tad nu taa. man te pedjea laika sak parmest beigtu zirgu tirgoshanu, respektivi - neasas bildes. problema taja, ka man pashvaka redze, un fokusejoties mekleju vietu, kur mazak neass, nevis ass. ta ka brakju bilzhu skaits turpina pieaugt, un sagadat aizvien lielaku vilshanos, tad es redzu tikai 4 iespejas 1. turpinat bildet ka lidz shim - velti teret laiku un naudu = neder 2. pardot m42 aprikojumu un nopirkt kadu Nikon F75 vai ko taml. ar AF = maybe 3. atdot m42 aprikojumu bralim un aizmirst foto = pedejais variants 4. megjinat ieviest ricoham dioptrisko korekciju = ar sho gribetu sakt.
tad nu gribetu dzirdet, kadas vispar ir iespejas manam [url=butkus.org... SINGLEX II veikt dioptrisko korekciju? esmu dzirdejis, ka to varot veikt, uztjuuneejot skatu mekletaju, bet gribetu dzirdet atsauksmes no cilvekiem, kuri ko tadu varbut ir ari darijushi dzive.
es pa retam uzlieku brilles ja vajag manuaali fokuseeties, jo dioptriju korekcija var izkorigjeet tikai sfeeriski , ja ir cilindri un kas tur veel tad atkriit korekcija skatu mekleetaajaa..
Nu,ja slikta redze,tad jāiet pie acu ārsta,lai izraksta brilles,jeb,ja nepatīk brilles tad lēcas jāliek acīs.
jaa, aizmirsu minet. brilles ir, bet neerti, ne vienmer ir lidzi, + jau tapat saskrapetas - ricoham jau nav nekads gumijas uzliktnis, bet kartiga plastmasa. lecas nepatiik nepavisam.
fototirgonis - bet ir savs kaifs. nepatik man tie mazie plastmasas filminju eosi un citi shtrunti.
var jau proveet aiziet uz brillju darbniicu un paprasiit lai shi iztaisa tev lecu peec skatu mekleetaaja izmeera - taalak pasha chaklaas rokas ..bet kaa jau teicu - tas tajaa gadiijuma, ja tev pietiek tikai ar sfeerisko korekciju, jo preteejaa gadiijumaa tev veel buus jaapiemeistaro papildus uzmava kuru vareesi groziit akariibaa no taa vai tureesi kameru vertikaali vai horizonataali
fototirgonis - neko vairak par to pashu 300V/X diez vai varu atljauties/ir vajadziba man pec tada. a ricohs - gruti jamo roka turet, ar kadu lielaku objektivu, grips prasitos labajaa malaa. par skatu - nu kas tur par glamour. vienkarshi apgreidojos pirms 1 un 1/2 gada no Zenita uz shito. bet redze iet uz leju - ja agrak bija problemas ar ekspoziciju, tad tagad ar fokusu un sistema, lai ari nav diez ko izcila, pasha gadata, lolota un sargata - negribas viena diena ta vienkarshi ar roku atmest visam delj redzes. apsveru pat tas stulbas lecas, bet nu ar manu dzivesveidu - tas nav tas labakais...
fototirgonis - man ikdiena saistita ar visnotalj garlaicigam lietam. tas, ko tu sauc par arhaismu, man dod visnotalj labu atslodzi un relaksaciju. tieshi tapec negribu to pamest - ne jau tapec ka uzskatitu sevi par labu fotografu, nebut ne.
prom no offtopika. tatad izmaksas varetu but ~15ls, ja lecu taisa optikas salona. maybe ir kada vieta kur to var izdarit letak?
vo! te jau par teemu bet siikak - zinu, ak ir vel lecas, ko tam pasham canonmekletajam liek vel virsuu - ipashi slitkas redzes gadijuma. ka ir ar tam? mosh ar tadu pietiktu?