Vēlētos uzzināt, kur Rīgā varētu atrast kādu laboratoriju, kur pats var iet un attīstīt filmiņas/taisīt bildes. Būtu forši, ja ķimikālijas būtu jau sagatavotas un būtu tikai jāsamaksā pagaidām interesē tikai melnbaltajiem procesiem, ja nu kas...
ar krasainajiem atri veselibu sabeigsi... uzjautaa lietotajam maris, vinjsh te pirms kada laika savu darkroomu piedavaja, tikt as bij kkur drusku arpus Rigas, Ogre vai jelgava, ja nemaldos...
Vēlētos uzzināt, kur Rīgā varētu atrast kādu laboratoriju, kur pats var iet un attīstīt filmiņas/taisīt bildes. Būtu forši, ja ķimikālijas būtu jau sagatavotas un būtu tikai jāsamaksā pagaidām interesē tikai melnbaltajiem procesiem, ja nu kas...
Paldies!
viniem ir ! -> [url=www.studioimagine.lv]www.studioimagine.lv[/url] sakontaktee un uzprasi cik piko peec tam mums pazino !
bet par cik man nav laika, tad laborim nenaak liidzi nekaadas apmaaciibas stundas - tas noziimee iireetaajam ir jaazin kaa TO dara
ehh, ja vel skolotajs kads atrastos, kas ieraada, apstasta, kas un kaa - darits 2x dziivee ir, bet bez sajegas kas par shkjidrumiem, ko dod un maina...
es te shobriid shkjirstu M.Kundziņa graamatu "Ķīmija fotoamatiera laboratorija" 1975. gada... nez, vai daudz kas tagad mainiijies?
šķirstīt jau tu vari, tik jēga no tās būs, ja pats jauksi un maisīsi pulverīšus nevis jau gatavus koncentrātus. ja rokas nav pa īsām, tad uz pudelēm visu vajadzīgo informāciju var atrast, kādas proporcijas, kāda jutība, kāds laiks. varu minēt vienu piemēru no agfa attīstītāja, kas kādreiz maksāja ap 5 LVL viena litra pudelē, nu tā ieskatam, uz ko būtu jāpievērš uzmanība. lai gan tā tīri no galvas neatceros, bet mēģināšu: tātad proporcijas bija 1:25, kas sanāk 20 grami attīstītājs un 500 grami destilēts ūdens, to visu kārtīgi samaisa un darba temp. šai zupai 20*C +/- 1*C
es te shobriid shkjirstu M.Kundziņa graamatu "Ķīmija fotoamatiera laboratorija" 1975. gada... nez, vai daudz kas tagad mainiijies?
šķirstīt jau tu vari, tik jēga no tās būs, ja pats jauksi un maisīsi pulverīšus nevis jau gatavus koncentrātus. ja rokas nav pa īsām, tad uz pudelēm visu vajadzīgo informāciju var atrast, kādas proporcijas, kāda jutība, kāds laiks. varu minēt vienu piemēru no agfa attīstītāja, kas kādreiz maksāja ap 5 LVL viena litra pudelē, nu tā ieskatam, uz ko būtu jāpievērš uzmanība. lai gan tā tīri no galvas neatceros, bet mēģināšu: tātad proporcijas bija 1:25, kas sanāk 50 grami attīstītājs un 450 grami destilēts ūdens, to visu kārtīgi samaisa un darba temp. šai zupai 20*C +/- 1*C
nu tajaa graamataa jau pilniigi visa kjiimija ir, kaa attiistiitaaju no nulles uztaisiit!! man kaa kjiimikjim peec izgliitiibas nekas jauns, bet vienlaga aizraujosha literatuura... :lol:
bla,bla,bla.. nu tajaa graamataa jau pilniigi visa kjiimija ir, kaa attiistiitaaju no nulles uztaisiit!! man kaa kjiimikjim peec izgliitiibas nekas jauns, bet vienlaga aizraujosha literatuura... :lol:
protams, ja tev visas ķimikālijas pieejamas, tad tik bliez augšā :wink:
kjiimikjis var uzjaukt jebkuru attiistiitaaju bez probleemaam, bet atshkjaidiit ilford koncentraatu ir elementaari daudz aatraak
bet Kundzinja graamata derees tik tajaa gadiijumaa ja lietots tiks FB papiira baazes papiirs
man nav zhaaveetaaju shim papiiram - tas noziimee neganti sametushaas bildes - vieniigaa izeja lipinaat pie stikla
shobriid melnbaltaa fotograafija populaaraak tiek kopeeta uz politeleena baazes multikontrasta papiira kur kontrastu regulee ar filtru nevis dazhaadu papiiru paliidziibu - process ir daudz varieejamaaks un 5-10 reizes aatraaks par papiira baazes procesu - kaa arii bildes ideaali gludas
miinuss ir laika noturiiba - ilford shobriid runaa par 70-80 gadu noturiibu polietileena papiiram - papiirniekam shis laiks ir ilgaaks (pie nosaciijuma ja procesu veic korekti)
jaa visas kjiimijas laborii ir uz vietas - shaadi taadi papiiri ar, bet izveele saprotams tiem nav taada kaa bodee taapeec labaak nu aiziet iepirkt svaigu tieshi taadu kaa sirds veelas