karoche tu atkal neko nezini bet spamo, zaulpnss. paskaties, foruma ir speciala sadalja Burziņš tieshi paredzets bezjedzigam spamam. laipni aicinats turp :twisted:
izdzirdeeju, ka kaur kas ljooti eleganc.. pieregjistreejos.. 3 portālos.. visos pieliku pa kaadai bildei 3 paardotas un manaa kontaa ir 30 centi..
bet ja nopietni - esmu izmantojis darbam no otra - aboneetaaja gala.. reizumis, lai noilustreetu korporatiivajaa lapaa citaadu to pashu sasodiito liigumu parakstiishanu piemeeram rokasspiedieni mums no stokiem iepirkti veseli padsmit..
Vai tad zaulplnsslnss nav foruma bots? Man biaj radies iespaids, ka viņš ir speciāli uztaisīts, lai visos topikos radītu baigi gudro pirmo iespaidu
karoche tu atkal neko nezini bet spamo, zaulpnss. paskaties, foruma ir speciala sadalja Burziņš tieshi paredzets bezjedzigam spamam. laipni aicinats turp :twisted:
[quote="haralds"Nav traki daudz. tas pa dienu vai?
tas mēneša laikā.. zīmulīši un mākonīši - vidēji katras bildes pievienošana prasa ap 5-10 minūtes, lai saliktu labus un pareizākus atslēgvārdus.. un tad jau līdzīgi kā web indeksēšanai ieslēdzas zinātne..
haralds - man jau bildes tādas - ļoti vienkāršas un pieticīgas..
...www.shutterstock.com nav taa sliktaakaa vieta... saakumaa jaanosuuta vairaakas bildes un ja 70% no taam ir apstiprinaatas, tad zini, ka esi iekshaa... jap, 25 centi nav daudz un ar 100 bildeem buus par iisu, ja netraapiisi preciizi 10iekaa... paskaties 100 labaakaas, atziitaakaas bildes... nevaru priekrist, ka photostock ir nekvalitatiivu bilzhu kraatuves... tur tomeer seko liidzi, lai bildei buutu kvalitaate un kaads vinju veeleetos iegaadaaties... taapeec, ja kaadreiz atmeta atpakalj bildes, nevajag nokart degunu vai domaat, ka nekam nederiigs... tur vairaak jaadomaa par paardoshanu... sporta peec var pameegjinaat... dazhbriid protams briinos, kad redzu kaadas bildes tiek pirktas, bet mees jau taa arii neuzzinaasim, kur vinjas tiks, tiek izmantotas ... ir arii taadas vietas kaa [url=www.fotolia.com]www.fotolia.com[/url] un [url=www.crestock.com]www.crestock.com[/url] ja kas... ...vieniigi jaareekjiaas ar to, ka tas ir laikietilpiigs darbs - apraksti, atsleegvaardi...
da tie stoki tikai un vienigi gaumes bojašanai, un slinko bilžu ražošanai, no tās ietekmes ari te pabirst visādi zīmuļi rotaļlietas un kaut kādi neskaidri priekšmetu fragmenti. Stokiem der vis, prasība ir tikai viena lai butu normāla kvalitāte...
Zaulpnss, taapeec tie ir stoki, ne maakslas galerija.
...no sākuma labi izlasīt noteikumus... visu par atslēgvārdiem, formatiem utt, lai nav pārpratumu... bezjēdžigus atslēgvārdus labāk nelikt, tikai pa tēmu... ir vēl tāda nianse, ka, ja sūtīsi daudz neatbilstošas stock prasībām bildes, nekvalitatīvas, viņi var uz kādu laiku aizsūtīt atpūsties... fotolia.com tā nav, bet shutterstock.com kādu laiku atpakaļ vēl tā bija... sen jau nav tur būts, tad nu nemāku teikt... crestock.com ir jauks tāpēc, ka daudz ļoti labu darbu un bieži izsludina interesantus konkursus, kur var tikt pie labām balvām... māk labi motivēt... crestock.com personīgi patīk vislabāk, bet man vēl līdz tam līmenim mācīties un mācīties... ...vēl svarīgi modeļu parakstītas piekrišanas, ja tā to var nosaukt... visur, kur būs redzami cilvēki, pat vienkārši garāmgājēji un nebūs papīra, kur ir savākts no nejaušā garāmgājēja parksts, metīs atpakaļ...
Man viena puspazistama sprancju burzuju atvase "Januve" uz ~30 ar gaisgu skatienu un romantisku dveseli mitinas Parizes piepilsētā un joprojām sencju gadiba "Pilnveidojas garigi " korocje nervoza bix paviegla vecmeita. Tad nu pirms paris gadiem kad iznaca 5.D kads "Labdaris" sai iestastija ka "Pasteljo tikai tas kas gulj zem vecjiem" ISTĀS esot tās kas FOCJĒ! Kops ta laikam konkreta butne LIETO jau kadu 2-3 EOS 5.D vienu pazaudeja vienu laikam sasita vai nospera. Ikdienu vinja dodas ar Riteni izbrauciena uz dzimoto "Ielam @ Parkiem @ Zilzekju biedribu" ka uz darbu pieskilj pa celjam ~1000 Kadrus Detaljas sikumus fragmentus cilvekus VISJU KO no ta vinja IKDIENU papildinot savus STOKMAPI ar ~150-200 Bildem. Ticiet vai ne bet ka comi meljo vinai pa menesi sanakot DAZJAS STUKAS EURIKU no tiem iestadijumiem pa 0,05 USD par pardoto kadru Ja tada nianse pec izglitibas vinja kautks ar filasofiju , makslu un dizainu saistits taka TUPI neskilj bilduki INTRESANTI SKATIJUMI un ta turkstosjiem un tukstosjiem RAW +JPG bilde uz 4Gb kartem.
...vēl svarīgi modeļu parakstītas piekrišanas, ja tā to var nosaukt... visur, kur būs redzami cilvēki, pat vienkārši garāmgājēji un nebūs papīra, kur ir savākts no nejaušā garāmgājēja parksts, metīs atpakaļ...
A ko tu nemaaki paraxtiities kaa garaamgaajeejs? :twisted:
Man viena puspazistama sprancju burzuju atvase "Januve" uz ~30 ar gaisgu skatienu un romantisku dveseli mitinas Parizes piepilsētā un joprojām sencju gadiba "Pilnveidojas garigi " korocje nervoza bix paviegla vecmeita. Tad nu pirms paris gadiem kad iznaca 5.D kads "Labdaris" sai iestastija ka "Pasteljo tikai tas kas gulj zem vecjiem" ISTĀS esot tās kas FOCJĒ! Kops ta laikam konkreta butne LIETO jau kadu 2-3 EOS 5.D vienu pazaudeja vienu laikam sasita vai nospera. Ikdienu vinja dodas ar Riteni izbrauciena uz dzimoto "Ielam @ Parkiem @ Zilzekju biedribu" ka uz darbu pieskilj pa celjam ~1000 Kadrus Detaljas sikumus fragmentus cilvekus VISJU KO no ta vinja IKDIENU papildinot savus STOKMAPI ar ~150-200 Bildem. Ticiet vai ne bet ka comi meljo vinai pa menesi sanakot DAZJAS STUKAS EURIKU no tiem iestadijumiem pa 0,05 USD par pardoto kadru Ja tada nianse pec izglitibas vinja kautks ar filasofiju , makslu un dizainu saistits taka TUPI neskilj bilduki INTRESANTI SKATIJUMI un ta turkstosjiem un tukstosjiem RAW +JPG bilde uz 4Gb kartem.
jap SPAMS stockos un beigu beigaas SPAMS ar 0.05 USD tavaa kontaa! :lol:
...vēl svarīgi modeļu parakstītas piekrišanas, ja tā to var nosaukt... visur, kur būs redzami cilvēki, pat vienkārši garāmgājēji un nebūs papīra, kur ir savākts no nejaušā garāmgājēja parksts, metīs atpakaļ...
A ko tu nemaaki paraxtiities kaa garaamgaajeejs? :twisted:
da tie stoki tikai un vienigi gaumes bojašanai, un slinko bilžu ražošanai, no tās ietekmes ari te pabirst visādi zīmuļi rotaļlietas un kaut kādi neskaidri priekšmetu fragmenti. Stokiem der vis, prasība ir tikai viena lai butu normāla kvalitāte...
Zaulpnss, taapeec tie ir stoki, ne maakslas galerija.
Man liekas ka slēdž maiņu atpelnīt pat ar to diez vai var ...
nu nez vai tajos stokos kas sanak, normālu un pat lielu naudu ar foto var nopelnīt simtiem citu veidu, un nedragājot tehniku, ka ari nepavadot truli laiku lādējot bildes stokos.
...protams, var simts citos veidos, bet ir cilveeki, kuriem interesee stocki... par to ir shii diskusija, vai ne?... tehniku iipashi nedragaa, ja ar galvu domaa un bilzhu ielaadeeshana un aprakstu gatavoshana var buut pat ljoti radosha un izgliitojosha... kaa saciit jaasaka, papildini anglju valodas vaardu kraajumu... 8)
Chirkainais : Nu nezinu , sjitie letie stoki tika izgudroti pamata lai DIGIOTI varetu kautkur grust savus bezjega bezsakara saknipsetos sudu kalnus. Pamat ideja ir "Varbut mans bezvertigais emsls bus kada noderigs kaut vai pa 5 Centiem. Esmu kadreiz savas rietumu iskalies sakuma ka asistenst dragajis PASUTIJUMUS STOKIEM pec piestadita saraksta vel uz VELVIA saurajiem dipiem. Ar nebij nekads mazais apjoms videji vazajoties pa Hamburgu pieknipseju ~10x 50ISO/36exs filmas pa dienu. tad tas viss tika tistists griests un pec aprakstisjanas un ievadisjanas Exseli Optom pardots Stokiem. Kolegjiem ka peksni gadijas kads tuks periods tad ari PEC SARAXSTA tika ar asistentu un maceklu palidzibu tasitas sesijas "Cilveki" tipa aicinati modelji ari tadi pasji iesaceji un daznedazjadi tipazji tie tika atbilstsji pasutitajam stilam dragati ka Biznesmesnji , Klerki , Stradnieki , Parasti cilveki Detaljas tas vis stika sjauts uz 6x7 Mamijas uz platajam filma tapatas iegarmatots un VAIRUMA tirgots nost stokiem par smiekla naudu bet LOTI DAUDZ. Tiesa limenis bija par 1000x auxstaks neka sodien par 0,07USD Ko razji tiesjam IZPAUSTIES KARI INDIVIDI kuriem est nedod dod kautko bezsakara paknipset Glupas runas "Es stokos tusejos" ir pilniga mulkja pazime jo JEBKURAM PIE PILNA SAPRATA ESOSJAM ir skaidrs ka tas ir APSALUTI NELIETDERIGI IZTERETS LAIKS / TEHNISKIE RESURSI
Tas atgadina Krievijas BOIKOTU kautkadai Baltijai vai Ukrainai. Pienemsim VINJI NESUTA KAUTKO PARDOT caur BALTIJU. Kas notiek BALTIJA? Parezi NETIEK GUTA PELNJA , bet kas notiek pasja Krievija jeb ka analogi pies pasja "Stoku apgadataja" da vins ciesj milzigus zaudejumus nevarot notirgot nosutit pereci ko ir spiests razjot milzigos apjomos lai TURETU LIMENI un zemu cenu Taluk ar tiem STOKIEM baigais lerums iztereta laika un nauda spie MINIMALIEM IENAKUMIEM
esmu tur jau gadu, naak menesii 50Ls. iegruudu visaadus meeslus kas arhiivaa staaav un ir nekam nevajadziigi. lai regulaari pelniitu un ienaakumi kaaptu vismaz reizi nedeelaa kaut kas jaaielaadee, bet man laika truukums riktiigs tapee neko nelieku un nauda arii mazaak iet. baigi daudz laika aiznem keywordus sarkstiit un ielaadeet.
Neesmu vēl nekad mēģinājis nopelnīt ar foto, jo tas ir tikai hobijs, bet izdomāju sporta pēc piereģistrēties, bet īsti nezinu, kā tur to izdarīt?! :roll:
esmu tur jau gadu, naak menesii 50Ls. iegruudu visaadus meeslus kas arhiivaa staaav un ir nekam nevajadziigi. lai regulaari pelniitu un ienaakumi kaaptu vismaz reizi nedeelaa kaut kas jaaielaadee, bet man laika truukums riktiigs tapee neko nelieku un nauda arii mazaak iet. baigi daudz laika aiznem keywordus sarkstiit un ielaadeet.
Cik bildes Tev tur ir, un cik ir jāpārdod, lai iegūtu tos pašus 50Ls?
Cik bildes Tev tur ir, un cik ir jāpārdod, lai iegūtu tos pašus 50Ls?
bildes ir kadas 400.
japaardod 200 bildes lai buutu 100$
es uzskatu tur var pelniit dovos gadiijumos
1. ja ir studija un katru dienu bildee studijaa stokam ar cilveekiem visaadas situacijas utt... (kas ir drausmiigi laikietipiigs darbs)
2. ja bildee ko taadu kas nevienam nav, bet ir grandiozs visaadiem dizaineriem, noformeejumam utt...
preteejaa gadijumaa ja iegruziisiet no saviem arhiiviem kaadas 100 bildes labakajaa gadijumaa 5-10Ls menesi sanaaks. a 100 bildes iegruziit nozimee vairaakas dienas keywordus rakstiit, un veel jums 30-50% bildeem atteiks
Laika pateerinjsh sameeraa mazs, jo speciaali gandriiz nekas netiek bildeets, viss kaut kaa apvienojot ar ikdienas bildeeshanu. Ielaadeeshana paarsvaraa ar FTP, taa kaa arii nekaadu probleemu - uzspied lai tik laadeejas. Pagaajushogad bija taads bums un interese par sho ka lasiiju pat lekcijas seminaaros par stokiem, to iipatniibaam, prasiibaam utt. Ja gribas reaalus ciparus uzzinaat, tad katram tie buus savaadaaki, bet nu te viens piemeers - Pagaajushogad, laikam oktobrii, uzlaadeeti apm 100 bilzhuki 5 dazhaados stokos. Liidz pat Jaanjiem reaali nekas vairaak nav dariits. Puse no tiem laikam vispaar nav pirktas, bet atlikusii otra puse liidz shai dienai ir iepelniijusi jau gandriiz 2500 usd . Un tas ir 9 meeneshos, no shtrunta 100 bilzhukiem. Pievilciigaakais arii ir tas ka ne jau tikai vienu vien meenesi taas bildes nes peljnju, bet gan PATSTAAVIIGI. - t.i. vienu reizi ieliec un kameer vien stoks pastaavees, tikmeer arii tavu bildi tirgos, ja vien vinja buus intereses veerta. Saprotams ka taa nav nekaada lielaa peljnja, bet ja njem veeraa ka tas ir papildus un praktiski bez iipashas piepuules, tikai vienu reizi caur ftp ielaadeejot, tad normaali. Reaali jau tieshaam var katru dienu ielaadeet pa 30 - 50 bilzhukiem, un tad arii varees dziivot no shiis naudinjas vien, bet tad ir biki vairaak jaapiestraadaa. Nav taa ka maksaa tikai 0.25 $, taa ir tikai saakuma cena, un var sanjemt par bildi arii 20$ no viena pirkuma. Tachu ir arii beediigi piemeeri - cilveecinjsh uzlaadee vairaakus tuukstoshus bilzhu, bet atdeves nekaadas.... kas vainiigs? Pats jau vien vainiigs - pirms laadeet lielu kaudzi vajag biki piedomaat vai tas kaadam buus vai nebuus vajadziigs. Stokam ir savas prasiibas un iipatneeja specifika, taadeelj pat ja bilde ir laba, tas veel nebuut nenoziimee ka sho bildi kaads pirks. Esmu vairaakiem cilveekiem paliidzeejis "izkost" sho nodarbi, dazhiem veicas citiem nee, cik nu kursh straadiigs un attapiigs Maakslas un kaifa saprotams tur nav nekaada, tikai deelj papildus peljnjas...
preteejaa gadijumaa ja iegruziisiet no saviem arhiiviem kaadas 100 bildes labakajaa gadijumaa 5-10Ls menesi sanaaks. a 100 bildes iegruziit nozimee vairaakas dienas keywordus rakstiit, un veel jums 30-50% bildeem atteiks
ja arii 10 Ls meenesii, tad gadaa tas jau ir 120 Ls - un tas tikai 1 vakaru pastraadaajot. Ar tiem keywords arii nav tik traki kaa maalee, vaig tik biki padomaat (!), veel ir shaadas taadas viltiibas un tad pa 2 stundaam tiksi galaa. Ar atteikshanu ir taa - vajag domaat ko suutiit un uz ko teereet laiku. Man pedeejaa laikaa gandriiz nevienu neatsaka panjemt. Ja kaadam ir nopietna interese, tad varu sho to pakonsulteet... bet tad caur mailu vai privaati
nu,kā variants mazliet iegūt lieku naudiņu nemaz nav peļams pa gadu 2000-3000.$ mierīgi var sagrabināt,man ir bildes 4.stokos ieliktas bilzu daudzums ap 500.gab.(tagad ir tieši gads pagājis,kopšs nopirku fotoaparātu un ieliku pirmās bildes stokos,ienākumi kopā 2785.$)Par cik esmu tik tāda svētdienas bildētāja,pa gadu esvispār kopā tik 4500 kadrus esmu izbildējusi,no kuriem lielākā daļa privātalbumam domāti,tad nu fotoaparatūra ar kuru strādāju jau dubultā ir atpelnīta.Tos keywordus jau tik vienreiz ligtroomā sarakstu un viņi lādējot automātiski aiziet uz visiem stokiem,kam problēmas ar angļu valodu,var apskatīties līdzīgas bildes un iekopēt no tām.Protams ir daudzas bildes,kuras nav pirktas nevienu reizi,bet ir tādas,kas savākušas,pa šīm mazajām summām 100-150.$Nu cenas ,kā ,kurā stokā no 0,20centiem līdz 20.$par bildi.
Pievilciigaakais arii ir tas ka ne jau tikai vienu vien meenesi taas bildes nes peljnju, bet gan PATSTAAVIIGI. - t.i. vienu reizi ieliec un kameer vien stoks pastaavees, tikmeer arii tavu bildi tirgos, ja vien vinja buus intereses veerta
nu nav taa... ja neko nelaadee ienaakumi leenaam kriit. ja gadu neko nesadeesi ieneemu samazinaasies dubultaa vai triiskaarshi. kaa nekaa daudzi citi liidziigas bildes liek un taveejaaas aiziet serchotaajaa taalaak un taalak, un kursh tad pirceejs skatiisies 20 lapu ja atradis bildi ko apmierina jau pirmajaas...
starpcitu, es nekad neesmu stokos laadeejis labakaas bildes. tikai visaadus levos kadrus kas nav vajdziigi un glabaajas arhiivaa.
Ja ja , Sprancju meituks ar principa tadu bezpersonisku standartdrazu dzina vairuma liela un vinam ar ta ALGA sanaca Nezinu man tomer kautka nesanak gluzji atkritumus cept un nebildeju neskaitamus variantus praktiski 70% viss tiek uzreiz pardots 30% tehniski brakji kas tiek izmesti jau primara atlase taka man praktiski nekas tads LIEKS ko kautkur stukjet neatliek. Kautka nesmu iemacijies bezjedzigi dragat , pamata viss ur ieprieks pasutits un apmaksats.
shitas manaa izpratnee ir levaas bildes kas tiek vienkaarshi bildeetas un put arhiibaa nevienam nevajadziigas. taadas ielaadeejot sanak kaut ko sakraat. tagad vispaar neatliek laika shitaadaam briivaam bildeeshanama tapee vairs neko nelaadeju...
starpcitu 2. bilde tapa tad kad pirmo reizi iegaaju studijuaaa. noiireeju studiju uz 3 stundaam un bildeeju drušku. pirmo reizi tiku pie gaismaam. kas Jums traucee tā izdarīt ? iztereeju 45Ls, bet ar vienu labaako bildi nopelniiju vienaa stokaa $56.95 otraa $348.59. atmaksaajaas...
3. bilde vienkaarshi lidostaa. kas traucee pa pisleetu pastaigaat, eekas, siluetus, cilveekus, kaut vai uz muusu lidostu aizmochiit un ar taadus kadrus taisiit ?
Par studiju es neko nesaku, nav mana stihija... Nu tā jau arī ir, staigā pa pilsīteu, pa laukiem utt, bet galvenais jau ir spēja pamanīt. Tas jau tas grūtākais