forum.gif
cik nofotografēts?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / cik nofotografēts?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.07.07 12:48
 citēt
Kāds nezin kā var digiZiepim uzzināt, cik ir izbildēti kadri?
Ja tas ko maina, man ir Canon Ixus 65. :)
Publicēts: 06.07.07 12:55
 citēt
Un priekš kam tas?! :)
Publicēts: 06.07.07 12:57
 citēt
Man vienkārši interesanti, cik esmu gada laikā sabildējusi. :wink:
Publicēts: 06.07.07 13:03
 citēt
ja tev tāda doma, tad nevar! :twisted:
Publicēts: 06.07.07 13:05
 citēt
pat nezinu, vai digi-ziepjiem ir tāda iespēja skatīties, cik noķertu mirkļu ir kopā, bet tas jau tiešām nav svarīgi..vairāk tas domāts spogulenēm, lai zinātu cik tālu līdz aptuvenai slēdža "miršanai", bet tas tāpat nav noteicošais skaitlis, kā jau kaut kur forumā minēja, tad dažam labam arī 50 k slēdzis jau nokalpojis virs 100 k..
Publicēts: 06.07.07 14:33
 citēt
my pictures --> labais peles klikšķis --> properties --> Contains: 9871 Files, 95 Folders

un drīz būs gads manam S3!
Publicēts: 06.07.07 15:10
 citēt
Faila nosaukums nesaka, kura pec skaita ir taa bilde?
Man jau otrais desmittukstotis tikko aizgaja.
Publicēts: 06.07.07 15:17
 citēt
nesaka gan!
a ja zini, ka visas bildes liec tur, visas ir Tavas bildes? Ko tad?
Tad jau ~ tas arī sanāk!

neskaitot no kameras izdzēstās pirms ielikšanas pc!
Publicēts: 06.07.07 15:22
 citēt
sasar, kopsh februara tik daudz?
smarzho pec garantijas tavam eosam driiz :D

man pa gadu apmeram 7tuuktoshi ar ixusu.
ja nav atslegts reset file numbet, ixusaa tad pec nosaukuma redz.
iespejams, ka var labo kliku uz kameras, kad pieslegta kompim, un tad properties.
Publicēts: 06.07.07 15:26
 citēt
nu ja datorā iet otrais tūkstotis tad toč pēc garantijas ož...
es ar ixusu izbliezu kādus 8-9 tūkstošus, bet tagad eosam no marta ir tikai knapi 3 :roll:
Publicēts: 06.07.07 15:26
 citēt
sasar, kopsh februara tik daudz?
smarzho pec garantijas tavam eosam driiz :D

man pa gadu apmeram 7tuuktoshi ar ixusu.
ja nav atslegts reset file numbet, ixusaa tad pec nosaukuma redz.
iespejams, ka var labo kliku uz kameras, kad pieslegta kompim, un tad properties.

Vienā labā pasākumā pasākumā var sabliest 1000 kadrus (neiet runa par labiem kadriem)... tas jau galīgi nav daudz.

Man pašam pa 2 mēnešiem ir 4 tūkstoši... Un tad vēl sūdzos, ka ļoti reti sanāk pafoķēt dēļ laika trūkuma.
Publicēts: 06.07.07 15:36
 citēt

Ta toč jabut slimam, kāzas reti bildēju, bet no 2 dienām kāzu bildēšanas vairāk pa 500 kadriem ne kad neesmu sabildējis, parasti pat daudz mazak mazak ar visām atrakcijām un purniem salatbļodās.

Pieņemu, ka tie, kas nav darbojušies ar analogajam kamerām īpaši nesatraucas par kadru skaitu
Publicēts: 06.07.07 15:37
 citēt
ox3r, tas gan!
Publicēts: 06.07.07 15:39
 citēt
Intresanti būtu zināt cik sabildē cilvēki, kas tas ir maizes darbs...
Publicēts: 06.07.07 15:41
 citēt
analogie ar laiku maian domashanu.
36 kadri? tas tachu daudz.
reizem domaa, kur izbildet tos 2us kadrus, lai var bez sirdsapzinajs parmetumiem njemt filmu aaraa...
Publicēts: 06.07.07 15:44
 citēt
analogie ar laiku maian domashanu.
36 kadri? tas tachu daudz.
reizem domaa, kur izbildet tos 2us kadrus, lai var bez sirdsapzinajs parmetumiem njemt filmu aaraa...

njā... toč aceroš šādus laikus :)

Tagad mācots es biežāk uztaisu čupu ar kadriem ar cerību, gan jau kāds būs "pareizi" noķerts :(
Publicēts: 06.07.07 15:46
 citēt

Da analogā ne analoga, nu ko var tik daudz bildēt, un pec tam no tiem simtiem praktiski viena vai divas bildes ir tikai derīgas...nafiga ta vispār to darīt.
Vienīgi daudz kadru aiziet ja ir bildējams kaut kas ka piemeram autoreklāma kad vāģis brauc , un jabilde 5 kadri sekunde lai izķertu pec tam labakos momentus. Bet citadak pat kādā sabiedriskā pasākumā ka 3 dienu festivāls nu vairak pa 100 bildēm nav i ta no tām vel atmetas kāds brāķis.
Ar kadru kvantumu nevar iemācīties bildēt, jo tādā gadijumā ne kad nedomā par rezultātu bet klapē visu no vietas saražojot kaudzi fotodrazas, protams tadi paši "bildētaji" par to pec tam sajūsminās jo tiem ari sanak tas pats.Bet ar smadzenem pie bildes neviens necenšās piestradat.

Es tev piekrītu, bet es tiešām nemācētu tikai 100 bildes uztaisīt... Un nelepojos ar to
Publicēts: 06.07.07 15:48
 citēt
Da analogā ne analoga, nu ko var tik daudz bildēt, un pec tam no tiem simtiem praktiski viena vai divas bildes ir tikai derīgas...nafiga ta vispār to darīt.

Es tikko uzrakstiju penteri par to pashu un padomaaju... to taksh visi zina.

Tie, kas meera savu profesionalitaati kadru tuukstoshos dazju deinu laikaa - tas ne par ko labu neliecina. No viena saulrieta paarnest maajas 500 ++ bildes nez vai ir sasniegums ar ko jaalielaas, ja vieniigi taas 500 nav atskjiriigas un izcilas (par ko es ljoti shaubos).

Analogie iemaaciija domaat pirms fotografeet. Digitaalais ljauj sabliezt un peec tam no 100 atlasiit vienu vertiigu kadru un ieksh PS apstraadaat taa, ka no redzeetaa paliek 1/10 dalja. Un tas nez kaapeec manaa skatijumaa ir miinuss.

Bet, tas nav jauztver kaa personisks apvainojums, tikai mans humblais viedoklis par digitalizaacijas miinusiem.
Publicēts: 06.07.07 15:50
 citēt
Intresanti būtu zināt cik sabildē cilvēki, kas tas ir maizes darbs...

es labi ja 200 kadrus mēnesī sabildēju, nu reizēm vairak ja kadu pasakumu pieruna paziņas bildēt. tie 200kadri ir ar visu tehnisko brāķi kamer pieregule un piešaujies kad jabildē kas sarežģits.Pirms kāda laika ka reizēm modeles bildēju ta aizgaja nedaudz vairāk.
Ar kadru kvantumu maizi nevaretu nopelnīt....tikai un vienīgi ar kvalitāti.

Neviens jau neliek to kvantumu kādam rādīt... Izlasi labākās un tikuntā sanāks savas 50 bildītes glītas.
Ja māk noķert īsto kadru ar 1x reizi un vēl visu pieregulēt un iekļauties 100 kadros tas ir tikai apsveicami! Es nemāku
Publicēts: 06.07.07 15:55
 citēt
Versatile - kopsh februara gan
Laikam izskatos pec pokemona, kas bilde visu, ko redz....
Publicēts: 06.07.07 15:56
 citēt

bet ta arii vaig. netikai pokemoni to dara :lol:
Publicēts: 06.07.07 15:58
 citēt

bet ta arii vaig. netikai pokemoni to dara :lol:

Kā tad tu sevi sauc? :D
Publicēts: 06.07.07 15:59
 citēt

Digimons :twisted:
Publicēts: 06.07.07 16:00
 citēt
Saregulēt ir viens... Bet ieraudzīt un noķert labu kadru nav viegli...
Ne velti saka, ka LV ir pašvaki ar fotogrāfiem
Publicēts: 06.07.07 16:01
 citēt

Digimons :twisted:

:D:D:D:D
Publicēts: 06.07.07 16:03
 citēt
pagaidām gan vēl neesmu kārtīgi iemācījies ļoti pareizi noteikt gaismas režīmu un pieregulēt pārējos uzstādījumus, lai ātri vien uzmestu aci un būtu daudz maz skaidrs kā īsti bildēt. kad mācies vienmēr sanāk pabakstīt uzstādijumus, kamēr rezultāts daudz maz ok, līdz ar to arī sanāk tik daudz bilžu. + iesācēji jau nevar arī atļauties tik gaišus stiklus, lai vienmēr būtu pietiekami gaismas un uzregulētu tādu slēdža ātrumu, lai pietiktu šaut no rokas..

haha :D, man tik daudz "lai" sanāca, ka jocīgi pat tekstu lasīt :)
Publicēts: 06.07.07 16:07
 citēt
kaadi vel rezhiimi?
ISO - konstants, atkarigs no filmas
diafragma - regulejama ar gredzenu uz objektiva
sledzi pieskanjojam pec vajadzibas, ta lai iegutu velamu kadru un nekonflikte ar diafragmu.
un vsjo. kuraa vietaa fotoaparata vel ir iespejami kaut kadi rezhimi, kas nebutu sho 3 mineto kombinacija?
Publicēts: 06.07.07 16:10
 citēt
:shock: :shock:
psihiņi
tāds jautājums. pēdējā laikā visi bildē izlaidumus. pieņemsim, ka jānobildē viena klases kopējā foto kur ir ap 30 cilv. cik tad jūs kadrus izmaucat un cik reizes absolventu nervus čakarējat???
pēc savas pieredzes saku, ka lielākoties 3, reizēm 4.
Publicēts: 06.07.07 16:15
 citēt
:shock: :shock:
psihiņi
tāds jautājums. pēdējā laikā visi bildē izlaidumus. pieņemsim, ka jānobildē viena klases kopējā foto kur ir ap 30 cilv. cik tad jūs kadrus izmaucat un cik reizes absolventu nervus čakarējat???
pēc savas pieredzes saku, ka lielākoties 3, reizēm 4.

Ja tu esi fotogrāfs un visis skatās uz tevi tad jau nav problēmas savādāk ir, ja aiz tevis ir 30 mammas, kas visas tikai zibina un bļaustās, lai meitiņa/ puisītis paskatās
Publicēts: 06.07.07 16:15
 citēt
Atgriežoties pie mana jautājuma.
Nu kopā man pa visiem foto folderiem rāda 7522 failus, bet nu tur daudzi ir pārkopēti un arī no citiem aparātiem.
Man gribas tieši zināt cik ar pašu aparātu ir bildēts t.sk. dzēstie kadri.
Publicēts: 06.07.07 16:16
 citēt
nē nē, tu pārprati. es domāju uz tādu grupu, vienai bildei cik kadrus izšķiežat?
Publicēts: 06.07.07 16:17
 citēt
mēģini pieslēgt kameru pie kompja, tad atver my computer --> camera (kā nu kuram) --> labais peles klikšķis --> properties! kā jau versatile teica!

un skaties ko nu rāda!
Publicēts: 06.07.07 16:19
 citēt
Būs jāpamēģina, jo kameru nekad neslēdzu klāt datoram, karti ielieku savā HP klucī un uz priekšu.
Publicēts: 06.07.07 16:20
 citēt
kaadi vel rezhiimi?
ISO - konstants, atkarigs no filmas
diafragma - regulejama ar gredzenu uz objektiva
sledzi pieskanjojam pec vajadzibas, ta lai iegutu velamu kadru un nekonflikte ar diafragmu.
un vsjo. kuraa vietaa fotoaparata vel ir iespejami kaut kadi rezhimi, kas nebutu sho 3 mineto kombinacija?

Ar digu gan nav tik vienkarši :D

aaa,jaa, pareizi, veel ir jaaizveelas mērīšanas režīms un baltā balanss :D :D :D

Nu, ar analogo tagad pirms spiežu pogu, vienmēr pieķeru sevi pie domas - priekš kam es spiežu, un kam man tāda bilde būs vajadzīga.
Tagad arī tā sanāk, agri piecelies, nobrauc kādus 50 km līdz kādam dabas nostūrim, un uzbildē 2 kadrus...
Publicēts: 06.07.07 16:35
 citēt
Aijj...man rādīja, ka neviena bilde nav nobildēta.... :evil:
Publicēts: 06.07.07 16:41
 citēt

Ui da lai bļaustās un zibina, priekš tam ir dažadi objektīvi lai nevajedzetu iet pa galvām pāri, un tici man, ja cilvēks ceneri ir samaksajis par bildēm ta viņs ari necenšās izkjakaret noligtā fotogrāfa darbu, priekš tam ir korporatīvie līgumi, un to sledzot ar pasūtītāju ir izrunājamas visas nieanses kuras var traucēt fotogrāfam veikt kvalitatīvu darbu.Parasti saruna pirms bildēšanas notiek ar vecāku padomes galvu, un tøa galva pirms pasakuma pastasta pārejiem ja gribat labas bildes ta pacentieties ar saviem ziepjiem nemaisīties ka bild;ē algoitais fotogrāfs.
Ir cits gadijums ka pa leto sarunā kada mamma algoto it ka priekš sevis bet tad nu jabildē visu pasakumu un tur vel babuškas ar saviem ziepjiem, vispār es nekad uz tādām lietam neparakstos, jo tas nav nopietni, un pa kadiem 30-50ls nav ko sev galvu čakaret, kurus pec tam vel bus no katra jaiekase.

Tu tā uzreiz pa visam nopietni. Ne vienmēr kad bildējam tur grozās baigais piķis un baigie līgumi.
Daudzi no šejienes to dara prieka pēc vai kā līdzīga.

Ja tas ir nopietns pasācies un tu esi fotogrāfs tad protams ir pa visam cita runāšana.
Publicēts: 06.07.07 16:50
 citēt
Viss tomēr sākās ar prieku nevis tev iedot piķi foķiku un davai taisi smukas bildes.

Līdz tam vēl ir jātiek un jautājums vai vispār gribi būt prefesionālis(tam, kas naudu pelna ar to) vai tikai dari to, kas tev patīk.
Publicēts: 06.07.07 16:58
 citēt
Viss tomēr sākās ar prieku nevis tev iedot piķi foķiku un davai taisi smukas bildes.

Līdz tam vēl ir jātiek un jautājums vai vispār gribi būt prefesionālis(tam, kas naudu pelna ar to) vai tikai dari to, kas tev patīk.

protams katram savs, bet tomer neesmu ne vienu kameru pircis savam priekam, ne tagad ne pirms 15gadiem, jo tas ir pilnīgi neizdevīgi.

Es esmu iegūldījis ļoti daudz un tikai tāpēc, lai varētu paspēlēties nevis katru dienu visu dienu sēdētu pie kompja un darītu tikai darba lietas
Publicēts: 06.07.07 17:02
 citēt
Zaulpnss - neizdevigi?
Vai mes visu perkam izdevigumam, vai tomer reizem ari savam priekam?

Es vel nevienu santimu neesmu nopelnijis ar savam bildem, ipashi ari nededzu, patik bildet, patik pec tam baudit sabildeto.
Publicēts: 06.07.07 17:03
 citēt

Lai varetu vis maz normāli bildēt un dabūt kvalitāti sākumkomplekts sanak ap 4000ls, bet lai varetu bildet visu ko pasūta summa sanāk kur lielāka.

Tā laikam sanāk...
Nu 1000Ls foķiks
3x objektīvi pa 500 - 700Ls
+ pričendāļi un zibens 300Ls
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes: