Es domāju varbūt tu kautrējies, savas bildes rādīt.. tpc arī aizrakstiju privāti.. nevajg jau tik traki pārspīlēt.. bet ja tu saki, ka no manis ir pilna pastkaste.. tad lai top gaisma!
letiņu fotomāniem kuri dažādos esošos un jau izmirušos fotosaitos tusē gadiem, visai labi zināma Vaarda "daiļrade" un būs vien tevi jāapbēdina, bildē viņš ne sliktāk kā driķē forumos pārgudrības, tobiš visai veiksmīgi
Es domāju varbūt tu kautrējies, savas bildes rādīt.. tpc arī aizrakstiju privāti.. nevajg jau tik traki pārspīlēt.. bet ja tu saki, ka no manis ir pilna pastkaste.. tad lai top gaisma!
letiņu fotomāniem kuri dažādos esošos un jau izmirušos fotosaitos tusē gadiem, visai labi zināma Vaarda "daiļrade" un būs vien tevi jāapbēdina, bildē viņš ne sliktāk kā driķē forumos pārgudrības, tobiš visai veiksmīgi
Ja tu saki, ka viņš bildē labi, tad man īstenībā tikai prieks! lv underground foto profu amatnieku forums..
Kādreiz uz Latviju brauca tāds Daņu "Fotomīlis" kā Arne A. , Dānijas finasu ministrijas ierēdnis kura hoobijs bija "Pjanku foto". Darija viņš to nevis kautkā bet ar 13x18 Linhofu un kārtīgu statīvu. Viņa pirmie vārdi parasti iebraucot Latvijā bija nevis "Sveiki Labdien" bet gan Where the nearest Vodka shop !? Parasti šie brauca barā dažādi advancēti čaļi šai jomā Arne piepirkas pusi kastes šņabja PIELIKĀS bez pakaļkājām. Otrā dienā pēc "kaujas" Arne stellēja uz "Dzīru galda" savu lielformāta tarataiku "Fiksēt ainavu"
Jolan:Gribi teikt,ka 100Ls robežās nav dabūnami normāli statīvi???
Statīvus var nopirkt cenās sākot no dažiem desmit latiem. Jautājums ir parpielietojumu. Nav arī skaidrs, ko topika autors saprot ar vārdu "kvalitatīvs" maza un viegla statīva sakarā. Un ko var saprast ar "normāls statīvs." Tad vel ir jautājums par statīva glavu, kas bieži var maksāt tuvu paša statīva cenai.
Tā ka _kvalitatīvs_ mazs statīvs visticamāk būs oglekļa Gitzo 1. vai 2. sērijas ar kādu Gitzo galvu. Pats statīvs gan jau ka būs kādi 300-400 Ls un galva 100-200 Ls. Var izvēlēties lētāku statīvu vai galvau, bet uz kvalitātes rēķina. Ja "mazs un viegls" nav svarīgs faktors un nevajag "kvalitatīvu", bet daudz maz normālu, tad visticamāk pa ~100 Ls var nokomplektēt kaut ko ar daudz maz labām alumīnija kājām un paciešamu, bet ne labu galvu.
Man savulaik bija tāds kompakts manfroto statīviņš uz 1kg, saliktā veidā(4 posmu kājas) ap 40cm, max garums ap 160cm. Izskrūvējama centrālā truba, lai var nolaist zemes līmenī makrobildēšanai. Pirku UK ~ 50ls. Likās jau dikt kvalitatīvi nostrādāts, bet tomēr pēc 3g sāka jukt laukā, pirmie lūza nost kāju fiksatori. Remontēt bija bezcerīgi, nu stāv salikts mājās ar nobintētām kājām kā rezerves stacionārais Var jau būt ka mana vaina, lietoju to ļoti bieži un pa visādiem džungļiem, kur neērti vazāt līdz lielo ar smago galvu
Vaards: Oglekļā šķiedras ir visdažādāko kategoriju (paša šķiedra, kā sapītas, cik kārtās u.t.t.) un to cena atšķiras pa kārtām. Gitzo šīs šķiedras ir speciāli pītas un vakuumā meistarotas.
Vaidieviņ kā nu muld... un kur tad ja ne vakuumā meistaro vecās krievu pīckas vai dajebko šādā makarā? Nu vajag tak kaut nedaudz filtrēt par ko stāsta....
Vaards: Oglekļā šķiedras ir visdažādāko kategoriju (paša šķiedra, kā sapītas, cik kārtās u.t.t.) un to cena atšķiras pa kārtām. Gitzo šīs šķiedras ir speciāli pītas un vakuumā meistarotas.
Vaidieviņ kā nu muld... un kur tad ja ne vakuumā meistaro vecās krievu pīckas vai dajebko šādā makarā? Nu vajag tak kaut nedaudz filtrēt par ko stāsta....
Vakuumā arī meistaro dažādi.
Bet tev, īpašajam, Imgfoto apskaidros kas labāks, stiklašķiedras statīvs vai oglekļa šķiedras vakuumā sasūknētais un sešos slāņos pītais. Viņam Liepājas makšķernieki to jau ir ieskaidrojuši.
ja nepielec, var šeit apskatīties: youtu.be... (visa sāls ap 7.minūti, bet var visu noskatīties).
Es vispār brīnos par atšķirību gadžetu izvēlē Latvijā.
Sigmas objektīvus cilvēki šķaudās un nepērk, kropus nepērk, fulfreimus un L stiklus tikai. Statīvu lauciņā tas nozīmē nevis izvēlēties SIgma 18-270mm Bet bildēt ar Panasonic ziepīti. Un šo stulbumu es redzu uz ielām, šeit, visru - ka cilvēki ar lielu fočiku rokās staigā ar alumīnija krāsas statīviem, kam vēl tie trīs papildus istiprinājumi starp kājām - it kā ļureklim tie palīdzēs mazāk vibrēt un tricināties.
Buržuju forumos cilvēki žmiedzas uz stikliem un fočikiem, bet nopērk normālu statīvu (tas parasti nenovecos 20 gadus un vērtība arī īpaši nekrīt).
Lai būtu jēga statīvu pirkt, tam jābūt ļoti stabilam un ērti lietojamam. Lētuči nav ne stabili, ne ērti lietojami, attiecīgi vairumam pēc tam stāv mājās un veido negatīvu iespaidu par šādu uzparikti.
par kaartaam atskjiras tik cenas, nomarketingotaam sapiitaam ogleklja skjiedraam
par kaartaam atskjiras tik cenas, nomarketingotaam sapiitaam ogleklja skjiedraam
Nu re, Imagfoto visu apskaidroja - jo krutāk notīts un nomārketingots, jo labāk.
Statīvu, ja domā atbalstu fotokamerai, var labu labo dabūt arī pa pāris latiem - tik atkarīgs no vajadzības. Zem diviem latiem izmaksās bean bag - sašuj maišeli vai mazāku ķisendrēbi, pieber ar zirņiem un būs urrā - uzmet kaut kam par zemi augstākam pa virsu, ieriktā kameru, 2 sec taimers un bliez. Par mazpadsmit - nopērc pāris gorillapod viltojumus. Vienmēr vazā līdzi divus, kad viens negaidīti pievils, lietosi otru. Par daždesmit - vot te būs grūtāk, bet visi pa lielam būs draņķi. Var ieteikt skatīt vien tādu, kuram galva noņemama, neizmantojot fleksi vai cirvi - kad pievils, būs vieglāk uzlikt normālu galvu. Jāpiebilst, ka lētučiem nepatīk aukstums - savienojumi no prastas plastmasas, ko pāris reizes atdzesējot līdz mīnus pārdesmit grādiem, paliek baisi trausli - salauzīsi kaut vai vienkārši vaļā taisot. Nu un pludmales smilšu jāuzmanās. 50-70 Ls var sākt medīt lietotus manfrotto izstrādājumus - pašam bija 190. kāju modelis ar vienkāršu lodes galvu - patika. Daudz bildēts arī ar kaut kādu vienkāršo manfrotto 3-kloķu galvu - bija ok, lai gan ne sevišķi ērti. Visi šie padomi ir praksē pārbaudīti. Bet vispār, viss ir bullšits, pirms zinām, ko liksi virsū un kādos apstākļos bildēsi. Reku, kaut vai, 4as kameras - prasības statīvam visām būs stipri dažādas...
Jolan:Gribi teikt,ka 100Ls robežās nav dabūnami normāli statīvi???
Statīvus var nopirkt cenās sākot no dažiem desmit latiem. Jautājums ir parpielietojumu. Nav arī skaidrs, ko topika autors saprot ar vārdu "kvalitatīvs" maza un viegla statīva sakarā. Un ko var saprast ar "normāls statīvs." Tad vel ir jautājums par statīva glavu, kas bieži var maksāt tuvu paša statīva cenai.
Tā ka _kvalitatīvs_ mazs statīvs visticamāk būs oglekļa Gitzo 1. vai 2. sērijas ar kādu Gitzo galvu. Pats statīvs gan jau ka būs kādi 300-400 Ls un galva 100-200 Ls. Var izvēlēties lētāku statīvu vai galvau, bet uz kvalitātes rēķina. Ja "mazs un viegls" nav svarīgs faktors un nevajag "kvalitatīvu", bet daudz maz normālu, tad visticamāk pa ~100 Ls var nokomplektēt kaut ko ar daudz maz labām alumīnija kājām un paciešamu, bet ne labu galvu.
...tad sanāk,ka "kvalitatīvs" komplekts maksā no 400-600Ls?Nav tā kā biki paspīlēts. Vai tiešām Manfrotto 190 alumīnija kājas nav gana kvalitatīvas mīlnieku/hobijstu vajadzībām?
Vaards:Un šo stulbumu es redzu uz ielām, šeit, visru - ka cilvēki ar lielu fočiku rokās staigā ar alumīnija krāsas statīviem...
Un kur tu tā redzi, ka visur bariem staigā cilvēki, kuri, fotografējot uz ielām, lietotu statīvus? Laikam slikti būšu pa ielām staigājis, vasarā pilna Rīga, Varšava un Krakova tūristu, visi fotografē, bet statīvu neesmu redzējis nevienam. Un liels fočiks ir labi ja procentam no tiem.
Jolan, "kvalitatīvs" ir ļoti vispārīgs jēdziens un katram tas ir savādāk. Bet ja bildē ar stikliem līdz kādiem 400mm un jaunajām daudzmegapikseļu kamerām (5D Mark III, D800 utt.), tad cena drīzāk būs sākot no 600-800 Ls labam kvalitatīvam statīvam ar galvu. Ja objektīvi grāki par 300-400mm un gaismasspēju virs 5.6, tad visticamāk statīvs ar galvu būs sākot no 1000-1200 Ls. Bet tas nenozīmē, ka ar letākiem nevar fotografēt. Starpība būs vējā, mazā gaismā un citos ne-ideālos gaismas apstākļos, kad slēdža ātrumi ir garāki par 1/30-1/40.
Turklāt statīvam šādas cenas nav nekas pārmērīgs. Paskaties cik maksā video statīvi - labākajā gadījumā viena nulle klāt foto statīva cenai. Dažreiz arī vairāk
Ar savējo par ~100Ls, kopā ar galvu, esmu bildējis ar EF 70-200/4L+Kenko 1,5x gan mēnesi, gan zvaigznes. Holmsa komēta, bez jebkādiem statīviem zelta cenā:
ak34,cik bloga bildētāji bildē ar 300/2.8 vai 400/2.8?Domāju topika autors tādus pat rokā nav turējis,tāpēc arī vajadzēja ieteikt atbilstošai tehnikai/prasībām labāko variantu.Man piemēram pilnībā pietiek Manfrotto 055 priekš D800 un 300/4 un neredzu vajadzības pēc dārgākām kājām(vienīgais kas mani traucē ir svars un arī tas traucēklis izpaužās vienu reizi divos gados).
Jolan, ja nebūtu starpības starp 100 un 500 Ls statīviem, tad tos dārgākos neviens nepirktu. Un video filmētāji ar pirktu statīvus bez galvas pa 100 nevis pa 10000 EUR
Gadus sešus atpakaļ biju izaudzis līdz Manfrotto Neotec statīvam un domāju, ka labāka statīva pasaulē nav - kājas forši velkas ārā un pašas nofiksējas. Piespied pogu un sastum atkaļ. Ātri, ērti, stilīgi.
Līdz tam bija pavsam vārgs alumīnija trijkājis (bet to nevarēja jūrā ar ziepīti nolikt un kaut ko nobildēt ar lēniem laikiem), nopirku tādu pašu lēto Giotto, bet jau izdomāju (kā topika autors), ka nopirkšu krutu statīvu - samaksāju kādus latus 39 par tādu ar alumīnija kājām, kur turklāt katrai kājai divi alumīnija kvadrāta profili, starp kāju posmiem papildus stiprinājumi šķērsām (pašā augšā).
Jūru jau varēja bildēt, ļurinājās, bet ik pa laikam kāda laba bilde gadījās!
Tad nopirku manfroto ceļojumu statīvu pa 58 LVL (tāds maziņš, kuram varēja ivilkt tievš alumīnija kājiņas, kas ar bumbiņām pašas fiksējas), izrādijās, ka šis sūdiņš ir gandrīz tikpat stabils kā tas iepriekšējais "krutais" statīvs.
Pārdevu to lielo alumīnija gabalu, paliku pie mazā cēlojumu statīva.
Tad man spoguļkamerai sāka parādīties lielāki objektīvi, uz šitā štruntiņa neko vairāk uzkarināt nevarēja... Nu tad es atvēzējos - nopirku Manfrotto Neotec 458B un Hidrostatisko galvu manfrotto 468mgrc2 - fantastīka! Tas tik bija lēciens un progress attīstībā!
Neotecs Nosprāga pēc pusotra gada...
Tam bij tādas problēmas: - salīdzinot ar jebkuru gitzo, tomēr ļurkājas (pēc tam salīdzināju); - tas ir izveidots no sapresētām alumīnija detālām, kas nav izjaucamas. Šīs detaļas sāk korodēt no iekšas, ja vienreiz iemērc to jūras ūdenī. - Viņam kājas bāžas iekšā un ārā kā tādi pumpīši (blīvi) un ir ieeļotas. Attiecīgi ļoti debīli ir izdomāts tas, ka resnākais kājas posms ir apakšā, bet tievākais augšā stiprinās pie statīva pamatnes (tas nāk par ļaunu stabilitātei). Bet imērcot šo kāju ūdenī, tajā apakšējā resnākajā trubā satek ūdens iekšā (un tā ir hermētiska - nav kur iztecināt ārā) un tālāk to var forši pumpēt statīva kājās iekšā. Visādi izeksperimentējos to ūdeni dabūt ārā, šis tur palika iekšā uz kādu gadu. - par cik iekšā ir jokaina stienīšu un rullīšu sistēma, kas kāju fiksē, tad tas sāļais ūdens tur trāpīja virsū un pēc pusgada tās detaļas bija bišķi korodējušas un kājas stumdījās iekšā/ārā nefiksējoties. Izjaucu ar zāģīti un āmurīti, lai paskatītos kas tur iekšā.
Ar to beidzās mana draudzība ar manfrotto - lai gan pret galvu nekādu negatīvu repliku nevaru izvirzīt, ja nu vienīgi nepatīk manfrotto plates. Arca swiss sistēmai nopērku tieši fočikam piemērotu, jo izrādās, ka fočika platsmasa locās un ļurinās vējā - attiecīgi nepieciešama tāda plate, kas aptver visu fočika apakšu un blīvi piespiežas no visām pusēm, vai vismaz fiksējas ar speciālop papildus skrūvi.
Tā nonācu līdz Gitzo GT3530s - jau salasījies putniņu un naturescapes forumos par šo variantu, un tieši: - tam ir paliela pamatne pie kuras stiprinās kājas, attiecīgi visādas ļurkāšanas uz sāniem tiek mazinātas (salīdzināju tieši ar no neotec - nofiksēju viņam kājas ar skoču, lai nešļūkā u iekšu un āru. Sapratu, ka liela laukuma pamatne uz kuras skruvējas galva, tas ir baigi būtisks stabilitātes faktors). - šim statīvam nav vidējais stinis - galvenā parodija par statīvu. Galva uzreiz stiprinās uz lielās pamatnes, pie kuras piestirpinātas statīva kājas; - šim statīvam ir tikai trīs kāju posmi - mazāk darbību lai to uzstādītu un saliktu, mazāk detaļu salūšanai, resnākas kāju trubas un attiecīgi lielāka stabilitāte.
Biju no sākuma domājis atvēzēties un pirkt kā ak34 gitzo 5541, bet laicīgi atjēdzos un sapratu, ka tas būs baigais overkills - lieks augstums (man gandrīz nekad nevajag augstāku par acu līmeni), lieks svars, lieks ceturtais posms un lieki resns un liels statīvs. Un stipri dārgāks (galvnais faktors, kas atgrieza realitātē ) Pāris reizes esmu nožēlojis un ir gribējies maktenāku statīvu. Bet arī 3530s ir maktens lielgabals, ko nest līdzi nav pārāk patīkami.
Attiecīgi pēc 3530s man gadījās vēl četri gitzo statīvi - meklēju variantu, ko varētu nest līdzi, kad sanāk ar kājiņām pa mežu staigāt. Vai arī ziemā patīk ar slēpītēm pa meliorācijas grāvjiem (un tamlīdzīgi) ceļot - kaut kur pametot mašīnu un izmetot kādu 10-15km līkumu.
Tādejādi pamēģināju Gitzo GT1541T (itkā saliekas kompakts un foršs, bet tomēr šķita pārāk liels cēlošanai ar mazu pentax DSLR un pāris pankūku objektīviem kabatās). Veiksmīgi uzsitu gaisā ss.lv Vēl biju pamēģinājis Gitzo GK2380VQR vintage, kad tas maksāja 1400$, biju to dabūjis pa bišķi vairāk kā puscenu (mantrausība, nopirkās ) ar domu, ka viņš tiešām tāds fundamentāls un robusts dzelzis, ļoti kompakti saliekas kopā - attiecīgi domāju to mašīnā vdaāt līdzī. Bet ātri nācu pie saprāta un kamēr nebija nobružāts, pēc trīs gadu turēšanas mājās faktiski pārdevu par to pašu naudu par kādu biju nopircis (jo šitiem visiem statīviem cena arī lietotajā tirgū ir augsta).
Pārgājieniem lietoju Gitzo GT 0541 mountaineer (kuram pārbaudīju vairākas galvas pērkot un pārdodot lietotajā trigū - Markins q3 emille traveler, Feisol, PhotoClam. Kas interesanti, tad Photoclam izrādījās vislabākā. Pārējās veiksmīgi notirgoju tālāk.
Ar GT 0541 neesmu pārāk apmierināts (lai gan stabils pēc velna - kraju tam virsū arī Pentax 645n midformātu ar 200mm f4 objektīvu un ir ok, pat bez slēdža 2sec taimera, jo tāds nav midformātam).
Man nepatīk, ka viņš ir tievs un garš saliktā veidā, attiecīgi ar vienu aci skatos uz to sūdiņu SIRUI (ar ceŗibu tādu sagaidīt pēc gada kādā Pentaxforuma tirdziņā lietotu, par cik tur review bijis. Jo domāju, ka viņam būs kādas problēmas galu galā).
Gitzo statīviem ir viena būtiska īpašība - tos var izjaukt ar rokām un seškanšu atslēgu - visas oglekļa caurulītes var izskrūvēt un pēc jūras bildēšanas samest vannā un nomazgāt smiltis. Katru detaļu var nopirkt kā remontkomplekta detaļu.
Attiecīgi, kamdēļ to visu raktu - tamdēļ, ka šiem statīviem cena turas lietotajā tirgū faktiski tāda paša kā jauniem (pērkot un pārdodt tos, neesmu neko zaudējis. Attiecīgi esmu droši nopircis jau tādus vairākus, pamēģinājis un uzsitis gaisā tālāk) tie gandrīz nebojājas un ir ērti remontējami, tie ir ergonomiski un ērti lietojami, tie ir stabili.
Protams, ir lieliski pakāldarinājumi atrodami, par ko cilvēk iir sajūsmā. Piemēram Feisol CT 3441 SB kuru ir vērts ņemt ar visu galvu - tā ir ļoti laba, esmu pamēģinājis. Pašu statīvu neesmu riskējis pirkt, bet cilvēki priecājas. Benro ir bišķi sūdīgāks, toties tur ir plašāka izvēle ar visādiem maziņiem oglekļa statīviņiem.
Ja tagad būtu jāpērk statīvs, pirktu lietotu gandrīz tādu kā man ir, bet par 10 cm garāku: 3531Ls (kur L ir LONG) jo 3530s ir bišķi, bišķi par īsu manam 1.81 augumam, lai varētu pie tā bildēt kā stalts gulbis.
Ja gribētos jaunu pirkt, tad pirktu pēdējo modeli: veikals.bfs.lv...
kuram ir viena patīkama fiška - gumijas kājeles var ziemā novilkt un tur apakšā ir dzelzs pīķi. Savādāk ar gumijas kājām ziemā uz lediem baigi štruntīgi.
Protams, vecajiem tie gumijas puļķi izskrūvējas un var nopirkt dzelzs pīķus un tos ieskrūvēt. Bet jaunajam forši tie puļķi ar šādu fišku. Un pāris citi uzlabojumi (par kapeiku vieglāks) uc. kas mani īpaši neiespaido.
Kā galvu pirktu Burzunski. Tā ir prasts dzelzsgabals, kuru ieskrūvē pašā Gitzo statīvā (skrollēt 1/4 no augšas): www.outbackphoto.com...
Burzynski galvu vaktētu vācu ēbajā, jo tur tā reizi pusgadā parādās par 150-250EUR (jauna ap 500EUR): www.ebay.de...
Vaards: kuram ir viena patīkama fiškā - gumijas kājeles var ziemā novilkt un tur apakšā ir dzelzs pīķi. Savādāk ar gumijas kājām ziemā uz lediem baigi štruntīgi.
Protams, vecajiem tie gumijas puļķi izskrūvējas un var nopirkt dzelzs pīķus un tos ieskrūvēt. Bet jaunajam forši tie puļķi ar šādu fišku.
Ak tu mī un žē, kas par progresīvu fišku! Un tikai par 399,999Ls! Manējām kājām tas bija jau pirms 5 gadiem un maksāja 65 Ls:
šitā fīča bija jau krievu laikos, kaut kad 1970-tajos, krievu ražojuma statīvam pa 40rbļ. kājas teleskopiskas alumīnija trubas, galva , tjipa kino. pirms pārs gadiem atdevu vienai jaunai foto censonei, kura aizraujās ar vintāžas tipa foto tehniku
negatIvs:šitā fīča bija jau krievu laikos, kaut kad 1970-tajos, krievu ražojuma statīvam pa 40rbļ. kājas teleskopiskas alumīnija trubas, galva , tjipa kino. pirms pārs gadiem atdevu vienai jaunai foto censonei, kura aizraujās ar vintāžas tipa foto tehniku
Protams, fiška zināma. Konkrēti man tā pietrūka, jo bieži bildēju ledainas jūras. Gitzo ir normāls lego, vecākiem modeļiem var uzlikt arī jauno pēdas. Un arī benro puļķi der.
Vaards: kuram ir viena patīkama fiškā - gumijas kājeles var ziemā novilkt un tur apakšā ir dzelzs pīķi. Savādāk ar gumijas kājām ziemā uz lediem baigi štruntīgi.
Protams, vecajiem tie gumijas puļķi izskrūvējas un var nopirkt dzelzs pīķus un tos ieskrūvēt. Bet jaunajam forši tie puļķi ar šādu fišku.
Ak tu mī un žē, kas par progresīvu fišku! Un tikai par 399,999Ls! Manējām kājām tas bija jau pirms 5 gadiem un maksāja 65 Ls:
Gitzo jau nav nekāda jauna kompānija, kas taisa ultramodernus statīvus. Šiem viss ir diezgan vecs un pārbaudīts. Un ir tas naudas vērts.
Man šādas ledus adatas nav, jo iztieku bez. Vienīgā ekstra ko esmu nopircis savam statīvam ir "leveling base" - puslodes adapters, kas ļauj nolīmeņot statīva platformu. Šādas esmu redzejis tikai kā standartaprīkojumu video stativiem.
Neesmu gājis arī Vaarda piedzīvojumiem cauri, bet pirms nonācu pie GT5540/GT5541 esmu dažādus lētākus risinājumus mēģinājis. Vienkāršākais tests, lai saprastu kāpēc ir jāmaksā tik daudz par stativu ir pamēģināt blakus, piemēram, to pašu manfrotto 190 vai 055 ar dārgako manfrotto lodes galvu un Gitzo GT5541 vai GT3530 kaut vai ar lētāko Arca Swiss Z1 galvu. Savādāk ir grūti saprast par ko Vaards te raksta.
Arī tas, ka Gitzo ir viegli kopjams ir pluss. Savu reizi pāris gados izjaucu, iztīru un ieeļļoju. Tā pat arī pēc bildēšanas ūdenī izjaucu kājas un izleju ūdeni un izskaloju tekošā, ja bildēts jūrā.
Tāds 400-600 Ls Gitzo, ja to nepazaudē, kalpos vairākus desmitus gadu pat, ja to ikdienā lieto jūrā, purvos, smiltīs, dubļos utt. Un tad tā cena vairs nav tik briesmīgi liela. Visādā ziņā fotoaparāti un objektīvi nolietojas daudz ātrāk.
Tu jau tiri piekasies. Vaards par tiem knibuliem tieca salidzinot konkreti 2 gitzo modelus, nevis ka ta ir kada ekstra jauna fica!
Vajag apgreidot esošo noname statīvu uz mazāk "ļurīgu"...
Iespaidojoties no fotožurnālu "padziļinātiem" pētījumiem esmu apstājies uz Statīvs- Benro A-297 EX [A2970F] Galva- Manfrotto 498RC2 MIDI BALL HEAD W/ RC2
Vai arī komplektēt savādāk?
Svars nav noteicošais, ārā staipīšu 3x gadā. Svara izturību laikam jaliek 3kg+
P.S. Ja kādam labs lietots par sakarīgu ciparu- PM
Pats trijkājis ir diezgan zems - 147cm pilnībā izlaists. Ja gribi likt kaut ko 3+ kg smagu - nāksies iztikt bez vidus kolonnas, kas nozīmē, ka būs vēl zemāks. Personīgi man pieredze laba ar Manfrotto MK294A3-D3RC2, kas bez isvilktas vidus kolonnas ir 1.5m auksts. www.xnet.lv...
Par cik pieredze maza salīdzinot ar šejienes lielajiem grandiem, tad pagaidām labāk paklusēt, bet īsumā vakar attaisot palika ļoti labs iespaids par Benro A-297 EX [A2970F] Bija viņam līdzinieks mazliet vieglāks, saliekot īsāks, bet ar četriem posmiem, un šeit arī piekasoties arī varēja sajust tādu kā "lurīgumu".., arī ceturtais posms bija tievākā izpildījumā, kas mani galīgi nepārliecināja, tāpēc paliku pie trīsposmīgā. Patika, ka augšējo daļu vari regulēt vertikāli un horizontāli, "bonusā" nāca 'šipi" utt . Bija sakarīgs veikalnieks un dabūju arī atlaidīti, jeb zem 100eur. Par cik ir divu gadu garantija tad testēsim, bet uzskatu, ka Benro nav tā sliktākā izvēle, tikai neņem viņu lēto galu.