forum.gif
Mac vai Win (portatīvie ultrabook)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Mac vai Win (portatīvie ultrabook)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.11.13 22:49
 citēt
Tātad jautājums gudriniekiem, spameriem un visādi citādi domājošiem...
Hmm... kādas ir priekšrocības vienam un otram?!
Vieni baisi slavē Mac, citi atkal ir uzticīgi Win... veikalā man ar skalo smadzenes par labu Mac... un tad nu netieku grudra...
Paspamojat, lai es varu palasīt un vēl padomāt... pirms tērēju naudu...
Publicēts: 03.11.13 22:51
 citēt
pēc tāda ievada - ņem labāk win.
Publicēts: 03.11.13 23:34 labots
 citēt
Ja ņem legālam DARBAM ar bildēm utt tad MAC , Tur samaksājot 3x vairāk par "Kasti" klāt saņemsi programmatūru ar kuru jau mierīgi un legāli varēsi strādāt ar bildēm. Savukārt ja pērc Mājai un haltūrām gatavojies izmantot nelegalu softu un pa brīvu tad WIN . Sanāks 3x lētāk:):)
Publicēts: 03.11.13 23:38
 citēt
Lunis:... WIN . Sanāks 3x lētāk:):)
nu nez, tas ko es lūkoju maksā tik pat cik Mac.. tamdēļ tāds glups jautājums...
hronists:pēc tāda ievada - ņem labāk win.
tāda doma bija, tik gribēju zināt ko daidzi tādā starā par Mac.. gribēju, lai paskaidro ar ko tas ir pārāks!
Publicēts: 04.11.13 00:06 labots
 citēt
Ne ar ko vinš nav pārāks, tik piķo labu kārtu vairāk, tāpat visu var izdarīt gan ar vienu, gan otru.
Publicēts: 04.11.13 00:22 labots
 citēt
tusne:
Lunis:... WIN . Sanāks 3x lētāk:):)
nu nez, tas ko es lūkoju maksā tik pat cik Mac.. tamdēļ tāds glups jautājums...
hronists:pēc tāda ievada - ņem labāk win.
tāda doma bija, tik gribēju zināt ko daidzi tādā starā par Mac.. gribēju, lai paskaidro ar ko tas ir pārāks!

DZELŽU cenā iekļauto "Speciālizēto" programmatūru. Bežajām atalaižu akcijām. Sakotnēju orentāciju uz grafisko vidi. DAUDZ atrāku darbu ar multimēdiju matereāliem. MAC ir tipiski "Darbarīks vizuāliem materiāliem" . Savukārt WIN vide ir darbarīks JEBKAM un JEBKAM vienlīedz VIDUVĒJI un viss kas "Profesionāli spēciālizēts" atseviķi maksā KAUDZĒM NAUDAS:) Principā tā SĀKOTNĒJI pērkot MAC pieņemsim pa 1600Ls tu iegūsti 100% gatavu profesionālam LEGĀLAM darbam ar Bildēm verķi. Savukārt WIN pa kādiem 600-800Ls tu nopērc TĀDUS PAŠUS dzelžus TIKAI pilnīgi plikus tik "I-netā parakties. Gribi TOP PAŠU ko ar MAC darīt nopērc vēl softu pa ~1500Ls VISMAZ . Pietam ta sviss nesbīt nestrādās TIK ĀTRI kā ar MAC jo viņam jocīgi BILDES / VIDEO viņš pie tēim apēiem resusries apstrādā DAUDA DAUDZ 5x vismaz ĀTRĀK ! Taču kā jau teicu NEGRASIES PIRKT bet SPERT tad WIN tava zi`velē:):)
Publicēts: 04.11.13 01:14
 citēt
Luudzu fantazeetaaj Luni paraadi kaut vienu identisku sisteemu, kur macs draazj win 5:1.
nu es runaaju par kautaada veida testiem vai benchamarkiem.
Publicēts: 04.11.13 01:19
 citēt
Man testi nav interesanti , es uzlieku pārkonvertēt video uz mājās WIN kompja vai uz darba portatīvā MAC dzelži ar vienādas takta frekvences pročiem un oparatīvo atmīņu . Mājas kompis man muļājānas ~1,1/2h savukārt darba portatīvais to izdara ~15min :) VIENU to pašu failu . Pilnīgi nejauši atklāji aizmirsu paņemt DVD , nācās "Pastrādāt mājās" .
Publicēts: 04.11.13 01:49
 citēt
Nu nav,jau nav ābols 5x ātrāks,pie zināmas uzdevumu/softu/sistēmas kombinācijas var gadīties,bet tas noteikti nav attiecinams uz visu.Vot tas,ka sistēma ir stabilāka un lietotājam vieglāk sakopt sīkas problēmas ar komplektā iekļautajiem tūļiem, gan būs taisnība.Mani mulsina vārds "ultrabook" kādi dzelži tad galu galā ir padomā,cerams,ka ne "Air".Nu jā un uz ābola delža paralēli var dzīvot gan dzimtais MacOs, gan Win, ja nu kas.
Publicēts: 04.11.13 07:15
 citēt
Portatīvajiem cenas starp mac un win neatšķiras tik stipri kā stacionārajiem. Ja salīdzina līdzvērtīgus portatīvos, tad Win būs tikai nedaudz lētāks. Galda datoriem cenu starpība ir nedaudz lielāka, bet arī parasti nav mērāma reizēs, ja salīdzina līdzvērtīgus datorus.

Protams, ja salīdzināsi kādu lētā gala HP vai lētu Gauju ar Mac Book Air, tad pēdējais būs vairākas reizes dārgāks. Tā pat kā mājās saskrūvēts PC un iMac vai Mac Pro.

Ātrdarbības ziņā Win un Mac būs līdzīgi, ja salīdzina vienā cenu apgabalā esošus datorus.
Publicēts: 04.11.13 08:23 labots
 citēt
MACam patiesi, cik nu nācies salīdzināt un savu subjektīvo sajūtu mērot - viss softs un hārds ir nooptimizēts multimēdijiem. Ierspējams ka tas ir tikai placebo efekts... Bet uz sajūām gluži kā savulaik noKIA pviebjtelefoni ar salīdzinoši nekādiem pročiem un atmiņu un simbiJāni bija visai žiperīgi, salīdzinot ar tik pat švaku dzelžu pildīiem konkurentiem ar tālaika Andrīšiem... Tomēr dzimtais pielāgotais softs strādā ātrāk nekā pielāgotais universālais softs uz pielāgotā universālsofta darbināmā hārda...

Benčmarki ir un paliek benčmarki! Tiem parasti ir tik pat liela līdzība ar reālo dzīvi, kā Eiropā un pasaulē sertificētiem automašīnu degvielas patēriņa mērījumiem ar reālo dzīvi... Starp citu - bija te nesen kolosāls pasākums atkosts, ka samSUNga 3s telefonam uzliekot benčmarku, kuru tas atpazīst - cipari megakruti, bet nomainot tā paša testa progā iešūto nosaukumu par vienu burtu, telefons to vairs neatpazīst un testa trzultāti vairs nav tik graujoši...

Jā, PC ir čupa ar pielietojumu, kuru MAC nenodrošina vai nav tik ļoti izmantojams - pārsvarā tas ir saistīts ar specifisku perifērisko iekārtu darbināšanu. Un jā jebkuru WIN var nosacīti bez problēmām palaist uz jebkura Mac, ja vajag abas vides. Reizēm gan var būt šaizes ar kāda (nosacīti neparastāka) printera drivera instalierēšanu, bet tas jau tā - pārdzīvojami (ja vien nekaitina un nav vitāli svarīgi)...

Tiesa, kas tiesa - salāgots, stabils un patiešām jaudīga profesionāla pielietojuma PC ir gana dārga mantiņa. Daudzi lameri, kam tikai feisītī padirnēt, "traukuem" pačekot un skypā papļurkstēt tā arī nespēj saprast, kāpēc par itkā vienādiem PC būtu jāmaksā 1000-2000 ls, ja vien var "to pašu" nopirkt pa kādiem 300-500. Tiesa, tie lētuči parasti tas knapi novelk, ja novelk, garantijas laiku.

Par vienādo cenu apgabalu runājot - MACam tomēr iekļauts daudz vairāk softa nekā tajā pat cenu apgabalā pozicionētam PC. No kurienes tāda pārliecība - atliek kaut vai salīdzināt ko mēs dabonam ar pliku WIN vai "pliku" OS...
Parādiet to pliko WIN kas rauj RAWus vaļā...
Publicēts: 04.11.13 08:32
 citēt
grupas biedrs paņēma mac un pirmais, ko izdarīja - pacēla RAM uz 16gb un ielika SSD disku iekšā - rijīgs macs izrādās, tā ka arī tas varētu būt aspekts, kuru ņemt vērā.
Publicēts: 04.11.13 08:36
 citēt
Fotogrāfu forums, mļin.

Pati galvenā OSX fīča ir system wide color profiles. ikviena bilde, lai vai kur to arī neatvērtu būs ar identiskām krāsām. Un nevajadzēs klientam stāstīt par krāsu profilu konvertēšanu. Apstrādāji iekš kaut kādas eksotikas šopā, atver to pašu bildi Safari, Finderī vai mailā - sistēma zinās kādu krāsu profilu pielietot. Izņēmums būs fotoblog, jo te nevienu neinteresē krāsu profili.

tagad variet turpināt par megaherciem un baitiem :face-kiss:
Publicēts: 04.11.13 08:37 labots
 citēt
Vylcans:grupas biedrs paņēma mac un pirmais, ko izdarīja - pacēla RAM uz 16gb un ielika SSD disku iekšā - rijīgs macs izrādās, tā ka arī tas varētu būt aspekts, kuru ņemt vērā.

Interesanti, no cik ta cēla to RAM? No 4 vai no 8? Ja no 8, tad vai patiesi ar iepriekšējo atmiņas daudzumu tas bija nožēlojams gliemezis? Un vai patiesi iepriekšējais PēCē ar, teiksim 4/8 RAM bija baigais žipers?

Manuprāt, nevienam compim "lieki" Gb RAMa NEKAD nav traucējuši... Pofig - PC vai MAC... :face-devil-grin:

Un kāds sakars "rijīgumam" ar diska ātrdarbību? :what: Varbūt čal's mēģinājis salīdzināt PC ar SSD vs MAC ar HDD? :exciting:
Publicēts: 04.11.13 08:38 labots
 citēt
hronists:Fotogrāfu forums, mļin.

Pati galvenā OSX fīča ir system wide color profiles. ikviena bilde, lai vai kur to arī neatvērtu būs ar identiskām krāsām. Un nevajadzēs klientam stāstīt par krāsu profilu konvertēšanu. Apstrādāji iekš kaut kādas eksotikas šopā, atver to pašu bildi Safari, Finderī vai mailā - sistēma zinās kādu krāsu profilu pielietot. Izņēmums būs fotoblog, jo te nevienu neinteresē krāsu profili.

tagad variet turpināt par megaherciem un baitiem :face-kiss:

Ne tikai - arī visādi "dzīvnieciņi" OSam ir sastopami "mazliet" retāk nekā PC...
Publicēts: 04.11.13 08:39
 citēt
logs ar savu nepārtraukto uzlabošanu nejēdzīgi piedrazo sistēmu, ka tā nestrādā tik labi, kā sākumā. Lielais ābols, man rādās ir saudzīgāks pret sevi.:face-smile:
Publicēts: 04.11.13 08:41 labots
 citēt
VValdis:logs ar savu nepārtraukto uzlabošanu nejēdzīgi piedrazo sistēmu, ka tā nestrādā tik labi, kā sākumā. Lielais ābols, man rādās ir saudzīgāks pret sevi.:face-smile:

jā - un tiem logiem īsti nav neviena tūļa (patiesi neesmu redzējis savām acīm nevienu tādu), kas spētu tā smadzeņu bēniņus un pažobeles iztīrī tik labi kā 100% pārinstalierēšana...
Ir manīti daži tūļi, kas to procesu būtiski atliek, bet tomēr tāpat tie nespēj pilnībā atcelt pārinstalēšanu pēc zināma laika...
Publicēts: 04.11.13 08:48
 citēt
palaidniex:
Ne tikai - arī visādi "dzīvnieciņi" OSam ir sastopami "mazliet" retāk nekā PC...

es akcentēju tikai vienu lietu, kas varētu būt svarīga ļaužiem kas strādā ar dajebkādu vizuālu informāciju.

viss pārējais ir reliģijas jautājums, jo, kā mēs zinām no visām iepriekšējām diskusijām antivīruss nav mīnuss. gluži otrādi, tas ir labs iemesls pārcelt diskusiju nākamajā līmenī - "uz mac arī ir vīrusi, es par to kaut kur lasīju" :D
Publicēts: 04.11.13 09:11
 citēt
tusne:
Vieni baisi slavē Mac, citi atkal ir uzticīgi Win...

Būsi pārsteigta, bet abām pusēm ir taisnība :) Arī man pašam ir gan viens, gan otrs. Ja abi maksās daudz maz vienādi, tad arī darbosies līdzīgā ātrumā.
Taču ja nevari atļauties abus, tad pērc maku. Tam tomēr komplektā jau ir daudz labu un noderīgu programmu ar kurām var diezgan daudz izdarīt.
Publicēts: 04.11.13 09:15
 citēt
hronists:
palaidniex:

es akcentēju tikai vienu lietu, kas varētu būt svarīga ļaužiem kas strādā ar dajebkādu vizuālu informāciju.

viss pārējais ir reliģijas jautājums, jo, kā mēs zinām no visām iepriekšējām diskusijām antivīruss nav mīnuss. gluži otrādi, tas ir labs iemesls pārcelt diskusiju nākamajā līmenī - "uz mac arī ir vīrusi, es par to kaut kur lasīju" :D

MAC'am arī ir antivīrusu zofts. Esmu pat vienu Retail versiju rokās turējis! :face-devil-grin:
Publicēts: 04.11.13 09:25
 citēt
Šeit tāpat kā ar ticību, neprasi pierādijumus:-) ņem to kas tuvāk sirdij, a tālākais jau vairs nav tavās rokās:-))
Publicēts: 04.11.13 09:28 labots
 citēt
Man te rādījās sapnis, ka ābols nav parast bet īpašs un tam ir spoguļstikls, kur skatītājs no dīķa otras puses Tevi labi redz, bet Tu viņu neredzi. Tagad plaši par to apspriež un izrāda sašutumus, bet sapnī bija sapnis, ka tie kuri spoguļojās lieliski nojauta, ka viņu plikās miesas siekalainais onkulis ar strīpainu cilindru redzēja. Pie mums ir izņēmums, pie mums neviens nevienu neapskatīja mūs nekontrolē. Tāds man sapnis bija, bet visādi murgi parasti rādās no svētdienas uz pirmdienu.
Publicēts: 04.11.13 09:48
 citēt
VValdis:Man te rādījās sapnis, ka ābols nav parast bet īpašs un tam ir spoguļstikls, kur skatītājs no dīķa otras puses Tevi labi redz, bet Tu viņu neredzi. Tagad plaši par to apspriež un izrāda sašutumus, bet sapnī bija sapnis, ka tie kuri spoguļojās lieliski nojauta, ka viņu plikās miesas siekalainais onkulis ar strīpainu cilindru redzēja. Pie mums ir izņēmums, pie mums neviens nevienu neapskatīja mūs nekontrolē. Tāds man sapnis bija, bet visādi murgi parasti rādās no svētdienas uz pirmdienu.

domāju arī bez MACa īpašumā tāpat attiecīgās iestādes ja ne jau zin, tad dažu stundu laikā var uzzināt vairāk par Tevi pašu , kā Tu pats par sevi...
Publicēts: 04.11.13 10:33 labots
 citēt
Ja runa ir par grafiskiem darbiem, MAC ir foršs un nekāda vaina.
Ja nepieciešams strādāt ar lieliem datu apjmiem, izmantot analītikas rīkus (nu tur OLAP utt) - diemžēl, neder nekam - pat ar legālu Office for Mac tās iespējas ir stipri limitētas.
Tad vēl visādas figņas un nesaderības, piemēram, nav iespējas atbrīvot IP adresi, ko piesējis dhcp - sēdi nu 8h un gaidi, kamēr lattelecoms atbrīvos, ja nu sanācis abas izmantot... (par šo nezinu, varbūt beidzot ir iedevuši tādu fīču).
Publicēts: 04.11.13 10:48
 citēt
60uz5komats6:Mani mulsina vārds "ultrabook" kādi dzelži tad galu galā ir padomā,cerams,ka ne "Air".Nu jā un uz ābola delža paralēli var dzīvot gan dzimtais MacOs, gan Win, ja nu kas.
Nē, "Air" ne, bet Pro ir lūkots un otrs Dell Latitude E7440, vot pārdevējs piesējās, vai es labi zinu ko gribu... vot ij nezinu ko gribu, tamdēļ labprāt palasu te to visu spamu, lai dzīve interesantāka..
Par to, ka uz Mac var lietot arī Win, to man arī apgaismoja, bet vai tā ir laba doma, nezinu! :)
Publicēts: 04.11.13 11:17 labots
 citēt
tusne:
60uz5komats6:Mani mulsina vārds "ultrabook" kādi dzelži tad galu galā ir padomā,cerams,ka ne "Air".Nu jā un uz ābola delža paralēli var dzīvot gan dzimtais MacOs, gan Win, ja nu kas.
Nē, "Air" ne, bet Pro ir lūkots un otrs Dell Latitude E7440, vot pārdevējs piesējās, vai es labi zinu ko gribu... vot ij nezinu ko gribu, tamdēļ labprāt palasu te to visu spamu, lai dzīve interesantāka..
Par to, ka uz Mac var lietot arī Win, to man arī apgaismoja, bet vai tā ir laba doma, nezinu! :)

Vispār ir divas versijas kā lietot Win uz Mac.
Viena - būtot augšā compi tajā opsistēmā kuru gribi - ne pārāk ērti, manuprāt...
Otra - lieto Desktop parallels - logi darbojas kā atsevišķš logs, kā aplikācija uz osa - atver un uzstartē kad vajag, nepārtraucot Mac darba sesiju - visai ērti jāteic. Ja ir daudz atmiņas jāpieasignē prāvāks klucītis RAMa logiem un viss griežas... ;)

Un jā - kāds ģīmis ir tam Dellam? IPS? Retina like? DOmāju Progrāmatai vajadzētu būt kaut kam līdzīgam "kalbrētam" vai "kalibrējamam" ģīmim? Savulaik kad prasīju IPS ģīmi uz Dell - tad tā Dell Precision ķapļapa cena beigās nostājās šausmīgi nedemokrātīskos cīparos... Tomēr bildiņas, ja grib šķūnēt, tad redzēt krāsiņas būtu visai pašsaprotama un neekskluzīva vēlme...

Un jā - lietotam Dellam diemžēl noteikti būs mazāks pieprasījums aftermarketā un arī cena...
Lietotam Mac pirktgribētāju būs ievērojami vairāk, kā arī cenas kritums būs mazāks...
Publicēts: 04.11.13 11:17
 citēt
Mājai lietoju iMac. Nu jau kādus piecus gadus. Man viņš kā Duracel baterija:) iet un iet un iet. Iepriekš ar pīšļiem ir bijis jācīnās.
Bet Tev pašai ir jāsaprot līdz galam ko vēlies. Strādāt strādās abi divi. Un temats kurš labās ir apmēram tik pat sens kā kas bija pirmais, vista vai ola:face-grin:
Publicēts: 04.11.13 11:20
 citēt
Par to piķi ko vēlies tērēt iespējams ka var atrast lietotu 21 collu iMac. Pārbaudot autorizētā servisā Tev būs lielisks aparāts bilžu apstrādei mājas apstākļos. Bet tas nu tā… Tās tik manas domas:face-wink:
Publicēts: 04.11.13 11:52
 citēt
Nu man vispār jaunie ProBooki nepatīk, tīri no foto viedokļa, tas ka izmetuši laukā DVD iekārtu un totāli SSDējuši, nav īsti labi, ja runā par bilžu lietām, ja man rastos nepieciešamība laptopu mainīt, es droši vien meklētu pēdejo versiju, kurā bija DVD iekārta un HDD, nu jā, lietotu droši vien nāktos ņemt.
Publicēts: 04.11.13 12:01 labots
 citēt
60uz5komats6:Nu man vispār jaunie ProBooki nepatīk, tīri no foto viedokļa, tas ka izmetuši laukā DVD iekārtu un totāli SSDējuši, nav īsti labi, ja runā par bilžu lietām, ja man rastos nepieciešamība laptopu mainīt, es droši vien meklētu pēdejo versiju, kurā bija DVD iekārta un HDD, nu jā, lietotu droši vien nāktos ņemt.

Khmm - "how hard it can be"?
Uzliec mājās - time capsule, kur glabāt/"backupo" darbus.
Un tām retajām reizēm, kad raksti DVD plāceni - paņem ārējo USB DVD...
Vienmēr tak viņš nav vajadzīgs līdzi?

Te jau arī cilvēki lieto ārējos HDD ar USB 3.0 datu glabāšanai, kā arī raksta darbus klientam "freškās"...

Savulaik cilvēki diktam pārdzīvoja, ka no compūtera amputēja FDD lasītājus. Un - kāds ir tāpēc baisi saskumis?

:what:
Publicēts: 04.11.13 12:02
 citēt
eltoro:Par to piķi ko vēlies tērēt iespējams ka var atrast lietotu 21 collu iMac. Pārbaudot autorizētā servisā Tev būs lielisks aparāts bilžu apstrādei mājas apstākļos. Bet tas nu tā… Tās tik manas domas:face-wink:

+++

Ja vajag kompi darbam ar foto/video, tad iMac ir tas kas vajadzīgs - būs vairāk kompis/ekrāns par ~ to pašu naudu.
Manageriem, kam jānēsājas apkārt vai programmeriem, kas kodē visur kur ienāk prātā notebooks par ļaunu nenāk.

Katrai lietai ir savs pielietojums, jo ja kaut kas būtu reāls sūds (piem. NETbook'i) tad tos pārstātu ražot.
Publicēts: 04.11.13 12:15
 citēt
palaidniex:
60uz5komats6:Nu man vispār jaunie ProBooki nepatīk, tīri no foto viedokļa, tas ka izmetuši laukā DVD iekārtu un totāli SSDējuši, nav īsti labi, ja runā par bilžu lietām, ja man rastos nepieciešamība laptopu mainīt, es droši vien meklētu pēdejo versiju, kurā bija DVD iekārta un HDD, nu jā, lietotu droši vien nāktos ņemt.

Khmm - "how hard it can be"?
Uzliec mājās - time capsule, kur glabāt/"backupo" darbus.
Un tām retajām reizēm, kad raksti DVD plāceni - paņem ārējo USB DVD...
Vienmēr tak viņš nav vajadzīgs līdzi?

Te jau arī cilvēki lieto ārējos HDD ar USB 3.0 datu glabāšanai, kā arī raksta darbus klientam "freškās"...

Savulaik cilvēki diktam pārdzīvoja, ka no compūtera amputēja FDD lasītājus. Un - kāds ir tāpēc baisi saskumis?

Priekš "mājās" man ir MacPro un kaudze cieto disku, a laptops ir apkārt vazāšanai,dažreiz komplektā ar čupu fotodzelžu,tā ka jebkas "ārejais" man ir nepieņemams, bet nu katram jau savas vajadzības un paradumi.
Publicēts: 04.11.13 12:32 labots
 citēt
60uz5komats6:

Priekš "mājās" man ir MacPro un kaudze cieto disku, a laptops ir apkārt vazāšanai,dažreiz komplektā ar čupu fotodzelžu,tā ka jebkas "ārejais" man ir nepieņemams, bet nu katram jau savas vajadzības un paradumi.

Un bieži vajag ārpus mājas to kaudzi ar cietajiem diskiem un DVD lasīāju/rakstītāju? :what:

"Lauka apstākļiem" pietiek ar dajebkuru ķapļapu un tam nav obligāta CD/DVD disku iekārta (izņemot retus uzņēmumus), kā arī vieta uz diska parasti pietiekama "izbraukuma" sesijai.

Ar to ideju, ka viens ķapļaps atrisinās visas sadzīves problēmas varētu būt pagrūāk, jo... Veca gudrība vēsta - visas olas vienā kulē nevajag bāzt... :D Tas gan par datoru kā tādu, gan par datiem un to drošību, gan par pielietojamības universālumu...

Ja nu ir nav tik rožaini ar naudām un gribas ar vienu compi atrisināt visu, tad vesija par vismazāko mazāko (13") progrāmatu + mājās pieslēdzamu pie datu masīva (ar vadu va pa WiFI) un Pērkoņskrūves monitora, varētu risināt problēmu...

Kāpēc? Manuprāt, uz 15" arī nav īsti aršana, ja nopietni grib uz datora pastrādāt... Toties ielīst netā, padirnēt čatiņā vai fotoblogā var arī ar 10" ģīmi... Līz ar to piefiksēt vai bildes izbraukumā cik necik pareizi iekadrētas varēs arīõ uz 13" progrāmatas ka čaukst!

Jo viss, kas ir portatīvs un ērts, par tādu pārstāj kļūt sākot jau ar 15" ekrānu - jo lielāks ekrāns = lielāks izmērs un lielāks svars! Čem ķjažeļeje škaf, ķem boļše jevo nafik! :super_man:

Publicēts: 04.11.13 12:55
 citēt
palaidniex:Ja nu ir nav tik rožaini ar naudām un gribas ar vienu compi atrisināt visu, tad vesija par vismazāko mazāko (13") progrāmatu + mājās pieslēdzamu pie datu masīva (ar vadu va pa WiFI) un Pērkoņskrūves monitora, varētu risināt problēmu...
nu kaut kāda tāda iedoma man bija, jo tā reāli man nav kur likt stacionāro... nu labi, ja runa par iMac, tad būtu... bet es gribu pārnēsājamu verķi jo tā esmu radusi...
13.3"-14" bija max izmēri par kuriem štukoju...
un tie abi, kurus asalīdzināju cenā baisi līdzīgi, vienma ips ekrāns, otram jaunākā retina versija, nu tā kaut kā... abiem ssd diski, abi viegli, plāni, reāli ne tikai teorētiski pārnēsājami...
un kas tas - Pērkoņskrūves monitora, ir par zvēru??
Publicēts: 04.11.13 13:02 labots
 citēt
Ābolam ir ir salīdzinoši pa vienkāršo risināta funkcija pieslēgt pie Apple Cinema (kino) vai Apple Thunderbolt (Pērkoņskrūves) ekrāna - ar vienu vadiņu un viss rullē!

Šajā variantā vajag tikai galdu uz kura stāv tas monitors...

DELLam ir tāda forša štelle kā dokstacija (nezinu vai visiem modeļiem pieejama) - ļoti laba štelle, kas ļauj bez liekas ķimerēšanās uzmest compi uz tās un lietot gan normālu klavieri, gan peli, gan pie dokstacijas piejūgtu moni!

Šajā versijā vajag galdu uz kura stāv gan Monitors, gan vietu, kur stāvēt dokstacijai, ja tai uzlikts laptos!

P.S.
Retina Ģīmim ir visai iespaidīga izšķirtpēja uz tām pat tikai 13" tie ir 2560x1600...
Parasts IPS matrica izšķirtspējā nebūs ne tuva šitam ciparam
Publicēts: 04.11.13 13:08
 citēt
palaidniex,
kāpēc 15" ir par mazu darbam? Man ir 3 gadīgs Macbook Pro ar 15" ekraņu kam izškirtspēja ir tāda pati kā 21" Apple ārējam monitoram. Portatīvajam nopietnam darbam ir cita problēma - dzesēšana. Tiklīdz sāc kaut ko nopietnu darīt - ventilators strādā ar maksimāliem apgriezieniem un pats dators ir tik karsts, ka klēpī to nevar turēt.
Publicēts: 04.11.13 13:23 labots
 citēt
ak34:palaidniex,
kāpēc 15" ir par mazu darbam? Man ir 3 gadīgs Macbook Pro ar 15" ekraņu kam izškirtspēja ir tāda pati kā 21" Apple ārējam monitoram. Portatīvajam nopietnam darbam ir cita problēma - dzesēšana. Tiklīdz sāc kaut ko nopietnu darīt - ventilators strādā ar maksimāliem apgriezieniem un pats dators ir tik karsts, ka klēpī to nevar turēt.

Es zinu, jā zinu - varēt jau visu ko var, bet tomēr ir nesalīdzināmi ērtāk skatīties bildi normālā izmērā... Kaut izšķirtspēja ir tā pati...
Grāmatiņu esmu lasījis, pašam ir ķapļaps ar laba 21" vai vidēja 24" ekrāna izšķirtspēju... Un ir "normāls" ģīmis ar ko salīzināt...

Ja vienīgā un galvenā īpašība ir mazais izmērs - tad pārējo nākas pieciest. Tā nu tas ir...
Protams veicamie uzdevumi ir dažādi, un sēdēšanai ģīmjugrāmatā vai draugos pietiek ar klasisko Full HD, un tam nevajag nekādu ūberkruto...

Tas pats ar lielas izšķirtspējas ekrānā atvērtu excel tabulu - tehniski ir iespējams to samazināt tā, ka tajā uz 13" retinas ekrāna ir ārkārtīgi daudz kolonnām un rindām, bet tās ir tikai Tehniski, ne praktiski salasāmas, dēļ fiziskā izmēra...

p.s.
Man te viens tikko stāstīja ka esot pilnīgs negals, ka uz viņe Telefona ar ~ 4-5" ekrānu neesot Full HD. Es viņam vairākkārt pārjautāju vai viņš patiešām nopietni grib skatīties (Jā tieši skatīties) filmas Full HD izšķirtspējā uz <5" ekrāna... :exciting:
Publicēts: 04.11.13 13:30
 citēt
palaidniex:p.s.Man te viens tikko stāstīja ka esot pilnīgs negals, ka uz viņe Telefona ar ~ 4-5" ekrānu neesot Full HD. Es viņam vairākkārt pārjautāju vai viņš patiešām nopietni grib skatīties (Jā tieši skatīties) filmas Full HD izšķirtspējā uz <5" ekrāna... :exciting:
es zinu vienu, kurš tādā ekrāniņā skatās, jo bieži ir ceļā, un kompi līdzi nevazā, līdz ar to var saprats par to full HD vēlmu! :)
palaidniex:...DELLam ir tāda forša štelle kā dokstacija (nezinu vai visiem modeļiem pieejama) - ļoti laba štelle, kas ļauj bez liekas ķimerēšanās uzmest compi uz tās un lietot gan normālu klavieri, gan peli, gan pie dokstacijas piejūgtu moni!
Šajā versijā vajag galdu uz kura stāv gan Monitors, gan vietu, kur stāvēt dokstacijai, ja tai uzlikts laptos!
tam dellam ko noskatīju arī tāda ir, un manam vecajam/sirmajam IBM ar tāda bija! :)
Publicēts: 04.11.13 13:39 labots
 citēt
tusne:
palaidniex:p.s.Man te viens tikko stāstīja ka esot pilnīgs negals, ka uz viņe Telefona ar ~ 4-5" ekrānu neesot Full HD. Es viņam vairākkārt pārjautāju vai viņš patiešām nopietni grib skatīties (Jā tieši skatīties) filmas Full HD izšķirtspējā uz <5" ekrāna... :exciting:
es zinu vienu, kurš tādā ekrāniņā skatās, jo bieži ir ceļā, un kompi līdzi nevazā, līdz ar to var saprats par to full HD vēlmu! :)
palaidniex:...DELLam ir tāda forša štelle kā dokstacija (nezinu vai visiem modeļiem pieejama) - ļoti laba štelle, kas ļauj bez liekas ķimerēšanās uzmest compi uz tās un lietot gan normālu klavieri, gan peli, gan pie dokstacijas piejūgtu moni!
tam dellam ko noskatīju arī tāda ir, un manam vecajam/sirmajam IBM ar tāda bija! :)

Uz telefona reāli atšķirt Full HD un gandrīz Full HD (pa kādam desmitam uz katru asi "nospertu" pikseļu) - tāpat nevarēs... ;) Tas nereāli neuzlabos attēla kvalitāti un saredzamo saturu...
Par >7" planšeti nestrīdos, tur patiešām to to atšķirību var jau saredzēt...

Bet par to PC vs MAC nāksies vien pašai izpīpāt. Katram savs, es esmu lietojis un šķiet turpināšu lietot abus, jo ir lietas ko viens vai otrs nespēj (vai nenodrošina "vajadzīgajā ērtumā"), bet tād nu ir manu individuālo prasību specifika... Gluži kā reiz domāju, ka 15" ķapļaps ir viss, kas man vajadzīgs, bet nu sapratu ka tas tomēr nav tik labs kā varētu šķist...

Pēdējā laikā sāku aizdomāties par dokstaciju mājas ķapļapam, man te vienu piedāvā par draudzīgu cenu, tikai derētu saprast cik maksā "pīsim" papildus ārējais ģīmis, jo uz skapjaukšas putekļus krājošo aizvēsturisko 17" samsuņu ar švakāku izšķirtspēju kā ķāpļapam, laikam tomēr nebūtu prātīgi/jēdzīgi izmantot...
Publicēts: 04.11.13 13:41
 citēt
tusne:es zinu vienu, kurš tādā ekrāniņā skatās, jo bieži ir ceļā, un kompi līdzi nevazā, līdz ar to var saprats par to full HD vēlmu! :)

tādiem der uztaisīt testu. nedomāju, ka viņš savā ūbertelefonā spēs atšķirt 720 no 1080. es domāju, ka labi izveidotu 480p failu pastmarkas lielumā būs grūti atšķirt no 720.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: