Gabiz:Un visvairāk kaitina tas, ka uz Mac bez iTjūna, iVeikala un vēl nezkāda iSūda nekur tā īsti netiec.. Bet par ātrdarbību, es ticētu tiem Makiem, kuri bija ar saviem G pročiem, bet kopš "ОСЬ" liek uz Peņiem... moš tomēr Linux, tam ir gandrīz viss un galvenais - par velti?
Tagad jau gan win, gan unix uz to pašu iet. Kad sāku par kompjiem interesēties, kā izskatījās unix softa instalēšanas pamācības? Pārkompilējam kerneli, nokompilējam programmu, nekas neiet, manuāli labojam .hvz faila 3453-o rindiņu, vai, vislabāk, uzrakstām paši savu draiveri, vēlreiz pārkompilējam kerneli un viss strādā. Kā izskatās šodien? sudo apt-get install whatever - bez neta esi nulle, nolido repozitorijs - esi nulle, utt, utjpr... A par Inteliskajiem pročiem Macos - nu nav jau un nav bijuši apple galīgi mudaki, gan jau izrēķināja vai ir vai nav vērts. Uz Inteli pārgaja vēl tad, kad kvalitāte bija prioritāra; tā ka neticu, ka tur kas tika baigi zaudēts - ja nu vien fanātu argumenti par to, kāpēc nebūt normāliem un nelietot to pašu ko visi Man pašam dikti patīk Mac, bet diemžēl lietošanai ir gana daudz specifikas - savukārt, pirkt mac lai uz tā darbinātu win un vēl maksātu par licenci retail cenu... Nu, paldies jau, protams...
tusne:Tātad jautājums gudriniekiem, spameriem un visādi citādi domājošiem... Hmm... kādas ir priekšrocības vienam un otram?! Vieni baisi slavē Mac, citi atkal ir uzticīgi Win... veikalā man ar skalo smadzenes par labu Mac... un tad nu netieku grudra... Paspamojat, lai es varu palasīt un vēl padomāt... pirms tērēju naudu...
1. to ko lieto ikdienā, pie tā arī paliec. 2. price/performance attiecība
Hobijam, protams, kredīts ir sadārdzinājums, vai arī iespēja tikt pie citādi neaizsniedzama verķa. Vai tas ir iztērētās naudas vērts - katram sava mēraukla.
Uzņēmējdarbībā - reizēm lielākas investīcijas ļauj ātrāk atpelnīt ieguldījumus vai vispār tikt pie kāda pasūtījuma...
Te nu katram savi secinājumi izdarāmi...
p.s ir pāris domu graudi, kuri, manuprāt, ņemami vērā izdarot izvēli:
1. Par lietu nepieciešamību un vērtību savās acīs liecina sekojošs vienādojums - ja kaut ko piedāvā ar atlaidi, tad to ir vērts pirkt tikai tad, ja par to būtu vērts/esi gatavs maksāt arī pilnu cenu. Ja nē - tas nav Tev vajadzīgs.
2. Lietu cena un to vērtība nav viens un tas pats. Ja gandarījums/ieguvumi ko sniedz tas vai cits verķis atsver nosaukto cenu - tad gaušanās par cenu ir nevietā... Jo reizēm nevar novērtēt naudā sajūas un personīgo apmierinājumu, labpatiku...
p.p.s.
un vēl - ja nevari izlemt, ko gribas - var mest kapeiku gaisā. Ne jau uz augšu palikusī kapeikas puse palīdzēs veikt izvēli, bet izvēle pati uzzibsnīs apziņā - kuru kapeikas pusi gribās paliekam uz augšu...
Gabiz:Gan jau ka pieradums, bet man Mac šķiet neērtāks. Un visvairāk kaitina tas, ka uz Mac bez iTjūna, iVeikala un vēl nezkāda iSūda nekur tā īsti netiec.. Bet par ātrdarbību, es ticētu tiem Makiem, kuri bija ar saviem G pročiem, bet kopš "ОСЬ" liek uz Peņiem... moš tomēr Linux, tam ir gandrīz viss un galvenais - par velti?
man patīk diskusijas kurās ļauži spriež par lietām ko paši nepārzina.
pastāstīsi sīkāk par to kur tu netiec bez itunes vai iveikala, lai vai kas tas arī nebūtu?
Tu jautāji, ko bez itunes nevar izdarīt. Es iedevu piemēru. Pēc vispārējās attīstības, pieņemu, ka pēc pāris paaudzēm appstore būs venīgais softa iegūšanas veids. Attiecīgi, mainīsies arī tirgus un ražotāju un lietotāju paradumi. Kādam varbūt tas nešķiet zaudējums, bet kādam noteikti liksies kā savas brīvības ierobežošana.
versatile:mono-hronist, pastāstīsi, kā bez aitjūna iekopēt aifōnā kādu audio failu?
apļu ekosistēmā vienkārši SŪKĀ Vismaz IDEOLŌĢIJAS LĪMENĪ.
Ja runa tieši par itunes, tad, cik atceros, skarbākā un grūtākā bija pirmā migrācija uz itunes, bet, kad tur visu smuki sakārto, saliek cover-flowus un citus draņķus, tad tāds visnotaļ glīts audio-bibliotēkas pārskats veidojas. Un pēc tam, kad tiek pievienots kāds jauns albums vai konkrētas dziesmas, tad tā sinhronizācija viegla. Pirmajā momentā liekas, da nu i nah, bet pēc tam, kad darbs padarīts - liekas forši. Bet tas man tā iz atmiņas,'nelietoju vairs apple produktus.
Man bija itunes uz win vides kādu laiku - da nu nah, nepatika. Līdzīga iemesla dēļ nelietoju picasa - grib ielīst pārāk dziļi un darīt to, ko nemaz negribu. Un zinu, ka kaut kur kaut k var atslēgt - bet man pati doma nepatīk, ka man jāpūlās pateikt, ko es NEGRIBU, nevis jādefinē uzdevums ko es GRIBU. Itunes mūziku arī glabāja, ja nemaldos, kaut kādā dīvainā folderu struktūrā. Nu nepatika man viņš. Un ne es viens spļaudos.
Man arī bija uz Win itunes. Par folderiem un dziesmu glabāšanu biju pavisam aizmirsis jā, itunes pats savu Library veidoja + vēl katru mp3 pārdzina uz to savu AAC formātu un to kaut kur savos Library folderos nobāza. Man tā visa epopeja beidzās ar neuztaisītu itunes library backupu un kompja nomiršanu. Pa jaunu tam neesmu ķēries un nekad neķeršos klāt.
versatile:mono-hronist, pastāstīsi, kā bez aitjūna iekopēt aifōnā kādu audio failu?
tak paņem un iekopē kā jebkuru citu failu. Arī atskaņošanai variantu ir daudz bez itunes. strādā arī quick view funkcija, lai to paklaisītos bez papildus programmām
tik kāds sIfonam un aipadam sakars ar Mac kā datoru?
Mjā - mana pieredze ar iķūniem ir tāda - senāk uzinctalierēti iķūni bani reāli izbesīja un izkretinēja, biju reāli nikns Vēl reāli izbesīja, ka nevarēju to normāli ne atinstalēt, ne nonest aliekas... Varētu teikt, ka man tad bija karš ar mac aplikācijām
Pēc laika atkal nācās uzlikt krietni jaunāku versiju - tā vairs tādus pekstiņus neizpildījās (pat esmu aizmirsis, kas tieši bija pavisam slikti). Reizēm lietoju, rezervēti, bet gļuku nav bijis.
Lai ir ar ko salīdzināt - windows foniem ir tāda Zune - wot tas ir reāls pipec! iĶūni ir puķītes, salīdzinoši.
Jā, kaut vai šī situācija, vai piemēram uzliec uz Maka Adobe Flash neko nehakojot.. Ja es neko no datoriem nesaprastu, tad jau daudzus gadus dzīvotu zem tilta un rakņātos pa misenēm, bet, ak tu nelaime, es ar to maizītei pelnu Joprojām aizstāvu savu pozīciju, ka Mac ir pietiekami specifiska, salīdzinoši neērta un minimāli pielāgojama sistēma, kas derīga ļoti specifiskām darbībām, vai kā smuks iVerķītis, jo vairāk vai mazāk advancēti lietotāji lieto win un/vai linux. Āmen!
Gabiz: Jā, kaut vai šī situācija, vai piemēram uzliec uz Maka Adobe Flash neko nehakojot.. Ja es neko no datoriem nesaprastu, tad jau daudzus gadus dzīvotu zem tilta un rakņātos pa misenēm, bet, ak tu nelaime, es ar to maizītei pelnu Joprojām aizstāvu savu pozīciju, ka Mac ir pietiekami specifiska, salīdzinoši neērta un minimāli pielāgojama sistēma, kas derīga ļoti specifiskām darbībām, vai kā smuks iVerķītis, jo vairāk vai mazāk advancēti lietotāji lieto win un/vai linux. Āmen!
Oficiālu Adobe Flash nevar uzlikt? mkey...
Ja nākamajā teikumā nebūtu minējis, ka ar datoriem pelni maizi un aiznākamajā nebūtu stāstījis, ka advancēti lietotāji lieto win, es tev neko neieteiktu. pašlaik gan es tev varu kaut ko ieteikt
ja kas tipiskākā datoristu-zemnieku problēma ieraugot kaut ko jaunu vai neredzētu ir burkšķis - kāpēc tu negribi nopirkt/uzinstalēt kaut ko normālu. tipa mans tēvatēvs ar šito cirvi visu mūžu ir kokus gāzis, kāpēc tev vajag pirkt motorzāģi
Ja cilvēks teic, ka uz mac kaut ko nevar (un te tiešām nav runas par darbgaldu vadību, pivot tables darbināšanu excelī vai kādu tikpat ļoti mājā vai fotogrāfam akūti nepieciešamu lietu) tad viņš pie mac nekad nav strādājis. un punkts. tāpēc ieteikums ir tikai viens - iesakiet windas vai PC plusus nevis dzejojiet mac mīnusus. jo no tiem jūs neko nejēdzat.
Gabiz, mac os nav tik plaša spēļu un dažu specifisku programmu izvēle. Tas ir arī vienīgais Windows pluss. Ja zin ko dara, tad mac os ir stipri vairāk konfigurējams un pielāgojams par windows. Galu galā tam apakšā ir FreeBSD, kas ir UNIX operētājsistēma. Tad vēl pa virsu tam nāk AppleScript un Automator. Windows nekā tāda nav - ir tik nožēlojams cmd.exe "šels"
Un pie tā visa - mac os no "rūpnīcas" nāk tāds, ka lielākaijai daļai lietotāju viss ir saprotams un nevajag zināt kas ir AppleScript, Automator, bash, python, perl, awk, sed, grep, vi, emacs utt
hronists:... pivot tables darbināšanu excelī vai kādu tikpat ļoti mājā...
par šo sīkāk var?! Ko Tu ar to domāji?! Mac tak ir excel analogs, kur var darbināt visādas feinas funkcijas, tas pats pivots un citas man mīļas izklaides excelī?!
Ar to es biju domājis, ka ms office for mac excelim ir apgraizīta funkcionalitāte un daudz kā nav.
P.s tiem, kas tagad teiks a-ha, tas ir tas kam jābūt katra mājsaimniecībā, es atgādināšu , ka ms office, excelis un pivot tables ir microsoft darinājums. Pie viņiem tad arī vērsieties ar pretenzijām.
hronists:Ja cilvēks teic, ka uz mac kaut ko nevar (un te tiešām nav runas par darbgaldu vadību, pivot tables darbināšanu excelī vai kādu tikpat ļoti mājā vai fotogrāfam akūti nepieciešamu lietu) tad viņš pie mac nekad nav strādājis. un punkts. tāpēc ieteikums ir tikai viens - iesakiet windas vai PC plusus nevis dzejojiet mac mīnusus. jo no tiem jūs neko nejēdzat.
Uz Mac var palaist windows, gan atsevišķi ielādējoties gan izmantojot paralēli - logi kā mac aplikācija Uz PēCē nekas nesanāk..
Hronist, bet ir tak jābūt iemeslam, kāpēc nav neviena normāla ODBC draivera priekš excel - neba nu man vienm tāda vajadzība. Sanāk, ka kaut kādi platformas ierobežojumi tomēr ir.
ak34:Gabiz, mac os nav tik plaša spēļu un dažu specifisku programmu izvēle. Tas ir arī vienīgais Windows pluss. Ja zin ko dara, tad mac os ir stipri vairāk konfigurējams un pielāgojams par windows. Galu galā tam apakšā ir ir FreeBSD, kas pēc ir UNIX operētājsistēma. Tad vēl pa virsu tam nāk AppleScript un Automator. Windows nekā tāda nav - ir tik nožēlojams cmd.exe "šels"
Un pie tā visa - mac os no "rūpnīcas" nāk tāds, ka lielākaijai daļai lietotāju viss ir saprotams un nevajag zināt kas ir AppleScript, Automator, bash, python, perl, awk, sed, grep, vi, emacs utt
Piemirsi apache serveri man reiz noderēja.
Un es vairs nespēju iedomāties savu dzīvi bez automatora vai applescript. Abus izmantoju ikdienā.
Ja par Ultrabūkiem runa bija, tad par salīdzinošu cenu Makam būs sūdīgs ekrāns, kamēr vairumam Windows ultrabuku tagad ir IPS 1920*1080 ekrāni jau pie 12 vai 13`3 collām.
Vaards:Ja par Ultrabūkiem runa bija, tad par salīdzinošu cenu Makam būs sūdīgs ekrāns, kamēr vairumam Windows ultrabuku tagad ir IPS 1920*1080 ekrāni jau pie 12 vai 13`3 collām.
Ja neko nejaucu, 13" ultrabuks no ābolkompānijas nāk ar Retina ģīmjiem, kas ir ~ 2500x1600. Nedomāju ka uz tādu izmēru tas ir maz... Tas, kam ir švakāks ģīmis par ultrabūku nav uzskatāms...
Vaards:Ja par Ultrabūkiem runa bija, tad par salīdzinošu cenu Makam būs sūdīgs ekrāns, kamēr vairumam Windows ultrabuku tagad ir IPS 1920*1080 ekrāni jau pie 12 vai 13`3 collām.
Ja neko nejaucu, 13" ultrabuks no ābolkompānijas nāk ar Retina ģīmjiem, kas ir ~ 2500x1600. Nedomāju ka uz tādu izmēru tas ir maz... Tas, kam ir švakāks ģīmis par ultrabūku nav uzskatāms...
Vaards:p.s. Un retina ekrāns ir sūdīgāks par to 1900 IPS ekrānu - košumā, leņķos, kalibrēšnas iespējās u.c.
Skaidrs! Tusne, dzirdi, īsāk sakot ābols ar retina ir mēsls, sūds pēdējais! pērc kaut kādu jaudīgo zamzunga PēCē! Vaards ij nokalibrierēs i viss būs forši...
Kas tieši slikts leņķos? Bieži uz ekrānu skaties nopietni strādājot nevis ar +/- 20-30 grādu leņķi, bet tā ap 90-130 grādiem... Esi jau pēdējās ābola,cik sapratu mēslugrāmatas, jau kalibrējis? Nu tā, lai būtu 100% pārliecība un ticība verdiktam...
A cik un kas ir salīdzinošā cena un kas tajā ir iekļauts?
Vaards:p.s. Un retina ekrāns ir sūdīgāks par to 1900 IPS ekrānu - košumā, leņķos, kalibrēšnas iespējās u.c.
hmm, man teica, ka jaunais retina ekraans nebuushot jaakalibree, bet ips gad ieteica uzreiz nokalibrēt...
palaidniex:Skaidrs! Tusne, dzirdi, īsāk sakot ābols ar retina ir mēsls, sūds pēdējais! pērc kaut kādu jaudīgo zamzunga PēCē! Vaards ij nokalibrierēs i viss būs forši...
dzirdu, dzirdu... tobiš lasu ik palaikam.. un mani tā excel padarīšana samulsināja.. ja tā ir tik apgraizīta, kā te minēja, man pietrūks normās exels pie kāda esmu radusi...
hmm, man teica, ka jaunais retina ekraans nebuushot jaakalibree, bet ips gad ieteica uzreiz nokalibrēt...
Tad jau būs darīšana ar MAC pārdevēju. Turklāt tādu, kas ir arī fotogrāfs - bildē ar ifonu un apstrādā Instagram.
===
Kalibrēšana ir kalibrēšana.
Parasti pieņem, ka datorapstrādei jākalibrē ar 120cd/m^2. Normāli monitors no ražotāja nāk ar 135 svecēm uz kvadrātmetru vai pat 150. Attiecīgi tam uzkarina kalibratoru un griež nost spožumu, līdz tiek sasniegts vajadzīgais. Tad kalibrē. Un tad neko nemaina parametros.
A ja grib printēt un visiem stāstīt "man uz papīra bildes izskatās tāpat kā monitorā", tad tām kandlēm jābūt 80-90, dienasgaismas 6500k vietā kādi 5000k un gamma 1.8, nevis 2.2. Attiecīgi monitors kalibrēts būs dzeltenāks, tumšāks un blāvāks.
Man vienam tā liekas vai tomēr tā arī ir, ka arī pēdējās paaudzes (2013.gada) MacBook Air ekrāna izšķiršanas spēja nav FULL HD, bet gan 1440 uz 900? 2560 x 1600 tiek atbalstīta tikai uz ārējā displeja.
Tagad gan kalibrēšanas dižspecs ir iebraucis auzās - 1.pirms muldi apskati tā ekrāna teh. datus, +++ IPS technology gives you a wide, 178-degree view of everything on the screen, so you’ll see the difference at practically any angle. +++ www.apple.com...
Kādos leķos viņš ir šudīgāks? Tu pie tā ekrāna esi ko darījis? Ja būtu tad te stulbi nemuldētu ekrāns ir fantastisks un nevajag muldēt par nekošumu krāsās Fakts tāds, ka pēc pastrādāšanas pie MacBook Pro ar Retina display pārsēžoties atpakaļ pie vecā standarta (72pix uz colu) liekas, kas par lietu! Kā pe tāda sūda vispār var strādāt, viss ir vieglā migla tīts Dēļ Retina ekrāna vien apsveru domu par apkārt staipāma MacBook Pro Retina iepirkšanu.