grr.. ņemšu ar tad canon visticamāk jā protams.. naudu nav kur likt!! aak, nu mieriņš .. man vajag spoguļkameru. Esmu nospraudusi sev mērķi un to arī izpildīšu! un pārējie, kuri prasa vai vispār man tādu vajag.. labāk nepiepūliet savas dārgās rokas drukājot šeit (viss noskaidrots, ko ņemšu, paldies . ). labāk aizejiet u\bildējiet un es tikmēr turpināšu vēl mācīties uzņemt tik labus foto kā Jums..
man ar ir liidziigs jautaajums kaa foruma aizsaaceejai - kaadu pirkt?! tikai finansiaalaas iespeejas ir kripatu lielaakas. manaa kategorijaa iederas canon eos 400d, nikon d40 un sony alpha (visus ar standarta objektiiviem kopaa). cik noprotu principiaalu atskjiribu starp vinjiem nav, ir tikai nianses. gribeetu dzirdeet atsauksmes no lietotaajiem (fotoaparaatu), vai ekspluataacijaa kaadam no manis mineetajiem aparaatiem neatklaajas kaadi buutiski defekti vai kkas tamliidziigs. un veel - mani interesee kustiiba, taapeec laikam jau primaarais buutu so fotoaparaatu aatrums ,kurs no vinjiem ir aatraakais?
Canon un Nikon ir daudz iplatītākas markas un būs daudz vieglāk nopirkt,pārdot objektīvus un citus pričendāļus. Gan jaunus, gan lietotus. Pirms kāda laika bija Canon 400D un nekāda vaina.
Ja ir nauda labāk neņemt KIT stiklu, bet gan skatīties uz kādu citu
Canon un Nikon ir daudz iplatītākas markas un būs daudz vieglāk nopirkt,pārdot objektīvus un citus pričendāļus. Gan jaunus, gan lietotus. Pirms kāda laika bija Canon 400D un nekāda vaina.
Ja ir nauda labāk neņemt KIT stiklu, bet gan skatīties uz kādu citu
nauda teoreetiski buutu, tik nezinu vai manaa gadijumaa ir kaada jeega no labaaka objektiiva, jo sajeegas man iipasi daudz nav. biju domaajis taa, ka iesaaku ar standartu un veelaak peec personiigiem ieskatiem saaku mekleet labaakus (piemeerotaakus) objektiivus. taa saciit jaasaka - naaks laiks, naaks saprasana! peec taa teksta par izplatiitaakajaam markaam apjeedzu, ka sony aparaatam tiesaam peecaak vareetu rasties probleemas ar objektiivu sakariigu iegaadi! taatad jaaizskjiras buus starp nikonu un canonu. paldies par padomiem!
Bet es tomēr domāju gluži KIT ņemt vajaga. Tad jau labāk kādu komplektu no pixmania.com... pats ņēmu kā pirmo Sigma 18-55 un Sigma 55-200 par 150Ls un blendes atvērumus nezinu :p
Starpība gan nav liela kvalitātes ziņā, bet vismaz varēsi manuāli ērtāk pafokusēt.
tagad buus par ko padomaat :!: pareekinaaju, iznaak, ka reaali aparaata izmaksas pieaug par ~ 100Ls. veel jaanodziivo liidz algai un tad jau maniis kas buus kas. veel jautaajums drusku ne pa teemu - cik klusu darbojas tas canons? nav briesmiigi klakskji un brakskji kad bildee? ir doma pavasarii meeginaat rubenju riestu pabildeet, bet tur katrs lieks troksniitis var maksaat veel vienu celsanos 4os no riita un dirneesanu mezaa kaa durakam
tiesi par mehaaniku es ari domaaju, tik traki jau nav, ka ceru iet un bildeet ar iesleegtu kkaadu fototroksni. tad jau apmeeram iznaak, ka visaam kameraam tas troksnis ir vienaads? domaaju ,ka ikdienaa bildeejot neviens nepieveers uzmaniibu cik skalji nostraadaa vinja fotoaparaats, taapeec par to ari nepieraksta pie plusinjiem vai miinusinjiem. bet, ja kaads uzdod jautaajumu: "cik skalji vins nostraadaa?" tad meedz gadiities, ka cilveeks apjeedz: "oi, tas aparaats tiesaam skalji grab, kad bildeeju!".
ja salīdzini dažādusaperātus tad skaņas ir dažādas teiksim salīdzinot Canon 400D un Nikon D200 - D200 ir daudz mīkstāka un patīkamāka. Bet tie ir divi pilnīgi dažādi aperāti.
Nikonam esot sexiigs sleedza klikskis, manam 350D maybe nedaudz atgaadina ka kkas grabeet, taads spalgaaks, bet nu super skalsh jau nav!
Nu jā Nikon ir maigāks vismaz D200. Kautgan, kad mainīju 400D tad Elkor pastījos 30D un bija superīga sajūta... tas slēdža troksnis man vēl tagad atmiņā sēž kā ļoti patīkams