forum.gif
Jautaajums Lightroom lietprateejiem..
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jautaajums Lightroom lietprateejiem..
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.08.07 19:57
 citēt
Agraak lietoju Bibble un ACR, tagad proveeju paarsleegties uz Lightroom.
Probleema taada - Lightroom histogramma kaut ko raada, bet nav skaidrs kaadas kraasu telpas parametrus vinja raada. Izskataas ka tas ir ProPhoto, lai gan man export settingos iestatiits sRGB (!), bet kur nomainiit lai man vinja raada sRGB? Nevaru atrast .. ($&#@)&$&#) Ja uzstaada kraasu/gaishuma robezhpunktus peec Lightroom histogrammas, tad exporteejot reaali kraasas aiziet klipaaa. ACR piem. mainot kraasu telpu parametrus, mainaas arii histogrammas liiknes un var redzeet kas ietilps/neietilps dotajaa kraasu telpaa :cry: , bet Lightroomaa kaa to dabuut gatavu?
Gan jau te ir arii kaadi guru kas paarzin sho lietu ;)
te piemeers:
Publicēts: 07.08.07 15:45
 citēt
Aizdomiigs klusums liek domaat ka visi Lightroom fani kaut kur izkliidushi vasaras karstajaas dienaas :)
.. vai varbuut vienkaarshi nav ideju.. :(
Publicēts: 07.08.07 17:33
 citēt
jautajums taads nevaajshs ... man personigi pat nav skaidrs kur sakas un kur beidzas :D bet taka neesmu lietprateejs tad aizvershos
Publicēts: 07.08.07 17:44
 citēt
kopsh kura laika adobei nav supporta? :)
Publicēts: 08.08.07 10:21
 citēt
kopsh kura laika adobei nav supporta? :)

supports savaa atbildee nolaida kaut kaadus burbuljus un taa arii neko neatrisinaaja :(
Publicēts: 10.08.07 11:52
 citēt
ljoti jau nu aktiivi padaliijushies pieredzee blogisti....
..sajuuta taada ka patiesiibaa par Lightroomu neviens pat taa isti neizmanto.., vai kaa?
ar ko tad Juus konverteejatRAWus?
Publicēts: 10.08.07 12:21
 citēt
Lietoju Lightroomu, bet par tādām lietām neuztraucos :)
Publicēts: 10.08.07 12:34
 citēt
Lietoju Lightroom, nelietoju sRGB. To tikai, ja bildes iet uz Web un anyway caur PS.
Publicēts: 10.08.07 12:50
 citēt
Lietoju Lightroom, nelietoju sRGB. To tikai, ja bildes iet uz Web un anyway caur PS.

exporteejot uz AdobeRGB arii notiek tieshi tas pats :(
.. kaa tad tu kopee laborinjos, ja nelieto sRGB? tur jau citus nemaz nesaprot. aizsuuti vinjiem ProPhotoRGB vai AdobeRGB un paskaties ko tev uzkopees! es te nedomaaju par lielformaata izdrukaam..
Publicēts: 10.08.07 13:55
 citēt
Es lietoju sRGB TIKAI pashaas beigaas. Un paarejai no ProPhoto uz sRGP izmantoju profila konverteeshanu. Un kraasas sanaak taadas ... kaadas sanaak. Varbut zudums ir kadi 5%, vai pat mazaak.

Alja bilde: photo.net...

Lightroomaa neliela apstrade, tad exports uzreiz uz PS, uzliekas raamis un pec tam nokonverteeju uz sRGB un Save for Web. I sjo...
Publicēts: 10.08.07 14:22
 citēt
neiet runa par WEBa bildinjaam - tur saprotams ka neko vairaak par sRGB neizspiediisi, bet zudums 5% (kaa piemeers) ir vienkaarshi beigas, jo 5% kraasu aiziet klipaa un noplacina bildi. paprovee izdrukaat (tieshi izdrukaat nevis nokopeet laborinjaa) vienu un to pashu bildi no sRGB un ProPhoto, tad sajutiisi atshkjiriibu :roll:
P.S. kaads tad tev super puper monitors ja Tu vari bildes apstraadaat ProPhoto kraasu telpaa??? vai Tu mauc uz aklo? :D es labi ja AdobeRGB redzu saveejaa ...
Publicēts: 10.08.07 14:31
 citēt
1kart: standarta IMG programmaas, tai skaitaa WEBaa nekas augstaaks par sRGB nevelkas.

2kaart: ja tavaa kameraa ir iestaadiits Adobe RGB, pie konverteeshanas uz sRGB tiek nocirsts kraasu apgabals, kas iziet arpus sRGB robezjaam.

Izlasi kaut vai sho - www.luminous-landscape.com... - mozj shis tas kljus skaidraaks.
Publicēts: 10.08.07 14:42
 citēt
1kart: standarta IMG programmaas, tai skaitaa WEBaa nekas augstaaks par sRGB nevelkas.

2kaart: ja tavaa kameraa ir iestaadiits Adobe RGB, pie konverteeshanas uz sRGB tiek nocirsts kraasu apgabals, kas iziet arpus sRGB robezjaam.

Izlasi kaut vai sho - www.luminous-landscape.com... - mozj shis tas kljus skaidraaks.

1) sauliit miiljaa, kam tu to staasti......... :lol:
2) nevajag nocirst bet gan izdrukaat,
3) nevajag kameraa iestaadiit AdobeRGB, bet gan veidot to vai citu konverteejot no RAWa, jo kameras procis nespeej pavilkt kvalitatiivu konvertaciju un arii pati Adobes kraasu telpa vismaz 20D kameraam ir nepreciiza. Kameraa var iestaadiit sRGB lai buutu prevjushka ko apkatiities
P.S. bet jautaajums jau bija par ko citu - SKAT TOPIKU
Publicēts: 10.08.07 15:00
 citēt
Ja tu drukaa parastajaa laboratorijaas, tad tur, ja nemaldos, njem pretii tikai 8bitus un sRGB. Tapec var maajaas mierigi stradaat ar ProPhoto un ja iet drukaat, tad nokonvertee vajadziigajaa formaataa izmantojot hotjbi PS.

... aizieshu maajas, paarbaudiishu, vai tieshaam ar aci nepamana atskjiriibu starp visiem trim color spaciem.

Es vienkarshi nesaprotu... kapec RAW jaakonvertee uz sRGB, taa ari ir visa nelaime :).

Lai veicas ar probleemas atrisinashanu!
Publicēts: 10.08.07 15:22
 citēt
Ja tu drukaa parastajaa laboratorijaas, tad tur, ja nemaldos, njem pretii tikai 8bitus un sRGB. Tapec var maajaas mierigi stradaat ar ProPhoto un ja iet drukaat, tad nokonvertee vajadziigajaa formaataa izmantojot hotjbi PS.

... aizieshu maajas, paarbaudiishu, vai tieshaam ar aci nepamana atskjiriibu starp visiem trim color spaciem.

Es vienkarshi nesaprotu... kapec RAW jaakonvertee uz sRGB, taa ari ir visa nelaime :).

Lai veicas ar probleemas atrisinashanu!

Tu jau laikam lasi tikai to ko pati izdomaa nevis es uzraxtu ...
ES rakstiiju DRUKAAT nevis kopeet - tas noziimee uz printera, kuram ir vairaak nekaa sRGB.
..bet lai redzeetu atshkjiriibu jaaskataas viena un taa pati bilde kas izdrukai uz viena un taa pasha papiira ( IZDRUKAI nevis laborinja kopijai !!!) ir iedota dazhaados kraasu profilos. Un nevis 2 dazhaadasbildes.
Maajaas es nevaru straadaat ProPhoto, jo MAN NAV tTAADA MONITORA, kursh speetu paraadiit sho kraasu telpu, jo TAADA MONITORA NAV vismaz Latvijaa. Labaakais ko varu redzeet ir AdobeRGB. un arii TU vairaak par sho NEVARI redzeet, jo vienkaarshi monitors vairak NERAADA :) Viss paareejais ko tu dari ar kraasaam ProPhoto, ir tikai uz aklo , balstoties uz ciparinjiem, liikneem un citas info ko paraada kompis + dazhaadas viltiibas kas tiek pielietotas lai kaut kaadaa veidaa vismaz simuleetu sho kraasu telpu :(
vismaz tagad kaut ko saprati?
Publicēts: 10.08.07 15:32
 citēt
papljaapaat man arii patiik, bet luudzu pasakiet kaa piedabuut Lightroom raadiit sRGB vai AdobeRGB kraasu telpas histogrammu, es tak neticu ka to nevar izdariit, jo neba jau nu visi tagad njemaas ar profilu konverteeshanu PShopaa,kad skaidri zinaams ka rezultaats vajadziigs tikai sRGB..
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):