forum.gif
Par dresskodu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par dresskodu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.11.13 14:16
 citēt
Kārtoju te atdošanai haltūras bildes un pamanīju sīkumus ko šeptes laikā nemana:

content31-foto.inbox.lv...

kā cilvēks iziet sabiedrībā - šlipses komplekts ar mutautiņu, uz mezgla riņķis ar safīru centrā briljantiņiem pa perimetru, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka zīmīte, gredzens ar aci, lāga pulkstenis, manikīrs ar nagu pulējumu... nemaz nerunājot par gludi skūtu vaigu un nenodrillētu ancuku.

Kā fotogrāfi ierodas uz darbu starp sakoptiem cilvēkiem? Līdzīgi vai 10000 eiro tehnikas soma bomža tēla plecā?
Publicēts: 26.11.13 14:20 labots
 citēt
Kā uz kuru darbu , es kad bija vajadzība sezonā noplēsu vismaz 2-3 uzvalkus :) Gavrila vienmēr bijis šādas tila iemiesojums ne velti sievai kādreiz piederēja tagadējā Kolonna saloni:)
Publicēts: 26.11.13 14:31 labots
 citēt
šaubu gadījumā pajautāju, kāda drēbju kode!
Publicēts: 26.11.13 14:45
 citēt
Lunis:Kā uz kuru darbu , es kad bija vajadzība sezonā noplēsu vismaz 2-3 uzvalkus :) Gavrila vienmēr bijis šādas tila iemiesojums ne velti sievai kādreiz piederēja tagadējā Kolonna saloni:)

...un ko Tu darīji tad uzvalkos-par gružčiku piestrādāji??????????

p.s. ko jādara,lai gada laikā nodrāztu 2-3 uzvalkus.:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 26.11.13 14:52
 citēt
Žakete varbūt vēl neko,bet 2-3 ūziņas ar fotogrāfa tieksmēm mesties uz ceļa vai rāpus ,ka nemetas. Ā un grūstot kolēģus ,drēbe uz elkoņiem dilst.
Publicēts: 26.11.13 15:18 labots
 citēt
Reku trīs visizplatītākie apģerba veidi ko lietoju darbā:) Dresokodu nosaka KLIENTS , vienmēr tas tiek saskaņots.

Kaut kā no Krievlaiku kāzu simtiem un pasākumiem esmu pieradis strādāt uzvalkā , gadā kādreiz noplēsu 2-3 normālus uzvalkus.

Ja jābildē piemēram korporatīvas reportāžas uz ielas dabā tad šitā

Ja kautkādas neprognozējamas atrakcijas mudaku barā tad šitā ,

pa purnu dodu un speru pa pakaļām bez aizturēm

Šitā bildēju vasarā meitenes mežos pļāvās un pludmalēs

Šitā visādās agresīvākās vai sterilās vidēs

Nu a šitā demokrātija pie Swensoniem

Te mīļotie Latvijas kolēģi darba apgŗebos
Publicēts: 26.11.13 15:27
 citēt
Jolan:
Lunis:Kā uz kuru darbu , es kad bija vajadzība sezonā noplēsu vismaz 2-3 uzvalkus :) Gavrila vienmēr bijis šādas tila iemiesojums ne velti sievai kādreiz piederēja tagadējā Kolonna saloni:)

...un ko Tu darīji tad uzvalkos-par gružčiku piestrādāji??????????

p.s. ko jādara,lai gada laikā nodrāztu 2-3 uzvalkus.:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:

Uzvalki dilsts jau lieto plecu siksnas un bieži lēkā iekšā ārā mašinās vai starp cilvēkiem. Normāli uzvalks katras nedēlās beigās jādod tīritavā un parasti pēc 3-4mēnešiem tas vairs neizskatās pirmā svaiguma , tad nēm nākamo . Gadā pilnīgi oficiāli bija paredzēta izdevumu sadaļa 3 uzvalkiem 800 Eur robežās katrs. Lētāki netur biežo tīrīšanu.
Publicēts: 26.11.13 15:27 labots
 citēt
UldisMuzikants:pie svensoniem tās pudeles , acīm redzot, nepieciešmais aksesuārs.

MAZĀKAS tur korporatīvos pasākumos nelietoja :):) REĀLI
Publicēts: 26.11.13 15:30
 citēt
Visbiežāk kā Lunis 2. bildē, tik bez šļobenes un tiem nedēļas plosta rugājiem.
Publicēts: 26.11.13 16:11
 citēt
gadījumiem kad gribu uzsvērt, ka neesmu cienījamais kāzu viesis, man luminiscējoši zaļa "Lagerfeld Photo" jaka. :grimace:
Publicēts: 26.11.13 16:16
 citēt
Divas lietas no kā vajadzētu atbrīvoties katram fotogrāfam ir kabatainā veste un hakijkrāsas šorti/bikses.

Parasti t-krekls/krekls(atkarībā no pasākuma), žakete(ieteicams no rupjāka auduma) un džinsu bikses ir pietiekami praktisks un solīds apģērbs jebkurai situācijai.
Personīgi, man priekš fotogrāfēšanas ir modificēta žakete ar papildus iešūtām iekšējām kabatām. :)
Publicēts: 26.11.13 16:36 labots
 citēt

p.s. tā neesmu es :face-smile:
Publicēts: 26.11.13 16:37 labots
 citēt
3rdHalf:Divas lietas no kā vajadzētu atbrīvoties katram fotogrāfam ir kabatainā veste un hakijkrāsas šorti/bikses.

Parasti t-krekls/krekls(atkarībā no pasākuma), žakete(ieteicams no rupjāka auduma) un džinsu bikses ir pietiekami praktisks un solīds apģērbs jebkurai situācijai.
Personīgi, man priekš fotogrāfēšanas ir modificēta žakete ar papildus iešūtām iekšējām kabatām. :)
Runa iet par dreskotu un nevis par ostas krāvēja apģērbu ar modificētu žaketi - iekškabatu.
Publicēts: 26.11.13 16:42 labots
 citēt
3rdHalf:Divas lietas no kā vajadzētu atbrīvoties katram fotogrāfam ir kabatainā veste un hakijkrāsas šorti/bikses.

Kabatainā veste. Darbība, kaukādu tur atzinības rakstu pasniegšana, notiek uz apgaismotas skatuves, tad pienāk kārta 85-gadīgai tantiņai par mūža ieguldījumu (uzkāpt uz skatuves viņai būs apgrūtinoši), pilsētas mērs vienkārši nokāpj pustumšā zālē un apsveic. Es paspēju izvilkt blici no vestes kabatas, uzkabināt uz kameras un to nobildēt, bet aizskriet uz zāles stūri, kur nolikta soma, diezin vai paspēšu.
Pilsētas estrādē parkā, kur visapkārt koki, un nekādas vēja pūsmiņas +30 karstumā man būs šorti un tas ir do feņi, kādā krāsā. Un nesaki, ka starp šitādiem skatītājiem gudrs fotogrāfs skraidīs pakaļ spēkavīru sacensību dalībniekiem džinsās un rupja auduma žaketē:

Publicēts: 26.11.13 16:57 labots
 citēt

Es pat ūdenskritumā bildējot reklāmās ar meitenēm vannā esmu zolīdās melnās dzinās un smukā kreklā , nu labi šampānīetiss vēl , jā un asistejošais Lielbriedis gan ir vestē zābakos un cepurē :):)
Publicēts: 26.11.13 17:12
 citēt
Schneider:

Kabatainā veste. Darbība, kaukādu tur atzinības rakstu pasniegšana, notiek uz apgaismotas skatuves, tad pienāk kārta 85-gadīgai tantiņai par mūža ieguldījumu (uzkāpt uz skatuves viņai būs apgrūtinoši), pilsētas mērs vienkārši nokāpj pustumšā zālē un apsveic. Es paspēju izvilkt blici no vestes kabatas, uzkabināt uz kameras un to nobildēt, bet aizskriet uz zāles stūri, kur nolikta soma, diezin vai paspēšu.
Pilsētas estrādē parkā, kur visapkārt koki, un nekādas vēja pūsmiņas +30 karstumā man būs šorti un tas ir do feņi, kādā krāsā. Un nesaki, ka starp šitādiem skatītājiem gudrs fotogrāfs skraidīs pakaļ spēkavīru sacensību dalībniekiem džinsās un rupja auduma žaketē:

http://savepic.org/4777020.jpg

Komentārs acīmredzams no vīrieša, kas nav kārtīgi norāvies pa kaklu no sievietes. :)
Protams, varam sameklēt ekstrēmākas situācijas un izņēmumus...
Tajā pašā laikā, ja fotogrāfam ir jāstrādā ar cilvēkiem - viņam ir jāprot sevi prezentēt.

Arī, šeit nav tikai runa par fotogrāfiem - lielākā daļa vīriešu vispār neprot sabiedrībā ne ģērpties, ne sakopties.
:face-sad:
Publicēts: 26.11.13 17:18
 citēt
3rdHalf:
Schneider: Kabatainā veste. Darbība, kaukādu tur atzinības rakstu pasniegšana, notiek uz apgaismotas skatuves, tad pienāk kārta 85-gadīgai tantiņai par mūža ieguldījumu (uzkāpt uz skatuves viņai būs apgrūtinoši), pilsētas mērs vienkārši nokāpj pustumšā zālē un apsveic. Es paspēju izvilkt blici no vestes kabatas, uzkabināt uz kameras un to nobildēt, bet aizskriet uz zāles stūri, kur nolikta soma, diezin vai paspēšu.

http://savepic.org/4777020.jpg

Komentārs acīmredzams no vīrieša, kas nav kārtīgi norāvies pa kaklu no sievietes. :)
Tajā pašā laikā, ja fotogrāfam ir jāstrādā ar cilvēkiem - viņam ir jāprot sevi prezentēt.

Arī, šeit nav tikai runa par fotogrāfiem - lielākā daļa vīriešu vispār neprot sabiedrībā ne ģērpties, ne sakopties.

Acīmredzami komentārs nevis no fotogrāfa, bet no prezentatora...
Publicēts: 26.11.13 17:19
 citēt
3rdHalf:Komentārs acīmredzams no vīrieša, kas nav kārtīgi norāvies pa kaklu no sievietes. :)

kārtīgs vīrietis no sievietes nenoraujās! nepatīk, lai iet uz nabagmāju! :big_smile:
Publicēts: 26.11.13 17:22
 citēt
Pāc būtības, domāju, ka Lunis visu pareizi sarakstīja un parādīja, tik ar vienu piebildi, jo mazākzināms un lētāks bildētājs, jo rūpīgak jāpiedomā pie to, ko velk mugurā un kājās.
p.s. Un tas ka trīs ancuki gadā bildētajam nodrillējas, nav nekāds brīnums, tas ir ne stipri vairāk un arī ne stipri mazāk kā bankas jaunakajiem klerkiem. Domāju, ka ar vienu apavu pāri gadā arīdzan būs par īsu.., bet katrs ancuks prasa savus apavus, un pat vairākus.
Publicēts: 26.11.13 17:27 labots
 citēt
3rdHalf:Komentārs acīmredzams no vīrieša, kas nav kārtīgi norāvies pa kaklu no sievietes...

Patiešam prezentators. Ja tevi sievietes sit, tad kod pirkstos un mācies dzīvot, tev vēl viss priekšā.
Manis aprakstītajās situācijās nav nekā ekstrēma, parasta pilsētas domes mājaslapas un avīzes reportiera ikdiena.
UldisMuzikants:Tev to somu zāles tālākajā stūrī kāds pieskata?

Tas stūris ir palodze blakus skatuvei, pieskata visa zāle.
Publicēts: 26.11.13 17:42 labots
 citēt
3rdHalf:

lielākā daļa vīriešu vispār neprot sabiedrībā ne ģērPties, ne sakopties.

...daļa arī rakstīt īsti nav iemācījušies...:face-wink:

Bet, ja pa tēmu, manuprāt karstā vasaras dienā stipri sasvīdis kāzu fotogrāfs elegantā uzvalkā izskatās (un ož) daudz nepatīkamāk, nekā kolēģis pieklājīga stila plānās gaišās biksēs un krekliņā. Par darba ērtību nemaz nerunāsim..:face-wink:

P.S. Par VIP fotogrāfiem šeit nav runa. Par milzīgu naudu (kā saņemot Lunis), var arī uzvalkā pasvīst... :face-grin:
Publicēts: 26.11.13 18:08
 citēt
Uzvalkā uz darbu staigā juristi un klerki. Un tā arī tas uzvalks ir jāuztver - negribi izcelties bildējamo vidū - velc to, ko vairums velk. Galu galā ja iet uz mežu bildēt zvērus, tad velk kaut ko kas kaut nedaudz maskē. Tas pats attiecas uz citiem pasākumiem, ja protams ir vēlme kļūt mazāk redzamam.
Publicēts: 26.11.13 18:19 labots
 citēt
ko es lai saku, man ir gan labi stilistu kursi beigti par ģērbšanās stiliem, gan pilns skapis ar kaklasaitēm, ar uzvalku, no zolīdākām līdz lietišķākām žaketēm, neskatoties, ka nesen pabraucu par tālbraucēju. Ko es piebildīšu- ģērbies kā to prasa pasākums, ja neesi reizē fotogrāfs- viesis un pirmā persona. Katrs ģērbjas, kā tas labi jūtas un nevienam netaisos pārmest, ka šis nemāk ģērbties. Daudz trakāk būs, ja būsi pārspīlējis un mēģinājis paspīdēt uz pārējo fona.
Publicēts: 26.11.13 18:43
 citēt
Bildējot dreskots nu ir pilnīgi vienalga, ja darijuma tikšanās tad gan jāvelk mugurā kas cits, bet nu šlipse nav obligāta, var arī pie kādas kutjura žaketes melnu t-kreklu vai smokinga kreklu un nodriskatus Pierre Cardin džinsus uzvilkt, jo klasiskais apģerbs kaut kā izskatās konservatīvi.
Publicēts: 26.11.13 18:46
 citēt
Teikšu, ka Luņa referāts topika sākumgalā bija pietiekami izsmeļošs. Man tā dresskodu būšana patīk, jo ģērbšanās jautājums ir pilnīgi atrisināts. Ja nu kādreiz nezinām dresskodu, sievas pa saviem kanāliem VISU VISU noskaidro :face-smile::face-smile:
Bet vēlmei labi "uzcirsties" (kā Gavrilovs tajā linkā) ir divas puses. Kādi 30% ir paša labsajūta, zīmēšanās, vēlēšanās patikt, sauciet kā gribat. Atlikušie 70% ir cieņas parādīšana tiem, pie kā esi aicināts, vai ko pats esi uzaicinājis.
Publicēts: 26.11.13 19:19
 citēt
Visam savs laiks un vieta un principi.

Publicēts: 26.11.13 19:30
 citēt
Vispār jau es neprasīju kādā prikidā jūs pilsētas svētkus un gadatirgus bildējiet...

Nu un ko neviens par manikīru neizsakās?
Publicēts: 26.11.13 20:23 labots
 citēt
Maris:

zinu teikt par jomu, kurā strādāju - uz ārstniecisko pedikīru vīrieši nāk. un es to absolūti atbalstu :face-kiss:! un manikīru arī atbalstu, ja kādam ir problēmas pašam savus nagus sakopt :face-smile:
Publicēts: 26.11.13 20:29
 citēt
Citagaisma:Pāc būtības, domāju, ka Lunis visu pareizi sarakstīja un parādīja, tik ar vienu piebildi, jo mazākzināms un lētāks bildētājs, jo rūpīgak jāpiedomā pie to, ko velk mugurā un kājās.
p.s. Un tas ka trīs ancuki gadā bildētajam nodrillējas, nav nekāds brīnums, tas ir ne stipri vairāk un arī ne stipri mazāk kā bankas jaunakajiem klerkiem. Domāju, ka ar vienu apavu pāri gadā arīdzan būs par īsu.., bet katrs ancuks prasa savus apavus, un pat vairākus.

Par ancukiem nezinu, jo tādus nenesaju, bet kas tev tie par apaviem kas gadu pat neizvelk?
Publicēts: 26.11.13 20:32
 citēt
placebo:
Maris:

zinu teikt par jomu, kurā strādāju - uz ārstniecisko pedikīru vīrieši nāk. un es to absolūti atbalstu :face-kiss:! un manikīru arī atbalstu, ja kādam ir problēmas pašam savus nagus sakopt :face-smile:

Nu es zinu lietas uz kurām šie nāk 1000x labāk :)
Publicēts: 26.11.13 20:36
 citēt
Maris:
placebo: zinu teikt par jomu, kurā strādāju - uz ārstniecisko pedikīru vīrieši nāk. un es to absolūti atbalstu :face-kiss:! un manikīru arī atbalstu, ja kādam ir problēmas pašam savus nagus sakopt :face-smile:

\--

----------------

:D
Publicēts: 26.11.13 20:42
 citēt
Maris:Vispār jau es neprasīju kādā prikidā jūs pilsētas svētkus un gadatirgus bildējiet...

Tu zini ja prasa konkretas sabiedribas standarti būs arī manikīrs un solarijs. Parasti gan nersonalam prasibas ir tikai pret apģērbu apaviem.
Publicēts: 26.11.13 20:45
 citēt
Maris:

un :face-glasses:??
Publicēts: 26.11.13 20:48
 citēt
placebo:
Maris:

un :face-glasses:??

Nē nu man jau šī informācija būtībā bezjēdzīga - saku tik, ka Tev varētu noderēt :)
Publicēts: 26.11.13 20:55
 citēt
Maris:
Nē nu man jau šī informācija būtībā bezjēdzīga - saku tik, ka Tev varētu noderēt :)

kas man var noderēt :what:? esmu laikam nogurusi - nedz tekstus, nedz zemtekstus nesaprotu :face-crying:
Publicēts: 26.11.13 21:00
 citēt
Man jau domājās, ka vairāk vai mazāk sevi cienošs bilžotājs ievēros katru konkrēto situāciju un pieskaņos apģērbu tai, pats esmu ņēmis pat 2 veida štātes līdzi, sevišķi kreklus karstās vasaras dienās vairākus........... bet ir viena lieta par ko gan mūžam cepos, ir nācies sastapties ar bildētājiem ancukā vai citā štātē kam žaķītī vai dzemperī paduses baltas no sviedru sāļiem un SMIRD jau dažu metru attālumā, bet tāds pienāk tev priekšā, augsti paceļ rokas, lai pieliktu aparātu pie acs uzsāk bildēt............ vēl dažreiz ir trāpījies sievišķi bildētāji......... oi , tur cits stiķis, pirms iešanas uz haltūru spannis smaržūdens uz sevīm izliets , wo tas ir ko vērts, bet varbūt tie ir divi varianti kā atbrīvot ap sevīm fotovietu, lai neviens netraucē :)
Vislabāk man patika, kā Simfoniskā orķestra sabiedriskā pārstāve mani īsi, korekti gan ko drīkst, ko ne un kādam jābūt apģērbam koncerta laikā to bildējot............
Bet pa lielam, diezgan bieži šokējos par "kolēģu" dreskotiem :)
Mari - par nadziņiem, nu ja , vai pulēti, vai nē tā katram sava personīga lieta , bet sakoptiem gan tiem jābūt, tomēr mūsu rokas vienmēr cilvēkiem acu priekšā :)
Publicēts: 26.11.13 21:08
 citēt
emzi:
Citagaisma:Pāc būtības, domāju, ka Lunis visu pareizi sarakstīja un parādīja, tik ar vienu piebildi, jo mazākzināms un lētāks bildētājs, jo rūpīgak jāpiedomā pie to, ko velk mugurā un kājās.

Par ancukiem nezinu, jo tādus nenesaju, bet kas tev tie par apaviem kas gadu pat neizvelk?

Kur Tu izlasīji, ka es runāju par sevi? Jebšu Tu arī esi viens no tiem tirliņiem, kurš neprot diskutēt par lietu, bet visu laiku cenšas apspriest sarunu biedru?
p.s. Tā ka es diezgan daudz staigāju, tad arī apavus nonēsāju diezgan intensīvi. Vienīgie apavi, kuri man kalpo vairākas sezonas ir no Kamieļa pirkti un tuksnešu zābaki, taču tos parasti pie uzvalkiem neviens nevelk. ..un tas pie nosacījuma, ka es neesmu pasākumu bildētājs. Bet tie, kuri bildē kāzas, bēres, apkūlības, kristības un korporatīvos pasākumus, ir spiesti daudz kustēties, kā rezultātā arī apavi nonēsājas ne mazāk par ancukiem, nemaz nerunājot par to, ka vienas un tās pašas kurpes divas dienas no vietas nevar nēsāt. Bet mūsdienās jau laikam viss tas vairs nav uzzināms..
Publicēts: 26.11.13 23:15
 citēt
Citagaisma:
emzi:

Kur Tu izlasīji, ka es runāju par sevi? Jebšu Tu arī esi viens no tiem tirliņiem, kurš neprot diskutēt par lietu, bet visu laiku cenšas apspriest sarunu biedru?
p.s. Tā ka es diezgan daudz staigāju, tad arī apavus nonēsāju diezgan intensīvi. Vienīgie apavi, kuri man kalpo vairākas sezonas ir no Kamieļa pirkti un tuksnešu zābaki, taču tos parasti pie uzvalkiem neviens nevelk. ..un tas pie nosacījuma, ka es neesmu pasākumu bildētājs. Bet tie, kuri bildē kāzas, bēres, apkūlības, kristības un korporatīvos pasākumus, ir spiesti daudz kustēties, kā rezultātā arī apavi nonēsājas ne mazāk par ancukiem, nemaz nerunājot par to, ka vienas un tās pašas kurpes divas dienas no vietas nevar nēsāt. Bet mūsdienās jau laikam viss tas vairs nav uzzināms..

TAs ari nebija domats par Tevi bet izteikts parnesta nozime. Bet izskatas ka esi no tiem kuri bez apsaukasanas nejedz savas domas izteikt. JA-un es joprojam nesaprotu ka var nonesat pa gadu apavus, nemot vera ka katru dienu vienus apavus nevilksi un musu platuma grados visas sezonas ari ar tiem nestaigasi. Bet Tev jau drosi vien tas labak zinams:face-wink::face-wink:
Publicēts: 26.11.13 23:23
 citēt
emzi:
Citagaisma:

TAs ari nebija domats par Tevi bet izteikts parnesta nozime. Bet izskatas ka esi no tiem kuri bez apsaukasanas nejedz savas domas izteikt. JA-un es joprojam nesaprotu ka var nonesat pa gadu apavus, nemot vera ka katru dienu vienus apavus nevilksi un musu platuma grados visas sezonas ari ar tiem nestaigasi. Bet Tev jau drosi vien tas labak zinams:face-wink::face-wink:

Nu ja vēlies tad staigā ar vienām galošam visu gadu. ..tā arī zināsim, ka tas ir Tavs dresskods.
Publicēts: 27.11.13 00:29 labots
 citēt
Jā, man arī patīk kāzu fotogrāfi, kas fočē sarkanās jakās un šortos... Arī tādi, kas ceremonijas svarīgākajos brīžos nostājas starp jauno pāri (metra attālumā no tiem) un kāzu viesiem.

Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):