forum.gif
Mac vai Win (portatīvie ultrabook)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Mac vai Win (portatīvie ultrabook)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.11.13 11:32
 citēt
ak34:Bildes, protams, ka nevar no iphona e-pasta pielikumā pielikt office dokumentu un video, piemēram. Nav ērti, bet tas arī nav universāls dators, bet gan telefons. Lēmums ierobežot lietojumus savās direktorijās (Android un iOS failsistēmas ir gandrīz vienādas, jo pirmais ir Linux, bet otrais FreeBSD) ir saistīts ar drošību - ne velti Androids ir caurs kā siets.

Līdz ar to katram ir izvēle ko lietot.
tieši tā - tas NAV dators, tad kāpēc tam ir jāmaksā vairāk par krutu datoru? Tikai tāpēc, lai katrā mītiņā varētu no nevīžigi nolikt uz galda malas?
Publicēts: 06.11.13 11:37
 citēt
Bildes:
ak34:Bildes, protams, ka nevar no iphona e-pasta pielikumā pielikt office dokumentu un video, piemēram. Nav ērti, bet tas arī nav universāls dators, bet gan telefons. Lēmums ierobežot lietojumus savās direktorijās (Android un iOS failsistēmas ir gandrīz vienādas, jo pirmais ir Linux, bet otrais FreeBSD) ir saistīts ar drošību - ne velti Androids ir caurs kā siets.

klau, a kā tas var būt, ka man 20 gadu datorpieredzes laikā nav bijis problēmu ar drošību? varbūt problēmas ir speciāli radītas tiem, no kuriem pēc tam var dabūt naudu? Nu piemēram: ložņā kur nevajag, dabū visādus vīrusus un trojānus, tad instalē, pārinstalē, pērc visādus vīrusķērājus, maksā adiniem... nav musturiņa un ķēdītes???
Vot man bija līdzīgi, tik tā pieredze uz pusi mazāka ar datoriem. BET, kā izrādās, Tu pat vari nemaz nezināt, ka kompis pilns ar zarazam, jo ir jau tādi trojāņi kuri datpora resursu nemaz tik ļoti neēd vnk slēpjoties un gaidot, kad vīrusa-māsters to aktivizēs. kā arī, mok jau sen Tavi konta dati pārdoti. A tas, ka nav vēl nekas nozagts - laika jautājums vai arī bilance nesasniedz summu, lai būtu vērts zagt. :)
Es domāju, ka visi Win ātrāk vai vēlāk, ir pilni ar kakučiem un OS jāpārinstalē un HDD jāformatē. Tikai tad var būt par kaut ko drošs.
Publicēts: 06.11.13 11:39
 citēt
Bildes:

tieši tā - tas NAV dators, tad kāpēc tam ir jāmaksā vairāk par krutu datoru? Tikai tāpēc, lai katrā mītiņā varētu no nevīžigi nolikt uz galda malas?

Cilvēki ir dažādi!
Tāvuprāt visi bmw vadītāji ir zīmuļi un bezsmadzeņu radījumi??
Saproti nabadzīgajā Latvijā daži cenšas izcelties, kā nu māk, bet es ļoti šaubos, ka ābols tika radīts šādam mērķim.
Neskatoties uz dažadiem mīnusiem, nu ir tās ierīces kvalitatīvākas!
Publicēts: 06.11.13 11:43
 citēt
TomsL - tās problēmas vairāk aktuālas āmurikāniem. Viņiem pat bankas chipkartes ir bez pina - ar parakstu. A naudu vajag turēt bankā, kurai pat nav internetbankas :D Tā lūk :D

Pat ja man draudzene skaipā atsūta linku ar aizdomīgu vai neadekvātu tekstu - es to vaļā nevēršu. Ir vnk dažas lietas, ko ar datoru NEVAJAG darīt, un lietas, kuras diezgan regulāri vajag IZDARĪT.
Publicēts: 06.11.13 11:45
 citēt
Bildes:TomsL - tās problēmas vairāk aktuālas āmurikāniem. Viņiem pat bankas chipkartes ir bez pina - ar parakstu. A naudu vajag turēt bankā, kurai pat nav internetbankas :D Tā lūk :D

Pat ja man draudzene skaipā atsūta linku ar aizdomīgu vai neadekvātu tekstu - es to vaļā nevēršu. Ir vnk dažas lietas, ko ar datoru NEVAJAG darīt, un lietas, kuras diezgan regulāri vajag IZDARĪT.

Vo par banku, kurai nav internetbankas - Super ideja :D Tāpat, nauda jātur uz tā konta, kurš nav piesaistīts paypal kontam, to ar nesen tik atskātu.
Bet pilnībā piekrītu par to, ka ir lietas, kuras vnk nevajag vērt vaļā, lietot. Tas konkrēti paildzina OS veselību.
Publicēts: 06.11.13 11:47
 citēt
Bildes:

klau, a kā tas var būt, ka man 20 gadu datorpieredzes laikā nav bijis problēmu ar drošību? varbūt problēmas ir speciāli radītas tiem, no kuriem pēc tam var dabūt naudu? Nu piemēram: ložņā kur nevajag, dabū visādus vīrusus un trojānus, tad instalē, pārinstalē, pērc visādus vīrusķērājus, maksā adiniem... nav musturiņa un ķēdītes???

atceros, ka vecos īstos makus varēja pilnībā sabeigt ar resesit 3 sekunžu laikā :D

droši vien vecos androidus, vecos simbianus arī varēja sabeigt! un?
skaidrs, ka slīcēju glābšana galvenokārt ir pašu slīcēju rokās! un?

bildes - pat tad ja pire konduktora biļeti pirksi nevis vienu, bet divas, ja nu otru pazaudē, bet drošībai vēl kabatā mēnešbiļete...

Saraut visādus baciļus PēCē var arī saņemot no skata nezidomīgu meilu no darījumu partnera vai atverot it kā drošu mājaslapu...

gluži kā ar auto vadīšanu - tas ka nekad neiekļūšti vai neizraisi avārijas nepasargā no iekļūšanas tajā citu vadīāju vai nelaimīgu apstākļu sagadīšanās dēļ.
Publicēts: 06.11.13 11:49 labots
 citēt
Bildes:TomsL - tās problēmas vairāk aktuālas āmurikāniem. Viņiem pat bankas chipkartes ir bez pina - ar parakstu. A naudu vajag turēt bankā, kurai pat nav internetbankas :D Tā lūk :D

regulāri pārinstalēt PēCē neizklausās pēc forša un ērta pasākuma, esmu grāmatiņu lasījis un ne vienu vien PēCē savām rociņām saskrūvējis no daļām, kas maisiņā. Savulaik bija tā, ka pērkot "v razsipnuju" daļas varēja ieekonomēt, salīzinot ar tām pašām detaļām jau saliktā veidā. Šodien jau sen tā vairs nav...

Un neviens tak Tev personīgi neņēm nost Tavu Darba telefonu un neliek tā vieta lietot citādāku, tas pats par datoriem. Tev sāp, ka citi ne tikai vēlas bet arī dara lietas savādāk? :exciting:
Publicēts: 06.11.13 11:50
 citēt
Tak viss ir bullšits.
Jāpērk ir tas, kas atbilst katra vajadzībām.
Dārgā gala PC sistēmas ir saliktas ne sliktāk, kā Apple datori. Nevajag Sia Vasīlija datorserviss veikumu salīdiznāt ar Mac Pro, bet ņemt adekvātu.
Enīvei, ne par to - man maci patīk, vizuāli un tā tālāk, bet ar tiem nevar normāli izdarīt to, ko man vajag. aifonam ir par mazu ekrāns lai komfortabli lietotu remote desktop, 7" planšetes arī nav - ir 7.9, bet patīk ka 7" smuki lien visās kabatās, piemēram, žaketes iekškabatā vai virsjakas ārkabatā - dikti ērti lietot navigāciju ārzemēs šaubīgos rajonos, kur planšete rokās uzprasās.
Ar datoru ir tā, ka man būtu nepieciešams laist arī parallels desktopu, kas nozīmētu papildu maksāt par retail win licenci (nezinu gan, varbūt kopā pērkot derēs arī OEM, bet ir aizdoma, ka varētu būt kāds āķis par OEM darbināšanu virtuāli) - paldies, nevēlos. Tad vēl tā ņemtne ar flash - gadās, ka vajag izmantot.
Windows phone neder, jo nav VPN iespēju. Cik skatījos, pēdējie apdeiti situāciju nav mainījuši.
Androidā neinstalējot kreisās programmas un šad tad pāris latus samaksājot par kādu kvalitatīvu spēlīti - arī problēmu nav bijis.

Zinot Tusnes nodarbošanos (ja vien nav mainījusies), ar Office for Mac pastāv iespēja, ka varētu būt "par īsu", tieši ar excel. Jā, tas nav Apple produkts, bet faktu, ka ar to uz konkrētās platformas nevar veikt dažus svarīgus uzdevumus, tas nemaina.

Un visas pārējās runas ir pilnīgi liekas - sākumā definējams darba uzdevums, atsijājam tos, kas nevar izpildīt kaut ko no saraksta, un tad sijājam pēc tā, kurš ir labākais no palikušajiem.

Par fizisko kvalitāti runājot, arī Apple ir gadījušās problēmas ar resnējšām baterijām, plaisājošiem korpusiem, utt lietām. Macbook Air ir foršs un man pašam dikti tīk, varbūt pat pie klaviatūras pierastu (Tusne, ievēroji, ka nav delete taustiņa un jāspiež kombinācija?), bet mans uzskats ir, ka jāizvēlas darbam atbilstošs rīks, nevis veicamie darbi jāpielāgo rīkam.
Publicēts: 06.11.13 11:52
 citēt
palaidniex - tagad mierīgi apsēdies, izvelc no kabatas savu aifunu, nopucē ekrāniņu (ā, pareizi, plēvīte virsū! un gan jau kāds čeholītis, lai nemaitā otreizējā tirgus vērtību) aizver acis un sāc murrāt: man ir aifons, man ir aifons...

es biju aizmirsis, ka ar Tevi nevajag ielaisties diskusijās - Tev planktona rūpnīcā aizmirsa iemontēt OFF pogu.
Publicēts: 06.11.13 11:53 labots
 citēt
versatile:Tak viss ir bullšits.
Jāpērk ir tas, kas atbilst katra vajadzībām.
Dārgā gala PC sistēmas ir saliktas ne sliktāk, kā Apple datori. Nevajag Sia Vasīlija datorserviss veikumu salīdiznāt ar Mac Pro, bet ņemt adekvātu.
Enīvei, ne par to - man maci patīk, vizuāli un tā tālāk, bet ar tiem nevar normāli izdarīt to, ko man vajag. aifonam ir par mazu ekrāns lai komfortabli lietotu remote desktop, 7" planšetes arī nav - ir 7.9, bet patīk ka 7" smuki lien visās kabatās, piemēram, žaketes iekškabatā vai virsjakas ārkabatā - dikti ērti lietot navigāciju ārzemēs šaubīgos rajonos, kur planšete rokās uzprasās.
Ar datoru ir tā, ka man būtu nepieciešams laist arī parallels desktopu, kas nozīmētu papildu maksāt par retail win licenci (nezinu gan, varbūt kopā pērkot derēs arī OEM, bet ir aizdoma, ka varētu būt kāds āķis par OEM darbināšanu virtuāli) - paldies, nevēlos. Tad vēl tā ņemtne ar flash - gadās, ka vajag izmantot.
Windows phone neder, jo nav VPN iespēju. Cik skatījos, pēdējie apdeiti situāciju nav mainījuši.
Androidā neinstalējot kreisās programmas un šad tad pāris latus samaksājot par kādu kvalitatīvu spēlīti - arī problēmu nav bijis.

Zinot Tusnes nodarbošanos (ja vien nav mainījusies), ar Office for Mac pastāv iespēja, ka varētu būt "par īsu", tieši ar excel. Jā, tas nav Apple produkts, bet faktu, ka ar to uz konkrētās platformas nevar veikt dažus svarīgus uzdevumus, tas nemaina.

Un visas pārējās runas ir pilnīgi liekas - sākumā definējams darba uzdevums, atsijājam tos, kas nevar izpildīt kaut ko no saraksta, un tad sijājam pēc tā, kurš ir labākais no palikušajiem.

Par fizisko kvalitāti runājot, arī Apple ir gadījušās problēmas ar resnējšām baterijām, plaisājošiem korpusiem, utt lietām. Macbook Air ir foršs un man pašam dikti tīk, varbūt pat pie klaviatūras pierastu (Tusne, ievēroji, ka nav delete taustiņa un jāspiež kombinācija?), bet mans uzskats ir, ka jāizvēlas darbam atbilstošs rīks, nevis veicamie darbi jāpielāgo rīkam.

+ 1

man vienīgais ir jautājums, ja to Win ar parallels pārceļ (nevis instalē no nulles) uz virtuālo mašīnu un to VM failu ieraksta no tā paša PēCē ņēmtajā hārdā, ko piesprauž firevirē vai USB 3 - ko tad saka OEM licences ierobežojumi?
Un jā - kas var ierobežot nopirkt un legāli lietot kopā ar Mac pirktos OEM Logus - tak skaitās pārdots ar datoru... :what:
Publicēts: 06.11.13 12:08 labots
 citēt
Bildes:palaidniex - tagad mierīgi apsēdies, izvelc no kabatas savu aifunu, nopucē ekrāniņu (ā, pareizi, plēvīte virsū! un gan jau kāds čeholītis, lai nemaitā otreizējā tirgus vērtību) aizver acis un sāc murrāt: man ir aifons, man ir aifons...

es biju aizmirsis, ka ar Tevi nevajag ielaisties diskusijās - Tev planktona rūpnīcā aizmirsa iemontēt OFF pogu.

TU jau no tā paša konveiera! ;) Tik man pilnīgi vienalga ko cilvēki lieto, kamēr viņi nesāk tamborēt citiem, kas tiem jālieto, kāpēc un kājādzīvo, vadoties no skata ko redzi sava troņa! :D

Ja kāds lieto Meego darbinātu telefonu? Vai nav pofig? Lai tak lieto, ja viņam vajag/patīk! Kāda tur man vai Tev teikšana, kā viņam pareizāk dzīvot. Bet stāstīt basņas no sērijas: "viena tante teica", man šķiet, ka", "bet esmu dzirdējis" kaut kā stulbi izklausās.

Versatile pareizi uzrakstīja, pērkot datoru (ne telefonu, ko Tu te visam pin pa priekšu un bāzies ar tieši tev derīgo Andrīti), cilvēks saraksta savas vajadzības un uzdevumus uz papīra un izmet visu to, kas viņam šos uzdevumus nerisina vai nerisina pieņemami ērti... Un pie kājas - tas ir stacionārs pēcē ar Linux, mobils ābols vai monitors ar peli un klavieri attālinātai pieejai serverim...
Publicēts: 06.11.13 12:10
 citēt
Bildes:palaidniex - tagad mierīgi apsēdies, izvelc no kabatas savu aifunu, nopucē ekrāniņu (ā, pareizi, plēvīte virsū! un gan jau kāds čeholītis, lai nemaitā otreizējā tirgus vērtību) aizver acis un sāc murrāt: man ir aifons, man ir aifons...

+1
Publicēts: 06.11.13 12:13
 citēt
Tusne, ja jau par airbuku domāji, uzmet aci Lenovo X1 Carbon.
Publicēts: 06.11.13 12:25 labots
 citēt
versatile:Tusne, ja jau par airbuku domāji, uzmet aci Lenovo X1 Carbon.

3K eiriki par laptopu....omg tas viss tāpēc lai ekseļus bīdītu un bildes apstrādātu? Tad es noteikti labāk nopirktu labu objektīvu, kurš kalpotu 20 gadus...tas mega krutais dators pēc 3 gadiem būs novecojis sūds. Manai kolēģītei ir tāds dells...savulaik par 2000 Ls pirkts, korpuss izturīgs, nav vārdam vietas, stāv visu laiku pie lādētāja un bateriju tik vecam sūdam mainīt neatmaksājas:D
Publicēts: 06.11.13 12:27 labots
 citēt
Publicēts: 06.11.13 12:27
 citēt
imgfoto:

3K eiriki par laptopu....omg tas viss tāpēc lai ekseļus bīdītu un bildes apstrādātu?

kaut kā manu lētāku cenu:
shop.lenovo.com...
Publicēts: 06.11.13 12:28 labots
 citēt
Ai nu es speciāli nemeklēju...sorr, pirmajā vietā kur atvēru bij 2.9k eur. Nu vot...tad jaunam šitāds cenu kritums jau bijis....
Publicēts: 06.11.13 12:36 labots
 citēt
Dīvainu vietu esi atvēris. Īpaši neesmu sekojis līdzi, bet tie cipari, ko skatījos kad tikko iznāca, nebija būtiski augstāki.
Varbūt ka tur ir kāda ūberkomplektācija? Grūti komentēt cenas gandrīz dubultošanos.

Iphone 5s uzreiz pēc izziņošanas arī bija nopērkams pie viena no mūsu operatoriem par 900 ls. Pirka cilvēki... Varbūt, ka te līdzīgi.
Publicēts: 06.11.13 12:46
 citēt
Asus Zenbook UX301 izskatās nikns u-buks ar i7 procesoru (2800 MHz), 8GB operatīvo (DDR 3 1600 MHz), 512 GB SSD cietnis un fantastiski blīviem pikseļiem - 13,3 collās izvietoti 2560x1440 pikseļi. Kā parasti, ir arī mīnusi - cena zem € 2000 :)

P.S. Joprojām brīnos, ka ābols 2013.gada Air`ā nav ielicis pat FULL HD displeju, nerunājot jau par Retinu...
Publicēts: 06.11.13 13:00
 citēt

Kad es ar šo problēmu nodarbojos, ļoti ilgi un daudz lasīju par MacBook Air kloniem (vienkārši Makbuku nemāku lietot, tb, pogas spiest - attiecīgi to uzreiz jau par sūdu uzskatu :D ), tad manā izvēles listē galveno pozīciju ieņēma ASUS UX31A Un es pat tādu nopirku.

- ja močī pilnā spilgtumā, tad iet 4 stundas no bačas. Ja nokalibrē 120cd/m tad piecas. Kluss, nesilst.
- laitrūms un fotošops lido labi, bet biju cerējis, ka šis lidos ātrāk (tomēr pāris gadus vecs stacionārais PC ar i7 proci un 256gb SSD SATAIII ir jūtami ātrāks).
- var iebāzt A4 dokumentu mapītē - bišķi lielāks par a4, bet tieši mapē ieiet, tā ka tā kanpi apvelkas apkārt. Attiecīgi mobilitāte superīga, jo 5h baterijas laiks nozīmē, ka lādētājs var palikt mājās.
- vēl es izmantoju fīču - viņam USB portā iespraužot mobilo ar vadiņu, laptops to lādē pat esot izslēgtā režīmā. Dažreiz ir ievajadzējies bišķi pielādēt mobilo, tad var pārsūkt no Laptopa kādu stērķīti.
- IPS ekrāns. Ar tiem 1900 punktiem uz 134 collām... Nezinu vai Retina diži ko vairāk dod, jo pat šeit jau to atsevišķo pikseli bez palielināmās lupas ieraudzīt nevar. Tas ir, tādā kvalitātē jau parasti cilvēki savas 10*15 bildītes drukā.

Kas nepatīk - asie plānie alumīnija stūri, dīvānā ar to sēžot, nepatīk tādas asas malas.
Vēl ir interesants gļuks - dažreiz dažiem atvienojas klaviatūra. Tur iekšā plāna vadu stērbelīte, kas izļurkājas no sava štekera ārā. Bet kompi ieslēdz caur klaviatūras pogu (agšējā klaviatūras stūrī ir ieslēgšānas poga), attiecīgi, kad klaviatūra atvienojas... Kompis paliek DEAD un nekustas. Tad jāskrūvē vaļā un jāieštepselē vadiņš atpakāl, un jāuzlīmē virsū skočš lai tā vairs nekad nenotiek.

Man tā bija, bet par laimi biju forumos jau lasījis bezgala daudz par šo modeli, attiecīgi nobijos, ka kompis nomiris, atskrīuvēju vaļā (tur vēl speciālas seštaru zvaigznes skrūvītēs T5 apakšā, jāpērk mino skrūvgriežu komplektiņš speciāls) ieštepselēju klaviatūras vadiņu, pielīmēju skoču - tagad viss kārtībā. :D

Vēl ir gļuks - ja ekrānu močī uz pilnu spilgtumu, tad tumšai bildei (ļoti tumšai, vai kad vindows lādējas) ir "light leakage" efekts. Gar ekrāna sāniem ir spožākas nevienmērīgas josliņas. Bet uz normāla gaišuma un raibām bildēm to neredz. Tomēr nepatīkami psiholoģiski apzināties - IPS ekrāns, bet šādi te gļuki.
Vēl man nepatīk, ka man tas PC īsti nav vajadzīgs un pārsvarā izmantoju, lai fotoblogā sēdētu. Bildes tāpat (ja apstrādāju) tad uz lielā un normālā PC. :D
Publicēts: 06.11.13 13:02
 citēt
tāpēc, ka piezīmjugrāmatiņā nah neko krutu nevajag, pat tik dārgā.
Publicēts: 06.11.13 13:04 labots
 citēt
imgfoto:

3K eiriki par laptopu....omg tas viss tāpēc lai ekseļus bīdītu un bildes apstrādātu? Tad es noteikti labāk nopirktu labu objektīvu, kurš kalpotu 20 gadus...tas mega krutais dators pēc 3 gadiem būs novecojis sūds. Manai kolēģītei ir tāds dells...savulaik par 2000 Ls pirkts, korpuss izturīgs, nav vārdam vietas, stāv visu laiku pie lādētāja un bateriju tik vecam sūdam mainīt neatmaksājas:D

Man kādā 1998-tajā gadā arī bija tāds DELL... Maksāja 2300 LVL (man tad alga bija 97 LVL pēc nodokļu nomaksas :anger: ).

Toreiz neviens neticēja kā tādā mazā kompī var būt 2GB cietais disks, 32MB operatīvā atmiņa!

Tad darba devējs vēl man nopirka PCMCIA modēmu pa 210 LVL un es varēju būt ekskluzīvais džeks, kurš atbild arī uz visiem uzņēmuma epastiem un tā. :face-wink:

Ar to bŗidi arī sāku no rīta līdz vakaram sēdēt internetos. :exciting:
Publicēts: 06.11.13 13:12
 citēt
Ja par portatīvo datoru cenām, tad daudz maz lietojami agrāk maksāja sākot no 1k Ls, labi ap 2k Ls. Tagad jau nekas īpaši nav mainījies. Tik varbūt par dažiem simtiem lētāki kļuvuši daudz maz lietojamie, bet tā vai tā diez vai var normālu nopirkt lētāk kā 700-800 Ls. Vinalga - mac vai PC.
Publicēts: 06.11.13 13:27
 citēt
ak34:Ja par portatīvo datoru cenām, tad daudz maz lietojami agrāk maksāja sākot no 1k Ls, labi ap 2k Ls. Tagad jau nekas īpaši nav mainījies. Tik varbūt par dažiem simtiem lētāki kļuvuši daudz maz lietojamie, bet tā vai tā diez vai var normālu nopirkt lētāk kā 700-800 Ls. Vinalga - mac vai PC.
Jēēz, dažiem nu gan prasības laikam, ja laptopi, kuri noveco nenormālos ātrumos, jāpērk par tādām summām.
Publicēts: 06.11.13 13:27 labots
 citēt
es par probuku domāju, jeb pārdevējs piesējās.. airbuks netika apskatīts.. :)
ar to X1 es vispār sāku, bet kur lai normāli LV to nopērk?? visur ir speciāli jāpasūta un cena ir augstāka par Mac piedāvāto... tas viss mani tomēr bik bulsina...
Mac man piedāvā tūkstotis ar kaut ko, bet tie X1 (ko es skatījos) bija tuukstots divsimts un uz augšu... jo redz LV nav IBM pārstāvniecības...

palaidniex:kaut kā manu lētāku cenu:
shop.lenovo.com...
bet ja pierēķina sūtīšanas izmaksas un kādus tur vēl nodokļu uz "robežas", nekas diži lētāks nesanāks.. pie tam tie lētākie X1 ir bez IPS, tiem kuriem ir IPS tie ir dārgāki...
Publicēts: 06.11.13 13:48
 citēt
UldisMuzikants: Pirmkārt, kam Tev to datoru vajag? Es varu tik parādot paskaidrot, kāpēc man nepetīk MacOs un kur ir Win priekšrocības darbā ar Ps. man mājās ir abas sistēmas.
labs dators darbam ar grafiska'm programmām ir tāds, kam lielisks monitors. ja nevajag grafiku, tad neredzu iemesla izdot par pārnēsājamu datoru daudz naudas. Būtiski ir daudz RAM un SSD disks, lai tas izturīgs un ātrs.
galvenokārt darbam, bet ne fotogrāfijai, tā ir stipri pakārtota lieta..
par RAM un SSD esmu jau apjautusi! :)
Publicēts: 06.11.13 13:58
 citēt
Tusne kā Tu tiec galā ar šitiem palagiem!?!?!? šamie tak tādā tempā te dragā, ka tik ātri nemaz izlasīt nevar, kur nu vēl saprast ;-)))))
Publicēts: 06.11.13 14:05
 citēt
UldisMuzikants:Dansi, mani var saprast, + piesakos parādīt, kas ir nepatīkams macOS pasaulē.
Ja nevajag grafikai, tad neredzu jēgu ieguldīt vairāk kā 400Ls portatīvā datorā, kopā ar visiem Win8.1
nu būs man vienreiz jāizbrīvē laiks, lai Tevi satiktu velreiz klātienē! :)
cenu kategorijā līdz 400 Ls, neesmu atradusi to ko vēlos vai to kas man patīk! :beaten:

dansiga:Tusne kā Tu tiec galā ar šitiem palagiem!?!?!? šamie tak tādā tempā te dragā, ka tik ātri nemaz izlasīt nevar, kur nu vēl saprast ;-)))))
mierīgi! :bad_smile:
Publicēts: 06.11.13 14:44
 citēt
TomsL:
ak34:Ja par portatīvo datoru cenām, tad daudz maz lietojami agrāk maksāja sākot no 1k Ls, labi ap 2k Ls. Tagad jau nekas īpaši nav mainījies. Tik varbūt par dažiem simtiem lētāki kļuvuši daudz maz lietojamie, bet tā vai tā diez vai var normālu nopirkt lētāk kā 700-800 Ls. Vinalga - mac vai PC.
Jēēz, dažiem nu gan prasības laikam, ja laptopi, kuri noveco nenormālos ātrumos, jāpērk par tādām summām.

Tur jau tā lieta, ka dārgais gals tik ātri nenoveco - ir kaut vai fiziski izturīgāks. Un ja teiksi, ka tas pofig, tad nav vis - tās pašas vāku eņģes, korpusa noturība, utt - ja mātene stāv stingri, arī tur neradīsies mikroplaisas. Kaut kādā mīkstas plastmasas korpusā, kur iepists santīms uz pāis skrūvēm - tāda iespēja pstāv gan. Nu un vispārējā kvalitāte. Piemēram, ja izļurkājas barošanas spraudnis, manam IBMam pietiek nomainīt vienkāršu vadiņu ar štekeri. Aceram, pārsvarā gadījumu, tas ir pielodēts uz mātesplates - attiecīgi, ne katrs to jau var nomainīt, plus tā izūrkāšanās un nomaiņa pašas par sevi jau var novest pie tālākām sekām...

Ja nteici, atskrūvē vaļā kādu Mac Pro, HP dārgā gala darbstaciju, vai tos pašus laptopus - dajebko no Lenovo X sērijas, makbuku, cik nu tur klāt tiek, un kādu aceru. Izjauc asus planšeti un kādu ķīnieti no lētajiem... Pieņemu, ka tiem inženieriem maksā +/- vienādi, atšķiras tikai tas, cik stundas viņu darba tiek apmaksātas, katru no tiem produktiem izstrādājot...
Publicēts: 06.11.13 14:48
 citēt
tusne:
es par probuku domāju, jeb pārdevējs piesējās.. airbuks netika apskatīts.. :)
ar to X1 es vispār sāku, bet kur lai normāli LV to nopērk?? visur ir speciāli jāpasūta un cena ir augstāka par Mac piedāvāto... tas viss mani tomēr bik bulsina...

Tas pats Markits ir laba vieta kur sākt.
HP EliteBook arī nav slikti.
Publicēts: 06.11.13 14:49
 citēt
nu nez, kautkāds hp slaists ar i5 proci un 8 gigu rāmi pa 400 latiem un labs ekrāns piesprausts...
Publicēts: 06.11.13 14:56
 citēt
UldisMuzikants:protams, labs korpuss ir svarīgs, īpaši ja to taisās mehāniski slogot.

Ne tikai. Nupat kolēģes aceram nomainījām eņģes un vāku - bija mazliet par sitpru eņģes un rezultātā saplaisāja vāks. Tā kā jābrauc pie klientiem, nav aršana. Labi, ka visā uzņēmumā man ir tikai 2i aceri...
Publicēts: 06.11.13 15:03
 citēt
versatile: Tas pats Markits ir laba vieta kur sākt
vakarā papētīšu... un ja kas nebūs skaidrs, padošu tev ziņu! :)

versatile: HP EliteBook arī nav slikti.
esmu dīvaina un man patīk tikai IBM, vēl Dell, un mož nākotnē Mac ( :bad_smile: )
ar HP ir bijusi noņemšanās, vairs nevēlos, un viens EliteBook (kas mums mājās) ir pabijis 3 reizes remontā gada laikā... var jau but, ka tas ir tāds nelaimīgs eksemplārs, bet nu tomēr... sāk parādīties mistiski aizspriedumi no manas puses... :beaten:
Publicēts: 06.11.13 15:07
 citēt
TomsL, kāda starpība cik bieži ražotājs izlaiž jaunu modeli? Labs portatīvais mierīgi kalpos vismaz 4-5 gadus. Lētais gals jau ir izļurkājies pēc pirmā gada.
Publicēts: 06.11.13 15:31
 citēt
tusne!!!! man ELiteBook ir jau 3 gadus!!! katru dienu nevazāju riņķī, bet nu tomēr ... un parasti tad tas atordas mašīnas bagāžniekā iemests .... Viendien pārstāja strādāt - domāju, nu lūk, mana nevērīgā apiešanās .... aizstiepu uz darbnīcu - a izrādās šams tik gudrs, ka vienkārši atrslēdzas, lai nepārkarstu, kad ventilators piesūcina'jies pilss ar mēsliem :-)))))
Publicēts: 06.11.13 15:39 labots
 citēt
ak34:TomsL, kāda starpība cik bieži ražotājs izlaiž jaunu modeli? Labs portatīvais mierīgi kalpos vismaz 4-5 gadus. Lētais gals jau ir izļurkājies pēc pirmā gada.

+1

un tomēr - ja vajag apkārt vazšanai un gribas lietot ilgi un laimīgi ir jāpērk dusmīgā gala compis, pat ja nevajag ekrānu ikdienas darbam un darbu ar bildēm var veikt mājās, pieslēdzot pie liela normāla ekrāna, datora darba spējas (spēka strādāt), un mūžs ir atkarīgs no dzelžiem, no šasijas un pārdomātas konstrukcijas. Ekrāna izšķirtspējai ir nozīme ir tikai tik, cik liels lietderīgās info daudzums saskatāmos izmēros uz tā ir satilpināms. tā apti excel tābele uz 13" pie dažādām ekrāna izšķirtspējām var krietni atšķirties lietderīgā satura attēlotspējā...

Reti kurš 300-400 latus vērts ikdienā apkārts staipīts ķapļaps piedzīvo otro dzimšanas dienu bez remontiem... Tas, ka tas dators kārdeiz kritīs, nav jautājums vai, bet kad... Un ir visādi sīkumi par barošanas vadiem apskaužu paziņu, kam Airam tas ar magnētiņu turās klāt, pat aizķerot vadu nevar to no nedz sabojāt, nedz compi no galda nograut, bet reāli besī Della barokļi, kas ir īpaši un speciāli un, ja compis prasa 90W bloku, tad vienkārša pārlocījušās sinchrosignāla dzīsliņas dēļ ir jāpērk jauns baroklis, nevis ir nomaināms bojātais vadiņš (kā dārgākām austiņām) :anger: toties pats dators ir kā tanks - lielāko daļu šaizes, cik nu viņās ir bijušas Dell novērsis garantijas ietvaros. Bija arī negarantijas šaizes, kas izmaksāja saprātīgu naudu, varētu teikt pat asaras. Vēljoprojām kalpo.
Publicēts: 06.11.13 15:48
 citēt
palaidniex atkal nevar nomierināties :D :D :D

pēdējo 10 gadu laikā man ir bijuši kādi 6 portatīvie, cenu kategorijā (pēc šodienas mērauklas +/- 400) visi HP un neviens nav nomiris pāragrā nāvē... Jā, ir cilvēki, kas NEDRAUDZĒJAS AR TEHNIKU, tiem visu laiku kas notiek, ar dajebko...

es nemaz nerunāju par klasisko mākslinieku BĻĀĀĀĀ un restarta skaņu makam
Publicēts: 06.11.13 15:55 labots
 citēt
Bildes:palaidniex atkal nevar nomierināties :D :D :D

pēdējo 10 gadu laikā man ir bijuši kādi 6 portatīvie, cenu kategorijā (pēc šodienas mērauklas +/- 400) visi HP un neviens nav nomiris pāragrā nāvē... Jā, ir cilvēki, kas NEDRAUDZĒJAS AR TEHNIKU, tiem visu laiku kas notiek, ar dajebko...

es nemaz nerunāju par klasisko mākslinieku BĻĀĀĀĀ un restarta skaņu makam

Annir - Tev viss labi? Es Tev traucēju dzīvot? Tev kaut ko lieku nedabīgu darīt? :D

Pēdējo 10 gadu laikā 6 portatīvie... katrus 20 mēnešus jauns... Nu pa gadu un 8 mēnešiem reti kurš NORMĀLS dators nosprāgst... Lētā gala izstrādājumiem, ja tos vazā apkārt, šāds mūžs ir tuvu izskaņai...

Man vēl joprojām ir 6 gadus vecs Dells, kurš joprojām strādā un zilos ekrānus uz Logiem kā pārējiem dēļ mikroplaisām uz mātesdēļa vai pusnomirušiem kondensatoriem vai HVZ vēl kā dēļ nerāda! Atšķirībā no paziņas, kurš pa šo laiku ir nomainījis 3 ķapļapus, jo to reanimēšana neatmaksājās... Pie kam visi trīs kopā izmaksāja dārgāk. Nu viņš arī bieži vien izmantoja sulīgus epitetus, kad viņām kaut kas nokārās... Un? Nenokaramu datoru nav, ne uz vienas opsistēmas

Čomam tiesa ir savs arī ieguvums - jaunāks un itkā jaudīgāks compis ik pa 2 gadi... Ne tā kā man vecais ķapļabs (morāli gan laikam jāatzīst jau veciņš), bet nu jau atkal ir jauns... ...izgājušajās brīvdienās iepirkts baroklis... :D Būs kāds ceturtais pēc skaita pa šiem gadiem...

Tusne, cik nopratu, meklēja nevis ik pa nepilni divi gadi jaunu pērkamu risinājumu, bet gribēja lietot ilgi un laimīgi!
Publicēts: 06.11.13 16:22
 citēt
duraciņ, visi vecie kompji distribūtēti radieniekiem un joprojām strādā
Publicēts: 06.11.13 16:25 labots
 citēt
Bildes:duraciņ, visi vecie kompji distribūtēti radieniekiem un joprojām strādā

ja kompim never ciet un vaļā moni, neceļ nost no galda, nevazā pa pasauli, tad arī pa 250 latiem pirkts kompis savs 10 gadus kalpos

lētākās Dell/HP/Lenovo sērijas tikai aiz žēlsirdības pret trūcīgākajiem tiek piedāvātas lētāk nekā dārgais gals? :exciting:

P.s. Tusne negribi iepirkt tādu HP compi, kādu Bildes uzskata par pareizu (tikai nekādu citu), bet vēl labāk sadistributēt viņa esošo compi, ja pienācis ~20 mēnešu vecums... :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: