svonabarab:Papētīju, varu savu budžetu palielināt arī uz 300Ls, tomēr pirkums uz daudziem gadiem. Ko sakat par 600D? Tas izskatās daudz nopietnāks par 1100D.
Un par objektīviem esi padomājis? Ja domā ar to 600D foķēt vairākus gadus, tad, jau laikam neesi. Labāk ņem vecu 5d ar 50mm 1.8, cik saprotu no tava profila ar filmu tev ir bijusi darīšana, tad jau novērtēsi pilnkadru! no otras puses, vajadzēs vel citus stikliņus, vispār atkarīgs no tā kādas ir tavas prasības, ko taisies fotogrāfēt.
UldisMuzikants:nez vai te kaķim ar iesauku Lisij ar 6D sanāk labākas bildes, kā man ar 1000D un kit objektīvu.
Uldi, vai ta uz vecumdienām rēķināšanu pavisam aizmirsi?.. Tāpat kā nesenajā tēmā ar sensora tīrīšanu- ja Tu tīri pa 20, bet cits pa 3 Ls, tātad Tu tīri 6,666... reizes labāk! Attiecīgi arī "Lisijs kaķis" bildē tikreiz labāk, cik 6 D dārgāks par 1000D...
Bet ja nopietni un pa tēmu, manuprāt- pilnīgam iesācējam ar nelielu budžetu vispareizāk būtu ņemt lētāko sākumlīmeņa body ar minimāli pieklājīgo pamatobjektīvu. Šajā gadījumā tas būtu 1100D ar 18-55 IS. Gana pieklājīgas bildes var uztaisīt arī ar šo komplektu, toties nebūs pārāk dārga vilšanās, ja bildēšana neies pie sirds. Ja otrādi- tā lieta dikti patiks- varēs sākt krāt nopietnākiem objektīviem. Kameras (body) tagad morāli noveco un mainās ļoti ātri-akurāt pietiks laika ar lēto 1100D saprast ko gribi tālāk un jau pilnīgi apzināti izvēlēties "turpmāko" tehniku !
Vai esi apsvēris arī variantu ar bezspoguļu kamerām? Ja nav daudz jābildē operatīvas reportāžas un dikti kustīgus objektus, gana laba alternatīva!
Schneider:Un vēl viens +, bet dumjākais padoms bija par vecu 5D ar 50-nieku iesācējam.
========== kāpēc? Nekādi nepiekrītu, jo periodiski esmu uz FF gan crop ar šādu vai līdzīgu mm izticis un nekas, šedevri tāpat taisāmi.. bet viens ir skaidrs, ja gribi strādāt professionāli, gribi būt dinamisks reportāžās, tad arī kit būs par maz... bet viens pluss ir fiksētam vienīgam objektīvam un to teikšu ar pārliecību, ka iemācās redzēt kadru jau pirms kameras likšanas pie acs.
talavietis:bet viens pluss ir fiksētam vienīgam objektīvam un to teikšu ar pārliecību, ka iemācās redzēt kadru jau pirms kameras likšanas pie acs.
Jap, tas gan... Turklāt, pierod un apmēram zina, ko no kāda attāluma ar iekadrēt - bildēju vienreiz Rīgas svētkos aviošovu, crops un 135nieks fiksētais virsū - čomi prasa kopbildi - 4 purni - skatos, bļin, tālu jādeso, bet nu ok, saku lai stājas un skrienu prom čaļi sākumā apvainojās, domāja, ka uzmetu A aizskrēju, apgriezos, un kadrējums bija ok.
svonabarab:Ko domājat par šo kā pirmo spoguļkameru?
Šofer, cilvēciņam, kurš tikko nolicis tiesības un vajag pirmo mašīnu braukšanai uz veikalu, arī ieteiksi nevis golfiņu, bet gan vecu fermervāģi? Reportāžās dinamiskumu kitenieks nodrošinās krietni vairāk nekā fikss, kad tas iesācējs pamanīs, ka viņam kopplāniem sienas traucē atkāpties un jākāpj uz skatuves dēļ tuvplāniem, viņš nospļausies uz visām spoguļkamerām un visos forumos kultivēs uzskatu, ka tieši superzūma ziepis ir tas ze best. Par mācīšanos - kādēļ nebūt vēl radikālākam un neieteikt mācīties tikai ar filmu? Tur, lai apskatītu, kas sanāk, vispirms jāsagaida filmas izbeigšanos un jāsamaksā ~10 sant. par katru bildīti. Maksas apmācība vienmēr ir efektīvāka, pareizi?
svonabarab:Ko domājat par šo kā pirmo spoguļkameru?
Šofer, cilvēciņam, kurš tikko nolicis tiesības un vajag pirmo mašīnu braukšanai uz veikalu, arī ieteiksi nevis golfiņu, bet gan vecu fermervāģi? Reportāžās dinamiskumu kitenieks nodrošinās krietni vairāk nekā fikss, kad tas iesācējs pamanīs, ka viņam kopplāniem sienas traucē atkāpties un jākāpj uz skatuves dēļ tuvplāniem, viņš nospļausies uz visām spoguļkamerām un visos forumos kultivēs uzskatu, ka tieši superzūma ziepis ir tas ze best. Par mācīšanos - kādēļ nebūt vēl radikālākam un neieteikt mācīties tikai ar filmu? Tur, lai apskatītu, kas sanāk, vispirms jāsagaida filmas izbeigšanos un jāsamaksā ~10 sant. par katru bildīti. Maksas apmācība vienmēr ir efektīvāka, pareizi?
....viens pluss ir fiksētam vienīgam objektīvam un to teikšu ar pārliecību, ka iemācās redzēt kadru jau pirms kameras likšanas pie acs.
Optimists arī krustus kapsētā redz kā plusus...
Katram savas prioritātes! Ja tikai nesteidzīgi taisa mākslu, Tava tēze noteikti "rullē".
Man svarīgākais ir man interesanto notikumu (objektu) vispusīga fiksācija (ceļojumi, tusiņi utt). Un tad es nereti ar vienu vienīgo fiksēto objektīvu palikšu gribot- ja tieši tajā brīdī, kad varu uzbildēt, man vajadzīgais objekts būs pārāk tuvu vai tālu esošajam objektīva fok.attālumam. Es piekrītu sakāmvārdam- "labāk zīle rokā, nekā mednis kokā"..
....viens pluss ir fiksētam vienīgam objektīvam un to teikšu ar pārliecību, ka iemācās redzēt kadru jau pirms kameras likšanas pie acs.
Optimists arī krustus kapsētā redz kā plusus...
Katram savas prioritātes! Ja tikai nesteidzīgi taisa mākslu, varbūt Tava tēze rullē.
Man svarīgākais ir man interesanto notikumu (objektu) vispusīga fiksācija (ceļojumi, tusiņi utt). Un tad es nereti ar vienu vienīgo fiksēto objektīvu palikšu gribot- ja tieši tajā brīdī, kad varu uzbildēt, man vajadzīgais objekts būs pārāk tuvu vai tālu esošajam objektīva fok.attālumam. Es piekrītu sakāmvārdam- "labāk zīle rokā, nekā mednis kokā"..
-------------------- vienmēr jau atradīsies kāds, kuram arī ceļi par šauriem un krustojumi par maziem, bet runa kā reiz ir par to, ka izstrādājas redzējums un Tu ieraugi kadru tajā attālumā un lielumā, un garām var tikpat labi aizbraukt arī ar 18- 105 mm..
Nekāda demagoģija. Vienkārši prakse, fiksu reportāžā lietoju tik tad, ja zināšu, ka pietiks vietas, bet padomā pats, kā izskatīsies, ja fotogrāfs skraidīs pakaļ visiem apsveicējiem/apsveicamajiem, pīdamies pa skaņuvīru vadiem, lai tik saglabātu 2 metru distanci vajadzīgajam mērogam. Ir arī man reportāžas no pilsētas estrādes ar 28 mm (tas pats 50-nieks, tik uz kropa), bet standarta komplekts 16-50+70-200 vienmēr ir līdzi. Šajā www.fotoblog.lv... iztiku ar fiksu un tele dažiem tuvplāniem, bet tādas iespējas gadās diezgan reti.
Schneider:Nekāda demagoģija. Vienkārši prakse, fiksu reportāžā lietoju tik tad, ja zināšu, ka pietiks vietas, bet padomā pats, kā izskatīsies, ja fotogrāfs skraidīs pakaļ visiem apsveicējiem/apsveicamajiem, pīdamies pa skaņuvīru vadiem, lai tik saglabātu 2 metru distanci vajadzīgajam mērogam. Ir arī man reportāžas no pilsētas estrādes ar 28 mm (tas pats 50-nieks, tik uz kropa), bet standarta komplekts 16-50+70-200 vienmēr ir līdzi. Šajā www.fotoblog.lv... iztiku ar fiksu un tele dažiem tuvplāniem, bet tādas iespējas gadās diezgan reti.
------------- nu tak saku, ka demogogs, jo skaidri uzrakstīju- izņemot reportāžu, kur arī kit var būt par maz...
Schneider:Un vēl viens +, bet dumjākais padoms bija par vecu 5D ar 50-nieku iesācējam.
Nu vispār, jau tur nekā dumja nav! Autora profils vēsta, ka pieredze ir no 1 līdz 3 gadiem, un fotoaparāta modelis Zenit, tad jau aptuveni būtu skaidrs, kas ir FF!!! Un ja vienmēr ir iespējams iegādāties kādu tamron 28-75 2.8 vai, ko tamlīdzīgu par izdevīgām cenām no ebay! Turklāt, kā jau minēju savā iepriekšējā postā, tas ir jāizvērtē autoram no tā, kādas ir viņa vēlmes, varbūt viņš nemaz negrib skraidīt apkārt un fotogrāfēt kaut, kādus koncertus un reportāžas!! Manās acīs FF kamera un 50nieks ir ļoti baudāms salikums, un ja vel ņem vērā Canon gadījumu, kad ir pieeja tik lētai ff kamerai.
Friidis: Bet ja nopietni un pa tēmu, manuprāt- pilnīgam iesācējam ar nelielu budžetu vispareizāk būtu ņemt lētāko sākumlīmeņa body ar minimāli pieklājīgo pamatobjektīvu. Šajā gadījumā tas būtu 1100D ar 18-55 IS. Gana pieklājīgas bildes var uztaisīt arī ar šo komplektu, toties nebūs pārāk dārga vilšanās, ja bildēšana neies pie sirds. Ja otrādi- tā lieta dikti patiks- varēs sākt krāt nopietnākiem objektīviem. Kameras (body) tagad morāli noveco un mainās ļoti ātri-akurāt pietiks laika ar lēto 1100D saprast ko gribi tālāk un jau pilnīgi apzināti izvēlēties "turpmāko" tehniku !
Vai esi apsvēris arī variantu ar bezspoguļu kamerām? Ja nav daudz jābildē operatīvas reportāžas un dikti kustīgus objektus, gana laba alternatīva!