forum.gif
saules trajektorija ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / saules trajektorija ?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.11.13 10:27
 citēt
Te jau senāk bija, bet vai kāds nevarētu iemest vēlreiz saiti , kur bija attēlota saules trajektorija noteiktā vietā un laikā.
Man to vajag vecrīgas šauro ieliņu bildēm.
:face-kiss:
Publicēts: 29.11.13 10:31
 citēt
suncalc.net
Publicēts: 29.11.13 10:47
 citēt
Liels paldies !
Publicēts: 29.11.13 11:45
 citēt
ImkaSm:Te jau senāk bija, bet vai kāds nevarētu iemest vēlreiz saiti , kur bija attēlota saules trajektorija noteiktā vietā un laikā.

Šodien vajaga nevis saules trajektoriju, bet gan slapjā sniega krišanas trajektoriju zināt :grimace:
Publicēts: 29.11.13 14:08
 citēt
ImkaSm:Te jau senāk bija, bet vai kāds nevarētu iemest vēlreiz saiti , kur bija attēlota saules trajektorija noteiktā vietā un laikā.

Vecrīgā šaurās ieliņas ļoti specifiska gaisma , tās projektētas izejot no daudziem cilvēka dzīvei būtiskiem faktori. N ejau tāpat viņas ir tādas līkas vai līkumainas. Ir vietas kur saule apspīd pāris rezies gadā PIEMĒRAM uz sākotnējā īašnieka dzimšanas dienu vai kaut kādiem svētkiem:) Tas pats kā Baznīcās ja ir gadījies ievērot GAISMA uz altāra vai svētbildēm uzspīd konkrētā laikā un datumā:):) Vislabāk to vērot pareizticīgo baznīcās:) Saules kalkulators ļot palīdz šai ziņā 101x pabaudīts:) Balodis savulaik tik pēc ilga laika atklāja savu noslēpumu šai ziņā , vinš lietoja SEKSTANTU , es vālāk GPS :)
Publicēts: 29.11.13 16:18
 citēt
Ir apps gan iphone, gan androidiem. Sun surveyor saucas. Man liekas, ka 5 eiro nekad neesmu tik lietderīgi fotogrāfijai iztērējis. Jā, varbūt nedaudz gļuko, kad daudz māju un citu figņu, kas traucē GPS signālu, bet arī tad var aptuveni saprast, kur tā bumba būs. Vislabākais, manuprāt, ir live view, kad tev rāda trajektoriju un var visai precīzi pateikt, cikos un kur tas spīdeklis būs. Iesaku!
Publicēts: 29.11.13 16:24
 citēt
Man priekš iPhone ir SunScout, bet tas der tikai tad, ja esi reāli tajā lokācijā...
Publicēts: 29.11.13 17:20
 citēt
Iesaku šo > photoephemeris.com

Destkop versija pa brīvu.
Publicēts: 29.11.13 18:49
 citēt
Lunis:

Vecrīgā šaurās ieliņas ļoti specifiska gaisma , tās projektētas izejot no daudziem cilvēka dzīvei būtiskiem faktori. N ejau tāpat viņas ir tādas līkas vai līkumainas. Ir vietas kur saule apspīd pāris rezies gadā PIEMĒRAM uz sākotnējā īašnieka dzimšanas dienu vai kaut kādiem svētkiem:)

Te man liekas senču gudrība ir stipri pārspīlēta. Ir tieši otrādi - visas pasaules vecpilsētas ir līdzīgas ar savu "tāpat vien" haotisko plānojumu, kas izriet no reljefa, upītēm, strautiņiem, graviņām un neskaitāmiem gadījuma faktoriem. Kā pati pirmā vieta pasaulē ar mūsdienu pilsētplānojumu ir pazīstama Rodas sala Grieķijā: www.ar-tur.lv... Citēju: Rodas pilsēta lepojas ar 2400 gadu garu vēsturi un faktu, ka tā ir pirmā pilsēta, kas celta pēc pilsētas plāna, ievērojot perpendikulāra plānojuma principu. Diemžēl tādu pašu haosu kā senajās vecpilsētās var redzēt šodienas Latvijā jaunuzceltajos ciematos. Arī manā rajonā Berģos detālplāni, kvartāli un ielas ir šķības greizas un ataino tikai un vienīgi zemes gabalu iegūšanas secību...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):