nu es piem nopirku tamronu savu un neveelos izmest vinju laukaa delj taa ka kadaas kazaas steiga gadijies kkur uzskriet vai nu nez kas veel var gadiities.. labaak jau nedaudz droshaaka sajuuta!
istenibaa man pat pirms filtra iegaades sanaaca noskrapet malinju leecai... tas laiakm tapec ka blendi reti kad njemu nost un liekot vaacinju pat var gadiities shitaa..
UV filtra sutiba jau nav pasargat pasu objektiva galu, zinu gadijumu kad ar visu filtru ari objektivs tika sutits nebutiba...
P.S. Pats ar netieku skaidriba kadu filtru lai noperk tadai ikdieniskai lietosanai, pirms laika nopirku B+W polarizacijas filtru, bet ikdienas bildem it ka neder...
ir jau arii taadi kas saucas "protection", vai tad ne? :idea: cp filtrs nav tas labaakais ko lietot aizsardziibai, cp jaasargaa taapat kaa objektiivs. :roll:
ir jau arii taadi kas saucas "protection", vai tad ne? :idea: cp filtrs nav tas labaakais ko lietot aizsardziibai, cp jaasargaa taapat kaa objektiivs. :roll:
juuti atskjiriiibu 15ls par UV, (nejau man vajag, lai taa bilde labaaka, bet lai nesaskraapee to prieksheejo stiklu) un 150ls par objektiivu? :lol:
nesapratu :? izlasi veelreiz ko es rakstiiju un Tu pats saskribeleeji un paarmet kuuleni :twisted:
okeeej tas bija domaats par to filtra sargāšanu tik pat kā objektīva galu! vnk ir atšķiriiba 15ls saskraapee vai 100ls< paari daargo objektiivu, kuram šaubos vai nomainiisi prieksheejo stiklinju.... :twisted: :lol:
skaidroju iipashi Tev, man domaat ka labaak kaa cp filtru ir izmantot protection jo to var kautvai notiiriit no shlakataam utt (diezvai to dariisi ar cp jo tad var to izmest) cena man shkiet +/- liidziiga. Tagad pietiekoshi skaidri izteicos? :?: es tak neko neiebildu par to ka objektiivs nav jaasargaa, iebildu par metodeem :twisted:
skaidroju iipashi Tev, man domaat ka labaak kaa cp filtru ir izmantot protection jo to var kautvai notiiriit no shlakataam utt (diezvai to dariisi ar cp jo tad var to izmest) cena man shkiet +/- liidziiga. Tagad pietiekoshi skaidri izteicos? :?: es tak neko neiebildu par to ka objektiivs nav jaasargaa, iebildu par metodeem :twisted:
kas tās par muļķībām,polarizācijas filtru likt aizsardzībai?Aizsardzībai liek UV,Protection vai Skylight filtrus,polarizācijas filtrs ir tumšs un paredzēts citām vajadzībām.