forum.gif
Fotografēšana bērnudārzā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotografēšana bērnudārzā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.11.13 13:18
 citēt
Sveiki!
Gribēju pajautāt jūsu pieredzi par fotografēšanu bērnudārzos.
Izskatās diezgan nepateicīgs darbs no tā viedokļa, ka bildes visdrīzāk nevar publicēt kaut vai savā mājas lapā.
Vai, kas notiek, ja, manis fočētu kopbildi (vai, piemēram, 4 bērnu bildi no kādas aktivitātes), kāds no vecākiem ieliek draugos, bet visi vecāki to nemaz nevēlas?
Kā ar samaksu - tā pat kā skolā, t.i. 1 Ls par bildi un miers mājās? Vai arī fočēju par 30 latiem, bildes atdodu audzinātājai? Te gan problēma ar to, ka ne visi var samaksāt...
Paaaldies! ;)
Publicēts: 01.11.13 13:22
 citēt
Kas pasūta un maksā, tam arī atdod bildes. Vislabāk rakstiska vienošanās par fotografējamo apjomu un nododamo materiālu.
Jeb Tu pa kluso, pāri žogam un ar telestiklu?
Publicēts: 01.11.13 13:33
 citēt
Samaksa varētu būt noteikts cipars (lats tur vai divi) no cilvēka. Ja kāds saka, ka nevar samaksāt, tad pajautā tētiem, cik viņi maksā par paciņu cigarešu vai aliņu. Bet mammām - cik par mēnesi eleptrijā noēd televizors, skatoties visus ugunsgrēkus un Okartes fabrikas.
Publicēts: 01.11.13 13:33 labots
 citēt
Pa kluso nevar, jo jābūt vadītājas atļaujai arī tad, ja grib fočēt savus/ savu paziņu sīčus! Pa purnu arī negribas! Vismaz es tādam fotogrāfam sadotu, ja viens šis nav 2m bullis! :D
Jāizdomā, ko īsti darīt, ja audzinātāja man palūgtu nofočēt kādu pasākumu. Parasti man pilnīgi nekādas intereses ko fočēt, ja bildes nevar izmantot saviem mērķiem (kaut vai sociālajos tīklos).
Un diez, kādai ir jābūt bildei, lai to varētu publicēt bez citu vecāku piekrišanas? T.i., cik lielam ir jābūt "blūram", lai neceltu pretenzijas? :D

Schneider:Samaksa varētu būt noteikts cipars (lats tur vai divi) no cilvēka. Ja kāds saka, ka nevar samaksāt, tad pajautā tētiem, cik viņi maksā par paciņu cigarešu vai aliņu. Bet mammām - cik par mēnesi eleptrijā noēd televizors, skatoties visus ugunsgrēkus un Okartes fabrikas.

Un visiem atdot visas bildes? Es, negribētu, lai manu sīču bildes (nu varbūt izņemot grupu bildes) saņem citi vecāki!
Publicēts: 01.11.13 13:40
 citēt
Kāpēc lai kādam vispār rastos vēlme publicēt bērnu dārzā sabildētas bildes?! Tieši tur plāno sabildēt tādus šedevrus, ka ieraugot šīs sīču bildes, publika metīsies pasūtīt kāzas, bēres un pupus pie Tevis?
Pats tagad izdomā problēmu un mēģini to risināt...
Pa lielam, man šķiet, ka divi scenāriji:
1. nolīgst bērnudārza pārstāvis - bildē visus un visu, visas bildes atdod bērnudārzam, lai tālāk paši menedžē. Ja kāds ar kaut ko nav apmierināts - skaidrojas ar bērnudārzu.
2. nolīgst kāda bērna vai vairāku bērnu vecāki - tos tad arī bildējam, neko pa malām - nu un + kopbildes. Arī - bildes viņiem.

Vēl ir trešais, kā dara Mārītes foto kompānija un līdzīgie, bet tas droši vien nebūs Tavs gadījums.
Publicēts: 01.11.13 13:43 labots
 citēt
Nu ko lai dara, ja tu esi miljonārs, kura bērnus apdraud izpirkumu izspiedēji, tad domā savus variantus par kādiem izolētiem dārziņiem vai laid bildēties sīci ar helovīna masku galvā.
Es fotografēju sava miesta dārziņu izlaidumus, ne mans pienākums pazīt visus bērnus un šķirot, kuram atdodamajā diskā kuriem jābūt vai nedrīkst būt redzamiem. Sabildēju visu pilno reportāžu ar dziesmām, rotaļām, apsveikumiem un katram no vecākiem uztaisu pa diskam. Tur lai paši meklē, kurā redzams pašu Jānītis, varbūt Jānītis grib, lai arī Ilzīte redz viņu bildē, traukos katrs liek ko grib, tur nav mana darīšana.
Publicēts: 01.11.13 13:46 labots
 citēt
Protams, ka būs šedevri! :D Gan jau nebūs tik interesanti kā kāzās, bet nedomāju, ka tas varētu būt neinteresants pasākums! Un vispār man patīk, īpaši sīču tuvplāni un viņu sejas izteiksmes!
Nu, ja es kādā brīdi izdomāšu, ka gribu fočēt sīču pasākumus, tad jau kādu bildi vajadzētu atrādīšanai.
Un patīk jaunas lietas izmēģināt - nesen fočēju kristības pareizticīgo baznīcā. Visnotaļ interesanti. :)
Publicēts: 01.11.13 14:11
 citēt
Pa autors grib haļavnos modeļus sevis reklamēsanai un vēl iesist piķi no sencīšiem ?
Publicēts: 01.11.13 14:54
 citēt
didams:Pa autors grib haļavnos modeļus sevis reklamēsanai un vēl iesist piķi no sencīšiem ?

Nu kāzās es taču arī saņemu piķi un izmantoju bildes pēc saviem ieskatiem! Kur starpība? :)
Publicēts: 01.11.13 15:08
 citēt
A kapēc tu domā ka kāzu bildes par kurām tu esi saņēmis naudu vari izmantot pēc saviem ieskatiem?
Publicēts: 01.11.13 15:12
 citēt
Nu tāpēc, ka ir tāda vienošanās! Negribi, atrodi citu, izvēle plaša!
Publicēts: 01.11.13 15:20
 citēt
Ritz:Nu tāpēc, ka ir tāda vienošanās! Negribi, atrodi citu, izvēle plaša!

Uh kāds tu kruts. Izklausās ka pēc Taviem pakalpojumiem rindā stāv:-)
Publicēts: 01.11.13 15:26 labots
 citēt
Pats rakstiji: "Un visiem atdot visas bildes? Es, negribētu, lai manu sīču bildes (nu varbūt izņemot grupu bildes) saņem citi vecāki!"
Tad kāpēc vecākiem būtu jāgrib lai viņu bildes par ko ir maksāta nauda vēl karājās sazinkur netā ?
Publicēts: 01.11.13 15:28 labots
 citēt
+ versatile

Un mans uzskats ir tāds - ja es bildāju bezmaksas - lieku pēc tam bildes kur gribu , un kad gribu.
Ja bildēju par maksu - vai nu nelieku vispār sociālajos - vai , ja nu tur tiešām ir super šedevri, vai man ļoooti noderīgas bildes - saskaņoju ar "pasūtītāju" , bet tas ir reti reti

Tās tomēr ir privātas lietas. Un , ja fotogrāfs sabildētu piem. manas kāzas un ieliktu pašrekalāmai 15 bilžu reportāžu draugos - toč pa bieti norautos
Publicēts: 01.11.13 15:29
 citēt
Nesaprotu KAPĒC kautkas jāpublicē ? Nibliezi saņemi piķi un aizmirsi. Vai nobliezi sabāzi ģimenes albumā aizsūtīji Omēm un sīkā čomakiem un visi laimīgi.
Publicēts: 01.11.13 15:29
 citēt
Ritz:Pa kluso nevar, jo jābūt vadītājas atļaujai arī tad, ja grib fočēt savus/ savu paziņu sīčus! Pa purnu arī negribas! Vismaz es tādam fotogrāfam sadotu, ja viens šis nav 2m bullis! :D
Jāizdomā, ko īsti darīt, ja audzinātāja man palūgtu nofočēt kādu pasākumu. Parasti man pilnīgi nekādas intereses ko fočēt, ja bildes nevar izmantot saviem mērķiem (kaut vai sociālajos tīklos).
Un diez, kādai ir jābūt bildei, lai to varētu publicēt bez citu vecāku piekrišanas? T.i., cik lielam ir jābūt "blūram", lai neceltu pretenzijas? :D

Schneider:Samaksa varētu būt noteikts cipars (lats tur vai divi) no cilvēka. Ja kāds saka, ka nevar samaksāt, tad pajautā tētiem, cik viņi maksā par paciņu cigarešu vai aliņu. Bet mammām - cik par mēnesi eleptrijā noēd televizors, skatoties visus ugunsgrēkus un Okartes fabrikas.

Un visiem atdot visas bildes? Es, negribētu, lai manu sīču bildes (nu varbūt izņemot grupu bildes) saņem citi vecāki!

Ja es būtu Freids, secinātu, ka mums šeit darīšana ar latenti perversu tipu. :amazing:
Publicēts: 01.11.13 15:33
 citēt
emzi:
Ritz:Nu tāpēc, ka ir tāda vienošanās! Negribi, atrodi citu, izvēle plaša!

Uh kāds tu kruts. Izklausās ka pēc Taviem pakalpojumiem rindā stāv:-)
Sāc runāt par tēmu vai vismaz domāt sāc! Un atrodi darbu, kur galvenais nav nopelnītais piķis! Īsumā - fočēju reti, bet, kad pats gribu! Naudu nopelnu citur!
Pilnībā saprotu, ka vecāki negrib bilžu publicēšanu, tàpēc prasu citu pieredzi.
Publicēts: 01.11.13 15:41
 citēt
A kādu pieredzi tu gribi dzirdēt?
Fotogrāfēju bērnudārzā bildes tirgoju vecākiem, lieku netā kā reklāmu un labākas vēl notirgoju stokos ?
Publicēts: 01.11.13 15:46 labots
 citēt
Piemēram, 5 vecāki vispār negribēja, ka fočē sīčus; 5 gribēja, bet negribēja maksāt; 7 gribēja bildi par 0,5 ls gabalā. Citi visas bildes pa 5 ls, bet kāfd bija pret to. Kāda vēl teica, ka pietiks ar IPhone, u.t.t.
Un neesmu vienīgais "dīvainais", kurš nefočē/ prasa vairāk, ja pēc tam nevar bildes izmantot!
Publicēts: 01.11.13 15:53
 citēt
pa tu jau atstāsti vecāku sapulces tekstu, nevis fotogrāfa pieredzi :D
Publicēts: 01.11.13 15:57 labots
 citēt
didams:pa tu jau atstāsti vecāku sapulces tekstu, nevis fotogrāfa pieredzi :D
Neesmu tādā bijis, bet pieņemu, ka tā varētu būt! :D
Un paldies par komentiem! Pagaidām izskatās šādi - fočēju par simbolisku samaksu tikai tos, kuriem nav iebildumu, ka izmantoju bildes.
Publicēts: 01.11.13 15:57
 citēt
Un kāda suņa vai kaķa pēc svešu bērnu bildes ir jāievieto savā mājas lapā????????:amazing::amazing::amazing::amazing::amazing::amazing:
Publicēts: 01.11.13 15:59
 citēt
Kā pēc jāuzbāžas cilvēkiem kuri NEGRIB ? Ja es gribu safočēt Omēi savu sīko es aistiepju uz dārziņu studijas gaismas sametu pa stūriem atstarojošā variāntā un SABILDĒJU savējo sīko. Vēlāk šo aizsūtu Omeēm . laulene savām daudzēnēm ja trāpijusies audzinātāja arī šai. PARĒJOS es nebildēju , ja šie trāijās kadrā tad blakus vai kopā ar manējo sīko. BĒRNUDARZU bildēšana ir BIZNES ar attiecīgiem nosacījumiem , gadās pasūtu arī es "Marīšu @ Ko " pases bildes . PATS neko tādu nevēlos darīt, kaut gan LŪDZ reizēm. Gadās ka audzinātājas PALŪDZ CD ja ir tā vairāk citu bērnu kuru vecāki "Taujajas" pēc bildēm , tad šīs pašas kautkur sadrukā GRIBOŠIE seņci arī samet kaut kādu piķi ko PARASTI ar atstāju grupai kā "Zīmuļu" naudu.
Publicēts: 01.11.13 16:00
 citēt
Ritz:

PIEŅU ka nebūsi. Ar LIELAJIEM nevarēsi staipīties nedz cenā nedz līmenī nēdz piedāvājumā.
Publicēts: 01.11.13 16:07 labots
 citēt
Oliss:Un kāda suņa vai kaķa pēc svešu bērnu bildes ir jāievieto savā mājas lapā????????:amazing::amazing::amazing::amazing::amazing::amazing:
Tāds pays iemesls kā citām bildēm - lai redz, ka tu kaut ko māki! T..i., būs ko parādīt, ja kāds gribēs, lai safočē viņu sīču ballīti!
Jā, zinu, kā ar lielajiem - Mārītes skolotāju bilde kādā no Ogres apkaimes skolām bija reti briesmīga. Var jau būt, ka tikai izņēmums.
Publicēts: 01.11.13 16:17
 citēt
Ritz:
Un paldies par komentiem! Pagaidām izskatās šādi - fočēju par simbolisku samaksu tikai tos, kuriem nav iebildumu, ka izmantoju bildes.

A kā tu tos bērnus atlasīsi kuru vecākiem nav iebildumu ? dosies uz vecāku sapulci, vai domā ka audzinātājas vāks vecāku parakstus ? Ko darīsi ja Ome kas izņēma berneli teiks ok bet pēc mēneša tev piezvanīs 2m garais papus ar tekstu kāda suņa/kaķa pēc bildes liec netā ?
Publicēts: 01.11.13 16:34
 citēt
tagad modē ir video. foto drīzāk kad absolvē. un vēl ir variants, ka sīkiem pasākums notiek bez vecākiem, lai nav sēdēšana klēpī visu pasākumu. tad tikai cilvēks no malas derēs. es savējo fočīju šad tad bez iepriekšēja brīdinājuma. vismaz interesantas, nepozētas bildes.
Publicēts: 01.11.13 16:50
 citēt
Lunis:Nesaprotu KAPĒC kautkas jāpublicē ? Nibliezi saņemi piķi un aizmirsi. Vai nobliezi sabāzi ģimenes albumā aizsūtīji Omēm un sīkā čomakiem un visi laimīgi.
+++
Publicēts: 01.11.13 16:58
 citēt
Nu nezinu, kad kādam ir iebildumi pret savu bērnu fotografēšanu, tas paliek dārziņa vadītājas/audzinātājas/vecāku sapulces ziņā. Vienīgā reize, kad reportāžas laikā bija tāda lieta - vēlēšanu diena iecirknī. Iecirkņa vadītāja skaļi uzjautāja, kurš negrib būt kadrā, pieteicās viena tantiņa, pārējie tika nobildēti gan pie biļetenu saņemšanas, gan urnām.
Dārziņā man, kā fotogrāfam, uz vietas par to nav jālauza galvu, tur jau pirms pasākuma viss ir noorganizēts un vecāku saskaņots, mūsu miestā gandrīz visi viens otru pazīst, pasākumos no fotogrāfa, vajāšanas mānijas mākti, neslēpjas, bet es uz pasaules mēroga atpazīstamību nepretendēju, uz vietas mani zina visi, ar svešu bērnu bildēm traukos plātīties man nav vajadzības.
Publicēts: 01.11.13 17:01
 citēt
ne jau pret fotografeshanu bet ka kaads taas bildes baksta savos feisbukos fotoblogos un velzinkur veel :D
Publicēts: 01.11.13 17:03
 citēt
Mana pieredze bērnudārzos parasti ir sava bērna un mazbērna dārzi'nos. Sabildēju savējos un protams arī visus pārējos. Iedodu failu adresi dalībniekiem, šie ņem bildes un ir sasodīti priecīgi:face-wink: Man arī prieks ka šiem patīk. Reizēm no tādas izdarības atlec vēlāk kāda haltūriņa un tad arī seko samaksa. Kaut kā tā. Bērni ir mūsu nākotne:face-smile:
Publicēts: 01.11.13 17:08
 citēt
Ritz: Pagaidām izskatās šādi - fočēju par simbolisku samaksu tikai tos, kuriem nav iebildumu, ka izmantoju bildes.

Nevella, pagaidām drīzāk izskatās, ka vairākums fočē par abpusēji izdevīgu samaksu visus, bet bilžu izmantošanas iespēju pieprasi tik tu viens.
Publicēts: 01.11.13 17:28
 citēt
UldisMuzikants:nesaprotu to baidīšanos no publicēšanas.

Ja ir maksas pasākums, tad tomēr maksātājs nosaka kur preci rādīt :)
Publicēts: 01.11.13 17:30
 citēt
Lunis:Nesaprotu KAPĒC kautkas jāpublicē ? Nibliezi saņemi piķi un aizmirsi. Vai nobliezi sabāzi ģimenes albumā aizsūtīji Omēm un sīkā čomakiem un visi laimīgi.

:D visiem naf tāda brenda, kā tev... jāliek reklāmbildītes
Publicēts: 01.11.13 17:34
 citēt
a ko darīt ja gribas iesist piķi un papildināt savu potfiiljijoo?
Publicēts: 01.11.13 17:43
 citēt
a vot tā jau ir reklāma un modeļiem jāmaksā.
Publicēts: 01.11.13 19:07
 citēt
Haiduks:
UldisMuzikants:nesaprotu to baidīšanos no publicēšanas.

nefiga, viss atkarigs no summas. Es nevienu nebildeju, pirms nav parakstita vienosanas, kura rakstits ka es drikstu izmantot bildes, kur un ka gribu. Ja ir pret, ir divi varianti, mekle citu fotografu vai maksa dubultu cenu. Lidz sim visi ir parakstijushi.
Un vai tad darzina gada sakuma vecaki neparaksta ligumu, kura ari pieminets par fotografesanu? Vismaz es tadu papiru saviem berniem parakstu. Preteja gadijuma manejais uzveduma laika tiktu novietots aiz priekshkara... vai es to gribu? Lai tak bilde, nav tak pliks galu beigas.
Publicēts: 01.11.13 19:17
 citēt
lafoto: Es nevienu nebildeju, pirms nav parakstita vienosanas, kura rakstits ka es drikstu izmantot bildes, kur un ka gribu.

Nu laikam būsi pasaules klases fotomeistars, ja atļaujies izvirzīt šādas prasības.
Vai otrs variants - tavs pakalpojums ir par kapeikām.
Publicēts: 01.11.13 19:32
 citēt
es tikai par vienu variantu= esmu uzaicināts fotografēt, salīgstu summu ar vadību, sabildēju un atdodu bildes (disku). Kam vēl pasūtījuma bildes kaut kur publicēt?
Neesi aicināts bildēt, tad sēdi, skaiti kopā ar visiem dzejolīšus, ej rotaļās un sūkā čupačupsi! Savādāk reizēm var sanākt, ka uz 15 bērniem ir 31 knipsētāji, gan ar spogulenēm, gan ziepjiem un mobiliem, bet kaut kur vēl pa vidu grib kādu kadru arī nolīgtais fotogrāfs...
Publicēts: 01.11.13 19:40
 citēt
lafoto:
Haiduks:

nefiga, viss atkarigs no summas. Es nevienu nebildeju, pirms nav parakstita vienosanas, kura rakstits ka es drikstu izmantot bildes, kur un ka gribu. Ja ir pret, ir divi varianti, mekle citu fotografu vai maksa dubultu cenu. Lidz sim visi ir parakstijushi.
Un vai tad darzina gada sakuma vecaki neparaksta ligumu, kura ari pieminets par fotografesanu? Vismaz es tadu papiru saviem berniem parakstu. Preteja gadijuma manejais uzveduma laika tiktu novietots aiz priekshkara... vai es to gribu? Lai tak bilde, nav tak pliks galu beigas.

un ko tu pateici savādāku, vienīgi savu ES izcēli :D... tātad maksātājs piekrita tavai pazemīgajai lugšanai :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):