It kā biju nosliecies par labu Metz, jo tai ir divas zipenes, kas izskatās pēc ērtas ekstras. Pēdējā laikā esmu dzirdējis ieteikumus ņemt tomēr Canon, jo lai arī Metz modelis ir paredzēts priekš EOS, tik un tā varot gadīties visādi. Domāju, ka ja neņemu to Metz, tad lai kaut cik kompensētu to otro zipeni uz Canon, varētu iepirkt arī vēl šādus aksesuārus: www.17photo.com... www.17photo.com...
Ak jā, cenas ziņā starpība zipenēm ir diezgan paliela, bet tas nebūtu tas būtiskākais. Gribētu dzirdēt labi argumentētus par/pret šīm zipenēm, jo šīs man būs pirmās. Jūtu, ka man tiks ieteikts 430, bet kā jau te forumā lasīju, tad gaisma nekad nevar būt par maz
Šādu ieteikumu par divām 430 tiku jau dzirdējis, bet vai es varu izmantot abas divas bez statīva palīdzības? Piemēram, staigāt apkārt un fotogrāfēt? Tad jau tie divi manis minētie aksesuāri arī būtu noderīgi? Man priekš pirmās reizes gribās izdarīt optimālo izvēli. Ko īsti es zaudēju(ja vispār zuadēju) ņemot 430 un nevis manis izvēlētās? Cik saprotu, tad to stroboskopu? Tā gan šķiet interesanta lietiņa.
Ko profi izmantoja pirms 580-tās? Labi, var neatbildēt, minēšu - 430-to, un domāju ka nekļūdīšos ;D Un šeit teikums par amatierisko knipsēšanu ir nevietā.
PS. Tad jau jāgaida 580-tās pēctecis 730-tā, lai spētu sinhronizēt 3-šā Marka 10 k/s
Man ir 580 EX. Varu teikt tikai to labāko, jo izmantoju šo blici pasākumos gandrīz katru nedēļas nogali jau divus gadus. 430 EX pietrūkst gaismas, lai blieztu grieztos lielās telpās, bet bliežot ģīmī ir ok. Iesaku 580 EX viennozīmīgi.
Jorsh - es tieši iekš pasuti.lv to Metz skatījos. Vēl man stāstija, ka kaut kāda bode sākusi pamazām tirgot, bet neatceros nosaukumu. Vislabāk jau, ja kāds var no Vāczemes atvest. Metz`am mīnuss tāds, ka iekš LV viņu nevar reāli aptaustīt(konkrēti pēdējo modeli), a Canon`u jau uzbāzu uz aparāta un uz mani, kā iesācēju, atstāja labu iespaidu.
Man kā reiz vajadzētu, lai var normāli bliezt arī augstākos griestos un tad ja nopērku to 430to un nav.... tad paraus škrobe. No otras puses, ja es ar tvaiku ielaižu griestos un tas čips aiziet, tad gandrīz vēl stulbāk, jo palieku pie sasistas siles. Vēl no trešās puses, tā kā ņemu iekš ASV, tad labāk paņemt to dārgāko, jo ja kas, tad nebūs tik ļoti žēl šeit pirkt 430. Bet kā īsti ir, ja tas čips aiziet pastaigāties, es tak dabonu vai nu to čipu, vai jaunu zipeni? Vai arī tā nav? Varbūt var ņemt to 430 + www.17photo.com... lai cīnītos ar augstajiem griestiem?
Atvainojos par saviem murgiem, bet mēģinu saprast kas un kā!!!! :oops:
shameejs kantoris ir paarstaaveets arii ebajaa no kurienes produkts iegaadaats. bija ideja panjemt liidzi uz kandavu lai vakara kreeslaa paspeeleetos. ))
Šķiet, ka klausīšu viedus cilvēkus un ņemšu tomēr to 430 Man kā reiz piedāvāja 430 pa lētākām naudiņām, jo ir defekts, bet zipene pilnīgi jauna. Defekts tāds, ka tur kur ir mērītāja sarkanais stikliņš tur pa virsu tāds kā pleķis, it kā līmlente būtu bijusi pārlīmēta pāri tur un izskatās, ka tas ir iesūcies tanī stikliņā. Vai tas var ietekmēt tā stara darbību, jo patiešām neizskatās nopietna tā lieta? Man nebūtu žēl arī jaunai nauda, bet ja jau šāds piedāvājums ir, tad jāizskata
Nekas mega, no Ls160 uz Ls130. Ja būtu jāmaina, tad nav jēgas un labāk nopirkt pavisam jaunu. A kā varētu pārbaudīt vai pareizi strādā? Vēl arī lieta par garantiju man neskaidra. Tas defekts tad tiek pierakstīts klāt iļi kak?
Man jau ar tāds čuijs. Es vēl saprastu ja kabata spiestu Kur var dabūt pa tiem Ls150 un lai nebūtu .... ekhm..... ELKOR serviss... ???:wink: Derētu rīt nopirkt. Vispār jocīgi, jo 580 cena ASV ir krietni lētāka nekā šeit, bet 430 atšķirība Ls10.
Pavisam aizmirsu vēl pajautāt.... Skatījos, ka 430 ir tas plastmasas štrunts(izkliedētājs vai kā viņu tur), bet nav baltā lapiņa. Kā to risināt un vai vispār to ir vērts risināt, varbūt ir kāda laba ekstra ko var piepirkt?
normals verķis, protams bilde tam visas galvas sagrieztas uz priekšu un ta no ta jegas maz, bet ja galvas izgroza uz visam pusem bildejot telpā ta baigi labi visas ēnas nosit, gandriz ka ar studijas softboxiem var reportāžu bildet. Ka ari var vel orienteties pagriežot pec labak atstarojošam virsmam.
NU SORR... JA TEV 4 BLICES VIENA NO OTRAS TĀDĀ ATTĀLUMĀ , KUR TAD TU TO ĒNU RAUSI? tapē jau var likt tiešo ka šitā izvietotas, cits jautājums vai bildi neuztaisa plakanu, bet arī nevajadzētu būt, jo piegaismojot no vairākiem punktiem šis "nelabums" pazūd un ar šitām telpās tokenīt, ārā ja patālāk tad varbūt