.. KITi ir dazhaadaas komplektaacijaas - viena no taam ir arii ar sho stiklu labs stiklinjsh slinkjiem, kuriem slinkums izvilkt statiivu tumshaakaa laikaa , bet ja nopietni, tad IS dod iespeeju operatiivi bildeet bildinjas ar zemu sleedzha aatrumu - resp. tad kad vajadziigs nedaudz pasmeereets kustiigs objekts
Ar šitādu stiklu man paris draugi bliež - baigi patīkamais viņam tas diapazans vienigais, ka stikls nav ipaši gaišs, bet mm toč labi ir i platais gals i mazliet no zooma. Ko esmu dzirdējis, ka uz šī konkrētā stikla bildes vienkarši sanākot tumšākas salīdzinājumā ar citiem, bet nu tas tā - ja patīk mm un stikls gan jau var pieciest
Laikam tomer izpalikshu, vajag ko plataaku. :roll:
paņēmu no fotonomas 10-20 (nikonam, bet tur ir arī priekš canon).
nu ko lai saka, must hav'! tas diapazons zem 18 (vai 17) ir zajebis.
a 17 un 18 - tas ir tāpēc, ka 17 ir krutajiem objektīviem, bet 18 ir ne tik krutajiem objektīviem, tāpat kā nikon 70-200 skaitās krutāki par 80-200. vot tā.
Ar šitādu stiklu man paris draugi bliež - baigi patīkamais viņam tas diapazans vienigais, ka stikls nav ipaši gaišs, bet mm toč labi ir i platais gals i mazliet no zooma. Ko esmu dzirdējis, ka uz šī konkrētā stikla bildes vienkarši sanākot tumšākas salīdzinājumā ar citiem, bet nu tas tā - ja patīk mm un stikls gan jau var pieciest
platais? kur? ja nu vienigi uz filmas vai FF matricas!
es droši vien lohs esmu, bet kā to saprast - ar šo bildes sanāk tumšākas? Tak uzstādi parametrus, lai bildes bezmaz pārgaismotas sanāk. Jeb tas bija domāts zaļajā režīmā?
To saprast vienkarši, varbut paskaidroju parak slikti un isi - nebija laiks - atvainojos, tāpat, kā Canon EOS 400D bildes ir tumšākas par 350D, pie vienādiem uzstādījumiem, tā arī šim stiklam ir tumšākas bildes nekā citiem līdzīgiem - pie vienādiem uzstādījumiem, lai nebūtu pārpratumu, bet ne izteikti, un to ir atzinuši vairāki cilvēki.
P.S. Tas zemākais teksts iepriekšējā postā bija domāts par 17 - 85 - vainīgs pat ka nepierakstiju un 17mm skaitās palts leņķis... un 24mm ir plats leņķis uz FF matricas arī tas ir tiesa, jo 17mm uz kropotas butu vienadi ar 27 uz pilnās...