Nu tad ta, milisi. Spigana tagad (nu labi tuvakaja laika) mekle sev videjo objektivu- nju apmeram 28-200 vai 50-200. kjipa tavo... Jautajums ir par to, ko izveleties- Sigmu vai Canonu. It ka jau visur tiek rakstits, ka Sigma kjipa labaka utt. Bet kadas isti vinai ir prieksrocibas? Man teica, ka vinai ir vairak metala neka plastmasas detalu (nu tatad drosi vien izturigaka), bet veikala paskatijos un sigmas objektivi ir daudz smagaki neka canon un tas ari nav mazsvarigs vaktors (protams, ne jau tas svarigakais). Tad nu luk mani interese sis salidzinajums. Nu ja un es gribetu ieklauties kados 200 ls...
Nu nedaudz tu parspilee.. es DLSr eraa esmu mazaak par pus gadu, bet nu atskiriibas pamaniit maaku! zinu, kas ir labs un ko vajag pirkt, tik liidzeklji gan ierobezhoti!
nu ne vienmeer... ir tachu juutama un redzema atskiriiba ari uz PC bildees, kontrasta un asuma zinjaa. Turklat nemaz nerunaasim par DOF un Gaismspeeju!
nu ne vienmeer... ir tachu juutama un redzema atskiriiba ari uz PC bildees, kontrasta un asuma zinjaa. Turklat nemaz nerunaasim par DOF un Gaismspeeju!
Esmu b ildējis ar kompakt klases kameram, pašam ir bijusi canon Pro 1, vis apmierināja, i DOF bija afiget i gaismas spejas pietika, starp citu ar Lkam ne kad nebildeju atgriezis caurumu lidz galam , parasti intervāla no F5.6-9, un vis OK. Vienīgais Pro 1 mīnus baigi lēna, bet ja dfarbam nevajag vai sportu nebildē ta pilnīgi pietiek. A personīgai lietošanai sev taisos iepirkt kādu ziepi pa paris simts latiem un man pietiks ar ko personīgās pjankas, kaķi un vel kadu kadru uz ielas paķerstīt. Krievu saitos ir faķiri kuri ar 200$ ziepi ieliek kloķus krutajam spogulenem, vajag tikai mācēt bildet.
protams, ka vajag maceet bildet! Bet pienaak bridis kad tavs radoshais gars skrien pa priekshu ziepeiisha iespejam! Turklaat? Es gribu redzet ziepiiti pa 100Ls ar M rezhiimu, jo ja taada nav, tad reali tu piedalies tikai 50% bildes uznjemshanaa!
Arvi, nez kapēc tavi darbi nerunā un neiet papriekšu taviem vārdiem! Kā redzi arī cilvēki piekrīt manam viedoklim! Tas, ka man ir sppgulis tikai pus gadu nenozime, ka es neko nejeedzu.. Nez kapec man liekas, ka sajeedzu vairak neka tu spej visaa sajaa forumaa visiem savas zinashanas izklastiit!
Ir labas Sigmas un sliktas Sigmas. Ir labi Canon un slikti Canon. Ir nauda daudz un nauda ir mazaak.
Sigmai man ir lielaaka ticiiba EX klasei, Canonam L, jo tie abi noziimee, ka objektiivi iziet stingraaku kvalitaates kontroli un ir daudz labaaks builds saliidiznot ar parastajiem. Pieeju visam - neesmu tik bagaata, lai pirktu leetas preces.
Ak jaa, iesaku paskatiities arii Tamrona virzienaa. Arii shim razhotaajam ir labi objektiivi.
Panjem izlasi no katra razotaaja pa vienam/diviem. Saraksti visus plusus miinusus... un padomaa ko vari atljauties un ko tu gribi dabuut aara no stikla/kameras. Palasi pa aarzemem atsauksmes. Kad buusi atmetusi visus un bus palikushi divi starp kuriem gruuti izskjirties - pacel teemu veelreiz.
Ehh arvi! Tu atkal man uzlaaboju garastavokli! Man jau liekas, ka tev ir tikai liela mute, bet varbutu tev tiesham taisniiba... Mes vnk neko nejeedzam!
par Tamron piekriitu ļoti kvalitatīvi stikli! Var paskatīties arī uz Tokinu...
P.s A kursh teica ka es seezhu majaas un nepelnu naudu!?
ielikshu paris savas bildes, kas ir uznjemtas ar ziepi www.fotoblog.lv... - jaa, 10minutes shopa www.fotoblog.lv... - tas pats www.fotoblog.lv... - pec photo.net standartiem - nemanipuleeta www.fotoblog.lv... - neliela apstrade (pec photo.net standartiem - nemanipuleeta) + salikshana kopa www.fotoblog.lv... - ari minimala apstrade protams, varetu teikt, ka ar spoguli var labak, bet... ir redzetas arzemju saitos daudzas bildes kas vienkarshi parsteidz. sava tehnika japarzin, jamak izdomat kaa nobildet. ir redzetas arzemju saitos MEGABBILDES, taisitas ar ziepjiem. un tepat - fotki.lv musars ar 5D. kam taisniba? kas labaks?
ehe... a no kurienes rodas tas viedoklis, ka sigma ir kkas uber un labaks par visiem citiem?
Tā jau nē bet "lētājā" galā(ieskaitot 28-135 IS) kakonam ir vienkārši atbaidošas konstrukcijas tie objektīvi-viss ļurkājas utt. ir tikai jābrīnās kā ar tādām luftēm viņi normāli /asi fokusējās.Ir pašam 28-135 ir 75-300 optiski nav slikti (no 7.1 ir pat ļoti ok) bet ja paņem rokā Sigmu , vairāk tā īsti negribās tos ļurkatas lietot, bet Sigmai ir "eksemplāru slimība", tā kā var arī uzberzties. PS.Bet ja runājam par dārgo galu (L vs EX) tad , pieļauju ka nepopulārs viedoklis, bet man Sigma labāk patīk, jo Canon ir vairāk uz aukstiem/ziliem toņiem, Sigma dzelteniem /siltiem. Protams vēl nianse ar tiem asumiem-tas nav vienīgais parametrs kas nosaka objektīva "labumu", jo piemēram (sorry , ka atkārtojos, bet paša pieredze kas šeit ir izklāstīta vairākkārt pārsteidz pat pašu) Sigma 100-300 F4 EX ir nu noteikti neasāka par Canon 70-200 F4 L tajā diapazonā kas pārsedzās, bet zīmē tā Sigma skaisti, pat sāku nožēlot ka samainiju, bet mūžu dzīvo mūžu mācies(mainiju gan ne optisko motīvu vadīts-vienk baigais stobrs+1,5 kg sieva, kas arī šad tad izmanto tehniku, izteica neizpratni patr šo verķi tādā ziņā ka smags, un apkārtējo skatiemi uz gandrīz 0,5 m objektīvu man nepatika-var redzēt ka kļusti apkārtējiem "bīstams" ar tādu stroķi, un 75-300 ir vienkārši ekselents jo to neviens neņem vērā ). Nu varētu vēl pagaudot par flāri apskatītai Canona L optikai ...bet nu jau laikam pietiks
mainiju gan ne optisko motīvu vadīts-vienk baigais stobrs+1,5 kg sieva, kas arī šad tad izmanto tehniku, izteica neizpratni patr šo verķi tādā ziņā ka smags, un apkārtējo skatiemi uz gandrīz 0,5 m objektīvu man nepatika-var redzēt ka kļusti apkārtējiem "bīstams" ar tādu stroķi, un 75-300 ir vienkārši ekselents jo to neviens neņem vērā ). Nu varētu vēl pagaudot par flāri apskatītai Canona L optikai ...bet nu jau laikam pietiks
Mja, kad veikala panemu rokas sigmas objektivu, es biju parsteigta par objektiva svaru...
/es tikai runāju par savu diskusiju ar vienu sirmu fotogrāfu/
- sigma - optika lieliska, mehānika ne tik - profu darbā neprognozējamāk - tamron (tiešām neko nezinu par canonēšanas rezultātiem ar šiem stikliem) - mehānikas ziņā labāks par sigmu..
mosh.. ??? :?:
par lietām - oriģināls neoriģināls.. /absolūts offtopik/ man uz sajūtu - sigmas stikls liekas tāds pamatīgāk, labāk un stabilāk kopā likts nekā pentax (kits)..