Koroče tāds gadījums- uzlieku 135 ieku un šams ne par ko negrib nofokusēties virs 10 m (aptuveni). līdz šim attālumam fokusējas normāli, bet kā tālāk jeb uz bezgalību, tā ļurkājas uz priekšu- atpakaļ. Nelīdz arī piefokusēšana ar roku. Īsti nesaprotu, ko darīt, sūtīt objektivu atpakaļ vai meklēt vainu bodijā. Pēc visa izskatās, ka varētu būt softiska vaina, ka kamera neatpazīst objektīvu, bet kaut kā tam ticēt negribas, ka canon nebūtu iešuvis 135mm 2.0L objektīvu. Pavirši pārskrēju googli, neko neatradu. Varbūt kāds kaut ko pa ausu galam dzirdējis vai manījis, kaut kur līdzīgu problēmu?` Būšu pateicīgs par jebkuru info!
Pirms kaut ko, kaut kur sūtīt, patiešām jāpatestē objektīvs uz cita aparāta. Ja ļoti vajag, kādu dienu varu notestēt sev pieejamos 6D + 135mm, domāju, ka viss šansēs lieliski.
MT9:Pirms kaut ko, kaut kur sūtīt, patiešām jāpatestē objektīvs uz cita aparāta. Ja ļoti vajag, kādu dienu varu notestēt sev pieejamos 6D + 135mm, domāju, ka viss šansēs lieliski.
-------------- ko nozīmē sūtīt un vispirms notestēt?
MT9:Pirms kaut ko, kaut kur sūtīt, patiešām jāpatestē objektīvs uz cita aparāta. Ja ļoti vajag, kādu dienu varu notestēt sev pieejamos 6D + 135mm, domāju, ka viss šansēs lieliski.
-------------- ko nozīmē sūtīt un vispirms notestēt?
Tu pats norādīji, ka nezini vai meklēt vainu bodijā, vai sūtīt objektīvu atpakaļ. Es arī atbildēju, kamēr objektīvs nav notestēts uz cita aparāta, nav vērts pat domāt par objektīva atgriešanu. Ja arī uz citiem nefokusējas (runa iet par 6D, jo mazums, tieši ar šo modeli konfliktē), tad gan jāmaina vai jāremontē...
talavietis:atjaunoju bodija firmwari, nekas nemainās... tāpat šūpojas starp 10 un bezgalību. Uz tuvāku fousējas.
Ja uz objektīva slēgā fokusa attāluma skalu starp 0.9 un 1.6m arī tas pats?
Lai ar nav ideju kas varētu būt par vainu, bet loģiski spriežot visātrāk atrisināt to lietu varētu rīt no rīta dodoties uz Mūkusalas ielu. Tikai minējumus varētu izteikt, kad stiklu uzliktu uz cita bodija.
talavietis:atjaunoju bodija firmwari, nekas nemainās... tāpat šūpojas starp 10 un bezgalību. Uz tuvāku fousējas.
Lai ar nav ideju kas varētu būt par vainu, bet loģiski spriežot visātrāk atrisināt to lietu varētu rīt no rīta dodoties uz Mūkusalas ielu. Tikai minējumus varētu izteikt, kad stiklu uzliktu uz cita bodija.
------------ jā, to slēdzi pirmais jau izslēdzelējos, tas neko nemaina, tik ļauj tuvāk vai tālāk nofokusēties. Tur tā nelaime, ka man nav konkrētas vietas, kur aiznest vai pārbaudīt. Esmu mobils pa daudzām valstīm. Vienīgais variants- sūtīt uz amazon.de atpakaļ un atteikties no nodoma lietot šo objektīvu. Stikls smuki zīmē, ass pie atvērtas diafragmas. Bet nevajag man manuālo stiklu...
mrproxy:
------------ jā, to slēdzi pirmais jau izslēdzelējos, tas neko nemaina, tik ļauj tuvāk vai tālāk nofokusēties. Tur tā nelaime, ka man nav konkrētas vietas, kur aiznest vai pārbaudīt. Esmu mobils pa daudzām valstīm. Vienīgais variants- sūtīt uz amazon.de atpakaļ un atteikties no nodoma lietot šo objektīvu. Stikls smuki zīmē, ass pie atvērtas diafragmas. Bet nevajag man manuālo stiklu...
Huh - tas sarežģī situāciju! Nu a kur tu rīt no rīta 9 esi? Ātrākais saprast kas pa ģēlu - dabūt vēlvienu bodiju un paskatīties kā kas uz ko strādā!
Hugo:šitas varētu būt risinājums [url=http://ow.ly/pSDAA
Gaumīgas]http://ow.ly/pSDAA
Gaumīgas[/url] dziesmas, radoši joki un tā ir labi, bet te jau tik ne pa tēmu un tupi, ka labāk būtu izpaudies delfos. PS Tālaviet - nu jāmeklē vien ir cits rumpītis, bet vispār situācija ir nenormāla un visticamāk - 135nieks norakstāms maiņai.
talavietis:
Huh - tas sarežģī situāciju! Nu a kur tu rīt no rīta 9 esi? Ātrākais saprast kas pa ģēlu - dabūt vēlvienu bodiju un paskatīties kā kas uz ko strādā!
-------------- nu vienīgi jānoķer kāds zviedrs uz ielas... bet te visapkārt tik redzu ar telefoniem bildētājus...
mrproxy:
-------------- nu vienīgi jānoķer kāds zviedrs uz ielas... bet te visapkārt tik redzu ar telefoniem bildētājus...
UldisMuzikants:Tālaviet, Tu mani sabaidīji, izmēģināju 135L uz sava 6D, viss strādā, tātad, kaut kas nav ar Tavu objektīvu kārtībā.
---------------------- Tur manuprāt, šaubu nav, ka tas objektīvs. Tik nesaprotu defektu kā tādu. Nekur ārzemju forumos līdzīgu neatrodu. Jo uz gaišāku un kontrastaināku fokusējies, jo ātrāk skraida motors, bet nostāties tas nenostājas, tik bizo kā traks. Ja liek uz tuvāku attālumu fokusēties, pakāpeniski paliek sūpošanās temps gausāks, līdz pavisam normāli pie kādiem 10 m nofokusējas. būs kāds studijas eksemplārs trāpījies
UldisMuzikants:ja lietots, varbūt, ka lokanā vadu kopne , aj vien tād air, čupā. man līdzīgi bija ar vienu vecu Tokinu.
-------------- tak nē, jauns, muša nebija sēdējusi virsū. Pirms liku virsū vēl apskatījos kontaktus, vai nav bijis jau kaut kur uz kameras. Kontakti pilnīgi svaigi bez kādas saskares ar bodija kontaktiem. Tagad gan redzu, ka objektīvs jau bijis uz kameras. Domāju, ka tur nekāda šleife nav, bet kaut kas cits, kas atbild par fokusēšanos un distanci. Tikpat labi kāda elektroniska ķibele platē. Uz tuvajām distancēm tas normāli strādā līdz kādiem 10 metriem.
koroče visiem, kuri pērk no amazon.de vai līdzīgiem- pirkšanas čeku nav, jāsūta prece atpakaļ pārdevējam, kur ir iegrāmatots vienkārši pēc nummura amazon.de datos. Viss notiek pa pastu, ievērojot noteiktos termiņus. piemēram atpakaļ atgriešanas termiņš, garantijas termiņš. Man pat nav nevienai precei garantijas talona ar čeku vai zīmogu. Pērkot izlasi noteikumus, kuri atkarībā no preces īpatnības var mainīties. Piemēram apģērbam ir vieni noteikumi, bet elektronikai citi. Tā kā skaties pats- gribi lētāk, pērc, bet rēķinies ar zināmām neērtībām.