Velos iepirkt savam eos 350D zipeni bet nezinu kādu, piem par orģinālajām canon zipenēm kādas ir būtiskākās atšķirības piem starp Canon Speedlite 430EX ar 580EX kāds foruma lietotāji lieto savām eos kamērām zipenes, ko iesakāt ??? Varbūt sigmas zipeni???
Lielākā atšķirība starp 430EX un 580EX ir, ka 580EX var būt kā master unit, un vadīt citas zipenes. Turpretī 430EX var būt tikai slave unit. Protams 580EX ir arī jaudīgāka. Domāju, ka tas lielā mērā arī atbildēja uz Tavu jautājumu kādu izvēlēties. Cenu starpība ir diezgan paliela. Domāju, ka iesācējam pilnīgi pietiekama ir 430EX zipene, vēlāk jau var piepirkt citus apgaismes devaisus kad būs zināšanas un būsi sapratis, ko tad īsti vēlies bildēt. Man pašam ir 430EX un esu ļoti apmierināts. Par Sigma zipenēm gandrīz neko nezinu. Kādreiz dzirdēts, ka tās īsti labi nestrādā ar Canon aparātiem.
Stroboscopic flash This is a series of flashes fired in a single burst while the shutter is open. Stroboscopic flash is effective for capturing the movement (for Iater analysis) of a moving subject against a dark background.
580EX ir stroboskopiskaa funkcija, pats esmu mēģinājis... tumšā pagrabā nomērkēju uz kāpnēm un tad lai cilvēciņš loku lokiem skrien lejā... izskatās feini... un tas nemaz nemaksā vairs tik dārgi... 580EX nokritās cena pēc pēdējās piegādes... visu laiku bija virs 350 Ls, tagad iepirkuma cena ir ap 262... precīzi neatceros cik, bet domāju, ka veikalos, ja labi meklē un labi kaulējas, tad par kādiem 275-280 Ls var sarunāt... Par 430EX diemžēl neko nevaru pateikt, trūkst info, bet zinu, ka ir vērts iekrāt uz 580EX, jo 430EX maksā 140 iepirkumā, bet par to starpību aptuveni 122 lati iepirkumā, tātad kādi 130 lati veikalā, iegūsi visai lielus plusus... viens no lielākajiem ir jauda... kas pēc nostāstiem tiešām ir būtiski atšķirīga...
P.S. Cenas ņemtas no GNT vairumtirgotāja mājaslapas
Iesaku EX 580, jo gaismas par maz nekad nebūs. Sigmu neiesaku, jo par gadu parasti ilgāk nekalpo (man divas bija) un krāsu balans bildēm ir daudz kreizīgāks. EX 430 varu ieteikt tikai kā rezerves, vai papildus blici.
Iesaku EX 580, jo gaismas par maz nekad nebūs. Sigmu neiesaku, jo par gadu parasti ilgāk nekalpo (man divas bija) un krāsu balans bildēm ir daudz kreizīgāks. EX 430 varu ieteikt tikai kā rezerves, vai papildus blici.
kas tad shiim notiek? spuldze izdeg jeb elektronika atsaka? varbuut iespeejams elementaari savest kaartiibaa?
Nezinu lietoju sigmu 500 DG Super, pilnībā 550 canona analogs, tikai lētāks . Pie tam sigma bija pirmā kas pieadaptēja savu zipeni digitālajiem, pie tam telpēs izvelk trīs kadrus sekundē . 580 man ar patīk, pamēģināju, bet pašlaik nav tik dauc naudas lai iepirktu...
Crash... Pamēģini laist blici grieztos gan sigmu, gan to pašu EX550... redzēsi starpību uz krāsu balansu diezgan ievērojamu. Bliežot virsū nav lielas starpības starp sigmu un canon.
MARTC... Pirmā mana sigma atsprāga, ka pusgada laikā meistaram neizdevās reaminēt. Otrai sigmai pagriežot blici grieztos zūmgalva sāka braukāt šurpu turpu gandrīz bez apstājas. Kāzu cermonijas laikā tas rada nepatīkamu troksni. Tagad šo blici izmantoju tikai kā slave blici zontā.
Crash... Pamēģini laist blici grieztos gan sigmu, gan to pašu EX550... redzēsi starpību uz krāsu balansu diezgan ievērojamu. Bliežot virsū nav lielas starpības starp sigmu un canon.
Nu krāsu balanss no griestiem vairāk ir atkarīgs no pašas griestu krāsas... Jebkurā gadījumā bliežot grieztos ar jebkuru zipeni tā nedaudz apjūk, kaut gan rādās ka ttl uz 20D strādā labāk unpareizāk nekā uz 300D. Un vispār normāli cilvēki krāsu balansu iestāda izmantojot greycard komplektu , vai bezizejas gadījumā baltu lapu.
Par to ka 580 ir labāka par sigmu nemaz nešaubos bet vai 2,5 reizes.... ?