ja es gribu izmatot Nikona SB-800 zipeni kā tipa ārējo, kas nav uzmaukta uz fočika, un citas vadītaja zipenes man nav... sanāk, ka man ir vajadzīgs līdzīgs vads? Vai tomēr tas off-shoe (vai kā viņš tur saucās) ????
ja es gribu izmatot Nikona SB-800 zipeni kā tipa ārējo, kas nav uzmaukta uz fočika, un citas vadītaja zipenes man nav... sanāk, ka man ir vajadzīgs līdzīgs vads? Vai tomēr tas off-shoe (vai kā viņš tur saucās) ????
paldies par pieminēšanu, ir arī! Metz-45 CT-1, par provi, pasē raksta "NiederSpannung" - es to NiederSpannungu izmērīju bez pieskriešanas pie lampu V-metra, ar testeri - 170 V. Zolīdām blicēm 2-5 V un palaišana caur tiristoru, pa vadu iet tikai tiristora palaišanas strāva un salaižot vadus kopā, špriksteles nelec /nezolīdām caur palaišanas vadu un impulsu trafiņu izlādē palaišanas kondīzeri, kurš vairumā gadījumu ~ 0,02 mF - 0,1 mF /, bet katram vadam kapacitāte / m, preteklība un induktivitāte. spriegums jau necik nenokrīt. impulsa fronte lēzenāka, apzāģē augstākās harmoniskās - sakarība ar realitāti tāda, ka katra blice pie kautkāda vada garuma /kurš atkarājas arī no paša vada un no tā, vai tas sastīts ap naglu vai izstiepts/ pārstāj funicēt. blicei ar vērā ņemamu palaišanas strāvu gadījies novērot, ka pie 3-4 m jau vsjo. zolīdai nevajadzētu SHITā notikt.
Haralda sākuma teksts izklausījās kas līdzīgs kā man iepriekšējā faķa dažu profesoru skaidrojumi "par triviālām lietām" un "bērndārza līmeni"... :roll:
REZ, tev tač iebūvētā var būt vadītājs, vai tev nav iebūvētās?
Nav iebūvētās, bet man ir līdzgs vads, tikai vienā galā tipa resnais austiņas vads, kas spraužas stidijas gaismā... ispraudu to vienu galu zipenē un otrā ar šķērēm uztaisīju kontaktu, nostrādāja... zibina... :P