Man ir D5200 kamera un gribu 50mm 1.4G objektīvu, bet tad apmulsu pie formāta. Cik saprotu, objektīvs ir tikai FX formātā un kopā ar manu aparātu, mainās skatu leņķis vai kas tur.. Tāpēc mans jautājums ir - vai vispār ir jēga man no tāda objektīva un vai viņš pildīs savu funkciju pa visiem 100 procentiem vai tomēr kopā ar manu aparātu viņš nevarēs 'izlikt' sevi visu? Un tā vietā man labāk vajag pameklēt atbilstošāku objektīvu, kurš varēs dot man to, ko vēlos?
P.S. bez nosodījuma, aparāts pie manis ir nepilnus divus mēnešus, esmu pilnīga iesācēja!
Man ir D5200 kamera un gribu 50mm 1.4G objektīvu, bet tad apmulsu pie formāta. Cik saprotu, objektīvs ir tikai FX formātā un kopā ar manu aparātu, mainās skatu leņķis vai kas tur.. Tāpēc mans jautājums ir - vai vispār ir jēga man no tāda objektīva un vai viņš pildīs savu funkciju pa visiem 100 procentiem vai tomēr kopā ar manu aparātu viņš nevarēs 'izlikt' sevi visu? Un tā vietā man labāk vajag pameklēt atbilstošāku objektīvu, kurš varēs dot man to, ko vēlos?
P.S. bez nosodījuma, aparāts pie manis ir nepilnus divus mēnešus, esmu pilnīga iesācēja!
a uztaisīt kaut vienu kadru mēģināji? bildes apmierina/neapmierina?
sanāca bildes uz 75%, kas tieši sastāda atlikušos trūkstošos 25%?
Aizej uz veikalu, uzliec objektīvu uz kameras, paskaties, ko redzi cauri. (Attēls no www.flickr.com... ) FF ir tas pats kas FX, crop ir tas pats kas DX - varbūt 35/1.8 būs piemērotāks pirkums? Vai simga 30/1.4? Bet varbūt arī 50mm derēs... Te nu jāskatās pašai, ko vēlies fotografēt.
versatile:Aizej uz veikalu, uzliec objektīvu uz kameras, paskaties, ko redzi cauri. (Attēls no www.flickr.com... ) FF ir tas pats kas FX, crop ir tas pats kas DX - varbūt 35/1.8 būs piemērotāks pirkums? Vai simga 30/1.4? Bet varbūt arī 50mm derēs... Te nu jāskatās pašai, ko vēlies fotografēt.
paldies par atbildi! kļuva skaidrāks, kur ir tā atšķirība!
nomnom: vai viņš pildīs savu funkciju pa visiem 100 procentiem vai tomēr kopā ar manu aparātu viņš nevarēs 'izlikt' sevi visu?
Ja vari dušā paciest, ka tev netrāpa pilnīgi visas ūdens piles, tad objektīvs būs super, ja nevari, tad tev vajag tādu kas nespēj noprojecēties uz lielāku laukumu kā puse no 35mm kadra.
nomnom: vai viņš pildīs savu funkciju pa visiem 100 procentiem vai tomēr kopā ar manu aparātu viņš nevarēs 'izlikt' sevi visu?
Ja vari dušā paciest, ka tev netrāpa pilnīgi visas ūdens piles, tad objektīvs būs super, ja nevari, tad tev vajag tādu kas nespēj noprojecēties uz lielāku laukumu kā puse no 35mm kadra.
nomnom: Tāpēc mans jautājums ir - vai vispār ir jēga man no tāda objektīva un vai viņš pildīs savu funkciju pa visiem 100 procentiem vai tomēr kopā ar manu aparātu viņš nevarēs 'izlikt' sevi visu?
Ko nozīmē - par visiem 100% izlikt sevi visu? Savulaik strādājot vienā kantorī šefs uzskatīja, ka ja drukā pilnrāsu bukletu, tad lai uz lapas nebūtu nevienas baltas vietas - visur fons, bildes. krāsas un burti...
Ja objektīvs uz kadra malām projicē neasāku attēlu kā centrā, tad kas ir 100%: 1. paņemt aso kadra centru, ko sniegs crop matrica 2. vai tomēr likt to uz FF un lietot visu plašo redzes leņķi ar visiem neasumiem kadra stūros? Un jā - cik plats/šaurs leņķis vispār vajadzīgs?
Maris: Ja vari dušā paciest, ka tev netrāpa pilnīgi visas ūdens piles, tad objektīvs būs super, ja nevari, tad tev vajag tādu kas nespēj noprojecēties uz lielāku laukumu kā puse no 35mm kadra.
pieņemsim, ka nevaru paciest.. kādu objektīvu ieteiktu vietā?
nomnom: Tāpēc mans jautājums ir - vai vispār ir jēga man no tāda objektīva un vai viņš pildīs savu funkciju pa visiem 100 procentiem vai tomēr kopā ar manu aparātu viņš nevarēs 'izlikt' sevi visu?
Ko nozīmē - par visiem 100% izlikt sevi visu? Savulaik strādājot vienā kantorī šefs uzskatīja, ka ja drukā pilnrāsu bukletu, tad lai uz lapas nebūtu nevienas baltas vietas - visur fons, bildes. krāsas un burti...
Ja objektīvs uz kadra malām projicē neasāku attēlu kā centrā, tad kas ir 100%: 1. paņemt aso kadra centru, ko sniegs crop matrica 2. vai tomēr likt to uz FF un lietot visu plašo redzes leņķi ar visiem neasumiem kadra stūros? Un jā - cik plats/šaurs leņķis vispār vajadzīgs?
Neesmu tik advancēta, lai mācētu izteikties foto speciālistu valodā, bet tas, ko gribēju kopumā noskaidrot ir - vai izvēlēties šo jau minēto FX 50mm objektīvu, lai gan man ir DX kamera vai tomēr labāk kādu manam aparātam atbilstošaku, bet no kura varēšu dabūt tik pat smuku gala rezultātu kā variantā, ja man būtu FX formāta kamera ar 50mm objektīvu.
Maris: Ja vari dušā paciest, ka tev netrāpa pilnīgi visas ūdens piles, tad objektīvs būs super, ja nevari, tad tev vajag tādu kas nespēj noprojecēties uz lielāku laukumu kā puse no 35mm kadra.
pieņemsim, ka nevaru paciest.. kādu objektīvu ieteiktu vietā?
palaidniex:nu "labāki", bet ties šaurāki ir tikai laikam 85 mm 1,4 un 1,8 tikai nav skaidrs kā to labumu pareizi mērīt...
tāpēc jau jautāju - kas nav labi ar esošo stiklu, nestrādā, neasas bildes, brāķis, neražo šedevrus?
Uz cropa tas 50mm f1.4 G jau bus diezgan lidzigs 85mm uz pilna kadra... ja salidzina darba attalumu .. ja taga ir pamat zoom, varbut labak panemt to 35 mm nikonu. nemaksa vinjs kosmosu un radisies priekshtats par to ko isti gribaas...
Sakuma rakstiji, ka gribi 50mm 1.4G pa ieprieksmineta objektiva cenu gandriiz sanaak nikona razotie 35mm f1.8G un 50mm f1.8G Bus viens "platais" un otrs portetiem uz cropa...
Padoma:Sakuma rakstiji, ka gribi 50mm 1.4G pa ieprieksmineta objektiva cenu gandriiz sanaak nikona razotie 35mm f1.8G un 50mm f1.8G Bus viens "platais" un otrs portetiem uz cropa...
Padoma:Sakuma rakstiji, ka gribi 50mm 1.4G pa ieprieksmineta objektiva cenu gandriiz sanaak nikona razotie 35mm f1.8G un 50mm f1.8G Bus viens "platais" un otrs portetiem uz cropa...
vai ar 35mm nesanāks glīti portreti?
ne tikai glīti, bet pat vairāki uzreiz - ar fišu vēl vairāk.
vai ar 35mm nesanāks glīti portreti?
ja Tev sobrid ir 18 - 55mm, tad pamegini nofocet portertu uz 35mm un pec tam uz 50mm, varesi aptuveni salidzinat Plataks lenkis kroplos portretu (uzbildee porteru uz 18mm buus kaartiigs iespaids)
luuk ko jautaaja - Un tā vietā man labāk vajag pameklēt atbilstošāku objektīvu, kurš varēs dot man to, ko vēlos?
ņifiga - lasi rūpīgāk - 50nieks nekam neder jo to var stutēt arī uz FX kamerām.
Es, piemeram, nemtu abus gan 35mm f1.8 G gan 50mm f1.8 G ... nekaa tikai vienu 50mm f1.4 G Man nav ticiibas, ka kadreiz parieshu uz pilnu kadru ... reali izvertejot nepieciesamibu un manu prasmi.
ņifiga - lasi rūpīgāk - 50nieks nekam neder jo to var stutēt arī uz FX kamerām.
Es, piemeram, nemtu abus gan 35mm f1.8 G gan 50mm f1.8 G ... nekaa tikai vienu 50mm f1.4 G Man nav ticiibas, ka kadreiz parieshu uz pilnu kadru ... reali izvertejot nepieciesamibu un manu prasmi.
Ja nu Tev, Padoma, ticība atļauj likt uz kameras objektīvu kas der arī pilnam kadram, tad silti iesaku nekad nepirkt viena laba objektīva vietā divus švakus. 1.4G piecdesmitnieks ir traki labs stikls.
Padoma: Es, piemeram, nemtu abus gan 35mm f1.8 G gan 50mm f1.8 G ... nekaa tikai vienu 50mm f1.4 G Man nav ticiibas, ka kadreiz parieshu uz pilnu kadru ... reali izvertejot nepieciesamibu un manu prasmi.
Divus man nevajag, tiešām. Es jau sen nobriedu un gribās man to 50mm 1.4, tāpēc nācu šeit pēc padoma vai savienojumā ar manu aparātu būs tik pat smuki kā examplos internetā..
Prasti runājot - gribu smukus bērnu portretus ar 'migliņu' apkārt
UldisMuzikants:bez tam, zivsacs liektās līnijas ar datorprogrammām var ļoto dažādi interpretēt, atšķirībā no parasta platleņķa. tā ka, nonnom, liekas, ka esi vai nu Juris vai vēl neesi sācis kritiski vērtēt komentārus.
esmu vienkārši cilvēks bez absolūtas pieredzes foto jomā
Padoma: Es, piemeram, nemtu abus gan 35mm f1.8 G gan 50mm f1.8 G ... nekaa tikai vienu 50mm f1.4 G Man nav ticiibas, ka kadreiz parieshu uz pilnu kadru ... reali izvertejot nepieciesamibu un manu prasmi.
Divus man nevajag, tiešām. Es jau sen nobriedu un gribās man to 50mm 1.4, tāpēc nācu šeit pēc padoma vai savienojumā ar manu aparātu būs tik pat smuki kā examplos internetā..
Prasti runājot - gribu smukus bērnu portretus ar 'migliņu' apkārt
Nu un ko iesāksi ar briesmīgo faktu, ka tas 50nieks der arī FX kamerām? Patiesībā ir pat vēl ļaunāk... VISI labie nikkor fixi der arī FX kamerām...
Nu un ko iesāksi ar briesmīgo faktu, ka tas 50nieks der arī FX kamerām? Patiesībā ir pat vēl ļaunāk... VISI labie nikkor fixi der arī FX kamerām...
m? un kas tieši man būtu jāiesāk? kurā vietā es minēju, ka tas ir briesmīgi vai vispār, ka tā ir problēma? kas tik ļoti tev ir sasāpējies, ka nevari bez uzbraucieniem piedalīties vienkāršā, konstruktīvā diskusijā?
nomnom: kurā vietā es minēju, ka tas ir briesmīgi vai vispār, ka tā ir problēma?
lūdzu:
................................ Maris: Ja vari dušā paciest, ka tev netrāpa pilnīgi visas ūdens piles, tad objektīvs būs super, ja nevari, tad tev vajag tādu kas nespēj noprojecēties uz lielāku laukumu kā puse no 35mm kadra.
nomnom: pieņemsim, ka nevaru paciest.. kādu objektīvu ieteiktu vietā? .................................
Ja vēlies ko apjēgt par objektīviem, tad produktīvāk būtu neaizrauties ar personālijām, bet lasīt ko saka par pašu optiku.