Nu ko Tev te uzrakstīt - ir simtiem aprakstu un reviewu internetā ... domāju viņu verdikts būs objektīvāks kā dažu fotomīļotāju spriedelējumi šeit ... Neesmu lietojis šos nikonus, bet 7D ir fantastisks aparāts
NIN:Nu ko Tev te uzrakstīt - ir simtiem aprakstu un reviewu internetā ... domāju viņu verdikts būs objektīvāks kā dažu fotomīļotāju spriedelējumi šeit ... Neesmu lietojis šos nikonus, bet 7D ir fantastisks aparāts
tencinu, es esmu jau izpētījis, vēlējos gala atbildi no latviešu Fotogrāfiem dzirdēt
NIN:Nu ko Tev te uzrakstīt - ir simtiem aprakstu un reviewu internetā ... domāju viņu verdikts būs objektīvāks kā dažu fotomīļotāju spriedelējumi šeit ... Neesmu lietojis šos nikonus, bet 7D ir fantastisks aparāts
Tas skaidrs, ka visīsākais ceļš ir tas ko zini... Man gan šķiet, ka, ja cilvēkam jau nav sapirkti kādai reliģijai piedreīgi "amuleti", tad ir vērs izskatīt visus brendus, kā vien un ko sirds kāro. Katram savi argumenti... Bet ja jau ir atvilkne vai spainis ar dzelžiem - pozdno piķ boržomi......
Tas ka ir testi un Tu esi lietojis, nenozīmē, ka par citiem nav testi un citi nav lietojuši... Tas nu tā atkāpei...
HELIOS:Dilema starp NIKON D300s, D7000 un Canon 7D
Te vienīgais, ko var pateikt - aizej un apčamdi. Tici man, abi rumpīši spēj radīt "gana ciešamas" bildiņas... D300 skaitīsies pusprofesionāla, toties "senāka", bet D7000 jaunākas paaudzes amatieru kamera.
Būtiski saprast, ka abi aparāti iedos pa lielam +/- vienādus attēlus, ja vien baisi neiedziļināties galīgos sīkumos... Vajag saprast svaru, ergonomiku un personīgās sajūtas. Itkā uz papīra labāks, bet netīkams, aparāts reāli besīs par katru sīkumu, toties aparātam, kurš patiks, varēs piedot pat visai prāvus "trūkumus"! Un ir vecā labā aksioma - superaparāts ar švaku stiklu iedos švakākas bildes, nekā itkā švaks aparāts ar lielisku optiku. Aparāti noveco fiksāk par stikliem un nomaināmi vienkāršāk... Vienmēr un visos laikos labāk ir ieguldīt naudu labos objektīvos. Tā nu ir fototehnikas galvenā vērtība, vismaz manuprāt...
Es arī ņemtu 7d. Kad izvēlējos sev kāda ražotāja kameru pirkt, man svarīgi bija arī lietotu objektīvu un citu aksesuāru pieejamība, kas canon kamerām ir krietni plašākā. Arī objektīvu klāsts, kas pieejams uz nomu, canon kamerām ir krietni plašāks. Ja atmet šo, tad pa lielām jau vienalga kuru ņem, ja iepriekš neesi pieradis pie kāda konkrētā ražotāja kamerām.
HELIOS: tencinu, es esmu jau izpētījis, vēlējos gala atbildi no latviešu Fotogrāfiem dzirdēt
Esmu lietojis 7D un D7100, stipri cimperlīgs neesmu, tādēļ teikšu, ka starp šiem jāizvēlas, metot gaisā monētu vai to, kuru pārdevējam vieglāk paņemt no plaukta. D300 neesmu pat rokā turējis.
HELIOS: tencinu, es esmu jau izpētījis, vēlējos gala atbildi no latviešu Fotogrāfiem dzirdēt
Esmu lietojis 7D un D7100, stipri cimperlīgs neesmu, tādēļ teikšu, ka starp šiem jāizvēlas, metot gaisā monētu vai to, kuru pārdevējam vieglāk paņemt no plaukta. D300 neesmu pat rokā turējis.
Runa jau iet par d300s, nevis d300 tur ir arī nozīmīga cenu atšķirība!!
Ja cilvēks vēlas video, tad jau droši vien 7D, lai arī kvalitātes ziņā tas pats d7000,(d7100) mazliet pārsit 7D video, attiecīgas situācījās. Arī "noise performance(iso)" spēlē par labu d7000/d7100 plus vēl "dynamic range'' mīnus šajos pieminētajos nikonos ir tas, kad izmantojot "Liveview" respektīvi filmējot, nav iespējams mainīt diafragmas atvērumu, lai to izdarītu ir jāizslēdz "liveview" janomaina šie iestatījumi, un varam darboties tālāk, vienvārd sakot čakarīgāk, bet tad atkal, lai arī lietoju nikon, konkrēto modeļu, d7000/d7100 ergonomika un lietošanas ērtums MAN īzsti nepatīk, tur labāks būs d300s! Tas ir tas pats, kas 7D pret 70D nu itkā jau ir tas 70D "labāks" par 7D, bet man ergonomika, tām mazajām kamerām nepatīk. Bet pieļauju, ka video nav tas par, ko domā, ja starp izvēlētajām kamerām ir d300s.
Tā starp citu - vai tiešām kāds filmējot maina diafragmas atvērumu? Nu... tomēr kad filmē Tu jau iepriekš visu sīkumos izdomā un uzliec kā Tev vajag un spied rec.
Katrā ziņā es daudz par filmēšanu neko nezinu (pāris reizes to esmu ar mērķi darījis), bet vienmēr šis arguments ir licies jocīgs. Viena lieta ir jā, tas varētu būt kaitiniši iet visu laiku no live view un mainīt, bet no otras puses kam Tev tik bieži jāmaina tas atvērums?
Runājot par kamerām. Ņem ciet kuru vēlies. Es varbūt ietu ar to jaunāko no visām kamerām... Bet jebkurā gadījumā katra no šīm kamerām dos lielisku rezultātu. Beigās jau viss no Tevis atkarīgs kādu performanci sniegsi un no tām nolāpītajām lēcām.))
Ja no lēcu puses skatās, droši vien ka Canon lēcas būs izdevīgākas nomas un cenas ziņā. Vismaz man ar Nikon lēcu nomu ir lielas problēmas. Starp citu, te būs gandrīz trīs gadus veca lēcu cenu salīdzināšana > www.timothyarmes.com...
Gan jau būtiskas izmaiņas nav notikušas un aptuveni varētu saprast to starpību. Nekas dramatisks ņemot vērā kalpošanas mūžu.. Un lēcas no trešajiem pārstāvjiem taču ir tāda kaudze! Sigma, tokina un samyang un citi...
Vēl viena piebilde. Pats svarīgākais būtu noskaidrot ko vēlies fočēt. Man bija prasības nostādītas (neko daudz nezinādams konsultējos ar paziņām fotogrāfiem) un pēc ilgāka laika pētīšanas secināju ka man lieliski der Nikon.
D300 nav slikts - jā, paveca grabaža, bet D7000 IR VIENA 0 KLĀT - UN TAS NORĀDA UZ ZEMĀKU KATEGORIJU, LAI GAN KAMERA IR JAUNĀKA. ES PATS PIRMS 2 NEDĒĻĀM izdarīju šādu izvēli, un - D300 viennozīmīgi piecērt autofokusu, nevazājas apkārt, kur nevajag. D7000 tomēr nav tik drošs un stingrs - un man tas ir arguments. Kas attiecas uz Canoniem - gaumes lieta, man ir bijuši 5I, 5II un 7D - ar L stikliem. Never again. man personiski riebjas krāsu gamma, Nikons tomēr ir veču aparāts, skarbāks, un ta ir OK
Marisg:Tā starp citu - vai tiešām kāds filmējot maina diafragmas atvērumu? Nu... tomēr kad filmē Tu jau iepriekš visu sīkumos izdomā un uzliec kā Tev vajag un spied rec.
Katrā ziņā es daudz par filmēšanu neko nezinu (pāris reizes to esmu ar mērķi darījis), bet vienmēr šis arguments ir licies jocīgs. Viena lieta ir jā, tas varētu būt kaitiniši iet visu laiku no live view un mainīt, bet no otras puses kam Tev tik bieži jāmaina tas atvērums?
Runājot par kamerām. Ņem ciet kuru vēlies. Es varbūt ietu ar to jaunāko no visām kamerām... Bet jebkurā gadījumā katra no šīm kamerām dos lielisku rezultātu. Beigās jau viss no Tevis atkarīgs kādu performanci sniegsi un no tām nolāpītajām lēcām.))
Ja no lēcu puses skatās, droši vien ka Canon lēcas būs izdevīgākas nomas un cenas ziņā. Vismaz man ar Nikon lēcu nomu ir lielas problēmas. Starp citu, te būs gandrīz trīs gadus veca lēcu cenu salīdzināšana > www.timothyarmes.com...
Gan jau būtiskas izmaiņas nav notikušas un aptuveni varētu saprast to starpību. Nekas dramatisks ņemot vērā kalpošanas mūžu.. Un lēcas no trešajiem pārstāvjiem taču ir tāda kaudze! Sigma, tokina un samyang un citi...
Vēl viena piebilde. Pats svarīgākais būtu noskaidrot ko vēlies fočēt. Man bija prasības nostādītas (neko daudz nezinādams konsultējos ar paziņām fotogrāfiem) un pēc ilgāka laika pētīšanas secināju ka man lieliski der Nikon.
Nu vairāk, vai mazāk tas ir vienkārši kaitinoši, un citi to uztver, kā nenormālāko mīnusu, kad runa iet par video salīdzināšanu starp canon un nikon, man personīgi tas arī īzsti netraucē, lai gan reizēm ir mazliet neerti.
Ja kādam interesē, kā 7D(5D2,1D4) un D7000 uzvedas salīdzinošajos testos, starp nopietnām cinema kamerām, tad te būs daži video.
Marisg:Tā starp citu - vai tiešām kāds filmējot maina diafragmas atvērumu? Nu... tomēr kad filmē Tu jau iepriekš visu sīkumos izdomā un uzliec kā Tev vajag un spied rec.
filmējot reportāžu var notikt da jebkas. Varbūt ka primārā ir notikums un skaņa ( visādas izdarības kāzās, penzionētu teroristu iebrukums Saeimā, Gaiziņa izvirdums utt ) neveiksmīgo pārregulēšanos pēc tam aplīmē ar piefilmējumu un čiki.
Aparāti noveco fiksāk par stikliem un nomaināmi vienkāršāk... Vienmēr un visos laikos labāk ir ieguldīt naudu labos objektīvos. Tā nu ir fototehnikas galvenā vērtība, vismaz manuprāt...
njemot veraa sho domu.... pofigkadu, bet nikon bodiju. Ta, preteji kanonam, ir marka, kura rupejas par jebkura stikla un bodija saderiibu ar jebkuru stiklu kopsh pagajusha gadsimta 60jiem gadiem un pastav liela varbuutiiba, ka ta bus uz priekshu....
imgfoto:... pofigkadu, bet nikon bodiju. Ta, preteji kanonam, ir marka, kura rupejas par jebkura stikla un bodija saderiibu ar jebkuru stiklu kopsh pagajus gadsimta 60jiem gadiem ...
imgfoto:... pofigkadu, bet nikon bodiju. Ta, preteji kanonam, ir marka, kura rupejas par jebkura stikla un bodija saderiibu ar jebkuru stiklu kopsh pagajus gadsimta 60jiem gadiem ...
siikaak...nu ja tev ir nikon, tad vari nopirkt ebajaa paspeeleeties , piemeram, kadu 300mmf4.5, 125mm f2.8, 50mmf1,4 utt. praimu, kas nemaksaas 2x vairaak ka kads no piesauktajiem bodijiem un lietot to diafragmas prioritatee vai sleedza prioritatee ar fokusa autentifikaciju, tas gan buus ar roku jakrukjii...pieliec iso auto un mauc ka ar ziepi, tik manualais rezhims fokusam....da jebkursh stikls ar autofokusu ies ar to pashu d300. Zheel gan, ka kopsh video modes atnaakshanas, nikon vecajiem stikliem cenas uzlekushas, jo visu brendu dslr filmetaji tos peerk... ps. nu jaa, gaismas meerishana arii ies gab peec punkta, gan kopeejaa kadra.
filmējot reportāžu var notikt da jebkas. Varbūt ka primārā ir notikums un skaņa ( visādas izdarības kāzās, penzionētu teroristu iebrukums Saeimā, Gaiziņa izvirdums utt ) neveiksmīgo pārregulēšanos pēc tam aplīmē ar piefilmējumu un čiki.
Hm. Sapratu un piekritīšu.
Ir gan vēl jautājumi. Piemēram, ja tu vēlies filmēt, veidot reportāžas vai tā nopietnāk pievērsties video, kāpēc nepērc video recorderu? Tādu kas tam arī paredzēts un neiet runa par 10 tūkstošu vērtajiem. Bet par tādiem kuru cenas ir līdzvērtīgās pro body dslr cenai.
skumbrija:D300 nav slikts - jā, paveca grabaža, bet D7000 IR VIENA 0 KLĀT - UN TAS NORĀDA UZ ZEMĀKU KATEGORIJU, LAI GAN KAMERA IR JAUNĀKA. ES PATS PIRMS 2 NEDĒĻĀM izdarīju šādu izvēli, un - D300 viennozīmīgi piecērt autofokusu, nevazājas apkārt, kur nevajag. D7000 tomēr nav tik drošs un stingrs - un man tas ir arguments. Kas attiecas uz Canoniem - gaumes lieta, man ir bijuši 5I, 5II un 7D - ar L stikliem. Never again. man personiski riebjas krāsu gamma, Nikons tomēr ir veču aparāts, skarbāks, un ta ir OK
Ja Tev tagad priekšā noliktu identiskas bildes no Canon un Nikon kamerām - atšķirtu kura no kuras kameras? Nu pēc krāsu gammas
skumbrija:D300 nav slikts - jā, paveca grabaža, bet D7000 IR VIENA 0 KLĀT - UN TAS NORĀDA UZ ZEMĀKU KATEGORIJU, LAI GAN KAMERA IR JAUNĀKA. ES PATS PIRMS 2 NEDĒĻĀM izdarīju šādu izvēli, un - D300 viennozīmīgi piecērt autofokusu, nevazājas apkārt, kur nevajag. D7000 tomēr nav tik drošs un stingrs - un man tas ir arguments. Kas attiecas uz Canoniem - gaumes lieta, man ir bijuši 5I, 5II un 7D - ar L stikliem. Never again. man personiski riebjas krāsu gamma, Nikons tomēr ir veču aparāts, skarbāks, un ta ir OK
Ja Tev tagad priekšā noliktu identiskas bildes no Canon un Nikon kamerām - atšķirtu kura no kuras kameras? Nu pēc krāsu gammas
Ja bildes nebūtu apstrādātas un kamerām būtu rūpnīcas uzstādījumi, tad atšķirtu. Cita lieta, ka +/- sakarīgām kamerām ir lietošanas pamācības un iespējas piekruķīt tajās krāsas kā sirds vēlas...
Marisg:Piemēram, ja tu vēlies filmēt, veidot reportāžas vai tā nopietnāk pievērsties video, kāpēc nepērc video recorderu?
Varbūt cilvēks zin kā veidojas bildīte un viņam riebjās plakanais attēls ko dod ārā sērkociņa galvas lieluma videokameras matrice?
tieši tā. Lai dabūtu ko līdzīgu dslr video būs jāiesprauž pamatīgs kāposts. Ar to domājot ne jau 2-3 tk ls. Bet tie, kuru gaumi apmierina forši profesionālie video recorderi arī lai ar tiem kapā.
Ja bildes nebūtu apstrādātas un kamerām būtu rūpnīcas uzstādījumi, tad atšķirtu. Cita lieta, ka +/- sakarīgām kamerām ir lietošanas pamācības un iespējas piekruķīt tajās krāsas kā sirds vēlas...
Nu redz, tad jau arguments par krāsu gammu netur kritiku VAi varbūs skumbrija nemaz nezin ka visu var piekrutjīt Un ja nevar peikrutjīt, tad var peishopot
Nu redz, tad jau arguments par krāsu gammu netur kritiku VAi varbūs skumbrija nemaz nezin ka visu var piekrutjīt Un ja nevar peikrutjīt, tad var peishopot
Tev tas ir atklājums, ka krāsiņas, kotrastus un leveļus var piekruķīt ? Būs jāsamet tev Jurčika kursiem.
UldisMuzikants:Ir jauna iespēja, domāju, labāka par visiem iepriekšminētajiem- Canon 70D. Man tik viena lieta netīk, ti, skatumeklētājā sarkans aizplīvurojums, fokusēšanās brīdī, kad uzliesmo šķidro kristālu ekrāniņš fokusēšanās punkta vietā, bet varbūt to var noregulēt, es pavisam nedaudz ar šo bildēju, lai konstatētu, ka ļoti labs AF live view režīmā.
Manuprāt tad te iederās arī Nikon D7100 Manuprāt tikpat izcila alternatīva.
Varbūt cilvēks zin kā veidojas bildīte un viņam riebjās plakanais attēls ko dod ārā sērkociņa galvas lieluma videokameras matrice?
tieši tā. Lai dabūtu ko līdzīgu dslr video būs jāiesprauž pamatīgs kāposts. Ar to domājot ne jau 2-3 tk ls. Bet tie, kuru gaumi apmierina forši profesionālie video recorderi arī lai ar tiem kapā.
Un ko saki par šo? www.amazon.co.uk... Daudz labākas kvalitātes video, kā jebkuram dslr nu neskaitīsim (1DC) un cena ari nav tik traka, vienīgi jārēķinās, ka atmiņa padārga
Tev tas ir atklājums, ka krāsiņas, kotrastus un leveļus var piekruķīt ? Būs jāsamet tev Jurčika kursiem.
Man jau kādu laiku ir Olympus OM-D E-M5. Visos testos tas ir aptuveni vienādā kategorijā gan ar Canon 7D, gan Nikon D300s. DxoMark overall score ir 71, bet 7D - 66, D300s - 70.
E-M5 ir gan mode dials, gan vēl divi papildus slēdži, 2 Fn pogas - darbs uz M ir viegls un ātrs. Tas ir no alumīnija ķermeņa un pilnībā lietusizturīgs. Kā jau bezspogulis filmē ļoti labi, lai gan priekš video vairāk opcijas ir Panasonic kamerām. Svars 425 grami, kamēr 7D - 820 grami. Objektīviem svara starpība vēl lielāka.
Priekš manis spoguļkameras vairs neeksistē. Ja tu bildē tādas lietas, kur nav vajadzīgs PDAF un gaiši telephoto objektīvi, tad tā ir lieliska alternatīva.
Edman:Man jau kādu laiku ir Olympus OM-D E-M5. Visos testos tas ir aptuveni vienādā kategorijā gan ar Canon 7D, gan Nikon D300s. DxoMark overall score ir 71, bet 7D - 66, D300s - 70.
E-M5 ir gan mode dials, gan vēl divi papildus slēdži, 2 Fn pogas - darbs uz M ir viegls un ātrs. Tas ir no alumīnija ķermeņa un pilnībā lietusizturīgs. Kā jau bezspogulis filmē ļoti labi, lai gan priekš video vairāk opcijas ir Panasonic kamerām. Svars 425 grami, kamēr 7D - 820 grami. Objektīviem svara starpība vēl lielāka.
Priekš manis spoguļkameras vairs neeksistē. Ja tu bildē tādas lietas, kur nav vajadzīgs PDAF un gaiši telephoto objektīvi, tad tā ir lieliska alternatīva.
Bet cenas ziņā viņš ir par simts latiem dārgāks / vidēji. Un es nerunāju par vecajiem 7D un D300s. Iet runa par 70D un D7100... Es gan neesmu mēģinājis šo Olimpus, taču pašam uz kādu laiku viens olympus bija lietošanā (nezināšu nosaukumu). Atsauksme no manis par viņu - super!