Radās doma, ka vajadzētu iepirkt labu foto printeri, lai nav vienmēr ar fotolabiem jāņemās. Šobrīd potenciālo kandidātu saraksts ir: - Canon PRO9000 - EPSON R1800 - EPSON R2400
Es tā saprotu, ka pēdējāis ir tā kā labākais no trijnieka, bet Canons ir tā kā jaunākais. Varbūt kāds printeru specs var pakomentēt? Ir vēlme dabūt labas kvalitātes bildes labā izmērā. Intersē ar kvalitatīvas melnbaltās izdrukas.
Neorģinālie neinteresē principā. Kartridžu cena ir diezgan nosacīta pie manas izvēles -- visiem trim tie ir dārgi. Šobrīd mani interesē kurš ir labāks. Bet nu jau citur noskaidroju, ka ir vērts pārs mēnešus pagaidīt -- epsonam būšot jauni printeri
Jā, Epsons solās drīzumā nākt klajā ar jauniem modeļiem. Par tiem, ko uzrakstīji - skatos visi A3 printeri, bet trūkst viena nopietna tirgus dalībnieka printeris. Tas būtu HP. Konkrētāk HP Photosmart B9180. Pēc testiem spriežot visi šie printeri dod +/- līdzīgus rezultātus. Ja ņem Canon, tad tas vienīgais no šiem atšķiras ar to, ka tiek izmantotas dye tipa tintes. Pārējiem ir pigmenta tinte, kas ir noturīgāka pret izbalēšanu. Protams, kā jau te cilvēks minēja, galvenais ir tinte. Printeru ražotāji pamatā nepelna ar printeriem, bet gan ar tinti. Konstruktīvi visatšķirīgākais ir Epson, jo tam drukas galva kā tāda ir iebūvēta un nav nomaināma, ja gadijienā aizkalst kāda sprausla. HP un Canon ir maināmas galvas, taču Canon galvām ražotājs nedod garantiju (dīvaini bet fakts). Tas tā īsumā
par neoriģinālajiem kartridžiem gan jāpiekrīt, tas der ofisa printerim melnbaltai tekstu drukai, fotoprinterim tikai oriģinālos
Man ir Epsons Photo R300 ar sešu kartridžu karieti, samaksāju par to ap 100Ls, nomainīt visas kartridžas maksā 72Ls (12x6), ar komplektu pietiek līdz 50 A4 fotogrāfijām Best kvalitāte (otrā maksimāla). Krāsas ļoti labas, druka klusa un samērā ātra. Salīdzinot ar tiem HP printeriem, kas mums bija plenērā lielais pluss ir kartridžu ietilpība (reāli 2 vai pat 3 reizes lielāki tilpuma ziņā), kas nozīmē, ka retāk jāmaina kartridži (nav lētāk, jo maksā arī 3 reizes vairāk) - ērtāk.
Principā teikšu, ka īpašas atšķirības drukas kvalitātē varētu nebūt, atkal jau jāskatās uz pluginiem, kuri liekas svarīgāki:
- kraasaianais lcd displejs - card reader - CD apdruka - dizains - gabarīti - trokšņu līmenis - dpi (bet vienas cenas kategorijā parasti sakrīt) - direct print (druka bez kompja) - Bluetooth - A3, A4, A5, 10x15cm papīru tray - citi gadžeti
situaacija iz dziives iepirka maza firmele 2us EPSON R2400 lietoja ~pusotru gadu, tad saakaas prob, vispirms ar vienu tad otru, saprotu izmantoja diezgan daudz bet noveerots gljuks ir arii citiem nepavisam ne leetiem epson printeriem, saak dziit tukshas lapas un jaanopuulas lai pierunaatu printeet (izdzen 20 lapas uzprintee uz vienas) paarshuvu, izaardiju-izpeetiju-hvz kas tam leecies, tagad taadus metu atpakalj... Hp nav noveeroti gljuki, nesaku ka nav bet nu nav maniiti, Canon a3 formaata printerus nav naacies ne labot ne arii redzeet dziivee :roll:
Arī ir doma iegādāties labu fotoprinteri. Biju arī noskatījies uz Canon PRO9000 , bet ar ko vinš atšķiras no 9500 modeļa, ja neskaita cenu - 150Ls? :roll:
10 krāsas Arīdzan tintes ir pigmenta tintes, nevis dye kā ir 9000
Lietoju daudzfunkciju aparātu canon PIXMA MP600. Bildes sanāk labas, tiesa gan, max formāts ir A4. Kas attiecas uz tintēm - tikai un vienīgi oriģinālās. Bija man nelāga pieredze ar iepriekšējo printeri PIXMA IP3000 - palietoju neoriģinālās tintes, galva aizkalta un kirdik. Mainīt nav vērts - galva ir aptuveni jauna printera cenā.
Par neorģinālajām tintēm runājot. Canon i9950 tika sagādātas G&G firmas tintes. 1) viņas aizkalst. Ar orģinālajām man ne reizes nebija vajadzīgs tīrit galviņu. ar šitajām rez nācās 8 reizes likt uz tīrīšanu pirms pazuda svītras. 2) nerāda pareizi līmeni. Datorā uzrādās gandrīz bilns kartridžs, patiesība tur pēdējā pile palikusi 3) divas reizes man tinte caur galviņu satecēja blakus tintē. Tas nozīmē, ka 2 kartridži reizē beigti - viens tukš, otrs sakrāsojies.
peec pieredzes g&g veel ir normaalas, ja tikai netur printeri bezdarbiibaa paaris meeneshu, pats lietoju tikai orginaalaas jo kaada jeega pirkt printeri pa 100ls lai drukaatu ar 3shkiriigaam kraasaam p.s. runaajot par reitingiem ja nemaldos ta epson ir printeru pionieris pasham kautkaa epson ne visai....