Lidoju uz Lisabonu.Nolaižoties fotogrāfēju Vasco da Gamas tiltu,krasta līniju un saliku pāris bildes draugos.Man atrakstīja pazīstama kundze,lai labāk ņemot bildēs ārā,jo viņas paziņam ar šāda tipa bildēm esot bijušas problēmas,esot dabūjis maksāt sodu par it kā militāro spiegošanu. Tiešām tas tā var būt?Līdz šim man neviens nav aizliedzis lidojuma laikā fotogrāfēt pa logu redzamo.Un kur beidzas smukie Giskim aerofoto un kur sākas militārā spiegošana?
Tas kundzes gadījums ir bijis padumjlaikos vai Z-Korejā, ja nav lidojumiem aizliegtā zona, tad var fotografēt kaut Vasko da Gamas tiltu vai līko Rīgas Dienvidu tiltu. Re, kur apakšā redzams militārais lidlauks, kurā pats dienēju par sakaru priekšnieku, bet nekādas štrāpes par spiegošanu vai dzimtenes nodevību neesmu maksājis. www.fotoblog.lv...
Schneider:Tas kundzes gadījums ir bijis padumjlaikos vai Z-Korejā, ja nav lidojumiem aizliegtā zona, tad var fotografēt kaut Vasko da Gamas tiltu vai līko Rīgas Dienvidu tiltu. Re, kur apakšā redzams militārais lidlauks, kurā pats dienēju par sakaru priekšnieku, bet nekādas štrāpes par spiegošanu vai dzimtenes nodevību neesmu maksājis. [url=http://www.fotoblog.lv/rep/29076/?cid=26999
Paldies!Man]http://www.fotoblog.lv/rep/29076/?cid=26999 Paldies!Man[/url] arī šķita,ka mūsdienās un vēl ES robežās var bildēt šādas bildes.Nelidoju taču ne uz Ķīnu,ne Z-Koreju!
Iespējams, ka Monako valstī Tev aizliegtu bildēt uz ielas vai pat no zemu lidojošas lidmašīnas, bet padomā - vai civilai lidmašīnai ļaus lidot pāri militāriem objektiem.
Vislabākā "spiegošana" St.Maartena salā Karību jūrā- tur lidmašīnas pašas "kāpj uz galvas" atpūtniekiem"...
Nav slikti arī Gibraltāra lidostā- tur skrejceļam un ielai ir banāls ar luksoforu regulējams krustojums.
Padomjlaikā ar to špiegu padarīšanu bija gana nopietni! Pašam gadījās pabūt čekas īslaicīgā arestā par "spiegošanu"- vidusskolas brīvdienu laikā biju Rīgā uz fizikas olimpiādi un pie reizes apciemoju Spilves un Rumbulas jerodromus- bērnības sapnis par aviāciju... Rumbulas lidostā nobildēju stāvošu reaktīvo bumbvedēju Tu-22- toreiz (laikam 1968.g.) vēl bija gana slepens. Bildēju "publiskā vietā"- pāri sētai pa braucoša 30.tā autobusa logu, bet tomēr viens apzinīgs pilsonis Centrāltirgus pieturā mani "nostučīja" mentiem, tie nodeva čekistiem. Somā šamie vēl atrada manu kinokameru ar uzfilmētu lidojumu ar "kukuruzņiku An-2" virs Rīgas, kā arī MiG-21, kuri cēlās pāri Dārziņiem no Rumbulas aerodroma (toreiz tur kopā bija gan militārais, gan civilais aerodroms. Aparātus atņēma un palaida mājās. Pēc pāris mēnešiem izsauca pie vietējā čekista Bauskā. Tas izrādījās pa brīnumu sakarīgs, saprata lauku puikas sapni par aviāciju un beigās vēl novēlēja veiksmīgi iestāties Aviācijas institūtā. Aparatūru arī atdeva, filmiņas, protams, bija attīstījuši, bet tās gan paturēja sev...
5.klasē bija noorganizēta vizināšana virs Preiļiem ar An-2, laikam 15 min. par 50 kapeikām. Es arī sabildēju ar Smenu pilsētu no augšas, piloti gan aizrādīja, ka tā nevarot, bet neko nedarīja. Es biju lepns, ka man ir sevišķi slepenas linu fabrikas bildes.
Snorke:Man atrakstīja pazīstama kundze,lai labāk ņemot bildēs ārā,jo viņas paziņam ar šāda tipa bildēm esot bijušas problēmas,esot dabūjis maksāt sodu par it kā militāro spiegošanu.
Izskatās, ka kaut kādi vietējie čigānu lohatronisti būs kundzīti apstrādājuši pēc pilnas programmas.
Alibaba:Nu re Frīdis izstāstīja kā ta šamo savervēja MVD
Tev dikti bagāta fantāzija, jebšu Voldis pacienāja ar savām pīpējamām sēnēm?....
Ja tik dikti interesē mana biogrāfija, nekā slēpjama tur nav- pēc vidusskolas bija 5,5 gadu Rīgas aviācijas institūtā, tad gandrīz 3 gadi aviācijas zinātniski pētnieciskā institūta Rīgas filiālē, tad 2 gadi "partizāņos"- armijas aviācijas daļā par lidmašīnas tehniķi un tikai tad dzīves vēji "iepūta" mani MVD- toreiz Zinātniski- tehniskajā daļā (toreiz Vecrīgā-akurāt blakām Saeimai). Aviācijas zinātne gan aicināja atpakaļ, bet ar 140 rub inženiera aldziņu ģimeni nevarēja pabarot...
Alibaba:Nu re Frīdis izstāstīja kā ta šamo savervēja MVD
Tev dikti bagāta fantāzija, jebšu Voldis pacienāja ar savām pīpējamām sēnēm?....
Ja tik dikti interesē mana biogrāfija, nekā slēpjama tur nav- pēc vidusskolas bija 5,5 gadu Rīgas aviācijas institūtā, tad gandrīz 3 gadi aviācijas zinātniski pētnieciskā institūta Rīgas filiālē, tad 2 gadi "partizāņos"- armijas aviācijas daļā par lidmašīnas tehniķi un tikai tad dzīves vēji "iepūta" mani MVD- toreiz Zinātniski- tehniskajā daļā (toreiz Vecrīgā-akurāt blakām Saeimai). Aviācijas zinātne gan aicināja atpakaļ, bet ar 140 rub inženiera aldziņu ģimeni nevarēja pabarot...
Nupat lidojot no Amsterdamas uz Sietlu,vienam pasažierim radās veselības problēmas un lielo Airbusu ar 300 cilvēkiem nosēdināja vistālāk uz ziemeļiem esošajā jeņķu karabāzē Yellowstone.Fočēt tur nebija ko,jo slepenas raķešu šahtas vai tanki ar reaktīvajiem dzinējiem nekur nebija manāmi.Vai arī tie bija nomakēti par meža traktoriem.
Airo foto uzņēmumi, sen vairs nav slepenajā kategorijā. Ja nemaldos bija pieņemts starptautisks memorandums kaut kur ap 1993 gadu, jo militārām vajadzībām no pavadoņiem vis tāpat ir redzams, kas redzams fotogrāfijā. Protams ir dažādi apakšpunkti par režima objektiem un teritorijām, bet caur lidmašīnas iluminātoru, tāpat neko redzēt tādu nevar. A par sodanaudu, ir tantes kuras maksā sodanaudu arī valsts policijai, kad kompī tā parādās un visas darbības ir liegtas Un tad kad samaksā, atved kompi pie manis un brīnās ka samaksāja un neviens neatbloķēja Pēdējais ši vīrusa šedevrs pirms kāda mēneša bija redzēts, kur ne tikai VP un muņiki brīdina, bet arī zemesardzes zīme, un Bērziņa portrets
palaidniex:Mani gan uzjautrina dažādu objektu aizkrāsošana satelītrežīmā tajās vai citās karšu programmās... Bieži vien tie ir visparastākie civilie objekti...
Tas ir pavisam citu iemeslu dēļ, Katrs savai mājai var pieprasīt konfidencialitāti un iesniedzot googlam vai apple pieprasijumu viņa māja tiks aizkrāsota.