Es tagad sāku mazliet vairak "rubīt fišku" no visādiem DPI un Calor space un citādiem meža zvēriem.
Taisot vaļā RAW failu PS atverās RAW plugins un tur apakšā var norādīt kāds būs attēls. D200 RAW dod ārā 12 bit krāsās, bet tur ir varinati tikai 8 vai 16. Stāv uz 8. Vai es daudz no tā zaudēju?
Tad vēl ir DPI man tur uzrādās 240, bet man ir aizdoma, ka tomēr no foķika nāk ārā 300. Kā tur īsti ir?
First the sensor: the D200 has a 10.2 megapixel CCD that delivers images with 3872 x 2592 pixels and sufficient detail to be reproduced at around 13 x 9in at 300dpi. That's a considerable improvement over the 6 megapixels of its predecessor, and close to the 12.4 megapixel images of the D2X, which, at 4288 x 2848 pixels, offers only an extra inch or so at 300dpi.
dpi tak parādās, kad tik X tik pikseļu bildi grib drukāt. ja 3800 pa garo malu, značit pie 300 dpi var 12 collas pa garo malu bildi drukāt. tak ne jau par to bazārs, ka drukāt pa taisno no kameras -> printeri?
Es tagad sāku mazliet vairak "rubīt fišku" no visādiem DPI un Calor space un citādiem meža zvēriem.
Taisot vaļā RAW failu PS atverās RAW plugins un tur apakšā var norādīt kāds būs attēls. D200 RAW dod ārā 12 bit krāsās, bet tur ir varinati tikai 8 vai 16. Stāv uz 8. Vai es daudz no tā zaudēju?
Īsi atbildot - jā Katru reizi apstrādājot bildi - mainot līknes, līmeņus, pielietojot filtrus - notiek matemātiskas darbības. Matemātiskām darbībām, kā zināms ir arī kļūdas, piemēram noapaļojot. Līdz ar to pazūd šādi tādi dati. Izejot no tā, ielādējot bildi 8bit režīmā jau daudz dati tiek noapaļoti un apstrādājot pazaudē vēl vairāk. Bet 16bit režīmā dati ietekmējas mazāk.
Tad vēl ir DPI man tur uzrādās 240, bet man ir aizdoma, ka tomēr no foķika nāk ārā 300. Kā tur īsti ir? Paldies jau iepriekš!
Kāpēc par visām varītēm cilvēki vārdu salikumu "pixels/inch" tulko kā DPI?! Ok attēlojot bildi uz ekrāna, var pieņemt, ka DPI = PPI, bet drukājot tas nebūt tā nav! Un starp citu tas ir tikai informatīvs lauks, tas nekādi neietekmēs atvērto bildi
Īsi atbildot - jā Katru reizi apstrādājot bildi - mainot līknes, līmeņus, pielietojot filtrus - notiek matemātiskas darbības. Matemātiskām darbībām, kā zināms ir arī kļūdas, piemēram noapaļojot. Līdz ar to pazūd šādi tādi dati. Izejot no tā, ielādējot bildi 8bit režīmā jau daudz dati tiek noapaļoti un apstrādājot pazaudē vēl vairāk. Bet 16bit režīmā dati ietekmējas mazāk.
Tad vēl ir DPI man tur uzrādās 240, bet man ir aizdoma, ka tomēr no foķika nāk ārā 300. Kā tur īsti ir? Paldies jau iepriekš!
Kāpēc par visām varītēm cilvēki vārdu salikumu "pixels/inch" tulko kā DPI?! Ok attēlojot bildi uz ekrāna, var pieņemt, ka DPI = PPI, bet drukājot tas nebūt tā nav! Un starp citu tas ir tikai informatīvs lauks, tas nekādi neietekmēs atvērto bildi
Paldies par sakarīgo atbildi
A kā, lai dabon iekša 12 bitu? Jeb uzreiz likt 16?
Liec 16, tikai rēķinies ar to, ka bilde būs stipri smagāka... bet DPI ir pilnīgi vienalga... tas ir tā pat, ja tu paņem 50 cm garu lineālu un uzraksti uz tā atzīmes ik pēc 1 cm, būs 50, ja uzrakstīsi ik pēc 5 būs tik vai tā 50 cm, tikai atzīmes būs mazāk... tieši tā pat ar dpi, kvalitāte nesamazinās, nepalielinās un nemainās... un aiznesot uz fotoveilaku tā pat viņi tur izmainīs kā viņiem vajadzēs...
Ņu ar to 16 bit ir tā ka atkarīgs pie kā tu beigās nonāc. Ja tevi interesē jpg un izmērā līdz A4 tad aizmirsti par 16 bit un guli mierīgi(tas pats attiecās uz gadījumiem apstrāde fotofailam ir minimāla un nav saistīta ar crop), ja vajag palagu tad tikai 16 bitu krāsa bez pārdomātas pieejas arī nebūs glābēja PS.Jautājums kur arī to visu pēc tam drukā, jo sacakarēt "smalko failu" un izdrukāt brīnumus var arī no uber kruta faila, onkulis jau šodien ,šķiet, bija ielicis salonu drukmašīnu atšķirības drukājot standart testa failus, tur tev arī 100 bit bepalīdzēs
Ņu ar to 16 bit ir tā ka atkarīgs pie kā tu beigās nonāc. Ja tevi interesē jpg un izmērā līdz A4 tad aizmirsti par 16 bit un guli mierīgi(tas pats attiecās uz gadījumiem apstrāde fotofailam ir minimāla un nav saistīta ar crop), ja vajag palagu tad tikai 16 bitu krāsa bez pārdomātas pieejas arī nebūs glābēja PS.Jautājums kur arī to visu pēc tam drukā, jo sacakarēt "smalko failu" un izdrukāt brīnumus var arī no uber kruta faila, onkulis jau šodien ,šķiet, bija ielicis salonu drukmašīnu atšķirības drukājot standart testa failus, tur tev arī 100 bit bepalīdzēs
Bija gan un šķiet arī mana paša postā, kur es pats mazu eksperimentu veicu.
un aiznesot uz fotoveilaku tā pat viņi tur izmainīs kā viņiem vajadzēs...
Šādu situāciju pieļaut nevajadzētu. Fotoveikalos strādā masu apkalpošanas speciālisti, kam uz tavu individuālo veikumu slaidi nospļauties. Tas esi tu, kas nosaka - ko un kā, nevis operators.
tad vaidzētu izšpiegot līdz cik šie mazinās /ja/ pie kura formāta un pašam nomazināt, lai nesanāk 2X mazināšana?
un aiznesot uz fotoveilaku tā pat viņi tur izmainīs kā viņiem vajadzēs...
Šādu situāciju pieļaut nevajadzētu. Fotoveikalos strādā masu apkalpošanas speciālisti, kam uz tavu individuālo veikumu slaidi nospļauties. Tas esi tu, kas nosaka - ko un kā, nevis operators.
starp citu kautkur krievu lapaa bija raksts par atshkiriibu starp 8 un 16 bitu atteela apstraadi, pameegjinaaju un atshkiriiba diezgan graujosha pie mirkli smagaakas apstraades (piem. levels) 8bit atteelam artefakti lec aaraa ka maz neliekas, 16bit atteelam pie identiskas apstraades neko nemana. Smagums biudei pieaug gan, bet nu uz kvalitaates reekjina to var pieciest. un neviens peec apstraades neliedz paarkonverteet atpakalj uz 8bit.
DPI ir izdrukas parametrs kas bildi pašu neietekmē (arī izdruku nē ja nedrukā automātiski)
skaitļiem 8 un 16 pievienotais /bit/ nepārprotami norāda uz informācijas daudzuma atšķirību konvertējamos failos - no kā izriet arī iespējamo korekciju diapazona atšķirības