Sāka kaitināt mana kompja ātrums bilžu apstrādē,tāpēc radās doma par mazām naudām paātrināt viņa darbību(ja tas ir iespējams).Pašlaik ir CPU Intel Pentium Dual Core 6400mhz(2x3200/64bit/box/E6700 , 2x2048 mb DDRIII-1330 Mhz Crucial.Kompis tiek izmantots tikai internetam un foto apstrādei(nekādas spēles,video utt).Būšu pateicīgs par konkrētiem padomiem.
Hm. Ar 80 megabaitu rawiem es laikam tomēr lūrētu uz nopietnāku upgrade. Kaut kādu svaigo i5, 2x4GB ram, 128 GB SSD sistēmai, 2x1TB vai 2x2TB hdd iekš raid 0 (ātrumam) vai raid 1 (datu drošībai; ja vari pacelt 4 diskus - pavisam skaisti, var likt raid 10). Bet ja nu tā nav opcija, tad jāskatās uz jaunākās paaudzes SSD un kā jau te teica 8GB rama. Jaunais šops un laitrūms, cik zinu, izmanto diezgan optimāli.
Ieteiktu nobriest jaunu dzelžu komplektācijai: 1.Jaunu proci; 2. jaunu ssd disku; 3. Jaunu mātesplati; 4. Jaunu RAM atmiņu.
Viss, vairāk neko nevajag.
Bet iegūsi kaudzi ar jaunām emocijām, piemēram USB3.
Vēl tu iegūsi iespēju pieslēgt savu 27 collu monitoru,jo tam būs nepieciešams DUAL DVI... Jaunajām mātesplatēm tāds nāk iebūvētajā procī...
Protams, jauna videokarte arī nenāktu par ļaunu, jo jaunie šopi un laitrūmi māk izmantot ne tikai daudzos jauno proču kodolus, tie vēl videokartes lieko resursu izmanto.
Vēl ir visādi USB3, kur lidos ātri visādi piesprauzāmie štrunti, tumbiņas varēsi daudz saspraust un vēl šādi tādi sīkumi.
Apgreidojot to veco kompi, ātruma ieguvums būs neliels (jo tur pilns ar šaurājām vietām, ko pakāpeniski novērš).
shvaboc:SSD un 2x4gb ram - visvienkāršākā recepte.
+1
versatile:Hm. Ar 80 megabaitu rawiem es laikam tomēr lūrētu uz nopietnāku upgrade. Kaut kādu svaigo i5, 2x4GB ram, 128 GB SSD sistēmai, 2x1TB vai 2x2TB hdd iekš raid 0 (ātrumam) vai raid 1 (datu drošībai; ja vari pacelt 4 diskus - pavisam skaisti, var likt raid 10). Bet ja nu tā nav opcija, tad jāskatās uz jaunākās paaudzes SSD un kā jau te teica 8GB rama. Jaunais šops un laitrūms, cik zinu, izmanto diezgan optimāli.
Ja nav naudas pilnīgi jaunam datoram, tad noteikti SSD ir #1 upgreids ko var veikt.
Ja tu nopērc SSD, un vēlāk jaunu datoru, tu to SSD varēsi izmantot arī vēlāk jaunā datorā. Bet ja tu pērc teiksim jaunu procesoru, tad tev jau uzreiz jāpērk arī jauna mātes plate un visdrīzāk jauns RAMs, un visdrīzāk arī lai viss normāli skrietu, tas pats SSD.
Vēl var upgreidot procesoru uz četrkodolu, piemēram Q9300 vai Q9550. Šis ir lētāks variants, nekā upgreidot visu datoru. LGA775 procesoriem ir arī pieejams lētākas lielās dzeses, un tie viegli overclock'ojas.
Par cik Latvijā visos online saitos viss kas nav jauns un svaigs un pēdējais krutais skaitās "pilnīgs absolūts sūds" tad ja kādu laiciņu meklē var atrast lietotu par ļoti sakarīgu ciparu.
Nezinu kā ir tev, man nav D800 bet gan niecīgāks aparāts, bet man procesējot RAW failus Photoshop CS6 visi četri kodoli aiziet uz 100% kamēr RAM tiek izmantots tikai 2.2-2.3GB (lai gan sistēmā ir daudz vairāk). Takā vajag pačekot vai RAM tiešām tiek pilnībā izmantots pirms to upgreido.
Edman:Vēl var upgreidot procesoru uz četrkodolu, piemēram Q9300 vai Q9550. Šis ir lētāks variants, nekā upgreidot visu datoru. LGA775 procesoriem ir arī pieejams lētākas lielās dzeses, un tie viegli overclock'ojas.
Par cik Latvijā visos online saitos viss kas nav jauns un svaigs un pēdējais krutais skaitās "pilnīgs absolūts sūds" tad ja kādu laiciņu meklē var atrast lietotu par ļoti sakarīgu ciparu.
Nezinu kā ir tev, man nav D800 bet gan niecīgāks aparāts, bet man procesējot RAW failus Photoshop CS6 visi četri kodoli aiziet uz 100% kamēr RAM tiek izmantots tikai 2.2-2.3GB (lai gan sistēmā ir daudz vairāk). Takā vajag pačekot vai RAM tiešām tiek pilnībā izmantots pirms to upgreido.
NuuuJa, var jau canonu uz Nikonu upgreidod... un pēctam bļaut, ka objektīvi nepas....
Edman:Vēl var upgreidot procesoru uz četrkodolu, piemēram Q9300 vai Q9550. Šis ir lētāks variants, nekā upgreidot visu datoru. LGA775 procesoriem ir arī pieejams lētākas lielās dzeses, un tie viegli overclock'ojas.
visprogresiivaakaa sisteema overclockoshanai ir taa pati AMD am3+ ligzda. lai man tagad te piedod intel lietotaaji, bet overclockoti inteli (tas pats i5-3570k) raada krietni vien shvakaakus rezultaatus par teiksim FX-8350. p.s. ja topika autors tieshaam grib palikt pie esoshaas sisteemas un ielikt tikai ssd, tad par to klokoshanu var runaat jaa.
bet man procesējot RAW failus Photoshop CS6 visi četri kodoli aiziet uz 100% kamēr RAM tiek izmantots tikai 2.2-2.3GB (lai gan sistēmā ir daudz vairāk). Takā vajag pačekot vai RAM tiešām tiek pilnībā izmantots pirms to upgreido.
ir nianses. protams, ka pie aatraaka procesora operatiivaa atminja aizpildiisies mazaak. bet, tas, ka vinja ''neaizpildas'' nenoziimee, ka ramu nevajag, un, ja sisteemu virstraktee, tad visaadi tur ramu aatrumi, taimingi, herci paliek diezgan svariigi (ah kaa negribas te tagad izpluust: man riit briivdiena, jaaiedzer alus un jaaiet chuchaat)
shvaboc:SSD un 2x4gb ram - visvienkāršākā recepte.
+1
versatile:Hm. Ar 80 megabaitu rawiem es laikam tomēr lūrētu uz nopietnāku upgrade. Kaut kādu svaigo i5, 2x4GB ram, 128 GB SSD sistēmai, 2x1TB vai 2x2TB hdd iekš raid 0 (ātrumam) vai raid 1 (datu drošībai; ja vari pacelt 4 diskus - pavisam skaisti, var likt raid 10). Bet ja nu tā nav opcija, tad jāskatās uz jaunākās paaudzes SSD un kā jau te teica 8GB rama. Jaunais šops un laitrūms, cik zinu, izmanto diezgan optimāli.
bet ticamāk šis +1
p.s. LR rijīgāks uz CPU, PS uz RAM
Man gan liekas, ka LR pirmajā vietā ir RAM apjoms, jo tur tiek izvietots fotogrāfiju katalogs. 6GB uz vecās kastes man vienmēr 100% bija aizpildīti, ja ilgāku laiku strādāju ar LR - bilde eksportējās sekundes 10, kas nenormāli tracināja. Tagad tas notiek zibenīgi, bet nācās krietni pacelt operatīvo (patiesībā nomainījās visa kaste, bet lielākas paldies, domājams, jāsaka tieši RAM).
SSD paātrinās failu nolasīšanu/saglabāšanu, kas uz 80Mb failiem ir būtiski. RAMa nekad nav par daudz, man ir 16 Gb, ja ir atvērts NX2 un PS, tad brīžiem šķiet ka par īsu... No pieredzes, 7200 rpm HDD pat stripā (RAID0) pamatīgi iesūkā SSDškām. Tā kā iesaku RAMu līdz maksimumam ko mātene velk un labu SSD.
Personigi nesmu, ne intel, ne amd fans, bet intel ir energotaupigaks un vesaks .... top gals pedejos gados ir piederejis intelim, vedeja gala amd varbut bus labaks. ja cilveks seit prasa padomu par dzelziem un dualcore nosauc par 6400mhz procesoru, tad laikam bus jaaizmirst par overclockosanu. Vai ari kads no FotoBloga dos Jolanam 24/7 teh.suportu overklokatam dzelzim? Ja nu gadijuma noiet kas greizi un dzelzis ieiet feilsafe rezima vai sliktaka gadijuma vispar negrib pacelties, tomer tas nav tads pasakums, kur kads uztaisa oc un uzliek "p**uj vis ies tip top"
Bonusus intel puse nosakutu: specigaka integreta videokarte(vinas esamiba ka tada), lielaka iespeja pardot dzelzi, energoefektivitate, lielaka veiktspeja LR(adobe nav iemacijusi vinam apeties ar vairakiem kodoliem) Intel minus: cena!
Bonus pie amd:cena, overklokojot bus lielaka veikspeja(programam kam nepieciesami vairaki kodoli), ziema bus silts Amd minus:elektribas rekins, nepieciesamiba pec lielaka dargaka dzesetaja,jo overklokojot vins cepsies augsa ka traks(standarta jau vins ir karsts), integretas videokartes neesamiba
Mana izvele butu Intel i5 haswell + H77 matesplacenis + 8 vai 16gb ram + samsung pro vai evo 250+ GB SSD + 550-650w 80plus barosanas bloks(nakotnes uzlabojumiem). Vajdzibas gadijuma iepirkt 2tb WD red cieto disku. Spelitem, jau vajadzes papuldus 100-150ls ieladet, lai varetu jaunakas uz high padzenat.
Izsaucu uguni un uz sevi no amd fanpuikam, dzeru alinu un gaidu atbildes.
RuLi:Personigi nesmu, ne intel, ne amd fans, bet intel ir energotaupigaks un vesaks .... top gals pedejos gados ir piederejis intelim, vedeja gala amd varbut bus labaks. ja cilveks seit prasa padomu par dzelziem un dualcore nosauc par 6400mhz procesoru, tad laikam bus jaaizmirst par overclockosanu. Vai ari kads no FotoBloga dos Jolanam 24/7 teh.suportu overklokatam dzelzim? Ja nu gadijuma noiet kas greizi un dzelzis ieiet feilsafe rezima vai sliktaka gadijuma vispar negrib pacelties, tomer tas nav tads pasakums, kur kads uztaisa oc un uzliek "p**uj vis ies tip top"
Bonusus intel puse nosakutu: specigaka integreta videokarte(vinas esamiba ka tada), lielaka iespeja pardot dzelzi, energoefektivitate, lielaka veiktspeja LR(adobe nav iemacijusi vinam apeties ar vairakiem kodoliem) Intel minus: cena!
Bonus pie amd:cena, overklokojot bus lielaka veikspeja(programam kam nepieciesami vairaki kodoli), ziema bus silts Amd minus:elektribas rekins, nepieciesamiba pec lielaka dargaka dzesetaja,jo overklokojot vins cepsies augsa ka traks(standarta jau vins ir karsts), integretas videokartes neesamiba
Mana izvele butu Intel i5 haswell + H77 matesplacenis + 8 vai 16gb ram + samsung pro vai evo 250+ GB SSD + 550-650w 80plus barosanas bloks(nakotnes uzlabojumiem). Vajdzibas gadijuma iepirkt 2tb WD red cieto disku. Spelitem, jau vajadzes papuldus 100-150ls ieladet, lai varetu jaunakas uz high padzenat.
Izsaucu uguni un uz sevi no amd fanpuikam, dzeru alinu un gaidu atbildes.
Ko lai saka... ...Em, ... Nu jā, pilnīgi manas domas!
Vēl ir vērts apsvērt iespēju par 80plus barošanas bloku samaksāt 30-50 lvl vairāk un nopirkt GOLD... Parēķināju, ka man lielais kompis (domāts ne-laptops) ieslēgts cauru dienu, gadiem (dažreiz arī naktī u.t.t.) attiecīgi tas ēd 200-450 vatus stundā un sanāk ieekonomēt krutākam baroklim divu gadu laikā. Bet lietošu es to AX750w gadus piecus-desmit-piecpadsmit (nu jau trīs gadus lietoju). Plus papildus esmu videi draudzīgāks, esmu ticis pie labākas mantas un arī klusāks (nekarst tik ļoti, nav tik daudz jādzesē - jo zudumi aiziet siltumā).
Vaards:Vēl tu iegūsi iespēju pieslēgt savu 27 collu monitoru,jo tam būs nepieciešams DUAL DVI... Jaunajām mātesplatēm tāds nāk iebūvētajā procī...
Nu, tu mani saprati, ja? Īvī bridžiem un hazveļiem jau Intel procī ir iebūvēts grafiskais čips, kas mierīgi konkurē ar lētā gala videokartēm. Attiecīgi uz mātesplates (šiem jaunajiem čipiem) ir DUAL DVI izeja.
Konkrētajam tēmas ierosinātājam gribējās lielu monitoru, bet tur ir nianse, ka bez DUAL DVI tas monitors nerāda vairāk par 1920 punktiņiem pa garāko malu.
Attiecīgi ja pacients izvēlas pagreiodt savu veco kompi, viņam jāpērk (visdrīzāk) papildus vēl videokarte. SLinkums pētīt kāda viņam var derēt, bet tāpat droši vien normāls papildus rublis aizies.
martins_goncars:
aha. un uztaisi virtuaalo ramu un nevajadzees ramu pirkt. ne? kautkaada padumja taa logjika.
Izlasi uzmaniigaak ko es ieteicu, un tad izsakies par dumjonloģiku
Virtuālais disks ir mitoloģija, ļaunāka par kaktusa turēšanu blakus monitoram. Kaktuss vismaz nedaudz CO2 apēd, betvirtuālie RAMdiski?
Tamdēļ Mārtiņš tēmu trololollē.
Virtuālie diski bija labi senajos labajos laikos (gadus divus vai trīs atpakaļ), tagad Fotošopi ir iemācījušies lietot visu brīvo ramu - ja tiem atļauj, protams. A ja tur virtuālais disks ar rezervētu rama vietu, nabaga fotošopam uzreiz grūtāka dzīve un nezinu vai tālāk viņš tur efektīvi komunicē ar kreiso kāju aiz labās auss (vienkārši lasot datus itkā no baigi ātrā cietā diska, kur varbūt fotošopa izstrādātāji nav paredzējuši tādus ātrumus, tas ir, ir kādas netiešas šaurās vietas, kas šādu pasākumu praksē padara lēnāku).
Slinkums googlēt, bet bija testējuši RAMdiskus vs tāpatās. Un ar ramdisku sanāca par kapeiku lēnāki procesi.
Vēl ir vērts apsvērt iespēju par 80plus barošanas bloku samaksāt 30-50 lvl vairāk un nopirkt GOLD... Parēķināju, ka man lielais kompis (domāts ne-laptops) ieslēgts cauru dienu, gadiem (dažreiz arī naktī u.t.t.) attiecīgi tas ēd 200-450 vatus stundā.
200-450 tak ne jau idle, bet pie slodzītes domājams
labā gala 80+ ir jēga pirkt tad, ja dzelzis griežas 24/7, ja tiek ieslēgts vakaros un brīvdienās - neatmaksāsies n-tajos gadus
Vēl ir vērts apsvērt iespēju par 80plus barošanas bloku samaksāt 30-50 lvl vairāk un nopirkt GOLD... Parēķināju, ka man lielais kompis (domāts ne-laptops) ieslēgts cauru dienu, gadiem (dažreiz arī naktī u.t.t.) attiecīgi tas ēd 200-450 vatus stundā.
200-450 tak ne jau idle, bet pie slodzītes domājams
labā gala 80+ ir jēga pirkt tad, ja dzelzis griežas 24/7, ja tiek ieslēgts vakaros un brīvdienās - neatmaksāsies n-tajos gadus
Nepiekrītu, man elektrības patēriņš par Ls 5 mēnesī samazinājās
Darbadienās 7h, brīvdienās 15 h. Man gan jāpalabo nedaudz iepriekšējais komentārs - es nomainīju visu kasti, ne tikai barokli, bet abi barokļi jaudas ziņā ir vienādi. Protams, ka jaunie barokļi ir progresīvāki energotaupīšanas jomā, kā arī pārējās datorsastāvdaļas vairs nav tik prasīgas elektopatēriņa ziņā. Ls 5 ir mazākais ietaupījums, pie tam, ka datora veiktspēja ir uzlabojusies desmitkārt