Canon ir brīnišķīgs kameru ražotājs, bet tomēr - entry level spoguļkameras viņiem, manuprāt, nav tās labākās.
Pentax, Nikon, Sony.
Kā piemēru varu minēt Sony Alpha. Šī fotoaparāta tiešais konkurents cenu klasē ir Canon 400d, patiesībā, Sony ir pat nedaudz lētāks par konkurentu. Ir tas pats Anti-Dust, kā arī - tāds rets prieciņš, kā iebūvētā stabilizācija.
Bet ja mēs paskatamies iekš visiem labi zināmā www.dpreview.com, ko mēs redzam?! Viņš tiek salīdzināts ar tādām fotokamerām kā Canon EOS 30D un Nikon D200, kurām teorētiski vajadzētu būt par plauktiņu augstāk no Alpha.
Pentax K10D Nedaudz dārgāks, bet, manuprāt, arī ļoti teicams fotoaparāts. Tiek piedāvāta augsta kvalitāte, par ne tik augstu cenu. Ļoti kvalitatīvs body, kuram ir aizsardzība no ūdens (saprāta robežās), putekļiem. Cik saprotu ir arī tā pati attēla stabilizācija, sensora tīrītājs.
Par Nikon kamerām gan tik konkrēti nezinu, bet arī tās manā skatījumā ir nedaudz labākas. Vismaz entry level robežās.
Mans viedoklis, protams, ir subjektīvs, bet varbūt noder.
dēļ putekļu lietas nē, bet (neko gan nezinu par canon) pagaidām vēl katra nākamā matrice ir pārāka par iepriekšējo trokšņu un diapazona jomā - paskaties tīklā kādas tur ir atšķirības
Nikon d40x kvalitates zinja saliek 400d. 150ls starpiba ir visai paliela. Par to sensora tiritaju isti nemaku teikt - puteklju man nav, tikai neesmu parliecinats vai tas tiritajs strada, vai tomer man veicas normali nomainit lecas bez putekljiem. 10mpix ir laba lieta, bet ne visiem to vajag.
Nezinu kā ir 400D, bet 1DMk3 sensora tīrītājs strādā labi. Vismaz sensors pieput daudz mazāk kā 20D, kurš tiešām bija putekļu sūcējs. Stiklus mainu ļoti bieži, jo fotoaprāts tiek transportēts bez objektīva un bieži bildēšanas laikā tiek likti TC.
Tas gan tomēr ir baumu līmenī. Jā - varbūtība ir ļoti liela, bet tādā biznesā šāda veida informācija tiek slēpta un officiāli tas nekur nav parādījies.