pagājušo gadu nebiju, jo nebija Canon stenda, šogad aizgāju. Patika, ka varēja patestēt baltos fixus (gan ne ar savu līdzpaņemto atmiņas karti), apskatīt no Somijas atvestos video objektīvus. Cik sapratu, tad visi Canon objektīvi ir pieejami īzīrēšanā par 2% no objektīva cenas par dienu (iekļaujot garantiju), nezinu, gan kā ar drošības naudām, tas drošivien jānoskaidro Canon Mūkusalas ielā. Visas baltās trubas, kas bija uz vietas, esot arī pieejamsa uz vietas iegādei. Ļoi liels prieks par Sony stendu, Fuji arī tīri ok, Nikon centrā gan teikšu pašvaki, vienīgais kas pārsteidza, ka varēja nopirkt atsevišķas ThinkThank photo somas, pie tam, par cenu kas praktiski = kā USA.
Šķiet, ka šogad izstāde bija papletusies lielāka. NIkonam prasījās kaut kas vairāk. Pāris jaunākie bodiji ar pāris jaunajiem stikliem, bet 58mm fiksis visu laiku kaut kur citur. Dikti gribējās aptaustīt jauno vintage spēlmantiņu, bet kad sāku gramstīties gar pieejamajiem aparātiem, tā pat aizmirsu pajautāt vai tas ir uz vietas Cerams, ka nākošgad Nikons savu stendu paplašinās ne tikai ar dažiem jaunumiem, bet arī ar citiem saviem populārākajiem produktiem. Biju nepatīkami pārsteigts par Sony spogulenēm ar plastmasīgā izpildījuma objektīviem. Nekad līdz šim nebiju pat rokā soņkas DSLR turējis un šī izstāde apliecināja, ka neko neesmu īpaši zaudējis Toties jātzīst, ka savas ekspozīcijas iekārtošanā Sony bija pacentušies. Fuji stendā īpaši neiedziļinājos, bet aši pārskrienot garām, acis zibēja no spožajām mantiņām. Dikti uzjautrinoši izskatījās polaroīda kameras mūsdienīgais izpildījums Patiesi iepriecināja Pentax. Var tomēr just, ka ražotājs ir ar savu vēsturi un kameras ir nostrādātas uz goda. Domāju daudziem, kam nav svarīgi nozīmēties ar populārāko brendu stroķiem, šī varētu būt diezgan laba alternatīva. Ja nemaldos, tad cenas arī nav pilnīgs kosmoss. Cepuri nost Canonam, kas bija izlicis visu savu smago artilēriju. Reālā labuma gan šķiet no tā būs maz, bet toties tautai izklaide bija garantēta Man tomēr liekas, ka vidusmēra izstādes apmeklētājam būtu lietderīgāk, ja pie tiem bodijiem piepogātu objektīvus, kurus var notirgot parastai tautai, nevis tos pa vienam kļančīt lai izvelk no stenda Diezgan interesants bija aprīkojuma un aksesuāru piedāvājums un vienubrīd pat jau sajutos kā foto uņivermagā Visādā ziņā pēc izstādes apmeklējuma nejutos lieki iztērējis laiku
traktors: Reālā labuma gan šķiet no tā būs maz, bet toties tautai izklaide bija garantēta
Šeit gan tu maldies , Dārgais gals visādiem optikas un grabuļu "kolekcionāriem" Latvijā lielā cienā . tāpat kā Krievijā Citādu tos nemaz nevestu nerādītu. Ja apmeklētu dazādus specifiskus "Foto tussus" ar skuķiem un puķiem tad redzētu ka tur hoobijistiem grēda ar specifisku ļoti dārgu tehniku ko ikdienā neizmanto neviens profesionālis Latvijā
Lunis: ...hoobijistiem grēda ar specifisku ļoti dārgu tehniku ko ikdienā neizmanto neviens profesionālis Latvijā
...kas liecina tikai par to, ka pie mums vēl nav pārgājusi plaukstu slimība, kad pirksti nesaiet kopā un daļai sabiedrības naudas ir vairāk nekā prāta. Tipisks trekno gadu skats - zem hruščovkas loga stāv bruģa licēja biezais džips, dēl kura ielīsts kredītā līdz mūža galam.
traktors: Reālā labuma gan šķiet no tā būs maz, bet toties tautai izklaide bija garantēta
Šeit gan tu maldies , Dārgais gals visādiem optikas un grabuļu "kolekcionāriem" Latvijā lielā cienā . tāpat kā Krievijā Citādu tos nemaz nevestu nerādītu. Ja apmeklētu dazādus specifiskus "Foto tussus" ar skuķiem un puķiem tad redzētu ka tur hoobijistiem grēda ar specifisku ļoti dārgu tehniku ko ikdienā neizmanto neviens profesionālis Latvijā
Haha Var jau būt, nestrīdēšos Te man pie reizes viens gadījums no treknajiem gadiem prātā uzausa. Piedalījos reiz vienas bankas ziemassvētku korporatīvajā pasākumā. Brīdī, kad tika apbalvoti labākie darbinieki pēkšņi nez no kurienes pie skatuves saradās pūlis fotogrāfu vakartērpos un pilnā fotoekipējumā ar markiem un L stikliem Jēziņ, kas tik tur nebija cilvēkiem piepirkts...
Lunis: ...hoobijistiem grēda ar specifisku ļoti dārgu tehniku ko ikdienā neizmanto neviens profesionālis Latvijā
...kas liecina tikai par to, ka pie mums vēl nav pārgājusi plaukstu slimība, kad pirksti nesaiet kopā un daļai sabiedrības naudas ir vairāk nekā prāta. Tipisks trekno gadu skats - zem hruščovkas loga stāv bruģa licēja biezais džips, dēl kura ielīsts kredītā līdz mūža galam.
tas, ka hobijam tehnika bieži vien ir dārgāka un labāka kā profesionāļiem tik norāda, ka pie mums foto bizness ir maziņš un dārgo tehniku nav spējīgs atpelnīt.
P.S. auto līzings parasti ir max uz 5 gadiem, tā ka paņemot auto līzingā uz mūžu kredītos nemaz tā uzreiz netiek turklāt ne visiem gribas dzīvot privātmājās, kuras arī pamatā tiek pirktas kredītā, jo lielākajai daļai nepaveicas tikt pie tik lielas naudas uzreiz vai mantot NĪ.
Ko var murgot, tiesāt par to kas kam pienākas. Ja esi bagāts tad dari cik Tev ienāk prāta, nabags tad tikai cik vari aizņemties, bet gudrs - tas domā kā atpelnīs.
VValdis:Ko var murgot, tiesāt par to kas kam pienākas. Ja esi bagāts tad dari cik Tev ienāk prāta, nabags tad tikai cik vari aizņemties, bet gudrs - tas domā kā atpelnīs.
ienāca prātā cilvēki, kuri brauc uz āfriku safari pamedīt... tāds brauciens izmakša nu apmēram vienu to garo balto fiksu ... un galīgi nedomā, kā ar nošauto karpu cūku atpelnīs safari braucienu Un visvieglāk skaudību, ka otram ir bet tev nekad nat, izsaka ar vārdiem ''meitblieži un specifiskus "Foto tussus" ar skuķiem un puķiem'', tā vietā, lai uzrakstītu- tik daudz nepelnu, lai nopirktu
ak34:tas, ka hobijam tehnika bieži vien ir dārgāka un labāka kā profesionāļiem tik norāda, ka pie mums foto bizness ir maziņš un dārgo tehniku nav spējīgs atpelnīt..
Zini tas ne tik LV , savulaik brīnījos Beļģijā un Zviedrijā ka MAN no Francijas ņemtā tehnika daudzkārt pārspēj 90% turienes kolēģu tehniku. Principā tur cilvēki stipri rēķina ieguldījumu racionālo pusi , svaru gabarītus. Ja atceras presi tad ikdienā staipot vispār labāk 2x 2 divkārtējie konverteri uz 200mm f,2,8 nekā 1x 600mm stikls 60cm un 4kg Tāpat ļoti reti izmanto fiksus
Drāznieks noteikti bija ko vērts un Senders [ Zemdega] savu jomu gan jau izkodiss pamatīgi , citādi no tās nevarētu dzīvot. Kas to nodarbojas gan bija noderīgi. Agrāk šad tad iebraukāju uz FotoKinām , tad pārstāju ļoti maz šādos pasākumos man praktiski darbā nepieciešama.
Kāds te sakars ar kredītiem? Nesaprotu kāda citiem daļa gar to, ko citi pērk. Nu ir cilvēkam nauda - nu un pērk ko grib, kas patīk, ko gribas pamēģināt utt. Kur problēma? Kādam skauž, ka pats nevar atļauties?!
Schneider: ...kas liecina tikai par to, ka pie mums vēl nav pārgājusi plaukstu slimība, kad pirksti nesaiet kopā un daļai sabiedrības naudas ir vairāk nekā prāta. Tipisks trekno gadu skats - zem hruščovkas loga stāv bruģa licēja biezais džips, dēl kura ielīsts kredītā līdz mūža galam.
Kāds te sakars ar kredītiem? Nesaprotu kāda citiem daļa gar to, ko citi pērk. Nu ir cilvēkam nauda - nu un pērk ko grib, kas patīk, ko gribas pamēģināt utt. Kur problēma? Kādam skauž, ka pats nevar atļauties?!
Nav runa par skaušanu - dažreiz vienkārši sirds sāp redzot dārgas kameras amatieru rokās. Piemēram, man sirds apskrējās redzot 17 gadīgu hipsteri(siev dz.) ar D600 un 14-24mm f/2.8G, klubā, AUTO-modā fočējot selfijus ar savām draudzenēm, lai pēc tam bildes liktu FaceBookā...
emzi:
Nav runa par skaušanu - dažreiz vienkārši sirds sāp redzot dārgas kameras amatieru rokās. Piemēram, man sirds apskrējās redzot 17 gadīgu hipsteri(siev dz.) ar D600 un 14-24mm f/2.8G, klubā, AUTO-modā fočējot selfijus ar savām draudzenēm, lai pēc tam bildes liktu FaceBookā...
VValdis:Ko var murgot, tiesāt par to kas kam pienākas. Ja esi bagāts tad dari cik Tev ienāk prāta, nabags tad tikai cik vari aizņemties, bet gudrs - tas domā kā atpelnīs.
ienāca prātā cilvēki, kuri brauc uz āfriku safari pamedīt... tāds brauciens izmakša nu apmēram vienu to garo balto fiksu ... un galīgi nedomā, kā ar nošauto karpu cūku atpelnīs safari braucienu Un visvieglāk skaudību, ka otram ir bet tev nekad nat, izsaka ar vārdiem ''meitblieži un specifiskus "Foto tussus" ar skuķiem un puķiem'', tā vietā, lai uzrakstītu- tik daudz nepelnu, lai nopirktu
3rdHalf:
----------- pārāk jūtīgs būsi sanācis...
+1
žēl? tā tak ir amatieru kamera!
aizej vēl apskaud to, ka viņa savu pakaļu pārvadā ar biezā gala pusbobiku un viņai ir pudeļbirstītes izmēra tepiķtirsējs D600+14-24 f2.8 cenā...
Man neskauž. Bet to savu gudro domu, ka "var atļauties" pasaki tiem, kuri treknajos gados sagrābās džipus, mājas, bet tagad kā Kredītņēmēju asociācijas goda biedri mazgā traukus ārzemēs, lai varētu atmaksāt savu atļaušanos.
Man neskauž. Bet to savu gudro domu, ka "var atļauties" pasaki tiem, kuri treknajos gados sagrābās džipus, mājas, bet tagad kā Kredītņēmēju asociācijas goda biedri mazgā traukus ārzemēs, lai varētu atmaksāt savu atļaušanos.
Kapēc izrauj kaut ko no konteksta?! Nerunāju par kredīta ņēmējiem. Tev tiešām liekas, ka visi kuriem ir labas-dārgas lietas, ņem tās kredītā?
emzi:
Būs parupji... bet par meitenēm, kuras braukā ar X5 vienmēr saku- gudrās zem pareizā kardāna paguļās
emzi: Kapēc izrauj kaut ko no konteksta?! Nerunāju par kredīta ņēmējiem. Tev tiešām liekas, ka visi kuriem ir labas-dārgas lietas, ņem tās kredītā?
Es turpināju SAVU domu, man tajā pašā postā bija arī kredītu ņēmēji. Bet par dārgās fototehnikas īpašniekiem - tak Dieva dēļ, manis pēc lai bildē savus suņus, kāmīšus un ES, ar Triumfa arku fonā kaut ar Linhofiem.
3rdHalf:Nav runa par skaušanu - dažreiz vienkārši sirds sāp redzot dārgas kameras amatieru rokās. Piemēram, man sirds apskrējās redzot 17 gadīgu hipsteri(siev dz.) ar D600 un 14-24mm f/2.8G, klubā, AUTO-modā fočējot selfijus ar savām draudzenēm, lai pēc tam bildes liktu FaceBookā...
vēl glupāka aina paverās, kad professionāļi / professionāles ar super - truper aparatūru pasākumā mauc ar direktām blicēm vai aizziloņojuši bildi skatītājiem un bildētājiem ar svarīgiem mūļiem dzēš vakardienas failus.
Ko kurš pērk par savu naudu, tas nu ir dziļi intīms jautājums. Pats stulbākais ir pirkt to, ko nevar tā īsti atļauties. Pašam problēmas tīri finansiālas, bet citiem ir par ko ironizēt. Bet ja cilvēks izjūt prieku par labu tehniku un VAR TO ATĻAUTIES, tad kāpēc ne? Ar auto ir tieši tas pats. Vienu reizi mūžā, slēdzot darījumu ar lielas būvfirmas direktoru, pieķēru sevi pie domas, ka varbūt derētu "krutāks" autiņš. Bet tas tikai tāpēc, ka tajās aprindās to uztver kā "argumentu". Visādi citādi izcils uzvalks ir nesalīdzināmi labāks "arguments" par izcilu mašīnu. Lielā pasākumā katrs ievērtē, kā esi ģērbies, bet neviens nezin, ar ko tu atbrauci.
emzi:Kāds te sakars ar kredītiem? Nesaprotu kāda citiem daļa gar to, ko citi pērk. Nu ir cilvēkam nauda - nu un pērk ko grib, kas patīk, ko gribas pamēģināt utt. Kur problēma? Kādam skauž, ka pats nevar atļauties?!
Truls kā veltenis kā parasti Profesionālis parasti RĒĶINA kas viņam būs racionāls pirkums kas nē. Vairumā gadījumu nav runa par CENU vienkārši par ĒRTUMU / SVARU pielietošanas ātrumu Klientam pārsvarā VIENALGA ar ko bildē galvenais KAS uzbildēts. Amatieri pērk "Paspēlēties" vairumā gadījumu visai neracionālas lietas. Eiropā nav problēmu noīrēt visu ko sirc vēlās , lielāki kantori iepērk 1-2 eksemplārus visam baram ja lieto biežāk Mums piemēram lielajā kantorī koridori uz grīdas gadus 10 stāv liela kaste kurā NIKON 1200mm stikls ko lieto tikai uz CANON ;D Reizi gadā vai divos Šauri specifiskus stiklus kā 600mm pērk tikai šauri specifiskām vajadzībām Pamatā amatieri putnu bildētāji , retāk tie kas bildē sportu , tie pamatā izmanto 300mm 2,8 + 2x Pie izvēles es nekad neņemtu 600mm bet gan 300m + 2x konverteris ar to veiklāk var kur aizjozt uzlīst pamainīt plānus nekā ar milzu rori 600mm Tas platas arī ar ļoti platiem vai gaišiem stikliem , var protams mugureni piekraut ar 6-7 stikliem taču parasti vairāk par 2-3 neņem jo pirmkārt tas viss pašam ar jāstiepj un mainīt tos reti kad ir laiks un APSTĀKĻI A tā hobijam protams 10 stikli un čakarē tik bobi PRIEKAM
emzi:Kāds te sakars ar kredītiem? Nesaprotu kāda citiem daļa gar to, ko citi pērk. Nu ir cilvēkam nauda - nu un pērk ko grib, kas patīk, ko gribas pamēģināt utt. Kur problēma? Kādam skauž, ka pats nevar atļauties?!
Truls kā veltenis kā parasti Profesionālis parasti RĒĶINA kas viņam būs racionāls pirkums kas nēm. Vairumā gadījumu nav runa par CENU vienkarši par ĒRTUMU / SVARU pielietošanas ātrumu Klientam pārsvarā VIENALGA ar ko bildē galvenais KAS uzbildēts. Amatieri pērk "Paspēlēties" vairumā gadījumu visai neracionālas lietas. Eiropā nav problēmu noīrēt visu ko sirc vēlās , lielāki kantori iepērk 1-2 eksemplārus visam baram ja lieto biežāk Mums piemēram lielajā kantorī koridori uz grīdas gadus 10 stāv liela kaste kurā NIKON 1200mm stikls ko lieto tikai uz CANON ;D Reizi gadā vai divos Šauri specifiskus stiklus kā 600mm pērk tikai šauri specifiskām vajadzībām Pamatā amatieri putnu bildētāji , retāk tie kas bildē sportu , tie pamatā izmanto 300mm 2,8 + 2x
Ooo - daiļdirsējs-viszinis atkal ierunājās Tev nav pie kājas ko kurš par savu naudu pērk un cik tas ir racionāli. Tādi tev padomu neprasīs un nopirks ko vēlas. Kaut gan tev padomus diez vai vispār kāds prasīs, jo izņemot kā pliku diršanu un lielīšanos tāpat neko pretīm nesaņems
Ooo - daiļdirsējs-viszinis atkal ierunājās Tev nav pie kājas ko kurš par savu naudu pērk un cik tas ir racionāli. Tādi tev padomu neprasīs un nopirks ko vēlas. Kaut gan tev padomus diez vai vispār kāds prasīs, jo izņemot kā pliku diršanu un lielīšanos tāpat neko pretīm nesaņems
A man padomus katru dienu prasa un maksā par to naudu Tapēc es ar zinu kas kurš ir un ko var , tu un tavi draudziņi mums ir caurkrituši meitblieži , viens par otru bēdīgāks
A man padomus katru dienu prasa un maksā par to naudu Tapēc es ar zinu kas kurš ir un ko var , tu un tavi draudziņi mums ir caurkrituši meitblieži , viens par otru bēdīgāks
...cik varu spriest daudz par Taviem padomiem nemaksā.
Tas ka tev mute kā laidara vārti, bet smadzenes līdzi nevelk, kur nu vēl darbi, jau daudziem te ir skaidrs Atšķirībā no tevis, man ir draugi, nevis draudziņi - nepiesien te savas zilās lietas citiem
Lunis:
...cik varu spriest daudz par Taviem padomiem nemaksā.
Naudā viņam nemaksā neko, viņš ar saviem draudziņiem savādāk norēķinās
Tas ka tev mute kā laidara vārti, bet smadzenes līdzi nevelk, kur nu vēl darbi, jau daudziem te ir skaidrs Atšķirībā no tevis, man ir draugi, nevis draudziņi - nepiesien te savas zilās lietas citiem
Tev tādi specifiski kompleksi , tāpat kā draudziņiem , tie sūri cepās par stilu un prestižu Meitenēm nepatīk tādi kompleksaini nervozi narcisi
Tev tādi specifiski kompleksi , tāpat kā draudziņiem , tie sūri cepās par stilu un prestižu Meitenēm nepatīk tādi kompleksaini nervozi narcisi