Vo vo Andrez tiesji taa TAS KAS GRIB @ VAR tas ari sasniegs visju ar visiem spekiem. Vienkarji loti daudz ir tadu kas neapzinas vai kads psihalogs vinam iedzinis TU VARI bet isteniba vins NEVAR NEKO. Foto ka radosja nozare NEPIELAUJ iespeju iemacities PARSTADIT SMADZENES DOMAT RADOSJI , ja individs ir tups koderis tad tads ari paliksi neskatoties ne uz kadiem tehnikas kalniem un pa "Visi var vissu" Var protams diezgan elementari iemacit kautko darbinat un iemacit 40-60 modelju poazas BET nekad neiemacisi kert momentu INSTINKTIVI ka to dara profesionali reportieri vai SAJUST MODELJA DVESELI ka to dara profesionali studijas un portretu speci. Ka jus domajat KAPEC cilvekiem ir stabils viedoklis ka RIGA ir tikai 2-3 fotosaloni + Deinats? Kapec pari no Rigas un pus Latvijas brauc uz Jekabpili KAZAS BILDET pie Stelmahera? Vienkarsji TAPEC ka BILDES SANAK FASCINEJOSJAS! Jo cilveki kas tur strada VAIRUMA par jelekadu pikji nedoma vinjiem PATIK TAS KO VINJI TAISA. Otra dalja kas ir 99% doma ka ta var sapelnit BAIGO PIKJI un ja domat SAKOTNEJI ka tasss bus sBAIGAIS PIKJIS tad nekas radosji nesanak.
Luni redzi tu nesaprati ideju, bet tas ko tu pateici, lai cik ļoti tu man riebtu - es tev piekritu, ja nav tad nav, katrā lietā ir jabūt talantam arī kodēt vajag mācēt un vajag iemācīties domāt...
Tu esi viens no cilvēki, kas ļoti iespējams norok cilvēku sapņus un prieku - kāpēc - tāpēc, ka šis ir fotoamatieru portāls, manos uzskatos amatieris ir cilvēks, kas nepelna naudu ar to - amatierim foto ir aizraušanās nodarbe un lai viņš taisītu lielākos sūdus, tas jebkurā gadījumā dod viņam prieku, bet tādi kā tu cenšās viņam atņemt prieku, un tad pa vidu ir tādi, kas vēl īsti nezina ko dzīvē darīt un varbūt tieši pēc gadiem viņš izaugs par fotogrāfu, jo būs aizgājis uz šo studiju samaksajis 10Ls un dabujis savu pirmo studijas foto iespaidu, kas viņam iespiedies iekšā un viņam parādījies mērķis tiekties pēc sevis pilnveidošanas un savas studijas lai varētu taisīt smukas bildītes - priecēt savu un citu sirdi. Protams, nekas nekān viegli, bet tomēr reizēm liekas tu nesaproti, ka šeit ir FOTO AMATIERU portāls un tu zīmējies ar visām savām izglītībām un visu ko cik tu esi foršs etc. varbūt tev bērnībā trūcis uzmanibas vai vēljoprojām tā trūkst, ka citus tu uzdrošinies saukt par pokemoniem, bet pašam vēljoprojām ir pokemoniska tieksme paspīdēt ar to cik tu daudz un kur tu esi to visu darījis... Tu liekas dažreiz savā paruītī nespēj aptvert, ka ir cilvēki, kas vēl neko nesaprot no studijas un viņiem tas neko neizteiks vai viņi ieies liela studija vai maza, un tas, ka ne visi vēlas tērēt kaudzi ar naudu un irēt studiju, viņš labāk samaksā 10Ls paskatās kā ir kas ir un tad varbūt paņem un noīrē kādu citu studiju, liekas tu reizēm neaizdomājies par tik vienkāršām lietām, tad šoreiz palūgšu draudzīgi tevi padomāt par to.
taču robeža starp veselīgu kriticismu un brutālu cinismu ir pietiekami plaša.. un faktiski jau mūsu pašu skatu punkts ļauj uztvert/filtrēt komentārus..
Redzi katrs PROFS sakuma bijis svaks amatieris bet skatijies no citiem macijies un progresejis KAMER sajutis velmi but VEL LABAKS ka ir un macijies macijies macijies. Zinu pilnīgi stabiji ka histeriski besiju individus kas liek DESMITIEM un DESMITIEM nevienam citam iznemot vinju pasju neintresantas bildes ka likumus BREC PEC TASNIBAS un ieverosjanas PATS tai pasja laika nespedams NE PAR MATU izradit jel kadas izmainjas uz kadu no pusem sava primitivaja un garlaicigaja "Knipsesjanas" maniere. Sadi frukti propone PRIMITIVAS IDEJAS un trulus instinktus. Ja atgriezjamies pie Reklamam uz vienim ir temetas REKLAMAS kas vairumu individu VIENKARSJI NEAIZKJER . Zini kapec pieversu uzmanibu TAI REKLAMAI savulaik ?? Tapec ka vinju 100% tasijis PRIOMITIVS DATORISTS kurs iemacijies FOTOSJOPU @ Maketesjanas progas un lepni sevi deve par DATORGRAFIKJI piemirzdams ka iznemot TUPUMU+ TEHNISKA VERESJANA vinam nekas cits nav zinams un izprotams Tapec musus reklamas ari ir TRULAS jo RETI KUR agenturas sezj MAKSLINIEKI parsvara "Tuningoti datoristi ar Grafikas programu prasmi" jeb ka kadreiz teica tads kolegjis Juris K. kurs perfekti bildeja CEHUS "Esmu pec papiriem Remontspejigs soferis , protu gruzavikam akmulatoru nomainit , ja un ari Bildet protu RUPNICAS! " Dzekam nebij lielaku ienaidnieku ka jaunie censonji ko nemam pie sevis prakse un spejigakos un tadosjakos ari centamies paturet , konkrtets FRUKTS centas visiem iespejamiem spekiem atrast jaunaja kadu problemu lai tiktu no vinja valja jo JAUNIE nedaudz pamaciti STRAUJI PROGRESEJA un neilga laika sasniedza stipri intresantakus rezulatatus neka VECIS bij 30 gadus stradajot SPEJIS Loti labi atskiru VAROSJUS--SPEJIGUS no pilnigi bezcerigiem un reti kludos .
... un kurā brīdī tas Vecis par tādu kļuvu, kad viņš vairs sevi neattīstīja, bet uzskatīju par baigi kruto tai jomā, kur darbojās... kad uzskatīja, ka visi citi ir sliktāki ...? gan jau arī viņš sākumā mācījās, centās, ieklausijās citos utt. laikam jau degradācija sākas ar to brīdi, kad pasaki- esmu baigais Profs, es visu māku, zinu... un man neviens neko jaunu nepateiks, neiemācīs...
Ot es ar tapat domaju , es personigi uzskatu ka man vel macities un macities un daru to nepatruakti jau vairak ka 30 gadus. Foto joma intensivi daru 25 gadus un vislaik ir ka sjauns apgustams un intresants , tapec es ari visur braukaju un lienu un skatos tos kas man var KAUTKO JAUNU dot ko pats vel nezinu. Jo vairak zini jo labak saproti ka zini vel nepieteikami un taa vislak. Laiks iet uz priekju un tehnalogisjas paliek arvien sarezgitakas un komplicetakas pretejo tam ko DAUDZI doma ka tas VIENKARSOJAS neka nebija tas tiesji otradi paliek arvien sarezgitakas. Pirms gadiem 20 pietika ar to ka zinaji kas ir Laiks+diafragma un kompozicija NORMALI nobildeji+atdevi atistit + bildi nokopet. Musdiena vairs tik vienkarsji nesanak bez Laika , Diafragmas , Kompozicijas JAZIN KAUDZE PARAMETRU ka nobildet tehniski sikumi apstrades programas dazjadi tehniskie algoritmi un standarti preteja gadiju SUDS VIEN SANAK. Daoristi ka likums krit uz to ka PERFEKTI PARVALDA TEHNIKU bet pilnigi neko nejedz no RADOSJAS PUSES jo vieniem vienkarsji nav tadu speju PRINCIPA Tad nu skaties un njirdz PERFEKTS TEHNISKS MESLS
te jau arī daudzi datoriķi apgrozās... bet ideāls variants, datoriķis, kas kā otru augstskolu izvēlas - Mākslas akadēmiju ( protams, ja ir tādi talanti). Mēģinu vienu radinieku pierunāt uz to... jo mūsdienās ar vienu amatu vairs sāk nepietikt... par mācīšanos amatieriem un citiem - jāzina tam mērķis un tam tad jāsameklē attiecīgie kursi vai skolas. Vienam derēs Fotoakadēmijas kursi, citam vajadzēs braukāt apkārt.. katram pašam tas jāizvēlas, un otra izvēli nevajag noniecināt. Domāju, ka šī saita viens no mērķiem arī ir- aicināt visus pilnveidoties, mācīties, lai mūsu bildes visiem taptu arvien labākas, kvalitatīvākas, iedvesmojošākas, radošākas, interesantākas, savdabīgākas, izaicinošākas, drošākas....... uh aizrakstījos
stings : Ot redz , tavi TXT ir labakais apliecinajums un atbilde KAPEC man patik gudras sievietes PATIK man ja cilveki sspej sakarigi domat un no Info un apstakliem izdarit logiskus un sapratigus secinajumus Ja protams , man viens no comiem ir SUPER datorggrafikjis @ Fotografs @ Maklsinieks. Kuram rinda uz pasutijumiem gaarum garaaa FISJKA ta ka vins ir IZBIJIS Fizikjis matematikjis savulaik Faizmatu genijs , UN PEKSNJI vins pieversas FOTO pilnigi galeji un radikali pilniba pametot spidosju karjeru. Esmu ar vinju par to runajis un zinu KAPEC tas ta notika Ot vinja Piemers @ Rezultac man ir laba atskaite sai joma par sjo kategoriju. Ja nebutu te dazju izpratne "Nebutiska" faktora , Kompis sen butu iemacits Dziedat , Gleznot , Un saceret dzejoljus
zini Luni, smiekliigi, bet es arii esmu izbijusi fizmate un lai cik joc`igi, bet arii ljoti pieklaajiigs darbs un amats, bet ... gribas kaut ko citu... nu vismaz lai pensijaa aizejot, nebuutu jaadiic apkaarteejiem, ka nav ko dariit, ka neviens ciemos nebrauc utt. nui bildeeshu savam un draugu priekam tikai varbuut... taads tagad laikmets, kad cilveeki maacaas visu muuzhu un maina savas nodarbes un tas tachu ir tik jauki!!! vai ne? ak jaa- man patiik gudri viirieshi
Vo vo Andrez tiesji taa TAS KAS GRIB @ VAR tas ari sasniegs visju ar visiem spekiem. Vienkarji loti daudz ir tadu kas neapzinas vai kads psihalogs vinam iedzinis TU VARI bet isteniba vins NEVAR NEKO. Foto ka radosja nozare NEPIELAUJ iespeju iemacities PARSTADIT SMADZENES DOMAT RADOSJI , ja individs ir tups koderis tad tads ari paliksi neskatoties ne uz kadiem tehnikas kalniem un pa "Visi var vissu" Var protams diezgan elementari iemacit kautko darbinat un iemacit 40-60 modelju poazas BET nekad neiemacisi kert momentu INSTINKTIVI ka to dara profesionali reportieri vai SAJUST MODELJA DVESELI ka to dara profesionali studijas un portretu speci. Ka jus domajat KAPEC cilvekiem ir stabils viedoklis ka RIGA ir tikai 2-3 fotosaloni + Deinats? Kapec pari no Rigas un pus Latvijas brauc uz Jekabpili KAZAS BILDET pie Stelmahera? Vienkarsji TAPEC ka BILDES SANAK FASCINEJOSJAS! Jo cilveki kas tur strada VAIRUMA par jelekadu pikji nedoma vinjiem PATIK TAS KO VINJI TAISA. Otra dalja kas ir 99% doma ka ta var sapelnit BAIGO PIKJI un ja domat SAKOTNEJI ka tasss bus sBAIGAIS PIKJIS tad nekas radosji nesanak.
Wov...sitas man patīk. Tāpat daudzi gadus gaida, lai sarīkotu savas kāzas noteiktajā pili- rindas dēļ. ...bet kur radīsies jauni stelmaheri, ja visu noliegs...dabīga atlase ir lepna lieta un tā ir jaatbalsta. Ja puikas taisa kursus, lai taisa, naf jāliek uzreiz sprungulis riteņos (zeļļi meistaram par plecu skatoties zaga amata noslēpumus), un kam būs galva, tas paņems no šādiem kursiem graudus bez pelavām, pieliks savu un ātri apsteigs skolotājus. Taisiet, lai jums veicas.
damn, ja tev ir dota iespēja praksēties un iemācīties diezgan daudzas lietas ar un ap studijas gaismām un vēl daudz visu šo, tad naudai manuprāt liela nozīme nav - 4as lekcijas tikai
žēl ka skola septembtī atsākas :x :x :x naudas pagaidām netrūkst,