaa patiik )
Cenz, Fotoskolaas te pat arii daudz noderiiga var atrast...pashaa sakumaa bija tie pashi pamati )
Cenz, Fotoskolaas te pat arii daudz noderiiga var atrast...pashaa sakumaa bija tie pashi pamati )
Esmu lasījusi un pat printējusi sev interesējošās fotoskolas, tā kā tik traki jau nav. Tā ir teorija, bet gribētos klāt vēl dzīva cilvēka faktoru :lol: !
es gan alternatīvi ar savu auto pārvietojos un, ja ir vēl kāds alternatīvs, varu paķert, lai jautrāk Patreiz rādās, ka taisos un dikti taisos uz plenēru.
Tātad! (: Programma superīga!... Apvienots viss vienā! Ja grib nodot tā pa riktīgam tad gulēt nesanāk nu nekādīgi! (: bet, gan jau k-kā! Jā ar nepacietību gaidu pēcpusdienu... bet bišku baidos! Man nav nekā mazāka par 4vietīgu telti, tad vēl guļammaiss... ēdiens! Edu es daudz... ķobītis kur kafiju un tēju vārīt! tupeles, zeķes, moška statīviņš. Komunikācija ar arpasauli! Ja sarunāju tad arī laptopsis, es zinu kā ir nest tik daudz mantu! Prieks ka man fotoaparāts ir maziņš! Ta Be.. vēl kāda burtnīciņa ar rakstāmo! (: Nedrīkst veselo saprātu arī atstāt mājās!