forum.gif
Kāzu foto vakara daļa
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāzu foto vakara daļa
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.11.13 10:17 labots
 citēt
Ir lietas, kur vari darīt pats un līgumi nav vajadzīgi, bet pamēģini izveidot jaunu pieslēgumu Latvenergo, Latvijas Gāze vai noplombēt bez līguma uzstādīto ūdens skaitītāju neparakstot nekādus līgumus... ;)

latvenergo pēc skaitītāja - vari vilkt visu pats vai to uzticēt līgumus slēdzošai firmai vai kaimiņam par polšu - neviens nereglamentierē... jautājumi var rasties neprognozētu neražu gadījumā
Latvijas gāze dikti interesējas arī par gāzesvadu projektiem PĒC viņu skaitītājiem...
Publicēts: 06.11.13 10:40
 citēt
Bet varbūt pamēģiniet aprunāties ar jauno pāri, ar vedējiem, ko tad viņi sagaida, ko vajag un ko grib fotografēt un, ja pat ieminās - konkrēti kādas bildes, sižetus grib, vispār ekselenti. Parasti par vakara daļu pasaka - nu tur dejas, nu tur bučas, pirmo valsi, tusiņa laimīgās, smieklīgās sejas.
Jā, runāšana parasti palīdz :) Pamēģini, autor!
Publicēts: 06.11.13 10:41
 citēt
Gāzesvadi un kāzu fotografēšana lauku baznīcā laikam tomēr nebūs viens un tas pats.
Publicēts: 06.11.13 10:56 labots
 citēt
la_cumparsita:Bet varbūt pamēģiniet aprunāties ar jauno pāri, ar vedējiem, ko tad viņi sagaida, ko vajag un ko grib fotografēt un, ja pat ieminās - konkrēti kādas bildes, sižetus grib, vispār ekselenti. Parasti par vakara daļu pasaka - nu tur dejas, nu tur bučas, pirmo valsi, tusiņa laimīgās, smieklīgās sejas.
Jā, runāšana parasti palīdz :) Pamēģini, autor!

kuš, kuš, priekš kam!
Lai tak cilvēki kāpj uz tiem grābekļiem, pasūta bildes nezin kam, neiepazīstoties ar konkrētā "mākslinieka" daiļradi
nepasaka ko, cik un kā grib sabildētu - tā teikt - samaksā par kaut kādu fotosesiju, bez vēlmju saraksta, un tad lai sāk piestādīt pretenzijas, ka neesot tas, šitais, šitik un tā... :D
Publicēts: 06.11.13 10:59
 citēt
Schneider:Gāzesvadi un kāzu fotografēšana lauku baznīcā laikam tomēr nebūs viens un tas pats.

Kā lai to ņem... Druzja druzjami, ģeņgi - ģeņgami!
Jo, ja pēcāk ir kašķi - abas kašķa puses drīkst palūrēt uz sevi spogulī.
Līgums var nebūt oficiāls, kaut vai parakstīa vienošanās par to, ko pasūtītājs grib un ko izpildītājs apņemas, lai pēcāk nav tekstu pat ro, ka - es domāju, ka būs 2750 biužas (visas apstrādātas stundas laikā pēc mičošanas beigām), ka būš sabildētas līgavu māsas ar jaunajām štātēm un prīdžām, sētas bobis laizam līgavas māsu ģīmjus, ontūns ar pacelto glāzīti, katra 25 sekunde notikuma utt...
Publicēts: 06.11.13 11:04
 citēt
palaidniex: ...es domāju, ka būs 2750 biužas (visas apstrādātas stundas laikā pēc mičošanas beigām), ka būš sabildētas līgavu māsas ar jaunajām štātēm un prīdžām, sētas bobis laizam līgavas māsu ģīmjus, ontūns ar pacelto glāzīti, katra 25 sekunde notikuma utt...

Nu nezinu, mūsu miestā man nav gadījies fotografēt trakomājas pacientu kāzas, tuvākā tāda iestāde ir Daugavpilī...
Publicēts: 06.11.13 11:23 labots
 citēt
Schneider:
palaidniex: ...es domāju, ka būs 2750 biužas (visas apstrādātas stundas laikā pēc mičošanas beigām), ka būš sabildētas līgavu māsas ar jaunajām štātēm un prīdžām, sētas bobis laizam līgavas māsu ģīmjus, ontūns ar pacelto glāzīti, katra 25 sekunde notikuma utt...

Nu nezinu, mūsu miestā man nav gadījies fotografēt trakomājas pacientu kāzas, tuvākā tāda iestāde ir Daugavpilī...

es gan šitādus stāstus esmu dzirdējis gan no dažiem bildētājiem, gan no pasūtītājiem.
Abiem nācās apskaidrot, ka ja nebija pirms pasākuma skaidri definētas īpašās vēlmes, pirms pretenziju iesniegšanas, galvenais ir saprast, ka tas kas vienam ir absolūti pašsaprotams, otrai pusei var tāds neizrādīties. Laicīga vienošanās par pakalpojuma detaļām samazina kašķu varbūtību...

Ja fotogrāfs laicīgi nepasaka, ka par kāzām neizsniegs, piemēram, vairāk par 350 bildēm no kurām ~10-15 būs apstrādātas gandrīz smukbildes un 2-3 sakoptas patiešām smukbildes, ka papildus grib dzirdēt ko un kurus vajag sabildēt, kādi kadri obligāti - un par to nevienojas (labāk uz papīra), tad var būt problēmas. Vispār jau šajā ziņā tieši fotogrāfs ir aroda pratējs un viņam klients ir jāizglīto par nosacījumiem, prasībām un vēlmēm... Klients drīkst nezināt un neizprast līgtā pakalpojuma specifiku un nosacījumus...
Publicēts: 06.11.13 11:49
 citēt
Oliss:fotogrāfam kāzās jābūt nemanāmam un tad visu ko var sabildēt

Fotogrāfs kāzās ir pati svarīgākā persona, jo reizē tas ir jaunlaulāto acis, kas skatīs savas svinības ... bieži vien jaunie ir tā nodarbināti, ka neko neredz, un te nu būs fotogrāfijas :)
Cik uzbāzīgam ir jābūt fotogrāfam? Tas jājūt pašam, cik daudz to vēlās kāzinieki :), bet jāstrādā saskanoti, kā es saku- ar vedējmātīti... tas ir pēc saskaņotā scenārija... tad nebūs, ka notiek kaut kas grandiozs, bet fotogrāfs tai brīdī dara ko nesvarīgu :). Parasti pirms kāzām fotogrāfs satiekas ar vedējiem un visu izrunā (ar vedējiem tāpēc, ka jaunie bieži nezin scenāriju un kas tajā iepīts)
Tagad, ko fotografēt izvēlās fotogrāfs, jo honorāru ir nolīdzis neatkarīgi, kas bildēs būs redzams- ja strādātu uz pasūtījuma, tad spiestu visu un visus daudzas reizes. Tātad, te nu ir fotogrāfa goda prāts un kodeks :)
Publicēts: 06.11.13 11:57 labots
 citēt
Schneider:
Lunis: ...visur citur līgumi tiek slēgti 100% un par visu...

Man šogad tika ievilkti ūdensvads un kanalizācija, no pat akas uz ielas līdz vannasistabas grīdas betonēšanai ar flīzēšanu un izlietnēm - neviena meistaru komanda pat neieminējās par kādiem līgumiem.
Un kādēļ tev liekas, ka Latvija ir tuvāk tai visur citur pasaules daļai, kur par visu slēdz līgumus, nevis tai, kur darbu pieņemts apmaksāt ar kūpinātu antilopes gurnu vai grozu bruņurupuču olu? Es, kā paskatos uz "otkatu" sistēmu visos pasūtījumos un partiju finansēšanu caur dažādām uzņēmumu padomēm, tomēr sliecos domāt par kaukādu saistību ar hotentotu cilts modeli.

Redzi varu pastāstīt par "Latvijas īpatnībām" arī slēdzot līgumus. Nu piemēram NELIELS līgums ar vieni no lielākajiem LV kantoriem aiz-dīķa monstra filiāli LV. Kauktā šiem "Mātes uzņēmums" paģer visa kopējā projekta LV daļai makslinieci no Francijas, lai būtu perfekta saskaņa. Ar konkrēto makslinieci esmu šancējis ne reizi viena šī Latvijas projektam nolīgst mūs tas ir vēl vienu mākslinieci no Beļģijas, mani arī, stila un grima specus no bijušā Eesti reklam film un mans asistents. Kopā esam 6 cilvēki 5 dienas jāuztaisa 11 samērā vienkāršs portrets sesijas interjeros. Tipa "Purns X savā darbavietā" Budžets mums 11 t Ls. Līgums uz ~30Lpp. Sīki smalki aprakstīts KO VAJAG un KO DARĀM ko NODROŠINA AĢENTŪRA. Diena PIRMĀ viss OK divas sesijas viss tiek sabīdīts 100%, Otrā dienā sākas podi NEIERODAS aģentūras projektu menedžere NAV un viss. Zvanu VIŅU BOSAM "Kur ir?" Nu viņa nebūs, BET vai tad jūs paši netiksiet galā? tiksimProtams, Eestu tantei protams ar pieredze komunikācijā un sakari, SAZVANAM kur jābrauc aizbraucam tiekam REZULTĀTS O.K rēķinā + 500Ls par papildus menedžmenta pakalpojumu. Nākamā diena menedžere IR taču KAUTKĀ nav sagatavots VIENS no "Modeļiem" nu tā šiem sanāca, kāda runā ejam dzert kafiju un uz kino rēķinā 100% kā par visu notikušu. Ceturtā diena viena sjomka OK otrā MODELIS atsakās bildēties LAUŽĀS, ko vispār esam atvilkušies ko iedomājamies utt. Aģentūras menedžere histērija NOPLAUKST. BET vieta jau nu baigi ekslizīva jūtu OTTREIZ tur tik vienkārši netiksim, ZVANU BOSAM šie jā jā DZIRDĒJIS vai ko lai dara VARĒSIET? KATAD, kad mēs "Exs PSRS" rūdījumu nesam varējuši, atkal Eesti reklāmas beibe Grimētāja VĒSI burtiski 5min atrod kopēju valodu ar MODELI kundzīti gados, beigās visi rēc dzer kafiju grauž koņčas VISS NOTIEK, Rēķins + 100% par līguma neieredzētu funkciju veikšanu un speciālista darbu. Pēdējā diena PEKŠŅI jābrauc "Strādāt" uz Otru Latvijas galu, tas vēl tā klajā laukā un ziemā. NEATBILSTOŠI līgumā paredzātajiem darbiem un videi, nevienam "Neienāca prātā" ka kāds no VAROŅIEM varētu ikdienā nestrādāt TELPĀS ZIEMĀ bet gan klajā laukā sniegputenī. Neko +100% un Kilometrāža. Rezultāts KONFEKTE, tāme KOPĒJĀ + 40% NO sākotnējā, jo iekļauti visi LĪGUMĀ NEPAREZDĒTIE darbi un apstākļi kas VISI 100% tīrākais vietojās organizācijas KLŪDA / NEIZDARĪBA. Lūpu jau esot bijuši uzmetuši, vēl pa galvu dabūja no "Mātes kantora". Mēs LABIE, prēmijas dabūjām par "Izvilkšanu no sūdiem". Pēc kāda laika satieku BLOGERI kurš kā reiz šad tad šancē UZ TO kantori. Saku OI kā mēs reiz ar šiem ķepējamies! Tas paņirdz un saka VIŅIEM TĀ VIENMĒR! Neviens vietējais NEKO PAILDUS neprasa ne par kādiem PAPILDUS un neparedzētiem darbiem, tāpēc MENEDZMENTS labi ja vispār ATVELKĀS kādu reizi, JASRUNĀ viss pašiem utt. LĪGUMĀ šīs funkcijas ir AĢENTŪRAS PIENĀKUMU DAĻA par kuriem paredzēta KONKRĒTA SAMAKSA kas figurē tēmēs KLIENTAM:):) Taka NAV LĪGUMA strādā kamēr STRĀDĀ un kā GRIBI strādā. Ir LĪGUMS dari tikai to KAS PAREDZĒTS pārējais NAV TAVA DAĻA vai par papildus samaksu:):)
Publicēts: 06.11.13 12:02
 citēt
+1 lunim
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt