Google atslēgta? Reāli Sigma taisa gan priekš Canon, gan nikon, gan Pentax objektīvus, paskaties kam tieši konkrētias domāts un pērc to, kas der taisīts Pentaxsam!
Lasot kādā līmenī zini foto, tad tev derēs arī tāds! Ņem tik ciet! Tāpat nespēsi izmantot labo stiklu, ja nezini kādi ir laba stikla parametri un ko ties dos!
Jaa - iekams nebiju patureejis rokaa labaaku aparaatu par digiixusiem es domaaju, ka ixus ir supertruper ieriice.. Domas mainiijas saliidzinot. Man jau kadu briidi nav sava darbspeejiiga fotoaparaata /ar uzsvaru uz SAVA/.. Mekleeju, meegjinaaju saprast ko iegaadaat.. Pagaidaam - kameer mans k10d ir veel "pasuutiijuma" statusaa.. Nu nav man nav ar ko saliidzinaat.. Man kaut kaa (nu piedod par naivumu manos 30 gados) shkjita, ka blogaa var un driikst jautaat padomu. Un ja tu jautaa, tas manupraat ir labaak, nekaa staigaat ar nopietnu seju un teelot, ka tu esi zinoshais tips mitologjijaa, bet patiesiibaa ne velna neaptver.. So - mans jautajums.. Jaa - nezinosha cilveeka jautaajums, bet taa ljoti izskataas ka laikam buus jaamaacaas gan jau ka no savaam kljuudaam.. Un tikai..
Vienk viens ir jautāt pēc atbildes meklēšanas otrs ir jautāt pēc jautājuma rašanās galvā. ja cilvēks ir sliks un negrib vispirms atbildi pameklēt pats, tad arī forumos viņam parasti abildes ir skopas, jo grib lai ielej ar karotīti, ja cilvēks uzdod konkrētus jautājumus, ar viedokli, jau ar sameklētām atziņām prasot vai tā ir, bet man liekas tā un šitā tad ir cita lieta - prieks padiskutēt un palīdzēt. Bet forums nav 1188 - Halo Ilze klausās.
maarruciit - bildeet naaksies nevis ar cenas aattieciibu, bet ar fotokameru
kad uzzinaasi ar kaadu sleedzha laiku var bildeet ar 300mm un cik daudz gaismas vajag, lai ar shaadu sleedzha laiku bildeetu pie f5,6, un ko dara autofokuss pie f5,6 (jeb ko tu pats redzi skatumekleetaajaa pie shaada kruta parametra) kad nespiid juulija saule, tad arii paarstaasi staastiit cik lepni ir shaadi pudelju dibeni
ieguldi nu savus pirmos 10-15 lashus parastas fotoaabeces iegaadei un tas buus milzu solis pretii neveelamu smaidu izraisiishanai
ehh.. nu protama lieta taadu rezultaatu kaa piemeeram sheit (forums.dpreview.com...) ar mineeto stiklu neceru sadabuut, bet.. tauta saka, ka pat kitotais stikls ir nevis izmetams meeslainee, bet palietojams..
Kaa un vai esat izjutushi battery grip nepiecieshamiibu?
maarruciit - bildeet naaksies nevis ar cenas aattieciibu, bet ar fotokameru
kad uzzinaasi ar kaadu sleedzha laiku var bildeet ar 300mm un cik daudz gaismas vajag, lai ar shaadu sleedzha laiku bildeetu pie f5,6, un ko dara autofokuss pie f5,6 (jeb ko tu pats redzi skatumekleetaajaa pie shaada kruta parametra) kad nespiid juulija saule, tad arii paarstaasi staastiit cik lepni ir shaadi pudelju dibeni
ieguldi nu savus pirmos 10-15 lashus parastas fotoaabeces iegaadei un tas buus milzu solis pretii neveelamu smaidu izraisiishanai
Jee!!! Maris - Paldies! Paldies!
Nevēlami smaidi varētu parādīties tajā gadījumā, ja cilvēks ir nosēdies, piemēram, labierīcībās ar visām biksiņām, nevis bez tām, attiecīgajā procesā.
Atšķirība bloga forumam no dpreview /kā piemērs/ ir tieši attieksmē.. Diemžēl..
man tavi joki par veedera izeju shkiet banaali, bet ljaudis kas bez aabeces izsaka savu verdiktu smiekliigi
vai tas, ka man ir vienaldziiga tolerance pret muljkjiibu padara sho muljkjiibu mazaaku?
saliidzini 70-300 ar kitu? a sprintera nagleni un zvejnieku zaabaku negribi saliidzinaat?
jebkursh kit stikls dos labaakus rezultaatus jo pieljaujami daudz ilgaaki sleedzha laiki - kits ir platlenkjis/standarts ar ko bildeet ir nesaliidzinaami vieglaak kaa ar 300mm - pats bildeeshanas princips atshkiras - ar tumshu kitu bildeet ir 10x vieglaak nekaa ar f2,8/300mm par 3500$, bet f5,6 gaismas caurlaidiiba ir 4x mazāka kā f2,8..... buutiibaa tu slavee stiklu ar kuru bez statiiva var bildeet tikai spozhaa saulee
nemaz nerunaajot, ka stiklaa ir sagruusts leerums prichendaalju kas dod universaalumu, bet gandee kvalitaati - zooms, motors, iespeeja tuvu fokuseeties, chupa plastmasas u.t.t.
benziintankos ir kabatas nazhi ar knaibleem, zaagji, viili u.t.t. - shis ir taisni tas pats - nav labi smiineet par taadas mantas iekaarotaaju - galugalaa kautko ar to uz fikso kautko var izdariit - bet plati jaaiereec par taadu kas deklaree, ka shis komplekts ir labs.
Es uzdevu jautājumu par viedokļiem. Dalījos tajā ko lasīju citviet, prātoju, ko mēģināt iegūt savā lietojumā /neiedziļināsiemies kāpēc es uzdevu šo ajutājumu, jo laikam pie psihoterapeita vizīte es šeit negrasos doties../
Un Tavs pēdējais posts - Paldies - tajā bez liekās muldēšanas man bija salasāms arī Tavs KONKRĒTAIS viedokli. Un par to - patiesi paldies!