forum.gif
Filmu skeneeshana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Filmu skeneeshana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.08.07 22:07
 citēt
Voshem stāst par to ka nenesiet filmas skenēt uz bfs... standarta kvalitātē tas maksā 2Ls par filmu, bet tā satandarta kvalitāte ir tikai 1500x1024 pix.... Par to pashu naudu ieksh jvk skenē divreiz augstākā kvalitātē...

Voshem gribēju kā labāk (jo domāju ka bfs labāks par jvk) ... sanāca kā sliktāk nekā vienmēr :(
Publicēts: 30.08.07 22:20
 citēt
Tieši tā iemesla dēļ es iegādājos pats savu skaneri. Esmu ļoti apmierināts ar kvalitāti. Pāris reizes vēl BFSā to filmu ir apskrāpējuši. Bet drošvien atkarīgs no operatora.
Publicēts: 30.08.07 23:34
 citēt
ir prieks skatiities kaadaa aatrumaa darbojas NORITSU skanneris, bet diemzheel pat ja operators ir paziistams nav viegli pierunaat to nonjemt opcijas /hardsharppening/ un /hardcontrast/ - 35mm 36 kadru filmu skannee 2min laikaa un rezultaats deriigs (nosaciiti) 10x15cm izdrukaam - izshkirtspeeja ok, bet kontraststs sajaaj visu

aparaats noskanjots uz to, lai no ziepjiem kas lietoti ar paaraak ilgu sleedzhalaiku no rokas dabuutu ceriigu bildi - automaatiski jebkursh korekts kadrs ir pagalam

savs skanneris ir vieniigaa izeja

bet vienalga es autominilabus lietoju kaa iespeeju apskatiities kuru kadru veerts skanneet
Publicēts: 31.08.07 09:56
 citēt
35mm noder

* platajam galam, ja cilveeks nelieto canon

* MB ja tiek lietots palielinātājs, kuri šobrīd ūberākie dabonami par smiekla naudu - no tā kas tur nāk ārā cipari vēl baigi tālu

* lielajiem iso kur grauds tomēr foršāks par trokšņiem

* cross proces ko šopā nesagrozīsi

* nakts bildēšanā kur cipariem bačas neļauj

vidējā formātā arī no krāsu negatīva pavisam viegli dabūt visu ko vajag
Publicēts: 31.08.07 10:12
 citēt
Šobrid vairs nesaskatu jēgu filmām, vienigais tikai videja formāta slaidiem...
Parak garš proces, un izmaksas ari sanak dargas.
Labak tomer ar digu, nu protams ne ar ziepi , vai leta gala spoguleni...

fototirgoni, izlasi lūdzu vēlreiz topika jautājumu, un atbildi, atbilstoši tēmai un uzdotajam jautājumam.

cut the spam
Publicēts: 31.08.07 10:25
 citēt
mazliet neiebraucu tekstā "* platajam galam, ja cilveeks nelieto canon ", citādi pekrītu Mārim. bet gadās arī, ka iekrājušās pāra banānu kastes ar maz kopētiem un/vai nemaz nekopētiem negatīviem.
Publicēts: 31.08.07 11:03
 citēt
shit, man tieshi shodien vajag nest tistit un skenet filmas, viena ilford, tapec domaju nest uz bfs... shovakar braucu prom no Rigas, vajag steidzami.. laikam tas 2as nesishu uz fotki.lv, sho uz bfs, lai noskenee pagaidam kaut taa, un tad jau pec tam normala qual...
fotki.lv jau ilfordu neattistis? :?
Publicēts: 31.08.07 17:32
 citēt
... cilvēks var nebūt piemērots darbam ar tehniku. Nekas, citi ir, par maksu.
bieži jau tomēr tieši tas cilvēks, kurš par atlīdzību to dara, tāds ir. un sliktāku aparatūru un mazliet arī pieredzes trūkumu pa reizei kompensē tas, ka sev vai frendam ar mīlestību to dari /skenē/.
Publicēts: 31.08.07 19:15
 citēt
Epsons, kurš gan 35 mm, gan fotofilmu /palto/ skenē? laimīgais! man Minoltas priekš 35 mm, uz 10 Mpix skenē.
Publicēts: 31.08.07 19:20
 citēt
tas epsons ir planšetnieks.
bet ar adapteri /perehodņiku/ filmai? nesaku, ka nevar, man neveicās, gadījās, ka vienu 35 mm (-)-vu kļūdas dēļ uzskanēja uz 100 MGb, nu, līniju itkā diezgan, bet izskatījās kā no veca žurnāla slikti pārbildēts.
Publicēts: 03.09.07 16:36
 citēt
ieskenēju no 6x6 realas dabiņas dažas un bez apstrādes aiznesu uz Lindas Ratutas darbnīcu lai uzkopē
esmu vēl cūcīgāk darījies - ieskanēju uzkopētu 10X15 cm, aptaisu un nesu kopēt lielāku. Un nekas. tiesa, sen, toreiz kopēja optiski no filmas, nevis vajag vai ne, laida caur skeneri.
Publicēts: 04.09.07 18:36
 citēt
njaa.
sanjemu shodien ieskeneetu Ilfordu no BFSa.
ne tik vien ka samaksaju 4.69 par tistishanu/skeneshanu un CD, ne tik vien, ka izmers ir 1544x1024, bet bildes ir ar milziigiem, redzamiem putekljiem!
[url=http://content1-foto.inbox.lv/albums45107903/versatilius/wtf/42660001.jpg]
viens piemers, spiest uz bildes, lai redzetu lielaku!

isak sakot, esmu vilies.
Publicēts: 04.09.07 21:56
 citēt
Tapec vajag skenēt elkorā pa 1.50+CD (tiistiishana iesk.) :)) buus 3kx2k
Publicēts: 05.09.07 07:38
 citēt
versatile, Tu pats kādreiz esi pamēģinājis noskanēt m/b filmu?
Laikam jau ka nē, tāpēc tas ko Tu saņēmi un redzi ir normāli...
Publicēts: 05.09.07 08:47
 citēt
pag, ja tas ir ne C-41, tad cik man ir tīstīts, arī ir bijuši putekļi. Negatīviem un slaidiem parasti nav tādu. (Tie putekļi salīp tīstīšanas procesā?). Bet vispār, nekad neesmu tik traku vērību tam pievērsis :)
Publicēts: 05.09.07 09:02
 citēt
Putekļi ir negatīvu lielākais draugs.
Ja uz krāsainajiem skanējot (Noritsu BFSā) negiem stāv filtrs kas tos atpazīst , tad uz m/b skaneris ir putekļu akls un nolasa VISU kas ir uz filmočas piesūcies...
Publicēts: 05.09.07 09:18
 citēt
Nu man liekas ka tagad ir tikai C41 filmas... reti kur esmu redzējis nopērkamas "tradicionālās" mb filmas...
Nu tas tā... Bet papētīju savus scanus no bfsa tad nu tur puteklji nebija...
Katrā ziņā pirms tam ieksh [url=www.jvk.lv]www.jvk.lv[/url] nekad nav bijushas problēmas ar putekljiem un izshkjirtspēju...
Publicēts: 05.09.07 09:48
 citēt
shi nav C41. Ilford Delta.
nu bet noslaucit ar mikroshkjiedras lupatinju filmu vai tad nedrikst/gruti?

tiesham, pats ar MB filmam vel neesmu njemies. bet cennjikus redzot - bus laikam jasak...
Publicēts: 05.09.07 17:44
 citēt
Laikam jau ka nē, tāpēc tas ko Tu saņēmi un redzi ir normāli...
manā radakcijā: "Laikam jau ka nē, tāpēc NEIBRAUC, KA tas, ko Tu saņēmi un redzi ir normāli...".
pēc sastapšanas biežuma varbūt. par zemu ceņņiku varbūt arī. visadi citādi ne visai.
Publicēts: 01.10.12 11:36
 citēt
versatile:shi nav C41. Ilford Delta.
nu bet noslaucit ar mikroshkjiedras lupatinju filmu vai tad nedrikst/gruti?

tiesham, pats ar MB filmam vel neesmu njemies. bet cennjikus redzot - bus laikam jasak...

Lupatiņa nelīdzēs,šitā kā reizi var izskatīties kadrs,kur brauciens ar lupatiņu ir beidzies,tur arī visi filmas putekļi palikuši.Un kāda ir lupatiņa pēc pārsimt filmiņām var iedomāties,tad labāk lai nebāžās ar to lupatiņu pie filmas.Melnbaltais jātīsta pašam,tur nav pilnīgi nekā sarežģīta.Tiesa paiet laiks savas filmas/attīstītāja atrašanai.Jā un žāvēties filma jākarina vannasistabā,jo tur vismazākais putekļu saturs gaisā.Katrā gadijumā,es kategoriski neieteiktu filmu,sevišķi melnbalto,skanēt uz noricas,jo diemžēl pastāv liela varbūtība,ka filma tiks saskrāpēta un tad optiska kopēšana nāk komplektā ar 00 izmēra otiņu ,tušu(sensenos laikos baigi labi derēja igauņu nenomazgājamais kalmārs,tagad nezinu kas būtu analogs) un meditatīvu nodarbi,ko sauc par retušēšanu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):