Man patīk fotogrāfēt, patīk māksla, tāpēc interesējos par visu, kas ar šīm lietām saistīts. Arī es, protams, tikai mācos un esmu tapšanas stadijā. Nu lūk man radās jautājums - Kāda ir atšķirība, un varbūt pat atšķiribas nav tādas kādas es tās iedomājos, spoguļkamerām no digitālajām kamerām un no analogajām vai ciparu kamerām? Zinu, ka noteikti kaut ko esmu saputrojusi, bet tieši tāpēc es šeit griežos, lai ievestu skaidrību, un zinu te ir cilvēku, kuri var man palīdzēt!
ziepītis/kompaktkamera/digitālā fotokamera: visas parastās kameriņas, kurām nevar mainīt objektīvus. Parasti mazas un kompaktas, lai ērti varētu ielikt somiņā. Būtībā tikai AUTO režīmi - dažām arī manuālais režīms. Mazas matricas, kas noved pie liela asuma dziļuma (aka nevar taisīt foršas bildes ar mazu asuma dziļumu)
digitālā spoguļkamera/dSLR - nopietnāki aparāti. Ar maināmiem objektīviem - matricas ir lielākas. Vairāk manuālo iestādījumu. Iespējas pievienot vairāk dažādu askesuāru (zibspuldzes, filtri utt). Daudz ko izšķir objektīvs, kas ir uz kameras.
analogās kameras(gan kompaktās, gan SLR) - matricas vietā ir filmiņa. pārējais daudz maz tas pats (ja neņem vērā vecos zenītus, fedus utt, kuri ir vecāki un visi iestādījumi ir tikai manuāli)
apmēram tā - ļōōōti vispārīgi...ceru, ka tagad nojausma ir :wink:
Man patīk fotogrāfēt, patīk māksla, tāpēc interesējos par visu, kas ar šīm lietām saistīts. Arī es, protams, tikai mācos un esmu tapšanas stadijā. Nu lūk man radās jautājums - Kāda ir atšķirība, un varbūt pat atšķiribas nav tādas kādas es tās iedomājos, spoguļkamerām no digitālajām kamerām un no analogajām vai ciparu kamerām? Zinu, ka noteikti kaut ko esmu saputrojusi, bet tieši tāpēc es šeit griežos, lai ievestu skaidrību, un zinu te ir cilvēku, kuri var man palīdzēt!
tu neesi nekadaa " tapšanas vai maaciishanas stadijā", bet gan 200% slinkuma stadijaaa. cilvēk. atver jebkuru foto pamatu graamatu un dabuusi atbildes uz visiem saviem jautaajumiem, nevis seeezot pie kompja sildod dibenu un uzdodot elemntaarus jautaajumus, un arii sanemot uz nopietnu atbildi 5% no atbildes... ar shitaadu piegaajienu taalu netiks...
gramatas ir pagatne, tapec uzvar tie, kas joprojam prot lasit.
...sen jauniibaa (beerniibaa) atceros lasijis stastu par nakotni - kad lasit ir kljuvis apkaunojoshi. tur sava diezgan dzilja fishka tam visam apakshaa bija...
iesākumam - gan filmas, gan digitālā var būt un var nebūt spogulene /SLR - Single Lens Reflex/ digitālo reizēm lamā par dSLR. un gan SLR, gan ziepene var būt filmas un var būt digitālā. u.tml.
andre >>Kādam gribas diskutēt... Nevar visu uzreiz, uzreiz arī nevar zināšanas ielikt "prātiņā"! Viss ir dzīvē pakāpeniski. Ja es kaut ko nezinu par fotogrāfēšanu, tad priekškam man mocīties - sēdēt un meklēt kādu grāmatu par fotogrāfēšanu, ja tā vietā šeit ir simtiem fotogrāfu - profesionāļu, kuri pēc 5 min. uzraksta konkrēti to, ko man vajag. Tas ir tā pat, kad mazs bērns prasa, kas ir (piem.)behemots!? Mamma jau neteiks aizej grāmatās pameklē. Protams viņa atbildēs. Vispār neredzu jēgu tavai piekasīšanai
versatile >>Lasīt un apkaunojoši? Hmmm ... ne mūsdienās.
andre >>Kādam gribas diskutēt... Nevar visu uzreiz, uzreiz arī nevar zināšanas ielikt "prātiņā"! Viss ir dzīvē pakāpeniski. Ja es kaut ko nezinu par fotogrāfēšanu, tad priekškam man mocīties - sēdēt un meklēt kādu grāmatu par fotogrāfēšanu, ja tā vietā šeit ir simtiem fotogrāfu - profesionāļu, kuri pēc 5 min. uzraksta konkrēti to, ko man vajag. Tas ir tā pat, kad mazs bērns prasa, kas ir (piem.)behemots!? Mamma jau neteiks aizej grāmatās pameklē. Protams viņa atbildēs. Vispār neredzu jēgu tavai piekasīšanai
Mazu bernu saliidiznaat ar pieaugushu cilveeku ir pilniigi garaam. Es piekriitu andre, ka 99% informaacijas VAR samekleet un izlobiit pats. Ja ir slinkums un citas otmazkas, tad ir cita runa. Un patiesiibaa VAJAG mekleet, jo tas iemaaca cilveeku daudz vairaak domaat, analizeet etc nekaa kaarteejaa "ielej man ludzu ar karotiiti" pieeja. Tici vai nee, bet visticamaak 99% no sheit esoshajiem "profesionaaljiem" sho sfeeru pamataa ir izkodushi cauri pashi. To var izdariit, taa kaa uz priekshu!
dzive jabut lidzsvaram. kaut ko palasu pats, kaut ko uz prasu. pieeja: ha! nax man teret laiku ja var uzprasit arii neder, Nila, un par to dabusi tikai stingru raajienu un noradi uz maati guugli
manaa izrpatnee vaarda NEVAR nav. ir tikai NEGRIBU ! ja tavaa komentaraa aizvietot nevar ar negribu tad taa buus patiesiiba par tevi...
tev mazliet aplama informaacija, sheit profesionaalu ir 0.1% un tas nav simti...varbuut kaadi ~10. un ja tev taads piegaajiens, ka gan jau kaads atbildees vai uzrakstiis, pasham nav jaameklee, tad atmet uzreiz fotograafiju. nebuus pa speekam!
Sameraa liela breeka :lol: Katrā ziņā cilvēkam ir tiesības jautāt, ja ir neskaidrības, un tev nav nekādas tiesības man kaut ko pārmest. Varbūt es tev varu ieteikt nefilozofēt, nepiekasīties, jo tā tu cilvēku labvēlību neiegūsi
Sameraa liela breeka :lol: Katrā ziņā cilvēkam ir tiesības jautāt, ja ir neskaidrības, un tev nav nekādas tiesības man kaut ko pārmest. Varbūt es tev varu ieteikt nefilozofēt, nepiekasīties, jo tā tu cilvēku labvēlību neiegūsi
nav jaaprasa elementaarus jautaajumus kas raksitiits jebkuraa foto graamataa. bet jaaparvar slinkums un jaatver pirmaa lapa ! man nav jaalaiza visiem pakalas lai izciiniitu kaadu labveeliibu. varbuut mana "lielaa breeka" atturees tevi no naakoshaa tizlaa jautaajuma kas ir ddiafragma un ko tā ēd...
nav jaaprasa elementaarus jautaajumus kas raksitiits jebkuraa foto graamataa. bet jaaparvar slinkums un jaatver pirmaa lapa ! man nav jaalaiza visiem pakalas lai izciiniitu kaadu labveeliibu. varbuut mana "lielaa breeka" atturees tevi no naakoshaa tizlaa jautaajuma kas ir ddiafragma un ko tā ēd...
slimam jābūt lasot sausos un garos gabalus, kas radušies lielākoties , lai nopelnītu...sāls tur ie ap 15-30 %...tāpēc jau ir internets un loti jauka lapa, ja nemaldos, par fotOblogu sauc...es zinu daudz par un ap foto, un man žēl to cilvēku, kas grib to visu iegūt lasot...murgs, sviests. Pat labās skolās lasa lekciju un rāda piemērus, lai tie kas klausās saklaušitu jēgu. Ir jau iedomīgie...labi foto lietas pratēji, bet ar tumšām dveselēm...ja MĀKI pats neliedz otram...tā skan gaišās dvēseles. ...bet skaudība un nenovīdība jau ir pirmais , kas raksturo tīrasinu LATVIETI.
slimam jābūt lasot sausos un garos gabalus, kas radušies lielākoties , lai nopelnītu...sāls tur ie ap 15-30 %...tāpēc jau ir internets un loti jauka lapa, ja nemaldos, par fotOblogu sauc...es zinu daudz par un ap foto, un man žēl to cilvēku, kas grib to visu iegūt lasot...murgs, sviests. Pat labās skolās lasa lekciju un rāda piemērus, lai tie kas klausās saklaušitu jēgu. Ir jau iedomīgie...labi foto lietas pratēji, bet ar tumšām dveselēm...ja MĀKI pats neliedz otram...tā skan gaišās dvēseles. ...bet skaudība un nenovīdība jau ir pirmais , kas raksturo tīrasinu LATVIETI.
kurš tad paliks nikns kad viss forums buus pilns ar tizliem elementaariem jautaajumiem.... tas ir jaaptur kameer nav saacies...
nelasi to, kas tev neapmierina...demokrātija ir, lai to cienītu...tas kas tev ir nesvarīgs, citam ir ļoti svarīgs...un viņam atbildēs tie, kas arī domās, ka jautājums ir svarīgs. ...mēs visi runājam, bet bērnam tomēr mācam pirmos vārdiņus, tur skanētu perversi- visas grāmatas pilnas.
Palasi Anselu Adamsu - 95% procenti sāls... varbūt ne tev, kas jau daudz ko zin, bet iesācējam būtu perfekta literatūra...
nelasi to, kas tev neapmierina...demokrātija ir, lai to cienītu...tas kas tev ir nesvarīgs, citam ir ļoti svarīgs...un viņam atbildēs tie, kas arī domās, ka jautājums ir svarīgs. ...mēs visi runājam, bet bērnam tomēr mācam pirmos vārdiņus, tur skanētu perversi- visas grāmatas pilnas.
kaataad, to tev var pateikt spameri kas spamo uz epastiem : "nelasi ja negribi " :lol: bet nezkapeec tauta breec ka spameri ir lohi. nevis dara ka tu saki, nelasa...
ar beerniem vari nesaliidzinaat, beerns lasiit neprot
Tagad par fotogrāfu grib kļūt katrs... tikai ko nozīmē GRIB... ņifiga jau negrib - grib bildes krutās taisīt, īsā laika posmā VISU iemācīties un tad bīdīt gudrus bazarus...
Es bērnībā, kad man uzdāvināja skrituļslidas, tad es pie mājas 2 x 4 metri placītī mācījos slidot (visur apkārt grants un zāle - laukos dzīvoju) un tikai pēc 3 mēnešu mazohizma atļāvos braukt uz pilsētu pie čomiem, lai varētu ar viņiem vienā līmenī būt... Nu bet tas tā... tagad visiem no mazotnes māca, ka nevajag baidīties jautāt, kas nejautā, tas neuzzin, utt, bet tikai neviens neapzinājās, ka tas viss ir aizies tādā galējībā...
a vot man ir bail jautaat. tapec es 10x izlasu, pamegjinu, dabuju savu viedokli un runaju talak. 1x palidzesi kadam musdienu "indigo" bernam - vairs neatkausies, kas jaspiezh, ka jaspiezh - johaidi, uztaisi vienu suudigu filmu, tad pateikshu kas un kaa, jo kamer es tev abstrakti skaidroju nepielec un nepieleks - uztvers to ka patiesibu, bet apaksha nebus pamatojuma.