forum.gif
Iespēja izmēģināt analogo tehniku vasaras plenērā!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Iespēja izmēģināt analogo tehniku vasaras plenērā!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.07.07 14:44
 citēt
Nu, tā kā pieteikums aizsūtīts, tad var sākt domāt par aktivitātēm plenērā.
Būšu baltais zvirbulis un fotografēšu ar filmiņu aparātu.
Tā kā pašam ir vairāk nekā viens aparāts krājumā, un te forumā ne mazums bijisn jautājumu par to, kā ar tādiem bildēt, iedomājos, varbūt ir interese izmēģināt bildēt ar 100% manuālu zvēru plenēra laikā?

Pieejamās kameras: Fed 5B tālmērs ar Industar 61 objektīvu (makro trubas arī ir, bet kā viņas lietot - to man kāds varētu iemācīt pašam :D )
Neiesaku, ja nav pieredzes ekspozīcijas rēķināšanā, kaut arī varu iedot eksponometru.

Zenit ET, iebūvēts ne-TTL eksponometrs, ar Helios 44-2 un f4/135 lēcu komplektā. (Tā kā pats bildēju ar m42 aparātu, tad, ja labi uzvedīsies, varēs dabūt šo to no 28-200 mm diapazona arī papildus)

protams, nekas dižs, bet saprast pamatus, iespejams, palidzes.
protams, divi papildus aparāti nav nekas viegls, tāpēc, ja ir vēlme, lūdzu pieteikties konkrētus interesentus, kuri gribēs šīs kameras palietot, jo kāda man jēga vest papildus pusotru kilogramu, ja tas nostāv un beigās jāved atpakaļ?
Pieteikties var šeit, var arī vairāki uz vienu kameru, arī tad ja analogie manuālie tumša bilde; ar f/16 likumu un eksponometra pamatprincipiem iepazīstināšu, un, galu galā, blogeru saietā tak vienmēr atradīsies kāds, kam padomu paprasīt.

Filmiņas - pēc pašu ieskatiem, tās nesponsorēšu.
Pret tehniku jāizturas saudzīgi un jāatdod atpakaļ labā stāvoklī (nav grūti izpildāms, krievu tehnika izturīga)

Spam on! :)
Publicēts: 11.07.07 15:42
 citēt
lieliska ideja! :)

no sevis piebildīšu, ka plenēristiem būs arī pieejams viss www.fotonoma.lv klāsts
Publicēts: 11.07.07 15:45
 citēt
lieliska ideja! :)

no sevis piebildīšu, ka plenēristiem būs arī pieejams viss www.fotonoma.lv klāsts

for free? :lol:
Publicēts: 11.07.07 15:49
 citēt
Nav kādam Ļubitel - 2, vai kāds cits 6x6 aparāts ko moš varētu aizsist uz plenēra laiku? vnk ŠAUSMĪGI gribas izmēģināt vidējo formātu...
Publicēts: 11.07.07 15:59
 citēt
+briedis...
gribas 1x dziivee ko tadu nomegjinat...
Publicēts: 11.07.07 16:00
 citēt
Nav kādam Ļubitel - 2, vai kāds cits 6x6 aparāts ko moš varētu aizsist uz plenēra laiku? vnk ŠAUSMĪGI gribas izmēģināt vidējo formātu...

man ir, varētu iedot, tikai iespējamais aizbildnis netiek
Publicēts: 11.07.07 16:03
 citēt
izklausaas peec "aizbilsti par mani, dabusi ljubitelju"
nee, nu man jau principaa taa kaa 21 jau ir....... :roll:
Publicēts: 11.07.07 16:10
 citēt
izklausaas peec "aizbilsti par mani, dabusi ljubitelju"
nee, nu man jau principaa taa kaa 21 jau ir....... :roll:

nē nē, nav ko citiem sūdus taisīt...cerība uz 6x6 ja krusttēvam plāni mainās...
Publicēts: 11.07.07 16:16
 citēt
Elik, sakārdināji!
Publicēts: 11.07.07 16:43
 citēt
hm.. ja kādu, no tiem diviem vakariem, varētu noorganizēt gaišu (vēlams baltu) sienu un 220V es varētu atvest tādu ērmu kā 6x6 slaidu projektoru - tā ir tāda manta kur projecētā kadra izšķirtspēja ir aptuveni 9x augstāka kā coca-cola-plaza kīno rādāmajam

mazāku sienu par 4x4m nav jēgas

ja atbrauktu ātrāk varētu iedot kādam izmēģināt 6x6

www.komamura.co.jp...

vai 6x9

www.procamera.co.kr...

bet jāsaka, ka nekas jau īpaši neatšķiras bildēšanas procesā - tik ar 6x9 neērtāk nekā ar 35mm spoguleni

atšķirība ir skannējot filmu vai kopējot bildes
Publicēts: 11.07.07 17:35
 citēt
gribas jau redzet to rezultatu... tada mistiska sajuta par videjo formatu runajot, ka par kaut ko lielu un sveetu :D

hm, tad nevienu neinteresee pagaidam ar filmu paniekoties?
Publicēts: 11.07.07 19:53
 citēt
ēm, nu es jau arī ar 6x6 plenērā bliezīšu..bet katrā gadījumā, 350-tais ziepinieks arī būs līdzi ;)
Publicēts: 11.07.07 20:16
 citēt
ēm, nu es jau arī ar 6x6 plenērā bliezīšu..bet katrā gadījumā, 350-tais ziepinieks arī būs līdzi ;)

350 ziepinieks... nu tu laid... :D
Publicēts: 11.07.07 20:18
 citēt
laikam patīk ironizēt!
Publicēts: 11.07.07 22:06
 citēt

for free? :lol:

protams :)
Publicēts: 11.07.07 23:16
 citēt
Atcerieties, ja bildēsit ar kādu "Mīlētāju" vai ko līdzīgu videja formāta veclaicīgo brīnumu, bez expometra ne kas labs nesanāks.
Nav runa par Rolleiflix vai Fujy 6x9.

Paldies par pamācību, Zaulpnss. :lol:
Publicēts: 11.07.07 23:50
 citēt
vareetu padomaat, ka fuji taalmeers meera gaismu
Publicēts: 12.07.07 00:03
 citēt
vareetu padomaat, ka fuji taalmeers meera gaismu

tak neņem nopietni Zaulona spamu!
Publicēts: 12.07.07 04:28
 citēt
Ar filmu bez expometra neesmu nekad bildejiss, kamer nepārgāju uz digu, bija gruti pierast ka to nevajag, pat tagad reizem izskatas ka ar normālu expometru butu tomer labak, jo digai tas vis reizem nostrada nepareizi.

nu davaij, pamegini, gribu redzeet shito skatu... :D :D :D
Publicēts: 25.07.07 11:56
 citēt
Pleners jau gandriz klat.
neviena gribetaja uz pirmaja post aminetajiem agregatiem nav?
Publicēts: 25.07.07 13:53
 citēt
zini, vispār, man nav nācies ar analogo tā arī pabildēt, bet ja man nepaspēs piegādāt fočīgo (tas visticamāk arī būs un ja arī nesanāks sarunāt ar kādu, kas var aizdot), tad es piesakos. pasaki tikai kas vajadzīgs, vai arī nav nekas vajadzīgs.
Publicēts: 25.07.07 13:57
 citēt
vajag filminju (vai vairakas) izveleties, kuru aparatu (iesaku Zenit, lai ari ar nikjiem, parbaudita manta, FED's man tads sveshaks) un ne velak ka rit lidz 13 pazinjot man.
Publicēts: 25.07.07 13:59
 citēt
ok, rīt arī uzzināšu, aizdos man to fočīgo vai tomēr neaizdos vai arī varbūt tomēr pasūtījums kustēsies.
Publicēts: 25.07.07 14:34
 citēt
ok, rīt arī uzzināšu, aizdos man to fočīgo vai tomēr neaizdos vai arī varbūt tomēr pasūtījums kustēsies.

ISO 400 filminjmu, jo buus apmaacies un lietains :) Melnbalto filminju - jo buus apmaacies un lietains :D (kraasu dizho tapat nebus)... un ja bildees ar zeniitu - > Melnabltaa fimla + ISO 400 grauds = ritiigs oldskuuls :D
Publicēts: 25.07.07 14:40
 citēt
es ari gribeju melnablto 400, bet ja neienaks alga lidz 5dienai... :(:(:(:(
Publicēts: 25.07.07 15:02
 citēt
lai būtu riktīgs oldskūls , jāliek iekšā arī kāda filma, kurai termiņs iztecējis pirms gadiem 15-50 :wink:
Publicēts: 25.07.07 16:46
 citēt
lai būtu riktīgs oldskūls , jāliek iekšā arī kāda filma, kurai termiņs iztecējis pirms gadiem 15-50 :wink:

...vai jānopērk kāda Ilfordene, un jāpušo kādus 2 stopus :))
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 25.07.07 21:04
 citēt
jāpušo kādus 2 stopus :))

?? :D
Publicēts: 25.07.07 21:53
 citēt
jāpušo kādus 2 stopus :))

?? :D

tjipa, panjem ISO 400 filmu, bildee kaa uz 1600, un tad kad nes attiistiit, jaasaka, ka vajag forsēt uz 1600 vai pušot 2 stopus.... vnk tiek mainiiti laiki, cik ilgi attieciga filma tiek tureta kjimikalijaas...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):