Sacēlās aktuāls jautājums... vai ir jēga upgreidoties no 400D uz 30D ?? zināmie + atrāks procesors mazaks krops 1,4X lielāka, vairāk atgādina pro uziekot teleobjektivu ērtāka vairāk iespējas ISO utt
nedaudz par minusiem vecāks modelis 8 Mpix cena nav sensora tirītājs ....
pakomentējiet lūdzu, varbūt kāds ir abas spaidījis un ir kaut kāds viedoklis....
kaut ko būs laikam pārskatījies.. ja pēc kāda gada 30D vietā neiznāks kas svaigāks vai arī 5D cena nesamazināsies, tad doma vien ir uz šo aparātu pārbāzēties, bet tad jau manīs.
Varbūt es ko jaucu, bet vai tad no sensora lieluma nav atkarīgs crop faktors, respektīvi, ja jau abām kamerām dažādi sensori - attiecīgi arī dažādo kropi?
Atbildot uz jautājumu: Vienmēr ir labi apgreidoties uz labāku modeli - uz jautājumu, vai ir jēga - jāatbild Tev pašam!
Tikko veicu šādu nomaiņu. Sev vajadzīgos plusus dabuju. 1. Ērtāka ISO lietošana (tas bija aktuāli). 2. Ērtāks rokā ar teleobjektīvu. 3. Daudz efektīvāka baterija, lai gan 400D man ir grips. 4. Jāsaka kā ir - bildes kvalitāte atšķiras par labu 30D. 5. 5 kadri sekundē (arī man ļoti aktuāli). 6. Pie vienādiem ISO mazāki trokšņi.
Par tiem mīnusiem. 1. Sensora tīrītājs tomēr ir stipri nosacīts labums. 2. Tos trūkstošos 2Mpix nejūtu.
Kapēc pirku?! Jaunais modelis tomēr būs stipri dārgāks (domāju kādus 200-300ls) par šābrīža 30D cenu, jo šamējie jau tiek izpārdoti. Tad arī padomāju ka šobrīd augstāk palekties par 30D ar šābrīža cenu nevēlos. Kas attiecas par 400D un gripu, tad tur jau tā cena lēnām tuvojas 30D cenai.
Tikko veicu šādu nomaiņu. Sev vajadzīgos plusus dabuju. 1. Ērtāka ISO lietošana (tas bija aktuāli). 2. Ērtāks rokā ar teleobjektīvu. 3. Daudz efektīvāka baterija, lai gan 400D man ir grips. 4. Jāsaka kā ir - bildes kvalitāte atšķiras par labu 30D. 5. 5 kadri sekundē (arī man ļoti aktuāli). 6. Pie vienādiem ISO mazāki trokšņi.
Par tiem mīnusiem. 1. Sensora tīrītājs tomēr ir stipri nosacīts labums. 2. Tos trūkstošos 2Mpix nejūtu.
Kapēc pirku?! Jaunais modelis tomēr būs stipri dārgāks (domāju kādus 200-300ls) par šābrīža 30D cenu, jo šamējie jau tiek izpārdoti. Tad arī padomāju ka šobrīd augstāk palekties par 30D ar šābrīža cenu nevēlos. Kas attiecas par 400D un gripu, tad tur jau tā cena lēnām tuvojas 30D cenai.
Man jau arī ir grips, bet kaut vai tas pats 70-200 f4 ar visu gribu, tāds stipri nestabils rokās...
30d vismaz vēl var uzskrūvēt ef-s stiklu, kā piemēram 10-22, toties jau ar augstākas klases aparātu jādomā par citu un arī gan jau dārgāku platleņķi, ja vien neskatās uz kādu sigmu..
uzspraudu uz 400d 580 EX II un uzliku 70-200 f4, nu nelidz tur nekadi gripi, 400d vienkārši pazūd kaut kur starp objektivu un zibeni...
doma ir atdod to 400d (pirkts ms.lv) +ar visu BG-E3(oriģinālo gripu, nevis tur ķīnieti kaut kādu) + kitenieks.. 18-55 +430EX +soma LowePro Top Loader AW (70-200)
visi čeki ir visam garantija ir ! lietots ļoti saaudzīgi, pa kādi 600-650 gribētos.
un tā vietā paņemt 30D un 17-40 L. līdzarto iegūstam sekojošu kompletku 30D 580EX II 70-200 f4 17-400 L
Es ar 20D lietoju Sigmas 12-24 stiklu -- nav nekāda vaina, tik nav tik plats kā 10mm kropoto kameru zoomu. Bet nu pārejot uz 1.3 kropu vismaz nav jāmeklē cits platleņķis
Es ar 20D lietoju Sigmas 12-24 stiklu -- nav nekāda vaina, tik nav tik plats kā 10mm kropoto kameru zoomu. Bet nu pārejot uz 1.3 kropu vismaz nav jāmeklē cits platleņķis
sigma taa pati vecaa? :lol:
Tā pati tava vecā sigma. Tagad uz 1.3 kropa esmu sapratis ko platleņķis nozīmē