Manam Fujifilmam S6500 var piepirkt klāt platleņķa lēcu (Fuji WL-FXS6), bet nekur nevar atrast, tikai tajās lapās kurās nesūta uz Latviju. Es iedomājos tādu štelli ka var tak jebkuru platleņķa lēcu pielikt priekšā objektīvam un kaut kā to pieķimerēt klāt. Sakat vai nebūs kaut kāds izkropļojums ka esmu pielicis neīsto (ne tās firmas utt.) platleņķa lēcu priekšā?
kvalitate tapat nebus ar uzkimeretu lecu (pieskruvetu), tas parasti pieskruvejas ka filtri - cik mm tev filtra diametrs ir ? var meģināt paskatīties www.gadgetinfinity.com viņiem bija k-kadi uzskruvejamie wide angle...
Nu manam objektīvam ir speciāls uzskrūvējams platleņķa lēcas konvertors...
Bet tieši šo nevar dabūt normāli nekur, tāpēc es iedomājos ka varētu kādu citu pielikt, nu kaut vai tā vītne nederētu, bet kaut kā jau pieķimerēt klāt...
man jau liekas, ka filtru vītnes visiem ir vienādas vismaz canon un nikon toč, jo neesmu ipaši redzējis, ka uz filtriem raksta ka kādam noteikta fotoaparāta objektīvam domāts filtrs, tas pats ar šitiem uzskrūvejamajiem draņķiem, ja kļūdos labojiet...
Nu pēc būtības ja ir 58mm diametrā tad vajadzētu derēt jo uzskrūvēšanas princips jau nevar atšķirties Labi, vajadzēs pastaigāt pa Rīgas fotoveikaliem un paprasīt pamēģināt uzskrūvēt.
nejaukt ar telekonvertoru un arī ar konvektoru ne. tie parasti no normālā iztaisa platleņķi un no platleņka apli zīmējošo zivsaci. filtru vītnes dažādas, normālajiem stikliem 49, 52, 55 biežāk. ja domā jebkuru stiklu kautkā piesuņot /teorētiski jau vismaz 2 jābūt/, lai veicas, bet firmās, kurās projektē optiku to dara spečuki un ilgi. cik tādi nov''eroti, tad visi - 1 - tikai video kvalitātei pietiekami.