Izlasīju kārtējās baumas par sony, precīzāk jauno alfu sēriju un biju mazliet šokets, alfai 14.4mpix, un high end bušot 20mpix sensors ar 1.25x crop - sony taisās visus izkonkurēt pikseļu ziņā?!
starp citu CCD matrica, liekas tada visiem ziepjiem ir lai gan neesmu tik labs lietpratejs lai spriestu par to, ko ta spej dot ara kads varetu paskaidrot?
Ta jau tas SONY Alfa ir suds vel lielaku kaku taga tasis Bet vispar jau Pixselpisejiem kam liekas ka TEX dati ietekme attela radosjo vertibu jo lielaks cipars jo lielaka laime un krutaka bilde Kautka naf man nacies manit ka bildes kas tasitas ar CANON 400.D ~10Milj parspetu Nikon D2Hs ~4milj pixselju un vel savadak liekas noverojums ka no 400.D parsvara sudi vien tiek raditi un razjoti bet D2Hs nospiedosja vairuma SUPER BILDES! Kutkas tai "Digiotu" teorija laikam neklape pec idejas 10Mpix vaidzetu but turspat 3x KRUTAKAM bildem nakt laukaa neka 4Mpix
Ta jau tas SONY Alfa ir suds vel lielaku kaku taga tasis Bet vispar jau Pixselpisejiem kam liekas ka TEX dati ietekme attela radosjo vertibu jo lielaks cipars jo lielaka laime un krutaka bilde Kautka naf man nacies manit ka bildes kas tasitas ar CANON 400.D ~10Milj parspetu Nikon D2Hs ~4milj pixselju un vel savadak liekas noverojums ka no 400.D parsvara sudi vien tiek raditi un razjoti bet D2Hs nospiedosja vairuma SUPER BILDES! Kutkas tai "Digiotu" teorija laikam neklape pec idejas 10Mpix vaidzetu but turspat 3x KRUTAKAM bildem nakt laukaa neka 4Mpix
Es atvainojos.... Kaut gan, jāuztver kā kompliments, jo kāds bija teicis, ka mākslinieki fotografē ar sūdiem, tatad esmu mākslinieks
Izlasīju kārtējās baumas par sony, precīzāk jauno alfu sēriju un biju mazliet šokets, alfai 14.4mpix, un high end bušot 20mpix sensors ar 1.25x crop - sony taisās visus izkonkurēt pikseļu ziņā?!
starp citu CCD matrica, liekas tada visiem ziepjiem ir lai gan neesmu tik labs lietpratejs lai spriestu par to, ko ta spej dot ara kads varetu paskaidrot?
Kā nekā, 1.25 ir retums, un tā būs advancētāka kamera pēc FF modeļiem. Sony vēl nav gatava pāriet uz FF. Pareizi teica par ātrumu no CCD, varat mani palabot, bet vai ir tāda kamera Alfas cenu robežā, ar kuru var fočēt džipegus bez apstāšanas, kamēr karte nekļūs pilna? Nikon 200D ir ziepis... nu labi, labi... kā nu kuram.
Pareizi teica par ātrumu no CCD, varat mani palabot, bet vai ir tāda kamera Alfas cenu robežā, ar kuru var fočēt džipegus bez apstāšanas, kamēr karte nekļūs pilna?
Pareizi teica par ātrumu no CCD, varat mani palabot, bet vai ir tāda kamera Alfas cenu robežā, ar kuru var fočēt džipegus bez apstāšanas, kamēr karte nekļūs pilna?
k10d
Kas iznāca pēc gada un kuram stāv tādi pati SONY matrica
AFAIK CCD attēliem jābūt ar zemāku trokšņainumu, nekā CMOS.
starp citu CCD matrica, liekas tada visiem ziepjiem ir lai gan neesmu tik labs lietpratejs lai spriestu par to, ko ta spej dot ara. kads varetu paskaidrot?
Nepretendēju uz lietpratēja statusu, bet cik zinu atšķirība starp abiem ir gaismas/lādiņu vērtību nolasīšanas procesā un līdz ar to arī ražošanas izmaksās.
CCD sensoriem lādiņu vērtības nolasīšana notiek vienā laukuma stūrī, tādēļ lādiņš ir jāvada pāri visam laukumam uz šo stūri, kur AD pārveidotājs padara savu darbu. Tam ir izstrādāta augstas kvalitātes sensori, kas ir ļoti precīzi un lādiņu vadīšana no punkta A uz punktu B notiek parktiski bez deformācijas. Turklāt CCD darbībai nepieciešamas papildu mikroshēmas, kas nodrošina šī sensora funkcionēšanu.
Tas padara šo sensoru ražošanu dārgu, izraisot nepatīkamu blakusparādību - lielāku akumulatora jaudas patēriņu. Tomēr tie piedāvā mazākus trokšņus, labāku kvalitāti un tehnoloģija ir labak attīstīta, jo bija pirmais princips digitālo kameru sensoriem.
CMOS, savukārt, uz katru pikseli(pie pikseļa) ir vairāki tranzistori, kas pastiprina un vada lādiņu pa tradicionāliem vadiņiem. Tas izraisa mazāku gaismas jūtību, jo gaisma, kam būtu jākrīt uz diodi trāpa tranzistoriem, bet šī sistēma dod lielāku elastību, jo katru pikseli var nolasīt individuāli.
CMOS ražošana daudz neatšķiras no parastas mikroshēmas ražošanas un tādēļ ražošanas izmaksas ir zemākas
Kāpēc CCD liek ziepjos? Kādreiz tā bija vienīgā sensoru tehnoloģija un varētu būt inerces pēc, tuvāk neesmu pētījusi. Kāpēc CMOS liek DSLR? Tāpēc, ka tas ēd maz(mums visiem patīk, ja akumulators var funkcionēt ilgāk) un ir lēts(peļņas % aug) un pieļauju, ka šodien jau atšķirība trokšņos nav TIK grandioza.
Tā kā SONY pareizi dara ar CCD, ja viņi tēmē uz ļoti labu attēlu kvalitāti.
Wind_Chaser Par trokšņu lielumu ir tāds pats strīds, kāds ir "filma vs digi" un diemžēl kamerām ar CCD sensoru ir vairāk trokšņu, nekā analogām kamerām ar CMOS sensoru. Par to, kāpēc ziepjos liek pārsvarā CCD matricas, bet DSLR - CMOS, biju dzirdējis viedokli, ka CMOS pēc izmēra ir daudz lielākas un ražot CMOS mazos izmēros ir ļoti grūti un dārgi.
Es nestrīdos, ka tā varētu būt. Es vairāk teorētiskos sensoru darbības principus esmu skatījusi, tāpēc praksē man nav, ko īsti likt pretī. Laiks gan nestāv uz vietas un kaut kur lasīju, ka Canon ir piestrādājis pie saviem CMOS sensoriem(sākot ar 30D), radot AD pērveidotāju katram pikselim, bet nesaka, kā tas veidots(loģiski). Katrs ražotājs jau kaut ko savu tehnoloģiski mēģina rast tāpēc tādu patiesu vērtējumu CCD vs CMOS laikam iegūt nevar.
Tomēr par mazu CMOS izgatavošanu - ir dzirdēts, ka CMOS sensorus liek mobilo kamerās un domāju, ka tur viņi dikti lieli nav.
Es te priecājos par sievietēm, kas ar tehniku uz Tu, nemaz i nedomājot kādu aizskart - tikai izsakot savu prieku, bet kārtējais feministes spļāviens ģīmī. Paldies!
Kapēc tā - tapēc, ka man pietiek ar mammas un krustmātes apmācīšanu datorlietās, lai saprastu ka vieglāk būtu mani piedabūt baletu uzdejot. Tiešām neapskaužu sisadmiņus, kuriem jāapkalpo daudzi cilvēki, kas visvienkāršāko darbību spēj sarežģīt līdz bezjēgai. Tapēc arī ir prieks, ka var ar sievieti brīvi padiskutēt par leitām, kur viņām by default saprašana ir maza.
No offence, bet es tieshaam nesaprotu, kapec gan tehnisks komentaars no sievietes ir kaut kas astronomiski neticams...
ne jau neticams vai neiespējams, vienkārši reti sastopams.
Nu man skjiet, ka muusdienaas ir jau gana biezji. Vai ari varbut es esmu jau tik dzilji "viirieshu profesijaa" iekshaa, ka man apkaart ir gana daudz shaadu iipatnju. Pirms 10 gadiem un veel agraak... o jaa, neviens man neticeeja, ka es kodeeju un speeju pati uzinstaleet datoru... un veel zinu, kur RAM jaaliek...
Crex: un tas nebija feminisms . Man pashai rados ir gana daudz "meitenju", kur klausulee izdzirdot vinju balsi ar tekstu "man dators nestraadaa" man uzreiz saak raustiities valoda un pazuud komunikaacijas speejas.
... jaapriecaajas, ka vispaar ir shaadi cilveeki, kas "point & shoot" laikmetaa iedziljinaas lietojamajaa tehnikaa, ne tikai to expluatee.
Nē, nu visu cieņu! meitene - kodere tas jau ir kā zaļā vārna - sarkanā grāmata, 1. kat. kaut manu paziņu lokā būtu šādas meitenes, kas pašas var Windowsu uzlikt, nevis 80% telefona zvani, ko vispār saņemu sākas ar čau kā iet - zini kam kompim... bla bla bla līdz jānonāk pie secinājuma, ka mājās nav elektrības vai arī monitoram ir atsevišķa ieslēgšanas poga. Tāds liktens datoriķim ne-datoriķu draugu lokā. Prieks, ka cilvēki spēj paši ar galvu atrisināt tehniskas problēmas.
P.S. kapēc tev blogā nav nevienas bildes? posti jau pāri simtam!
Nu un kam patīk sony, lai bildē ar sony, mana pieredze ar sony kamerām ir slikta un kā teica Lunis ne jau pikseļos ir tas svarīgākais, bet būs kaudze ar "draugiem", kas nopirks savu sony ar 14mpix vai pat 20mpix atkariba no vecāku naudas maka biezuma, vai savas algas - retākā gadījumā un bāzīs citiem acīs to cik viņiem ir daudz mpix...
Lai veicās sony faniem, nekas nopietns tapat tur nav - bet ka Low end liekas pardodas tiri jauki alfas, tapat ka 350 un 400
mana pirmā oficālā darbavieta bija Latvijas Republikas Valsts Ieņēmumu Dienesta Ventpils Nodaļas Informātikas Daļas Galvenais Speciālists un mūsu Informātikas Daļā strādāja viens tantuks ap gadiem 50 vārdā Astra, kas rubija iekšējā tīkla sistēmu labāk nekā Pats Galvenais Sysadmins. Takšto nevajag te ļaļa par sievietēm, kas neko nerubī...
a par sievietēm tas ir steretips, ka sievietes nedara to un šito - padzīvojot arpus LV tadi tiek lauzti - tagad atrodoties Kanādā to daudz biežāk saprotu un arī Latvijā, kad strādāju DB.lv, tad galvenā programmetāja, tiesa vienīgā bija sieviete un viņa rubīja visu kas notiek, katrā ziņā laba programmētāja - taka sievietes, kas nesaprot pc paliks pagatnē... Šeit Kanādā visi opiši rubī datoru varbūt ne uzinstalēt, bet viņi dara ļoti daudz, jo tā ir viņu nepieciešamība, Latvijā pagaidām tas vēl nav tā, tomēr lēnā garā, ar paaudzes maiņu tas tiks panākts!
Nu un kam patīk sony, lai bildē ar sony, mana pieredze ar sony kamerām ir slikta un kā teica Lunis ne jau pikseļos ir tas svarīgākais, bet būs kaudze ar "draugiem", kas nopirks savu sony ar 14mpix vai pat 20mpix atkariba no vecāku naudas maka biezuma, vai savas algas - retākā gadījumā un bāzīs citiem acīs to cik viņiem ir daudz mpix...
Lai veicās sony faniem, nekas nopietns tapat tur nav - bet ka Low end liekas pardodas tiri jauki alfas, tapat ka 350 un 400
Tas jau nu gan ir muļķības, bet nu lai jau tev paliek kaut kada ticība, lai gan mūsdienās katrs var atļauties nopirkt fočuku - low end dSLR + brandings strādā labi priekš tiem, kas nezin kas ir laba firma konkrētā lauciņā un kas nē...
Tas jau nu gan ir muļķības, bet nu lai jau tev paliek kaut kada ticība, lai gan mūsdienās katrs var atļauties nopirkt fočuku - low end dSLR + brandings strādā labi priekš tiem, kas nezin kas ir laba firma konkrētā lauciņā un kas nē...
Vispaar jau biju nedaudz nobazjiijies par to, ka es tagad savai A100 Alfai sapirkshu kaudziiti objektiivu un kad buushu nobriedis paariet uz labaaku body buus gruutiibas. Jo redz canonam nevar uzlikt minoltas domaataas objektivos. Un nu esmu nomierinaajies, ka Sony neapstaasies un buus arii kas labaaks Vieniigais miinuss ko es Alfaa sasktu, kas man ir(A100) ir tas, ka uz lielaakiem iso paraadaas smuks troksnis un bilde ir metama. Citiem fochiigajiem tomeer mazaak to troksni juut uz lielaakiem iso. Bet savaadaak gan. Labs knipseejamais
es k-kad vakar skatījos flckeri tīri attiecibu 350D pret alfu un bija liekas 4500 pret 500 alfām - apmēram tā
Bet nu ir jau Sony fani, bet tas taka man viens paziņa teica ka būšot mužam uzticīgs vabolītēm (bija tādi krievu auto, domājams ka kāds zin..), nepagāja ne 5 gadi un čalis nopirka eiropas auto - tiesa gan vabolīte bija ideālā stāvokli un nesliktu $ par to dabuja
Tas tā pat ar Sony gan jau ar laiku sapratīs, ka ir īstā manta un kas tik pagaidu stilam!
Rihard, kad tu iemācīsies nelasīt starp rindām? :? bija runa 400D vsA100, 350D vs A100
Pēterītis, tavi dati flikerā nav reprezentatīvi, t.i. flikers nav pasaules naba, no kurienes var smelties info! Es, piemēram nekad tur nebiju un netaisos reģistrēties. Nekad nebiju teicis, ka būšu uzticīgs Sony vai Minoltai. Man ir pieņēmami arī citi brendi Nikon, Pentax, sliktākajā gadījumā arī Canons (ja tikai darbs prasīs, bet noteikti tas nebūs ne 400D, ne 350D).
350D ir labs modelis sākumam, lai apjaustu kā tehnika strādā, lai gan labs stikls arī uz ši aprāta rada ļoti smukas bildes, kā saka dārga tehnika pati nebildē un arī ar 350D var dabūt labus darbus - viss jau nav tehnikā...
Protams Flickr nav pasaules naba, tomēr tajā ir ļoti daudz lietotāju no kuru skaita var smelties varbūt sava ziņā subjektīvu info, tomēr tas parāda k-kādu statistiku jo lietotāji ir no visas pasaules un to nevar uzskatīt par no pirksta izīstu faktu... 8)