Saskāros ar šādu situāciju - safotografēju meiteni, apstrādāju bildes, atdevu bildes un tagad draudziņos meitene ir izveidojusi albumu, taču bildes ir pārapstrādātas. Kā pati meitene sacīja - esot uzlikusi lielāku kontrastu. Bildes ir citās krāsās un ļoti kontrastainas. Ir bijuši gadījumi, kad manis fotografētās bildes tiek liktas ar instagram filtriem. Kāda ir jūsu attieksme, ja jūsu darbu pārapstrādā?
Man šobrīd galvenais, lai zem šīm bildēm neraksta manu vārdu.
la_cumparsita:Jolan, vai šeit par problēmām jārunā? Jautāju par citu fotogrāfu attieksmi.
Fotogrāfu attieksme nav kas tāds kurā būtu jēgas ieklausīties + viņi ir tādi paši cilvēki kā pārējie - nomācošais vairums neatšķir kas štrunts kas nē - pārējiem pofig.
Nāks lielāki sūdi, šitie aizmirsīsies Juridiski,jau protams autordarbs ir neaizskarams, realitātē ne tādi vien brīnumi notiek, šis vēl ir nekaitīgākais sačakarēšanas veids.Man, piemēram, no vienai grāmatai sabildētā projekta neatstāja neko no sākotnejā, sabāza grāmatā visādus fragmentus un ne tos labākos,lai neteiktu sūdīgākos.
la_cumparsita:Saskāros ar šādu situāciju - safotografēju meiteni, apstrādāju bildes, atdevu bildes un tagad draudziņos meitene ir izveidojusi albumu, taču bildes ir pārapstrādātas. Kā pati meitene sacīja - esot uzlikusi lielāku kontrastu. Bildes ir citās krāsās un ļoti kontrastainas. Ir bijuši gadījumi, kad manis fotografētās bildes tiek liktas ar instagram filtriem. Kāda ir jūsu attieksme, ja jūsu darbu pārapstrādā?
TIEŠI TĀPĒC es nekad neparakstos zem "Sesijām" un liedzu jebkādā veidā minēt autoru Ja vecākā paaudze nekad tā nedara , tad JAUNĀKĀ izceļas ir izcilu "Šizofrēniski psihodēlisku" uzlabojumu ieviešanu un "Modīgu" kadrēšanu Pēc tam uztaisa 101 "Variantu" vienu arprātīgāku par otru. Esmu prasījis TEV NEPATIKA , neee esot SUPER bet "Gribējies izpausties" Esmu ievērojis ko "Nīgrāka" būtne jo vairāk patīk drūmie kontrasti un ārprātīgas krāsas , pilnīgi debī;i kadrējumi. Bet to jau arī Blogā var manīt kā "Izpaužas" daži galvā sistie.
la_cumparsita:Saskāros ar šādu situāciju - safotografēju meiteni, apstrādāju bildes, atdevu bildes un tagad draudziņos meitene ir izveidojusi albumu, taču bildes ir pārapstrādātas. Kā pati meitene sacīja - esot uzlikusi lielāku kontrastu. Bildes ir citās krāsās un ļoti kontrastainas. Ir bijuši gadījumi, kad manis fotografētās bildes tiek liktas ar instagram filtriem. Kāda ir jūsu attieksme, ja jūsu darbu pārapstrādā?
Ja tā cepiens ir par draugiem un tamlīdzīgiem portaliem, tad viss ir štrunc, jo uz pikseļu savārstījumu nekāda autorība nav vajadzīga, jo bilde ir tā, kas rokā turama, pie sienas karama, viss pārējais nav uztraukuma vērts.
TAs ka vina tas bildes parapstradaja jau nav pilnigi nekas. Vina par tam maksaja un dara ar tam ko grib. Es saprotu ka autors te vairak satraucas par to, ka zem sim parapstradatajam bildem ir vinas paraksts. Sada konteksta no klienta puses tas gan butu visai nekorekti manuprat.
Man nav bildes, bet viedokilis ir tāds, ka labu sižetu sūdīga apstrāde nesabojās, bet sliktu sižetu laba apstrāde neuzlabos. Idomājies, kā spļaudas zobārsts, kad pacients nemazgā zobus.
VValdis:Man nav bildes, bet viedokilis ir tāds, ka labu sižetu sūdīga apstrāde nesabojās, bet sliktu sižetu laba apstrāde neuzlabos. Idomājies, kā spļaudas zobārsts, kad pacients nemazgā zobus.
Fotogrāfs nemīl svešu fotoapstrādi tāpat kā proktologs pēkšņu caureju?
emzi: Sada konteksta no klienta puses tas gan butu visai nekorekti manuprat.
KĀPĒC ? SAPIĶOJI un dari ko gribi ! Mana manta izpaužos kā patīk. TIEŠI tāpēc ar naaafig mani pieminēt ? I vhiss. Manis pēc kaut liļā rozā krāso un griež kaut šķērsām. TIKAI man lai ar to nekāda sakara. Mana sexretēres ka šai "Uznāca" mēdz manas bildes mest spogulī griezt vajprātā kontrstus šarpus kadrējumu un MAXSLA. Tik tā bija pa 99% viņas "Gara stāvokļa' darbs ne mans , tāpēc maierīgi varēja likt kā savas
VValdis:Man nav bildes, bet viedokilis ir tāds, ka labu sižetu sūdīga apstrāde nesabojās, bet sliktu sižetu laba apstrāde neuzlabos. Idomājies, kā spļaudas zobārsts, kad pacients nemazgā zobus.
Fotogrāfs nemīl svešu fotoapstrādi tāpat kā proktologs pēkšņu caureju?
Izskatās pēc divām frontēm - fotogrāfi un klienti - bilžu pārapstrādātāji. Ja tas ir maksas darbs, tad viss skaidrs, man nauda, tev bildes, dari ko gribi. Bet kā ir ar "labdarības" darbiem? Varbūt klientam melno materiālu, lai pats plosās un taisa savu "mākslu"? Nafig man tērēt savu laiku?
Es traukos ieeju pāris reizes gadā, kad jānopērk biļete Biļešu paradīzē, tad arī februāra vidū pasaku visiem paldies, kuri mani ir apsveikuši Ziemsvētkos, kas ko dara ar manām bildēm, pat nezinu un nekad neesmu interesējies.
la_cumparsita:Bet kā ir ar "labdarības" darbiem? Varbūt klientam melno materiālu, lai pats plosās un taisa savu "mākslu"?
ja pieprot, OK, bet gadās, ka tā saapstrādā, ka histogramma kā ķemme ar retiem zobiem un izdrukājot galīga "мура". mana pieredze, ka jpg no kameras, ko ņemu tikai kontrōlei, nedrīkst ne-1-am dot pat pačolēšanai - lajiem tā vajag un tā deg, ka izsūta pa ½ Pasauli, sūdīgs hudožnieks savukārt nespēj gara acīm skatīt, kāda būs bilde pēc apstrādes un ķiukst, ka nav laba.
VValdis:Man rādās ka jpg ir ļoti nabadzīgs un pēcapstrādei slikti pakļaujas.
ja vienā piegājienā apstrādā, tā, tā, bet ja noseivē, taisa pa jaunu vaļā и так восемь раз под ряд, tad jpg iekšķīgā kompresija dara savu - iztaisa pikselāciju un sadraņķē bildi.
Vai tad Tev, kā aktīvam kāzu bildētājam, tāda sāpe nekad nepiemetas?
Piemēram, mēs tagad skatītos albūmiņus draugos... Kas tās zaļās melnbaltās bildes tur salicis.... , Tas tak Mārcis! Fū... Izrādās galīgi nemāk bildēt....
VValdis:Man rādās ka jpg ir ļoti nabadzīgs un pēcapsyrādei slikti pakļaujas.
Mana pieredze rāda, ka JPG no aparāta 95% gadījumos ir kvalitatīvāks, nekā pēc centīgā RAW apstrādātāja darbiem. Par cik visi lieto Laitrūmu, vinjetē stūrus, tad droši var teikt, ka JPG ieliek RAW bildei 99% gadījumos.
Bildes:
1. Nekad nevakag nodarboties ar labdarību. Priekš tam ir visādi Voldemorti un Haiduki. 2. Nekad neparaksti darbus ko atdod. Saņēmi naudu un aizmirsti.
vai nu to dari savam priekam vai pelni naudu. Klausi Luni.
Vai tad Tev, kā aktīvam kāzu bildētājam, tāda sāpe nekad nepiemetas?
Piemēram, mēs tagad skatītos albūmiņus draugos... Kas tās zaļās melnbaltās bildes tur salicis.... , Tas tak Mārcis! Fū... Izrādās galīgi nemāk bildēt....
Baltskars:Neesmu novērojis šadu problēmu ne sev, ne citiem
Tikai nevajag Man vismaz pāris reizes ir nests "Ekspspērtēt" tipa vai nu tavas vai Santa vai Bilija bildes standarta paročka Labības laukā ar saulrietu . "Vai šis mēsls ir kvalitatīvs" tipa izdrukātas A3 bildes no kaut kādas "Ekrāna" rezolūcijas un lai būtu "Saprotami" uzgriezts kontrasts uzmests šarps. ASPRĀTĪGI atbaidošas A3 bildes. Esot samaksājuši 450Ls un ŠITĀDI MĒSLI ! Es uzreiz tecu ka NEVAR BŪT ka šis ir bildes "No fotogrāfa" pirmkārt tāpēc lai ko TĀDU uztaisīt pamatīgi jānojājas kaut kādā "Šopā" , rezolūcija maza maksimāli kaut kādi 1000 pix pēc A3 kvalitātes. Reālas izdrukātas drausmīgas kvalitātātes A3 fočenes. Beigās šie atzīstas nu tur DVD esot ar bildēm uz TV esot biojis smuki pasūtījuši un ŠITĀDS rezultāts! Printerī Rīga esot teikts "Sliktas kvalitātes faili" tāpēc tā sanāk. Beigās jau kad aizlaida mājās un zipētija to DVD tad atrada arī "Izdrukai" domātos failus , tie bija tipiski "Fotošopa šedevri" kā 2/3i LKFA biedru. Bet izdrukātas bija bezmaz kā tepat linkā "Uzjas" kontrastains pinkuļains ARTS
Baltskars:Neesmu novērojis šadu problēmu ne sev, ne citiem
Tikai nevajag Man vismaz pāris reizes ir nests "Ekspspērtēt" tipa vai nu tavas vai Santa vai Bilija bildes standarta paročka Labības laukā ar saulrietu . "Vai šis mēsls ir kvalitatīvs" tipa izdrukātas A3 bildes no kaut kādas "Ekrāna" rezolūcijas un lai būtu "Saprotami" uzgriezts kontrasts uzmests šarps. ASPRĀTĪGI atbaidošas A3 bildes. Esot samaksājuši 450Ls un ŠITĀDI MĒSLI ! Es uzreiz tecu ka NEVAR BŪT ka šis ir bildes "No fotogrāfa" pirmkārt tāpēc lai ko TĀDU uztaisīt pamatīgi jānojājas kaut kādā "Šopā" , rezolūcija maza maksimāli kaut kādi 1000 pix pēc A3 kvalitātes. Reālas izdrukātas drausmīgas kvalitātātes A3 fočenes. Beigās šie atzīstas nu tur DVD esot ar bildēm uz TV esot biojis smuki pasūtījuši un ŠITĀDS rezultāts! Printerī Rīga esot teikts "Sliktas kvalitātes faili" tāpēc tā sanāk. Beigās jau kad aizlaida mājās un zipētija to DVD tad atrada arī "Izdrukai" domātos failus , tie bija tipiski "Fotošopa šedevri" kā 2/3i LKFA biedru. Bet izdrukātas bija bezmaz kā tepat linkā "Uzjas" kontrastains pinkuļains ARTS
Šitā tās baumas rodas ...tipa Tavas ,vai Santa, vai billija, vai vēl kāda...
Sūdzībās arī "Baumotāji" raksta Pikseļainās bija arī gana rēcīgas bildes , līgava ar līgavaini bija gājuši pa pliko peldēties , tad "Diskrētās vietiņas" bija aiklonētas ar "Enģeļišiem". Tas gan bija jautri
Sūdzībās arī "Baumotāji" raksta Pikseļainās bija arī gana rēcīgas bildes , līgava ar līgavaini bija gājuši pa pliko peldēties , tad "Diskrētās vietiņas" bija aiklonētas ar "Enģeļišiem". Tas gan bija jautri
Tu par tiem skaudīgiem latviešiem? pasmaidu par tadiem
emzi: Sada konteksta no klienta puses tas gan butu visai nekorekti manuprat.
KĀPĒC ? SAPIĶOJI un dari ko gribi ! Mana manta izpaužos kā patīk. TIEŠI tāpēc ar naaafig mani pieminēt ? I vhiss. Manis pēc kaut liļā rozā krāso un griež kaut šķērsām. TIKAI man lai ar to nekāda sakara. Mana sexretēres ka šai "Uznāca" mēdz manas bildes mest spogulī griezt vajprātā kontrstus šarpus kadrējumu un MAXSLA. Tik tā bija pa 99% viņas "Gara stāvokļa' darbs ne mans , tāpēc maierīgi varēja likt kā savas
KAmdel izrauj no konteksta vienu teikumu un sagriez visu kajam gaisa. Izlasi visu paostu un saprsatisi ka rakstiju tiesi to pasu ko tu .
1. Nekad nevajag nodarboties ar labdarību. Priekš tam ir visādi Voldemorti un Haiduki. 2. Nekad neparaksti darbus ko atdod. Saņēmi naudu un aizmirsti.
vai nu to dari savam priekam vai pelni naudu. Klausi Luni.
Bildes, tev atkal kāds dirsu plēš... bet loģiski jaf ir, ja grib daiļdirsēju lasīt... tad tkai visādi Bildes jālasa Rupji, bet patiesi... atceries puišel.. ne tu mani tasīji, ne rgulēsi!
Tu par tiem skaudīgiem latviešiem? pasmaidu par tadiem
NUJA Domāju ar tādiem saskaras jebkurš kurš intensīvi strādā šai jomā , "Biznesa tumšā puse". Tāpat kā klientiem kuriem liekas ka "Par daudz" samaksāja , visu nesaņem