Ir tā ,ka šajās brīvdienās došos laivu braucienā un tagad domāju ņemt/neņemt savu fočiku līdzi, jo ir drusku bail, ka kautkas nenotiek, protams tiks likts fotosomā un melnajos maisos, bet varbūt ir kāds labāks veids kā viņu pasargāt?
Kāda jēga no kameras kas ir somā un kas savukārt ielikta maisā?
es nesaprotu cilvēkus kas par katru cenu grib ņemt visur fotiku līdz! Nu atstāj mājās, ja bail ka māju var uzikt uz ausīm iedod kādam radam lai pastāv pie viņa.
šādiem izbraucieniem, visādām pirtīm un citām dzeršanas reizēm ir domāti ziepīši, no dzeršanas bildēm tāpat nekādu mākslu neuztaisīsi, takā trokšņi un tādas lietas netraucē!
Manuprāt foķis ir domāts foķēšanai. Tamdēļ tas bija mans pavadonis gan klintīs, gan lietū. Protams, apzināti jau nedauzīju, bet slinkot tas arī netika.
Nezinot, kāda Tev kamera, nevar pateikt, kā aizsargāt, jo ir, piem., kameras, kam ražotājs piedāvā ūdensizturīgos uzvalciņus. Un arī jautājums - kas tas būs par braucienu - ja pa krāčainu upi, tad kameru bez speciālā ūdensizturīgā iepakojuma vispār labāk neņemt līdzi. Ja vienkārša klusa pavizināšanās pa mierīgu upi, tad jau var apsvērt arī līdzi ņemšanu bez papildu aprīkojuma.
kad nebildē + ko vsemu aizvekamā +/- hermētiskā kulītē. uzvalciņu bildēšanai lietū priekš manis ilgi meklēja vienā bodītē Fāterlandē, laiku īsinādams, pajautāju, par cik atdos - kad atbildēja, ka par 100 DM, teicu, lai nemeklē un par tām 100 DM nopirku Minoltai Tokinas 28mm/2,8 laikam un vēl ar filtru mani iecienāja. a tagad cik nāk?, lielveikalos pie kases neesmu manījis.
aparāts 400d , varbūt kāds zin kur var nopirkt kautkādas hermētiskās kulītes, tās pat būtu labākas par lielajiem maisiem - ātrāk varētu izvilkt fočuku ārā, savādāk baigais čakars kamēr izņem viņu no tā maisa.. :roll:
Un uztraucos es tā, jo pagāšgad tika nejauši ielidināts toreizējais pentax ziepīts, parlaimi izžāvēju un jau nākamajā dienā atkal varēja fočēt.. :twisted:
Katru gadu ņemu līdz fotoaparātu laivu braucienā, parastajā foto somā + lielajā brezentenē, lai nejauši ūdens šļaksti netiek klāt, ja netaisies apgāsties pilnīgi pietiek.
Ir tā ,ka šajās brīvdienās došos laivu braucienā un tagad domāju ņemt/neņemt savu fočiku līdzi, jo ir drusku bail, ka kautkas nenotiek, protams tiks likts fotosomā un melnajos maisos, bet varbūt ir kāds labāks veids kā viņu pasargāt?
biju pa upi ar kanoe ar meiteni un savām līkām rokām..
Domaju, ka pie parasta laivu braucienu ipasi jau nesanaks fotoaparatu paklaut udenim . Bet pamata drosibai iesaku nopirkt lidzigu mitrumizturigu somu, ka kurjeriem, tads veikals ka " Viss atputai daba" piedava ORTLIEB udens izturigos maisus, ar mazaku tilpumu cena lidz 20Lsapmeram, ja ieliec mazo fotosomu ieksa drosiba 100%, pat ja iekritis udeni uz kadam 5-10min...
nu tā, laivu brauciens aizvadīts veiksmīgi un bez starpgadījumiem, ko nevarētu teikt pa citiem laivotājiem - bija tīri intresanti paskatīties, kā cilvēki iebrauc eglēs apgāž savu smailīti, to nogremdē un tad tiek nejauši apgāztas vēl divas smailītes(laikam draugi kuri brauca palīgā)