forum.gif
Kāzu foto vakara daļa
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāzu foto vakara daļa
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.11.13 17:57
 citēt
Sveiki!
Gribētu dzirdēt, kāda ir jūsu (kāzu fotogrāfētāju) pieeja, fotogrāfējot vakara daļu? Ne tehniski, bet sižetiski (vai kā to nosaukt?).
Vakara daļa, manuprāt, nav tā, kur viss pēc kārtas jāfočē, bet ir sanācis, ka jautā, kāpēc nav bilde, kur līgavainis dejo ar 5 pakāpes masīcu...
Biju kāzās, kur fočēja "titulēts kāzu fotogrāfs", bet vinš pat ar vecāku runu fočēšanu neiespringa...
Publicēts: 05.11.13 18:00
 citēt
fotogrāfam kāzās jābūt nemanāmam un tad visu ko var sabildēt
Publicēts: 05.11.13 18:02
 citēt
Oliss:fotogrāfam kāzās jābūt nemanāmam un tad visu ko var sabildēt

Šis vispar nav tik vienkārši... Ir cilvēki, kuri tieši to vēlas - lai fotogrāfs ir nemanāms. Bet citi - sajūsmā spiedz, cik aktīvi fotogrāfs iesaistījies sarunās, smīdinājis viesus u.t.t.
Publicēts: 05.11.13 18:04
 citēt
iesaistīties sarunās un lēkāt kā sienāzis pa priekšu ir divas dažādas lietas
Publicēts: 05.11.13 18:05
 citēt
Ritz:Sveiki!
Gribētu dzirdēt, kāda ir jūsu (kāzu fotogrāfētāju) pieeja, fotogrāfējot vakara daļu? Ne tehniski, bet sižetiski (vai kā to nosaukt?).
Vakara daļa, manuprāt, nav tā, kur viss pēc kārtas jāfočē, bet ir sanācis, ka jautā, kāpēc nav bilde, kur līgavainis dejo ar 5 pakāpes masīcu...
Biju kāzās, kur fočēja "titulēts kāzu fotogrāfs", bet vinš pat ar vecāku runu fočēšanu neiespringa...

A kā tu zini ka neiespringa? Varbūt kamēr tu kotleti daēdi - tikmēr jau nobildēja?!
Patiesībā tie runātāji parasti nav interesanti - bez emocijām un stāv kā stabi. Drīzāk taja momentā jāskatās uz pārējiem viesiem vai kāda ome vai līgavas draudzene kādu asaru nenobirdina!

Pasākumos bildēju to, kur emocijas, jautrība un actions. Standarta sālsstabi parasti garlaiko!
Publicēts: 05.11.13 18:06
 citēt
Nu fotogrāfs vispār nebija telpā! :D Ēda kotletes...
Publicēts: 05.11.13 18:09
 citēt
Ritz:Nu fotogrāfs vispār nebija telpā! :D Ēda kotletes...

Laimīgais! Dabūja kotletes paēst!
Publicēts: 05.11.13 18:10
 citēt

Tad žetons organizētājiem kuri uzservēja fotogrāfam vakariņas citā telpā!!! Varēja vēl kaut kur kaimiņos dot paēst un tad ne tikai runas netiktu safočetas.
Publicēts: 05.11.13 18:10
 citēt
Vispār, manuprāt, iesācējam fotogrāfam vispirms ieteiktu parunāt tādā garākā sarunā ar kādu pieredzējušu vedēju pāri, konkrētā apvidū..
Publicēts: 05.11.13 18:11
 citēt
Baltskars:

Tad žetons organizētājiem kuri uzservēja fotogrāfam vakariņas citā telpā!!! Varēja vēl kaut kur kaimiņos dot paēst un tad ne tikai runas netiktu safočetas.

----------------
piemēram, ar Tobi vienā telpā... :D
Publicēts: 05.11.13 18:13 labots
 citēt
Baltskars:

Tev tā ir sanācis? Vai tie ir stāsti no tevis, kā jāvelk ārā desu maizes? Gan jau ir gadījies, ne? :)
Būtu forši dzirdēt citu pieredzi, vai klientiem kaut kas ir pietrūcis bildēs?!?
Un būs nākamreiz jāprasa jaunajam pārim, kurš devis lielāko piķi, tad vismaz zinās, ka to noteikti jāsafočē. Par omēm, opjiem, brāļiem un māsām, gan parasti tiek noskaidrots.
Publicēts: 05.11.13 18:14 labots
 citēt
Ritz:
Baltskars:

Tev tā ir sanācis? Vai tie ir stāsti no tevis, kā jāvelk ārā desu maizes? Gan jau ir gadījies, ne? :)
Un būs nākamreiz jāprasa jaunajam pārim, kurš devis lielāko piķi, tad vismaz zinās, ka t noteikti jāsafočē.

------------

es reiz nenobildēju tortes griešanu, viss- mana karjera beidzās... aizsūtīja bildēt ainavas :D jo torte bija ielikta uz maza galdiņa kaktā, bildēt muguras nesāku, bet kā vēlāk sapratu, visi radi raudāja..
Publicēts: 05.11.13 18:18
 citēt
Jā, neapskaužu tevi....
Tikai lieta tā, ka citreiz kāds iedomājas, ka fotogrāfs ir gaišreģis, kurš visu var paredzēt. Un ne jau viss ir pēc plāna kā programmā.
Publicēts: 05.11.13 18:20 labots
 citēt
Ritz:Jā, neapskaužu tevi....
Tikai lieta tā, ka citreiz kāds iedomājas, ka fotogrāfs ir gaišreģis, kurš visu var paredzēt. Un ne jau viss ir pēc plāna kā programmā.

--------------
fotogrāfam tādam reportāžas žanrā jābūt. Jābūt soli priekšā, jāpardez notikumu gaita.

Protams, oža, ņuhs vai čujs vajadzīgs + būt pareizā vietā un laikā. Piemērs- Elmārs Rudzītis ar to lakstu bildi...
Publicēts: 05.11.13 18:22
 citēt
Ritz:
Oliss:fotogrāfam kāzās jābūt nemanāmam un tad visu ko var sabildēt

Šis vispar nav tik vienkārši... Ir cilvēki, kuri tieši to vēlas - lai fotogrāfs ir nemanāms. Bet citi - sajūsmā spiedz, cik aktīvi fotogrāfs iesaistījies sarunās, smīdinājis viesus u.t.t.

Ja gribi dabūt forās bildes - tev jāiet cilvēkiem tuvumā. Jākomunicē ar viņiem, jāiegūst draudzība, lai viņi no tevīm nebaidītos. Un brīžiem jābūt ari klaunam, lai cilvēki atraisītos.

Taču ļoti jājūt robeža, jo neesi tomēr pasākuma galvenais klauns.
Publicēts: 05.11.13 18:23
 citēt
Ritz:Jā, neapskaužu tevi....

Kāzas praktiski visu var paredzēt uz priekšu! Bet kamēr stūrī ēd kotleti ar vienu aci skaties vai kaut kur jau čaļi nesāk plānot līgavas fenderēšanu vai kādu citu aktivitāti.
Publicēts: 05.11.13 18:25 labots
 citēt
Ja Fotogrāfs ko nesafočē tas ir 100% pasākuma vadītāju Organizatoriskā klūda. Scenārijs nav zināms , fotogrāfs nav informēts , viņam bijis kas darāms citā telpā tai pašā laikā :)
Publicēts: 05.11.13 18:26
 citēt
Ritz:
Baltskars:

Un būs nākamreiz jāprasa jaunajam pārim, kurš devis lielāko piķi, tad vismaz zinās, ka to noteikti jāsafočē. Par omēm, opjiem, brāļiem un māsām, gan parasti tiek noskaidrots.

Protams, ka ir gadijies! Esmu ēdis grieztās tostermaizes ar griezto sieru un klat piedzēris ūdeni. Tas bija sagatavots fotogrāfam.

Jeb esmu aizsūtīts ēst uz blakusmāju, kur izrādādijās viss jau bija apēsts un kamēr gaidīju kas to zin ko nesabildēju :)

No tā visa esmu mācijies un šobrīd līgums ir sagatavots tā, ka ja ir kāda novirze no nosacijumiem par kādiem esam vienojušies, neatbildu vairs par gala rezultātu. Viens no ša gada piemēriem - jaunam pārim kāds no viesiem sagatavoja salūtu kā parsteigumu, nevienam neteica izņemot vedējiem, bet viņi aizmirsa ka man arī tas būtu jāzin. Tad kad sapratu, kas par pārsteigumu bija jau par vēlu lai kvalitatīvi to sabildētu. Fotogrāfs nav pareģis :)
Publicēts: 05.11.13 18:49 labots
 citēt
Ir bijuši gadījumi, kad vedēji slēpj pāra maršrutu no zagsa uz viesu māju no foto/video čaļiem.
Kad prasam - a tad jūs nostučīsiet...
- ?!#%!? Kas, kas?
- visiem izmuldēsiet,
- gribat, lai nešanā pār tiltu kadros ir muguras?
- nē!
- kā mums paredzēt kur?
- ...
Publicēts: 05.11.13 19:04
 citēt
Vieta, kad fotogrāfs ar videofilmētāju maisās visiem pa priekšu, arī viens otram, ir jaunā pāra pirmā deja, kur citādi kadrā būs tikai rokāssadevušosriņķīapkārtejošo muguras.
Publicēts: 05.11.13 19:08
 citēt
Skotijā ir laulību ceremonijas ģenerālmēģinājums dienu pirms kāzām (fotogrāfu arī paaicina)- jāievieš tāda lieta arī Latvijā- + vakara daļas mēģinājumu ar visiem viesiem!:)
Publicēts: 05.11.13 19:10
 citēt
sansete:...+ vakara daļas mēģinājumu ar visiem viesiem!:)

Un līdz jaunā pāra gulēt nolikšanai 2.00 naktī. :face-grin:
Publicēts: 05.11.13 19:13
 citēt
Mēginājums piedzerties :D
Publicēts: 05.11.13 19:14
 citēt
studentiem bija tādas falšās kāzas...
Publicēts: 05.11.13 19:17
 citēt
sansete:Skotijā ir laulību ceremonijas ģenerālmēģinājums dienu pirms kāzām (fotogrāfu arī paaicina)- jāievieš tāda lieta arī Latvijā- + vakara daļas mēģinājumu ar visiem viesiem!:)

Neceri !!! Latvieši liekus izdevumus nepieļaus... :face-grin:
Publicēts: 05.11.13 19:26
 citēt
Lunis:Ja Fotogrāfs ko nesafočē tas ir 100% pasākuma vadītāju Organizatoriskā klūda. Scenārijs nav zināms , fotogrāfs nav informēts , viņam bijis kas darāms citā telpā tai pašā laikā :)

Muļķības....pie visa vienmēr ir vainīgs fotogrāfs :grimace:
Publicēts: 05.11.13 19:54 labots
 citēt
sansete:Skotijā ir laulību ceremonijas ģenerālmēģinājums dienu pirms kāzām (fotogrāfu arī paaicina)- jāievieš tāda lieta arī Latvijā- + vakara daļas mēģinājumu ar visiem viesiem!:)

TĀ ir praktiski VISĀ rietumu pasaulē kur taisa "Lielas ceremonijas". Tas viens no iemesliem kapēc patraucu bildēt Kazas Latvijā [Absalūts bardaks un ne prognozējamība] pret ZINĀMS SCENĀRIJS izmēģināta kārtība CITUR:) Nav taču vairs par PSRS laiki kad PROFESIONĀLI vedēji profesionāli vadīja , haoss un bardaks nevājais VAIRUMĀ gadījumu. Krieviem atškirībā no bālelīņiem Latvijā mūsdienās gan VAIRUMĀ ir PROFESIONĀLI Tamadas vakara vadītāji , tur gan ir normāli SCENĀRIJAS , laiks fotogrāfam viss normāli tiek saraksta veidā pasniegts TIK STRĀDĀ:)
Publicēts: 05.11.13 19:55
 citēt
Oliss:
Lunis:Ja Fotogrāfs ko nesafočē tas ir 100% pasākuma vadītāju Organizatoriskā klūda. Scenārijs nav zināms , fotogrāfs nav informēts , viņam bijis kas darāms citā telpā tai pašā laikā :)

Muļķības....pie visa vienmēr ir vainīgs fotogrāfs :grimace:

TO jau nu nosaka LĪGUMA nosacījumi mūsdienās:)
Publicēts: 05.11.13 19:57
 citēt
Schneider:Vieta, kad fotogrāfs ar videofilmētāju maisās visiem pa priekšu, arī viens otram, ir jaunā pāra pirmā deja, kur citādi kadrā būs tikai rokāssadevušosriņķīapkārtejošo muguras.

vairāk gan pa priekšu maisās kāzu viesi ar saviem ziepīšiem un telefoniem!
Publicēts: 05.11.13 20:57
 citēt
Pašam fotogrāfam jābūt apsviedīgam un jāparedz notikumi, ja kāds aizmirsis pabrīdināt.
Man pašam lielisks kadrs sanāca pie Pilsielas (kā tur to katoļbazīcu sauca?) baznīcas pēkšņi nācās konstatēt, ka jaunais pāris baložus jau laiž... pārskrēju pāri laukumam, pārstellēdams uzstādījumus, nošļūcu zemē pie jaunajiem un sanāca lieliskākā bilde no apakšas: jaunajiem rokas vēl paceltas, baloži kadrā, galvenie viesi arī kadrā, viss dinamikā un asumā, kā arī eksponēts pareizi un kompozīcijā, tā arī nodevu 1:1 nekropētu un negrozītu.
Publicēts: 05.11.13 22:18
 citēt
sihetiski galvenais ir iedraudzeeties ar beerniem, ja taadi ir, safocheesi tos smuki, katram no tiem ir divi vecaaki, kuri ar nekritisku sajuusmu uznjem katru svas atvases atteelu...puse no vesiem jau apmwrinaata....jamegjina nobildeet visi viesi, svariigakie brizhi, atslegnotikumi un tad jau pasakums ir izpildiits, pa starpaam var aartu, kitchu paskjilt...vispaar saviesiigas daljas focheshana ir garlaiciigs pasakums, bet nu neko...ja maksaa tad jau jabildee
Publicēts: 05.11.13 23:10
 citēt
Baltskars:
Ritz:

Protams, ka ir gadijies! Esmu ēdis grieztās tostermaizes ar griezto sieru un klat piedzēris ūdeni. Tas bija sagatavots fotogrāfam.

Jeb esmu aizsūtīts ēst uz blakusmāju, kur izrādādijās viss jau bija apēsts un kamēr gaidīju kas to zin ko nesabildēju :)

No tā visa esmu mācijies un šobrīd līgums ir sagatavots tā, ka ja ir kāda novirze no nosacijumiem par kādiem esam vienojušies, neatbildu vairs par gala rezultātu. Viens no ša gada piemēriem - jaunam pārim kāds no viesiem sagatavoja salūtu kā parsteigumu, nevienam neteica izņemot vedējiem, bet viņi aizmirsa ka man arī tas būtu jāzin. Tad kad sapratu, kas par pārsteigumu bija jau par vēlu lai kvalitatīvi to sabildētu. Fotogrāfs nav pareģis :)

Kāpēc man liekas, ka līgumus kautkādus slēdz tikai tu un vēl 1% ''fotogrāfu''? :face-grin:
Publicēts: 05.11.13 23:53
 citēt
Ritz:jautā, kāpēc nav bilde, kur līgavainis dejo ar 5 pakāpes masīcu...

ar filmēšanu ir vēl smagāk!
Publicēts: 06.11.13 00:25
 citēt
Vavers:
Baltskars:

Kāpēc man liekas, ka līgumus kautkādus slēdz tikai tu un vēl 1% ''fotogrāfu''? :face-grin:

Tur nu laikam tie 99% fotogrāfu paši vainīgi :D
Publicēts: 06.11.13 00:36
 citēt
Vavers:Kāpēc man liekas, ka līgumus kautkādus slēdz tikai tu un vēl 1% ''fotogrāfu''? :face-grin:

Rokas naudu saņem arī 1% fotogrāfu? Baigi apšaubu šo variantu. Varbūt kādi "Piehalturētāji" bet nopietni strādātāji tā diez vai praktizē. ATNĀK PASŪTI noslēdz līgumu iemaksā drošības naudu un GAIDI:) Ja runa par labiem cipariem un lieliem pasākumiem diez vai būtu racionāli savādāk. Pārākj daudz visās jomā mums ir visādu "Nolēcēju , ne atnācēju"
Publicēts: 06.11.13 07:53
 citēt
Skaidrs. Tie, kuriem Latvija beidzas ar Ogri, tā nekur arī nav izzuduši.
Publicēts: 06.11.13 08:38 labots
 citēt
Man Latvijā nekur nesākās un nebeidzās , es jau drīz 10 gadus Latvijā komerciāli nestrādāju. BET visur citur līgumi tiek slēgti 100% un par visu , tur cilvēki nemaz savādāk nav pieraduši. Ja arī ko daru Latvijā tas 90% gadījumu ir pasūtījumi no ārpuses caur ne Latvijas menedžmentu , tātad tur līgums ir vienmēr 100% gadījumu un stipri pirms es tur iesaistos. PROFESIONĀLI menedžmenta un komercijas speciālisti VIENMĒR noslēgs labāku izdevīgāku un ienesīgāku līgumu par JEBKURU nespeciālistu :) Tas viens no stūrakmeņiem ko LATVIJĀ joprojām MAZ kurš saprot.
Publicēts: 06.11.13 09:28
 citēt
Baltskars

salūtu kā parsteigumu, nevienam neteica izņemot vedējiem, bet viņi aizmirsa ka man arī tas būtu jāzin. Tad kad sapratu, kas par pārsteigumu bija jau par vēlu lai kvalitatīvi to sabildētu. Fotogrāfs nav pareģis :)

jā, nav bet varbūt tie, kuri ir labi fotogrāfi, spēj paredzēt (ne gaišreģi) un ātri "saož", kā pavērsīsies notikumi.
Publicēts: 06.11.13 09:34 labots
 citēt
pārdomāju
Publicēts: 06.11.13 10:09 labots
 citēt
Lunis: ...visur citur līgumi tiek slēgti 100% un par visu...

Man šogad tika ievilkti ūdensvads un kanalizācija, no pat akas uz ielas līdz vannasistabas grīdas betonēšanai ar flīzēšanu un izlietnēm - neviena meistaru komanda pat neieminējās par kādiem līgumiem.
Un kādēļ tev liekas, ka Latvija ir tuvāk tai visur citur pasaules daļai, kur par visu slēdz līgumus, nevis tai, kur darbu pieņemts apmaksāt ar kūpinātu antilopes gurnu vai grozu bruņurupuču olu? Es, kā paskatos uz "otkatu" sistēmu visos pasūtījumos un partiju finansēšanu caur dažādām uzņēmumu padomēm, tomēr sliecos domāt par kaukādu saistību ar hotentotu cilts modeli.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):