forum.gif
Iesakiet !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet !
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.09.07 21:59
 citēt
sveiki, esmu noleemis iegaadaaties canon 24-70 f2,8 L

taaa, man tgd vajadziigs arii filtrs , kaadu Juuus ieteiktu :)

veelams , labu :)
Publicēts: 24.09.07 22:02
 citēt
psc a tu maz zini kam tev ir vajadziigs filtrs???
Publicēts: 24.09.07 22:04
 citēt
psc a tu maz zini kam tev ir vajadziigs filtrs???
\

mm, jaaa ;)) jaaizsargaa mosh leca ;)
Publicēts: 24.09.07 22:08
 citēt
Tad tā arī vajag rakstīt. Filtri jau ir daudz un dažādi.

Jo mazāk maksāsi, jo lielāku sūdu dabūsi.
Publicēts: 24.09.07 22:13
 citēt
es filtru aizsardziibai lieku tikai extreemaas situaacijaas kad smiltis un akmenji iet pa gaisu ..
..nu taadam ko sliktaku par B+W nez vai vajadzeetu likt.. kaut gan man pret sigmu arii nav nekaada naida..
Publicēts: 24.09.07 22:36
 citēt
nopērc protection filtru un bliez laimīgs
neko citu tev tok pagaidām nevajag!!!
P.S. stikls gan ir pareizais izvēlēts, man ļoti patika
Publicēts: 24.09.07 22:50
 citēt
tagad naakoshais solis FF ;)
.. uz cropa vinjam tas diapazons taads "janciigs".. :roll:
Publicēts: 24.09.07 23:43
 citēt

ir OK
un priekš hobijnieka FF nafig nav vajadzīgs
Publicēts: 25.09.07 00:03
 citēt

ir OK

nu nesaki viss - tas tavs f2.8 uz cropa peec asuma dziljuma ir tas pats kas FF f4.5 !!
.. resp. DOFs ir 1.6x lielaaks nekaa tas buutu uz FF. uzliec kaadreiz paprovee uz FF, tad vairs neteiksi ka nav hobijniekam vajadziigs ;)
Publicēts: 25.09.07 05:20
 citēt

nu nesaki viss - tas tavs f2.8 uz cropa peec asuma dziljuma ir tas pats kas FF f4.5 !!
.. resp. DOFs ir 1.6x lielaaks nekaa tas buutu uz FF. uzliec kaadreiz paprovee uz FF, tad vairs neteiksi ka nav hobijniekam vajadziigs ;)

klaji meli un maldinaashana! :) 24mm f2.8 pie 1.6x cropa ir tas pats kas 38mm f2.8 FF.

bet vispaar - photo.net...
Publicēts: 25.09.07 08:54
 citēt

Nafig, filtrs nav vajadzīgs, pat labs filtrs taisa pietiekami daudz sūdus, lai sačakarētu bildi....
Publicēts: 25.09.07 10:35
 citēt
"Nafig, filtrs nav vajadzīgs, pat labs filtrs taisa pietiekami daudz sūdus, lai sačakarētu bildi...."

Un izmeta dēli un tēvi sarkanos, oranžos, dzeltenos, zaļos, zilos, pelēkos, sepijas, graduālos, staru, soft, UV, cirkulāros un lineāros polarizējošos, krāsu pievienojošos, krāsu koriģējošos un citus filtrus miskastē, ar pārejām, bez, nospļāvās, izdzēsa no pārlūkprogrammas saiti uz B+W mājas lapu un aizgāja taisīt mākslu tīrā veidā.

:D :D :D
Publicēts: 25.09.07 11:18
 citēt

klaji meli un maldinaashana! :) 24mm f2.8 pie 1.6x cropa ir tas pats kas 38mm f2.8 FF.

bet vispaar - [url=http://photo.net/learn/optics/dofdigital/

nejauc]http://photo.net/learn/optics/dofdigital/
nejauc[/url] DOF ar objektiiva fokusa attaalumu - tiem nav nekaadas saistiibas..
Sameeraa uzskataamas tabulinjas esi atradis, bet laikam nemaaki taas izlasiit :( ja reiz nesaproti - tur LJOTI skaidri un uzskataami paraadiits kaa PALIELINAAS DOF pie mazaaka izmeera matricaam ;)
shis arii no tevis piemineeta linka ! lai gan shaadi saliidzinaat attieciibu ir nekorekti

..bet shiifraaze laikam nav jaatulko
"So the bottom line - and all you really need to know - is that DOF is inversely proportional to format size."
Lai veicas gan studeejot gan bildeejot ;)
P.S. vispaar jau fotograafi ir diivaina tauta - vismaz reizi meenesii kaads meegjina apgaazt sho teoriju :lol:
Publicēts: 25.09.07 11:34
 citēt

pa taisno no face.lv uz fotoblog.lv :D :D pfff...
Publicēts: 25.09.07 12:37
 citēt

es vispaar otraadi uzraxtiiju - 24mm f2.8 FF leeca uz 1.6x crop bodija dos taadu pashu bildi kaa 38mm f2.8 leeca uz FF bodija. nu nepaliks taa leeca 2x tumshaaka! :?
Publicēts: 25.09.07 13:42
 citēt
atkal pilnā kadra matricas pircēji mēģina attaisnot kāpēc par to maksājuši tādu naudu :) objektīvam nemainās ne fokusa attālums, ne diafragma, ja to uzskrūvē uz dažādas matricas lieluma fotoaparātiem. Tad kāpēc lai mainītos asuma dziļums?

Protams, attēli nebūs vienādi. Un tad jādomā kā tad mēs bildējam -- skrūvējam virsū cita fokusa attāluma objektīvu vai staigājam ar kajām, lai iegūtu vienādus attālumus. Tad vēl ieskaitiet, ka asuma dziļums ir ļoti relatīva lieta un atkarīga gan no bildes izdrukas lieluma, gan pikseļu lieluma un blīvuma uz matricas.
Publicēts: 26.09.07 19:14
 citēt

es vispaar otraadi uzraxtiiju - 24mm f2.8 FF leeca uz 1.6x crop bodija dos taadu pashu bildi kaa 38mm f2.8 leeca uz FF bodija. nu nepaliks taa leeca 2x tumshaaka! :?

DOF un objektiiva tumshums ir divas ATSHKJIRIIGAS lietas !
..paaugsies spratiisi .. :lol:
ja viss buutu tik vienkaarshi un nekas nemainiitos, tad jau bildeejot midformaatu nebuutu jaagriezh liidz pat f45 un f64, lai dabuutu asumu kur vajag..
DOF is inversely proportional to format size !!!
Publicēts: 27.09.07 07:00
 citēt
garaaks par 6-03 nez vai palikshu, bet tu apstriidi manis teikto ka f1.4 FF buus tie pashi f1.4 pie jebkaada cropa faqtora? leeca peekshkji tumshaaka palix? par ko striidamies? :roll:
Publicēts: 27.09.07 07:52
 citēt
ai da palasi kaartiigi ko tev atbildeeja.. 1.4 ir un paliks 1.4, bet uz dazaadu kropu matricaaam var izmainiities redzamais DOF, kaa jau Onkulis raxtiija par kameras sensoru izmeeru attiecibam un pixeljiem..
Publicēts: 27.09.07 11:32
 citēt
garaaks par 6-03 nez vai palikshu, bet tu apstriidi manis teikto ka f1.4 FF buus tie pashi f1.4 pie jebkaada cropa faqtora? leeca peekshkji tumshaaka palix? par ko striidamies? :roll:

.. vai tu lasiit vismaz maaki ? paarlasi veelreiz ja nesaprati .. :lol:
Publicēts: 27.09.07 12:36
 citēt
es juutos daudz komfortablaak tiirot plekjus no 50 ls veerta filtra, nekaa no 1500 ls verta stikla. liec B+Weksperimenteejis esmu sapratis . ka nu nekaaadas shirbas tai bildei nav, ar vai bez filtra (laba B+W)
Publicēts: 27.09.07 13:40
 citēt
Oi, atcerējos, ka esmu nosmērējis savu B+W 77mm polarizatoru un šī nu ir lieta, ko nezinu kā tīrīt ... Nosmērēts tiki ar taukainiem pirkstiem :D

Kādi ieteikumi? Pirkt jaunu negribētos, jo 77mm nav lētākais izmērs ...
Publicēts: 28.09.07 19:07
 citēt
Oi, atcerējos, ka esmu nosmērējis savu B+W 77mm polarizatoru un šī nu ir lieta, ko nezinu kā tīrīt ... Nosmērēts tiki ar taukainiem pirkstiem :D

Man ir sada pate lieta, tiesa gan uz 58mm...
kads varbut var ieteikt ka notirit!?
Publicēts: 28.09.07 19:14
 citēt
dizel! :D es zinu kur tapis tavs avatars... :P
Publicēts: 28.09.07 20:06
 citēt

priekš hobijnieka varbūt ir savācies /vai noskatīts, kur stāv/ nafig labs FF zīmējošu stiklu komplekts un var nemaz negribēties izdot daudz kāposta par stiklu, kurš gan plats diezgan ar visu crop, bet uz FF nepiezīmē pilnu rāmi.
Publicēts: 28.09.07 20:57
 citēt
dizels, avatars daudz par leilu (900+) KB.
nav labi.
Publicēts: 28.09.07 21:33
 citēt
DOF is inversely proportional to format size !!!
dīvaina tauta ne tikai fotogrāfi. man domāt DOF izsaka no / līdz nu, 3m ÷ ∞, par provi. bet gadās, ka kādam uz čuteni škiet, ka no tāda attāluma, no kāda var cilvēku pilnā augumā dabūt kadrā ÷∞.
Publicēts: 28.09.07 22:41
 citēt

visaadi taukaini pirksti, eediesn un veel visaadi suuu ..... ko var kautkaadaa veidaa dabuut virsu, ja kaads labveelis pacenshaas, tad tas ir tiiraams ar mitro tiiriishanu - tiiraamais shkjidrums objektiiviem / filtriem .. ... dafigaa vinji visaadi pieejami ...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):