forum.gif
Iesakiet foto somu - Rokas bagāža lidojumiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Iesakiet foto somu - Rokas bagāža lidojumiem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.11.13 22:02
 citēt
Sveiki!

Varbūt kāds varētu ieteikt kādu atbilstošu foto somu, kas atbilstu lidojumu rokas bagažas pieļautajiem izmēriem (55*40*20cm) un pasargātu tehniku?

Paldies!
Publicēts: 09.11.13 22:18
 citēt
A kā būtu, ja sagaidīt rītu un pašam ar collštoku aiziet uz veikalu?
Publicēts: 10.11.13 00:15
 citēt
Viennozīmīgi kādu no "Kata" :face-wink:

viena no piem : www.amazon.co.uk...
Publicēts: 10.11.13 01:41
 citēt
Apskatīt un piemērīt noteikti nāksies, nekur neliksies...

Pašreiz tēmēju tieši uz Kata. :) Esmu apstājies pie 2 variantiem (mugursomām):

1. www.xnet.lv...
2. www.1a.lv...
Publicēts: 10.11.13 02:16
 citēt
Šis koncepts man likās vislabākais www.amazon.com... kamera ir somas augshā, patreiz man viss dzīvo šādā, diezgan eerti. Ja vajag reālos izmērus - dod zinju (tagad negribās mērīt … tumšs)
Publicēts: 10.11.13 02:46 labots
 citēt
Bagāžā jau pie pilna prāta esošs var nodot tik transporta konteinerus:) Mums kantorī bez konteineriem gan ir vairāki Lowepro Pro Roller x200 :) Bet lēti nebija maksāja ~300 Eur liekas. Cietā HPRC 2550W ir neslikta youtu.be...
Publicēts: 10.11.13 07:47
 citēt
arnolds:Šis koncepts man likās vislabākais www.amazon.com... kamera ir somas augshā, patreiz man viss dzīvo šādā, diezgan eerti. Ja vajag reālos izmērus - dod zinju (tagad negribās mērīt … tumšs)

Koncepts ir okei, tikai kameru ar gripu tur neiebāzīsi, pats gāju, mērīju un lamājos, jo soma ir o.k....
Publicēts: 10.11.13 09:15
 citēt
skillman:Sveiki!

Varbūt kāds varētu ieteikt kādu atbilstošu foto somu, kas atbilstu lidojumu rokas bagažas pieļautajiem izmēriem (55*40*20cm) un pasargātu tehniku?

Paldies!

Man ir laba ar roļikiem uz muguras liekama. Cena 30 Ls
Publicēts: 10.11.13 09:35
 citēt
Lidinos ar pavecu Kata 3NT-33, problēmu lidošanā nav bijis, dažās uzraugāmās vietās gan sargiem tik liela nepatīk.
Ar knipsētāja ceļojuma fototehnikas komplektu tādu milzīgu tarbu piepildīt nevaru, atliek vieta dažai mantai, ko negribas dot bagāžā (ja nu tā aiziet neceļus, kā draugiem gadījies), aizlidojušam staigājot, somas datora vieta der kartēm, ceļvežiem, ir arī pamatīgs tilpums visāda izmēra butelītēm un uzkodai.
Ja objektīvu nav vairāk par 3, visi paķerami izcili ērti, (ja nav garāki par 350mm). Kameru ar gripu varētu iebāzt bez problēmām.
Trūkums (tikai priekš manis, citiem nebūtisks) – statīvu var piekārt tikai ārpusē, redzamu, tāda demonstratīva redzamība nepatīk, negribu izskatīties pēc fotogrāfa.
Publicēts: 10.11.13 10:30
 citēt
Svarīgi ko liksi. Labākās ir ThinkTank rolleri un Guragear mugursomas - abas ir īpaši taisītas, lai atbilst rokas bagāzas izmēriem un var ietilpināt maksimāli daudz vai lielu tehniku. ThinkTank Airport International rollerī Eiropas lidojumiem rokas bagāžā var ienest līdz pat 400/2.8 ar kaudzi citu objektīvu un kameru. Guragear 32L līdz pat 600/4 ar kaudzi objektīvu un pāris kamerām. Vienīgā problēma ir savars - lai arī somas pašas ir vieglas (lielākā guragear pati ir vieglāka par 2kg), tajās mierīgi iet kādi 20-25kg. Tāpēc iekļūšana lidmašinā var būt nadaudz problemātiska, ja nav uzmanīgs. Thinktank rolleros var ielikt arī portatīvo, guragear - nevar.
Publicēts: 14.11.13 01:15
 citēt
Paldies par ieteikumiem un idejām!

Varbūt kāds grib iečekot - uzgāju diezgan interesantu konceptu mugursomai.

www.youtube.com...
www.youtube.com...
www.youtube.com...

Patīk tas, ka tehnikai tiek klāt tikai no mugurpuses, tātad drošs variants. Var ielikt portatīvo. Domājams, ka iekšas ņemas ārā un var lietot kā parastu somu ar. Nepatīk tas, ka nevar atrast nevienu izplatītāju un cik skatos ražotāja mājas lapā, tad tādu modeli viņi vairs nepiedāvā :( Ebay UK var atrast piegādes uz LV tikai citiem modeļiem, bet ne šim... :amazing:
Publicēts: 14.11.13 08:24
 citēt
skillman:

Nepatīk tas, ka nevar atrast nevienu izplatītāju un cik skatos ražotāja mājas lapā, tad tādu modeli viņi vairs nepiedāvā :( Ebay UK var atrast piegādes uz LV tikai citiem modeļiem, bet ne šim... :amazing:

www.ebay.de...
Publicēts: 14.11.13 09:28
 citēt
Lietoju DSLR Video Pack 350W, ir vieta gan fočukam ar stikliem, i vēl šadiem tādiem sīkumiem.

Publicēts: 14.11.13 09:39
 citēt
skillman:Apskatīt un piemērīt noteikti nāksies, nekur neliksies...

Pašreiz tēmēju tieši uz Kata. :) Esmu apstājies pie 2 variantiem (mugursomām):

1. www.xnet.lv...
2. [url=http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/fotosomas/kata_dlight_bumblebee210_backpack

Aizčāpo]http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/fotosomas/kata_dlight_bumblebee210_backpack

Aizčāpo[/url] uz BFS un aptausti tās somas dabā. Bumblebee mandomāt būs labāka...
Publicēts: 12.12.16 18:59 labots
 citēt
Dikti sen nav lidots, tādēļ ir maza neskaidrība par Ryanair rokas bagāžu, kuru var ņemt līdzi salonā.

Ar "lielo kabīnes bagāžu" viss skaidrs- ir mazais koferītis 55x40x20 cm.

Otras- "mazās" rokas somas pieļaujamais izmērs pēc noteikumiem ir 35x20x20 cm.
Cik nopietni lidostā skatās uz šo izmēru "novirzēm"- fotolietām un citiem trausliem sīkumiem gribētos līdzi ņemt kompaktu, bet gana ietilpīgu "Lowepro Nowa 180 AW" ar nedaudz savādākiem, bet ne pārāk lielākiem ārējiem izmēriem- ap 28 x 22x 24 cm.

www.photographycorner.com...

Vai tāda ies cauri, jebšu neriskēt un laicīgi gādāt somu ar precīzi atbilstošiem izmēriem, lai pie izlidošanas iztiktu bez liekiem kreņķiem?

Iepriekš paldies par apgaismību!:face-wink:
Publicēts: 12.12.16 20:12
 citēt
Labāk noriskē un tad mums pastāsti :big_smile:
Un ja kas lidostas darbinieki iegūs somu :big_smile: prieciņš vismaz...
Publicēts: 12.12.16 20:20 labots
 citēt
Es nekad neesmu šaubījies, ka Oliss ir visasprātīgākais fotoblogeris!
Īpašs paldies par atsaucību!::face-wink:
Publicēts: 12.12.16 20:43
 citēt
Ja soma nav stingra un ir notes brīdī ņurcāma, tad nevajadzētu būt nekādām problēmām. Esmu tikko izlidojies ar šiem (4x), bet, tā kā pats ļoti vieglsvarā (bagāža), tad personiskas pieredzes nav, bet arī raudošus ekscesus rindā stāvot nenovēroju. Parasti kā otra soma vairumā bija dažādu izmēru ŗukzaciņš.
Publicēts: 13.12.16 01:17
 citēt
Lufthansa un Airbaltic ir ļoti lojālas pret salona bagāžu (Lufthansa arī pret lielajiem čemodāniem) - Ryanairs gan uz papīra gan ar savu trubu rāmi pie izlidošanas ļauj mazāk, bet cik redzēts, tad sistēma tur tāda - primāri drāž par plauktā liekamo bagāžu liekot to stūķēt trubu rāmja "kalibrētājā" un tās duras kas atvelkas ar sešām taxfree kulēm. Plus drāž tik tad ja iečekojušies tāds daudzums, ka lidmašīna pilna + tos kas laužas iekša pirmie - vnk izvēles kārtā paņem noliek malā pāris nekaunīgākas krievenes ar kuļu kalniem un liek sapakoties divās vienībās - 1plaukta bagāža, lai lien rāmī un viena rokas bagāža - ja liekās kules nelien tašā un kabatās ta taxfree desa, divlitrene un plīša lācis misenē. Nekad neesmu redzējis, ka uzklūp cilvēkam kam tik divas korekti aiztaisītas somas, ka uzklūp tiem kas rindā pēdējie... vispār nekad neesmu redzējis, ka piesienas adekvātam cilvēkam - tikai nekaunīgām krievenēm, pillā viesstrādniekiem utt.
Publicēts: 13.12.16 08:49
 citēt
Paldies, Māri! Tagad viss skaidrs!
Publicēts: 13.12.16 12:33 labots
 citēt
Jāpiekrīt, baigi skrupulozi neskatās, svarīgākais, lai soma, vajadzības gadījumā, tāda, ka pie kājām var turēt. Protams, ja personālam slikts garīgais, var piesieties. Tāpat ja darbinieks jauniņais, lielās lidostās ir gadījies - tai pat Stanstedā. Vācijā baigi skatās. Bet citur īsti ne.
Ar raini ir gadījies, ka jāsēž pēdējā rindā (vietas ai, ai, ai cik maz) ar somu starp kājām - nāve.
Ar wizzair šogad kā mazās kabīnes somas (viņiem 2 izmēri) tādas, kas bija par dažiem cm lielākas kā lielās - pie chekina lodziņa uzlika uzlīmes un tālāk bez jautājumiem.

nelidojiet ar vueling.

kaut kad - neatceros vairs ar kuru lidkompāniju un kur lidoju, bet RIXā 40min pirms izlidošanas atnāk tante ar Ukrainas pasi un kādiem 5 maisiem + somu. Nostājas pati pirmā - tb noliek savus maisus pie geita galdiņa un aiziet :D
tad nāk atpakaļ, stāv baigi lepnā, pase rokā :D
Beidzot sāk laist, tanti nelaiž - angliski nesaprot, krieviski ieskaidro, ka jāsapako viss vienā :D
ilgi tante tur noņēmās, kas beigās notika - nezinu, bet fakts tāds, ka lidmašīnā iekāpa viena no pēdējām... ar visiem maisiem.
Publicēts: 16.12.16 11:59
 citēt
Lai neveidot jaunu topiku. Kādu keisu varētu ieteikt nelielai hibrīdkamerai (Sony A5000)?
Publicēts: 16.12.16 12:33
 citēt
Regulāri lidoju ar Wizzair.
Man ir mazās rokas bagāžas izmēra koferis/čemodāns ar, kuru nekad nav bijušas problēmas, bet lai ceļotu ar foto tehniku biļetei piepērku Priority boarding, kas ļauj ņemt līdzi datorsomu vai fotosomu (bija vēl kaut kas, neatceros :face-sad:). Soma ko lietoju šādiem ceļojumiem ir Lowepro Format BP150, bet domāju, ka nebūs problēmas arī ar mazliet lielākiem modeļiem. Jāpiebilst, ka uz iekāpšanu es vienmēr ierodos viens no pēdējiem un tad vairs nevienam no darbiniekiem nav laika pārbaudīt manas somas, bet Priority boardings ļauj man tikt lidmašīnā vienam no pirmajiem un nav ilgi jāstāv. :face-wink:
Publicēts: 16.12.16 12:45 labots
 citēt
Armands:
Kādu keisu varētu ieteikt nelielai hibrīdkamerai (Sony A5000)?

Nu takš atkarībā no tā, ko vēl gribi staipīt līdzi.

Minimālai "komplektācijai" man priekš Sony Nex-7 ir neliela Case Logic somiņa (apm. 14x13x 8 cm), kurā lien kamera ar mazo kitinieku un 3 mazajās kabatiņās (1 iekšā un 2 pa sāniem)- pāris aķi, kabatas statīviņš, SD karte utml.
Pastaigā karināma uz jostas, braucienā lieku kopā ar aparātu ceļasomā.
Līdzīga šai (manējā bik plānāka):
www.rdveikals.lv...

Pats pirku Ogrē "RD Electronic", bet līdzīgas mazās somiņas ir daudzās vietās.

Ja gribi nēsāt ar lielāku objektīvu un citu aksesuāru lērumu- tad jau jāskatās uz vietas lielākas somas lielākos veikalos.

Diezgan liela izvēle (no nedārgajām) ir šeit:

ilota.lv...

Laikam vislielākais asortiments būs BFS:

bfs.lv...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):