Nonaca man rokas shi zipene un nezinu, ko ar to isti iesakt. Ta ka pasham ir 430ex tad isti pec tas nav nepiecieshamiba, bet interese, ko ar to vispar var iesakt?
Meginaju piespraust pie eos`a hot shoe, pievienoju, bet tikai tai zipenei nemaz kontaktu apaksha nav - viena plastmasa.
Vispar jau no blicem maz ko saprotu, bet gribu uzzinat, kaa sho varetu izmantot kaa papildgaismas avotu? Teiksim bildeju ar savu speedlite un ar sho no saniem pieshaut gaismu. Vai tas ir iespejams, ja jaa, tad kaa tieshi?
Velak meginashu atrast manuali kaut kur interneta shai.
ja nav arī vidējā, tad tā kautkāda nesakarība. dažām apakšiņa maināma - nopērc ar tādu pašu uzrakstu, kā uz kameras un bildē vesels TTL režīmā. laikam gan tikai ar filmu kamerām. vecākām bija arī kur iespraust vadu ar tipa tievo džeku. no bildes redzam, ka dubultā. bet dubultās var būt tādas, kurām mazā mauc konstantu jaudu, piem. 10 J un lielā auto un var būt tādas, kuras auto režīmā slēdz laukā abas reizē, kad gaismas pieticis. ka būtu neatkarīgas programmas, neesmu novērojis.
Es gan vinju ipashi neesmu mocijis, bet nevareju nekur atrast, kur piespraust trositi. Zinu, ka ir ttl funkcija un vispar tur pogu vairak ka televizora pultij. Meginaju kaa ttl palaist, bet kaut ka negribeja man gaismu taisit.
Nezinu īsti kas ir sinhrokontaks[/code:1], bet ar to mazu pogu pie zibens var tikai manuāli izšaut gaismu. Gribu lai kaut kā automātiski vienlaicīgi ar kameru blicē.