forum.gif
Nikon 50mm f/1.8D Af Nikkor
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon 50mm f/1.8D Af Nikkor
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.09.07 16:02
 citēt
gaisma maza? man jau taa leikas ka shis ir otrs pieejamais gaishais stikls par sapraatiigu cenu...
Publicēts: 18.09.07 16:24
 citēt
Man šis stikls ir...
Viņš gana labs priekš savas cenas neko labāku nedabūsi noteikti. 1.4 jau maksā pāri pa 200Ls un vēl gaišāk vēl 2x dārgāk vismaz...

Un starp 1.8 un 1.4 nav tik liela atšķirība, ka tur zini 1h ilgāk varēsi foķēt portretus... un tikuntā jau uz 1.4 būs asumā tikai acis un vēl nedaudz pārējā feisa.

Nepretendēju uz pilnīgu taisnību.

PS. Viņš nu galīgi neskaitās tumšais stikls. Citi dzīvo ar 3.5 vai 2.8 un ir laimīgi.
Publicēts: 18.09.07 16:29
 citēt
tieshi taa.. man ar 2.8 zuumu pietiek...
Publicēts: 18.09.07 16:43
 citēt
tieshi taa.. man ar 2.8 zuumu pietiek...

Lieta tāda, ka tie f/1.4 vai f/1.8 tolkam nav pielietojami, jo ir diezgan blūrīgas malas, vinjetēšana un fokusa dziļums ir arkārtīgi niecīgs.

Bet pie f/2.8 viņiem jau ir super kvalitāte... apmēram tāpat kā f/2.8 stklam pie f/5.8
Publicēts: 18.09.07 20:05
 citēt
1,8 autofokusa stikli parasti ir ar mazu diafragmas lapinju skaitu, kas kadra neasaas daljas ziimeejumaa veido stuurainus bljikus u.t.t.

par to, ka asuma dziljums nelauj bildeet ar 1,8 vai 1,4 piekrist nevar - no 3metriem var mieriigi dabuut asu gjiimi

ar atveertu diafragmu var nobildeet tieshi to ko redz skatumekleetaajaa - un tur galiigi nav veerojams pilniigs blurrs ar 5cm asuma zonu
Publicēts: 24.09.07 02:29
 citēt
man ir šis 50mm agregāts.gaismas spēja pie 1.8 ir super bet ja ir iespējams tad labāk pievērt mazliet ciet un tad vispār prīmā bildes sanāk :)
kā jau teica par tādu naudu neko labāku neatrast.
Publicēts: 24.09.07 23:47
 citēt
Šis ir labākais un lētākais, man arī tāds ir... ir labs... starp citu, skatu meklētājā nemaz nevar redzēt to ko tu nobildē, var redzēt tikai tie kuriem ir tāda podziņa pie objektīva "Deph of field preview" viņu nsopiežot diafragma aizverās uz nostādīto vērtību un var redzēt kas sanāk... arī pilnīgi atvērta diafragma nav tas pats ko var redzēt caur viewfinderi... asuma dziļums ašķirās... Pats pārbaudiju šo lietiņu... Nezinu kā Canoniem vai Pentaxiem, bet Nikoniem tā ir...
Publicēts: 25.09.07 07:22
 citēt
Šis ir labākais un lētākais, man arī tāds ir... ir labs... starp citu, skatu meklētājā nemaz nevar redzēt to ko tu nobildē, var redzēt tikai tie kuriem ir tāda podziņa pie objektīva "Deph of field preview" viņu nsopiežot diafragma aizverās uz nostādīto vērtību un var redzēt kas sanāk... arī pilnīgi atvērta diafragma nav tas pats ko var redzēt caur viewfinderi... asuma dziļums ašķirās... Pats pārbaudiju šo lietiņu... Nezinu kā Canoniem vai Pentaxiem, bet Nikoniem tā ir...

Nebiju ievērojis būs jāpaskatās
Publicēts: 25.09.07 22:02
 citēt
ir ir tā... :)
Publicēts: 25.09.07 22:05
 citēt
Man ar tāds uz Canon.

Izmantoju gan nuuuu ļoooti reti, bet, ja lietoju, tad bildes tiešām kvalitatīvas sanāk.
Publicēts: 26.09.07 00:39
 citēt
www.fotonoma.lv...

man mīļākais stikls
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):