te kaads ierunaajaas par to ka bildes raadaas atshkjiriigi uz dazhaadiem monjiem. Nepareizi uzstaadiijumi? Gribu pajautaat peec kaadiem lielumiem Juus iestaadat galvenos parametrus saviem monitoriem. cik baltaa punkts ( white point ) K ? cik baltaa gaishums ( white luminance ) cd/m ? cik melnaa gaishums ( black luminance ) cd/m ? cik gamma ? kaads telpas apgaismojums K ? vai tas ir CRT vai LCD monitors .
piereguleju pec vajadzibas. tip - skatos pecpusdienaa filmu, par tumshu - uzgriezhu gaishumu. pec tam ar adobe gamma parreguleju, ja gribu shopoties... majas crt, darbaa divi LCD - tiem pedejiem NE-TI-CU.
mani gan vairaak interesee tie CIPARINJI uz kaadiem reguleejat, JAA/NEE, jo tas absoluuti neko neizsaka. Varbuut Juuu vecmaaminja pieregulee lai labaak seriaalus redzeet bez brileem
Es piemēram to neesmu darijis, jo nesaskatu jēgu k-ko regulēt, tapat monis nav kalibrēts... Kā nopirku tā ir + Laptops - 17 colas gan ir bet vienalga lcd...
un reku paraadaas, ka viens blauj ka bilde pa tumshu, otrs ka pa gaishu, tresajam vajag kontrastu.. ja visi +/-piereguleetu savus monjus vienaadu daudz probleeemu atkristu...
p.s jums vienmeer ari galarezultats uz papira bez kaut kadam korekcijam ir tads pats ka uz monja?
nevar tā pieregulēt puslīdz vienādi moni - tur tā problēma, un cik esmu dzirdējis pat piekalibrēt grūti, ja ir runa par drukāšanu, jo nereti katrai drukas iekārtai ir vajadzīgs cits profils - jakalibre pa jaunu
nevar tā pieregulēt puslīdz vienādi moni - tur tā problēma, un cik esmu dzirdējis pat piekalibrēt grūti, ja ir runa par drukāšanu, jo nereti katrai drukas iekārtai ir vajadzīgs cits profils - jakalibre pa jaunu
Nu vismaz tā, ka visi lētie LCD rāda vienādi tā, gan vajadzētu varēt
gribētos jau bet tā nav katrs rāda savā veidā draņķi viens rada krāsu bez gammas cits, paraks gaišs/tumšs... oi kādi viņiem tie gļuki - priecāties nevar beigt... :P
beediigs skats uz dziivi lielaakaa dalja tik vien kaa ON/OFF pogu nospiedushi pac pirkshanas... te vismaz paaris ISO standarti, lai buutu vismaz kaut kaada nojeega par sho lietu.. vairaak www.iso.org tik jaatceras ka jaaiestaada VISI shie parametri, jo preteejaa gadiijumaa ja iestaadiisiet dazhus, bet citi netiks ieveeroti var gadiitiesa ka rezultaats buus preteejs cereetajam.. .. ja kas neskaidrs tad maate Google paliidzees. Lux var nomeeriit arii ar fotokameras eksponometru (skat Google) ja nav luxmetra .. nu tas taa iisumaa..
iepirkaam 17'' lg tad k-kaa kraasas likaas pa tumshu, jo skatoies uz blakusesoshajiem kompjiem - bildes bija gaishas - tagad lietoju 19'' LG flatronu - 1ajaa dienaa piereguleeju kraasas un vairaak neko nevajag - bildes apstraadaaju pie kompja pilniigi tumshaa istabaa - nu aizveertiem aizskariem, vieglaak saprast ko un cik daudz WB vajag