forum.gif
Nedrīkst fotografēt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nedrīkst fotografēt?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.12.13 08:18
 citēt
Vai drīkst fotografēt dzelzceļu un objektus tā tuvumā?
Nekur neatradu ne norādes, ne arī kādus normatīvus, ka nedrīkst, taču dusmīgs apsardzes vīrs sacīja, ka nedrīkstot.
Fotografēju uz Šķirotavas stacijas gājēju tilta, kas, man šķiet, ir visai sabiedriska vieta.

Atradu šo diskusiju - www.fotoblog.lv...
Vai kopš tā laika ir kas mainījies?
Pieredzes, viedokļi?
Publicēts: 02.12.13 09:23
 citēt
ko tas viirs apsargaja?
Publicēts: 02.12.13 09:29
 citēt
lafoto:ko tas viirs apsargaja?
savu darbavietu...
Publicēts: 02.12.13 09:34
 citēt
Tam vīrietim bija jaka ar LDZ emblēmu un uzrakstu apsargs. Gan jau ka LDZ arī sargāja...
Publicēts: 02.12.13 09:43
 citēt
Nu vajadzēja palūgt papīru, kurš viņam dotu tādas tiesības. Ja parādītu, tad taisnība viņam, ja nē - tad draudēt zvanīt uz policiju, ka pa dzelzceļa teritoriju vazājas maniaks, kurš, nospēris strādniekiem LDz jaku, uzmācas sievietēm.
Publicēts: 02.12.13 09:45 labots
 citēt
Drīkst. Sūti dirst.

100. Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.

Satversmes likums ir augstāks par visādiem lokāliem likumiem.
Publicēts: 02.12.13 09:45
 citēt
Ir bijusi šī tēma vairākas reizes. Man atgadījums Aizkraukles dzelzceļa stacijā bija, ka sieviete iznāca un teica ka nevaru fotogrāfēt, jo esot stratēģiski svarīgs objekts. Bet tas jau vairāk no PSRS laikiem palicis. Google map ar tak tā piedāvā foto, pat no tik stratēģiski svarīgiem objektiem kā HES.
Publicēts: 02.12.13 09:56
 citēt
Reiz tumsā fotografēju, Matīsa ielas dz.pārbrauktuvi, iznāca tante no sarga būdiņas, izrunājāmies, ko daru un kādos nolūkos... uzjautāju, cikos nāks vilciens un fočēju tālāk...
Publicēts: 02.12.13 10:12
 citēt
Tagad ļautiņi kompleksaini, katrs piparbodnieks iedomājas sevi par Pentagona vērtības kompleksa īpašnieku, tad nu zīme ar pārsvītrotu kameru ir galvenais, kas ir uz durvīm, svarīgāka pat par pārsvītrotu pistoli un suni.
Publicēts: 02.12.13 10:19 labots
 citēt
Tūlīt Roļiks atnāks un visu izskaidros:face-wink:

Nujorkā centrālā stacijā nedrīks bildēt ar trijkāji,tikai no rokas(policists nemācēja paskaidrot kāpēc)
Publicēts: 02.12.13 10:20
 citēt
Kad vēl Slokas papīrfabriku aktīvi jauca, ar vienu paziņu bijām iegājuši pabildēt, vārtu nebija vispār, iekšā tikām brīvi. Un tā bija kaut kāda sestdiena/svētdiena, kad strādniekiem brīvdiena. Satikām tikai vienu būdīgu apsargu ar steku, sākumā bija bailīgi, bet tad parunājām ar šamo par dzīvi, pastāstījām, ka bildējam kadrus vēsturei un mierīgi tusējām tālāk.
Ā, no apsarga uzzinājām, ka viņam jāsargā, lai nevienu tur nejauši neparok.
Publicēts: 02.12.13 10:25
 citēt
Ko tur skaidrot, uzreiz Pie Roļika jāiet!
Ja pareizi atceros, šis vienreiz teica, lai nāku uz viņa vagoniņu paradīzi un bildēju! :))
Publicēts: 02.12.13 14:49
 citēt
Reis bildēju Jelgavā zem dz. tilta, pienāca LDZ apsargs un
korekti pateica, ka "vispār jau te bildēt nedrīkst".
Publicēts: 02.12.13 14:59
 citēt
Jolan:Tūlīt Roļiks atnāks un visu izskaidros:face-wink:

Nujorkā centrālā stacijā nedrīks bildēt ar trijkāji,tikai no rokas(policists nemācēja paskaidrot kāpēc)

Daudz kur tāds noteikums ir. Doma tāda, ka no rokas fig nobildēsi kvalitatīvi komerciālām vajadzībām. Citur arī statīva kājas bojā grīdas segumu vai traucē pārvietoties, piem, tai pašā Antilopes kanjonā
Publicēts: 02.12.13 15:18
 citēt
Par kanjonu tas gan ir prikols.Vai tiešām tur nelieto trijkājus?
Publicēts: 02.12.13 15:24 labots
 citēt
la_cumparsita:Vai drīkst fotografēt dzelzceļu un objektus tā tuvumā?
Nekur neatradu ne norādes, ne arī kādus normatīvus, ka nedrīkst, taču dusmīgs apsardzes vīrs sacīja, ka nedrīkstot.
Fotografēju uz Šķirotavas stacijas gājēju tilta, kas, man šķiet, ir visai sabiedriska vieta.

Atradu šo diskusiju - www.fotoblog.lv...
Vai kopš tā laika ir kas mainījies?
Pieredzes, viedokļi?

VALSTIJ ir stratēģisko OBJEKTU saraksts kurš ir SLEPENS :):) Tos reāli nedrīkst fočet . Star viņiem ir LIELIE enerģētikas un transporta objekti. HES , Lielie dzelzceļa tilti un mezgli , dažādi lieli transporta mezgli tipa STACIJAS :):) BET princips tāds , par cik tas viss ir "Slepeni" tu nevari zināt ka to NEDRĪKST ! Tas nozīmē JA NOFOČĒJI visss Ok un nekādu problēmu , bet ja PIEĶERS sūdi būs diezgan , nu piemēram var aizturēt uz STUNDĀM iespējams uz pāris dienām. BEZ PASKAIDROJUMIEM jo tas viss ir "Slepeni" un nevienam nav jāatskaitās :):) Visplašāk šis pasakums parasti izpaužās HESos pavasara palos , Rīgas Ostā dažādos pasakumos SEVIŠKI naktī , Ventspils Ostas naftas termināļu rajonā. Rīgas lidostā arī :) Visss šitas nāk no USA un 11.09.2001 :) Kāposts daudzu šo objektu "Slepenā apsardzē" protams SLEPENI iegrūsts ļoti iespaidigs , DUADZISM jus pat pa 100m nepeiiesiet ir tādi kuriem pat pa 300m jūs 100% pamanīs ar termo un kustības devēju un Udens un gaisa novērošanas ierīcēm:):) ZINU jo gadījās daļēji fiksēt "Kur nauda izlietota" :):) HES jūs pamana ~50m no sētas un "Ved" visu laiku kamēr atrodieties tā tuvumā. Tai skaitā ejot pāri tiltam APSTĀSIETIES sāk pikstēt uz pults un "Onkuls nāk skaidroties". Vidzemē to labi var piefiksēt uz Amatas tilta kas pēc Ieriķiem , tur JEBKO pamana pa 300m automātā :)
Publicēts: 02.12.13 15:33
 citēt
Lunis:...bet ja PIEĶERS sūdi būs diezgan , nu piemēram var aizturēt uz STUNDĀM iespējams uz pāris dienām. BEZ PASKAIDROJUMIEM jo tas viss ir "Slepeni" un nevienam nav jāatskaitās :):)

Šodien atskaitās visi, ja neesi to pamanījis. Armija caur blēžu kantori Neja iepērk 19.gs. nakts tēmekļus, pēc tavas loģikas tam būtu jāaiziet "šito-krito", ar klusu vainīgo patriekšanu, bet, kā redzam, tas izvērtās par lielu skandālu.
Ja kādu aizturēs par Daugavas krasta fotografēšanu, pie tam uz pāris dienām, tad valstij Satversmes tiesā, bet vēlāk arī ECT būs jāskaidro, kā vainīgajam vajadzēja zināt slepenos aizliegumus. Tā taču ir reizrēķina loģika un likumdošanas hierarhija, kurā visādu dienestu iekšējās slepenās instrukcijas ir kaukur pēdējās vietās.
Publicēts: 02.12.13 15:43 labots
 citēt
Schneider:
Lunis:...bet ja PIEĶERS sūdi būs diezgan , nu piemēram var aizturēt uz STUNDĀM iespējams uz pāris dienām. BEZ PASKAIDROJUMIEM jo tas viss ir "Slepeni" un nevienam nav jāatskaitās :):)

Šodien atskaitās visi, ja neesi to pamanījis. Armija caur blēžu kantori Neja iepērk 19.gs. nakts tēmekļus, pēc tavas loģikas tam būtu jāaiziet "šito-krito", ar klusu vainīgo patriekšanu, bet, kā redzam, tas izvērtās par lielu skandālu.
Ja kādu aizturēs par Daugavas krasta fotografēšanu, pie tam uz pāris dienām, tad valstij Satversmes tiesā, bet vēlāk arī ECT būs jāskaidro, kā vainīgajam vajadzēja zināt slepenos aizliegumus. Tā taču ir reizrēķina loģika un likumdošanas hierarhija, kurā visādu dienestu iekšējās slepenās instrukcijas ir kaukur pēdējās vietās.

Lai vērstos KAUT KUR būs nepieciešami "Pierādījumi" tādu nebūs , vienkāršs nekur nefigurēs ka tu esi savākts un pēc tam atlaists :):) Nejaus šitoss ar ARMIJU ar to viņiem nekāda sakara. LV ir daudz labāk finansētas un pēc pēdējā tehnikas spiedziena apgādāti kantori , armija var tik siekaloties uz šo iespējām:):) Vairums ši finansējuma nāk no EU un USA savulaik dažādu programmu ietvaros :face-wink::face-wink::face-grin:
Publicēts: 02.12.13 15:47
 citēt
Taču princips šais spēlītē viens NEPIEĶERS tev nekas nebūs :):)
Publicēts: 02.12.13 15:47
 citēt
Skaidrs. Tev 60-tajos ir bijusi brīnumaina izglābšanās no kādas Dienvidamerikas valsts Escuadron de la muerte. :haha:
Publicēts: 02.12.13 15:56 labots
 citēt
Schneider:Skaidrs. Tev 60-tajos ir bijusi brīnumaina izglābšanās no kādas Dienvidamerikas valsts Escuadron de la muerte. :haha:

Nē man darbs pilnīgi oficiāls sastīsts ar daudziem no minētājiem objektiem , PPĪRUS ne man jākarto diezgan ilgi . ESMU daudzreiz darijis arī bez tiem. VIENMĒR 100% esmu pamanīts , kas ņemot vērā manu pieredzi ir neiespējami. Tik atšķirība tā ka mani tur ZIN un vienmēr savācot LAIPNI iedod "Grosbuku" kur viss jau iepriekš "Sarakstīts" kas un kā es parakstos ka esmu "Bijis" piefiksēts un palaists un man nav pretenziju. Paris reiz ir bijis tā ka noliek ar purnu dubļos pēc tam "Aiz durvīm" jau kafija uzservēta un tie paši papīri jāparakstās:) Tur ir savas dienesta instrukcijas un plāni . Jā un svina potes var dabūt pilnīgi reāli un bez aizturēm. Visātrāk visādos Latvenergo objektos. LDZ nav tik naski uz potēšanu kā Latvenergo. Piemēram Ventspils objektus sargā ļoti iespaidīgi bruņota kompānija. Uziks katram losim :):) Arī tur esmu pastrādājis , pagulējis kādas stundas uz 20 000 m3 rezervuāra jumta gaidot kamēr "Pārstās meklēt" :):) Tas viss pilnīgi legālu pasākumu ietvaros kad "Nav laika" :):)
Publicēts: 02.12.13 16:03
 citēt
Runa ir par portretu blakus Ciemupes dzelzceļa stacijai un dabasskatu ar Daugavu, ne mana daļa, kas tur pakaļplānā rēgojas.
Fotografēju kāzas, kuras no Aizkraukles katoļu baznīcas brauca uz Samatu pa HESa ūdeskrātuvi ar kuģīti, tur aizsprosts bija labi redzams, bet neredzējām apsardzes kaujas helikopteri, kurš mūs ar raķetēm apšaudītu, arī desantu pie mums neizsēdināja.
Ne tēmas autore, ne es nedomājam līst HESa teritorijā vai turbīnu zālē.
Publicēts: 02.12.13 16:05
 citēt
Schneider:Runa ir par portretu blakus Ciemupes dzelzceļa stacijai un dabasskatu ar Daugavu, ne mana daļa, kas tur pakaļplānā rēgojas.
Fotografēju kāzas, kuras no Aizkraukles katoļu baznīcas brauca uz Samatu pa HESa ūdeskrātuvi ar kuģīti, tur aizsprosts bija labi redzams, bet neredzējām apsardzes kaujas helikopteri, kurš mūs ar raķetēm apšaudītu, arī desantu pie mums neizsēdināja.
Ne tēmas autore, ne es nedomājam līst HESa teritorijā vai turbīnu zālē.

TERITORIJAS HESos ir apzīmētas ar stabiņiem un Bojām :) KATRU gadu šīs bojas tiek liktas arviej tālāk un tālāk :) Sobrīd jau 50% Ķeguma pludmales ir "Aiz bojām" :)
Publicēts: 02.12.13 16:11
 citēt
A man tas pie kājas, es sākšu uztraukties tik tad, kad Ķeguma bojas parādīsies manā Šusta ezerā.:face-grin:
Publicēts: 02.12.13 16:34
 citēt
kas drīkst, kas nedrīkst :)

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 02.12.13 16:47 labots
 citēt
Maris: kas drīkst, kas nedrīkst :)

www.fotoblog.lv...

gaidam reportu par kāpienu pēc eklēriem :face-smile:
Publicēts: 02.12.13 16:57
 citēt
Pēc eklēreim kāpj citā tiltā... :what:
Publicēts: 02.12.13 17:05
 citēt
No pieredzes zinu, kad nedrīkst nekurā eiropas valstī un arī asv, fotografēt bērnus bez vecāku atļaujas un man tas šķiet normāli. Cilvēkus uz ielas, pasakumos utt, ja tie nav privātā teritorija drikst, bet ne komerciāliem mērķiem, tas ir, ja pat Bomzi Koļu nofotografesi, tev ir vajadzīga viņa rakstiska piekrišana. Tā pat ja uz ielas kādu fotografē un tev pienāk klāt un saka lai izdzēs foto, tev tas it kā būtu jādara, bet tas jau ir cits stāsts.
Publicēts: 02.12.13 19:19
 citēt
garaisezis:No pieredzes zinu, kad nedrīkst nekurā eiropas valstī un arī asv, fotografēt bērnus bez vecāku atļaujas un man tas šķiet normāli. Cilvēkus uz ielas, pasakumos utt, ja tie nav privātā teritorija drikst, bet ne komerciāliem mērķiem, tas ir, ja pat Bomzi Koļu nofotografesi, tev ir vajadzīga viņa rakstiska piekrišana. Tā pat ja uz ielas kādu fotografē un tev pienāk klāt un saka lai izdzēs foto, tev tas it kā būtu jādara, bet tas jau ir cits stāsts.

LATVIJĀ nav tādas likumdošanas. TO nezin ļoti daudzi Latvijas ierēdiņi kuri mācijušies ARZEMĒS:) Piemēram tāda "Priekšniece" vārdā SIGNE parasti TV lej TĀDU ČUGUNU ka var tik pabrīnīties.:) AR REĀLU Latvijas republikas likumdošanu tam nav NEKĀDA SAKARA tā ir ārvalstīs liekas DANIJĀ mācitas kundzes interpretācija "Par tēmu" tai valstū ne LATVIJĀ :):)
Publicēts: 02.12.13 20:08
 citēt
Viľš pārstrādāja ziľojumu pilnīgi, bet tad iedomājās, ka nav vēl noskaidrojis vienu jautājumu.
Tāpēc viľš lika atsaukt Šveiku un noprasīja tam:
– Vai jūs protat fotografēt?
– Protu.
– Kāpēc jūs nenēsājat sev līdzi fotoaparātu?
– Tāpēc, ka man fotoaparāta nav, – skanēja vaļsirdīga un skaidra atbilde.
– Bet, ja jums būtu aparāts, vai tad jūs fotografētu? – vahtmistrs jautāja.
– Ja tantei būtu riteľi, tad viľa būtu tramvajs,54
– Šveiks vientiesīgi atbildēja, mierīgi
izturēdams vahtmistra neizpratnes pilno skatienu. Vahtmistram atkal tā sāka sāpēt galva, ka viľš
nevarēja izdomāt cita jautājuma kā tikai:
– Vai jums būtu grūti nofotografēt staciju?
– Vieglāk par visu citu, – Šveiks atbildēja, – jo stacija nekustas, bet stāv uz vietas un nav
mācāma kā cilvēks, lai taisa smaidīgu ģīmi.

Un vahtmistrs cītīgi turpināja: «Starp citu, viľš nopratināšanas laikā atzinās, ka prot fotografēt un
labprāt fotografē stacijas. Fotoaparāta gan pie viľa neatrada, bet ir aizdomas, ka viľš to kaut kur noslēpis
un nenēsā tāpēc līdz, lai novērstu no sevis uzmanību, par ko liecina viľa paša atzīšanās, ka viľš
fotografētu, ja tam būtu klāt aparāts.»
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):